Şimdi Ara

Acemiyim Asm yi Hex e nasıl çevireceğim.(Sorun çözülmüştür)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
9.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pic devrelerine yeni başlıyorum.Acemiyim.Tabi zamanla programlamayıda öğrenmek istiyorum ama hemen olmuyor.Zaman istiyor.Devreleri kurmada bir problemim yok.
    Elimde 5pf-2500mf aralığında ölçüm yapan bir kapasitemetre devresi var.Dosya ie şeklinde sanırım asm olarak verilmiş.Bu dosyayı nasıl hex e çevirebilirim.Bende MPLAB IDE 7.40 versiyonu yüklü.Bununla çevirebilirmiyim.Dosyayı aşağıya Rapid-share de upload ettim.
    Sizlerden ricam eğer mümkünse nasıl çevirebileceğimi anlatmanız veya zahmet olmazsa çevirip koyabilmeniz.Çevirip koyarsanız daha makbule geçecektir.Çünkü ben yapmaya kalksam çok hata yapacağımı zannediyorum.Bu konuda şimdilik tamamen acemiyim.Kusura bakmayın.Öğrenmek için gayret gösteriyorum.
    Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.Saygılar.

http://rapidshare.com/files/38797333/piccap_asm.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnecmi -- 16 Temmuz 2007; 2:00:45 >

• Bu işlemi mplab ın çinden asm dosyasını açarak veya mpasmwin.exe programını kullanarak yapabilirsin.Mplab idede yapmak için dosyayı mplabta aç daha sonra project menüsü altından quickbuild<asmdosyası> a tıklayarak yapabilirsin. Ama ilk önce configure meüsü altında select device dan uygun pic modelini seçmelisin.. Yada Program files/microchip/mpasm suite /mpasmwin.exe yi çalıştırarak browse dan asm dosyasını seçip hangi pic için derleneceğinide processordan seçip assemble a tıklayarakta yapabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateso8634

Bu işlemi mplab ın çinden asm dosyasını açarak veya mpasmwin.exe programını kullanarak yapabilirsin.Mplab idede yapmak için dosyayı mplabta aç daha sonra project menüsü altından quickbuild<asmdosyası> a tıklayarak yapabilirsin. Ama ilk önce configure meüsü altında select device dan uygun pic modelini seçmelisin.. Yada Program files/microchip/mpasm suite /mpasmwin.exe yi çalıştırarak browse dan asm dosyasını seçip hangi pic için derleneceğinide processordan seçip assemble a tıklayarakta yapabilirsiniz
    Teşekkür ederim.Yarın ilk işim bu olacak.Umarım hata yapmadan yapabilirim.Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gnecmi

Teşekkür ederim.Yarın ilk işim bu olacak.Umarım hata yapmadan yapabilirim.Saygılar.

Alıntıları Göster
    Eğer olmazsa bende uğraşırım yarın.
  • quote:

Eğer olmazsa bende uğraşırım yarın.

Alıntıları Göster
    Zahmet olmazsa çok sevinirim.Çünkü Bu konuda zil acemiyim.Ben elektronikçiyim ama bu işlere yeni başladım.Benimki merak.Usb den pic prog.kartını ve bir sürü kitapta aldım ama o bana bakıyor ben ona.Bir şey anlıyamadım.Defalarcada okuyorum,mantığını anlamaya çalışıyorum şimdilik.Mesela nokıa 3310 lcd ile termometreyi yaptım çalıştırdım.Asm yi hex e çevirebilsem bu kapasitemetreyide yapacağım.Upload ettiğim dosyaya bakabildinmi.Her neyse kafanı ağrıtmayayım.İlgin için sağol.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnecmi -- 23 Haziran 2007; 3:57:34 >

• quote:

Zahmet olmazsa çok sevinirim.Çünkü Bu konuda zil acemiyim.Ben elektronikçiyim ama bu işlere yeni başladım.Benimki merak.Usb den pic prog.kartını ve bir sürü kitapta aldım ama o bana bakıyor ben ona.Bir şey anlıyamadım.Defalarcada okuyorum,mantığını anlamaya çalışıyorum şimdilik.Mesela nokıa 3310 lcd ile termometreyi yaptım çalıştırdım.Asm yi hex e çevirebilsem bu kapasitemetreyide yapacağım.Upload ettiğim dosyaya bakabildinmi.Her neyse kafanı ağrıtmayayım.İlgin için sağol.Saygılar.

Alıntıları Göster
    Dediklerini yaptım.Dosyayı hepsini göster deyince gösteriyor.Seçiyorum programa geliyor.Ama Quickbuild de "no asm file" diyor.Build opsiyon da aktif değil.Yani olmadı.Prog.Files tende denedim ordada olmuyor.Sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnecmi -- 23 Haziran 2007; 4:16:54 >

• quote:

Dediklerini yaptım.Dosyayı hepsini göster deyince gösteriyor.Seçiyorum programa geliyor.Ama Quickbuild de "no asm file" diyor.Build opsiyon da aktif değil.Yani olmadı.Prog.Files tende denedim ordada olmuyor.Sağol.

Alıntıları Göster
    Tamam
    Dosyayı assemblerla hexe çevirdim. Link aşağıda.

http://rapidshare.com/files/38848778/piccapasm.rar.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tamam
    Dosyayı assemblerla hexe çevirdim. Link aşağıda.

http://rapidshare.com/files/38848778/piccapasm.rar.html

Alıntıları Göster
    Çok çok teşekkürler.Hangi programla yaptın merak ettim.Burada picasm.HEX dosyasını kullanacağım değilmi.Devreyi kurup en kısa zamanda deneyeceğim.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnecmi -- 24 Haziran 2007; 0:34:48 >

• quote:

Çok çok teşekkürler.Hangi programla yaptın merak ettim.Burada picasm.HEX dosyasını kullanacağım değilmi.Devreyi kurup en kısa zamanda deneyeceğim.
    Saygılar.

Alıntıları Göster
    mplabın içinden yaptım zaten microchipn kendi assemblerini kullanmaktan başka çare yok. Çünkü picleri üreten onlar
    Evet pcasm.hex i kullanıcan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateso8634 -- 24 Haziran 2007; 1:20:18 >
  • quote:

mplabın içinden yaptım zaten microchipn kendi assemblerini kullanmaktan başka çare yok. Çünkü picleri üreten onlar
    Evet pcasm.hex i kullanıcan.

Alıntıları Göster
    Çok sağol.Ben niye yapamadımki anlıyamadım.Öğrenmek için üzerinde çalışmalar yapacağım.Saygılar.
  • quote:

Çok sağol.Ben niye yapamadımki anlıyamadım.Öğrenmek için üzerinde çalışmalar yapacağım.Saygılar.

Alıntıları Göster
    Senin verdiğin linkteki rar dan çıkan dosyanın uzantısı .html
    Mplab için .asm olmalı.

Senin ve arkadaşın verdiği dosyaları not defteri ya da başka editörle açarsan ilk satırlarda farkı görürsün.
    Mplab İde ve ya mpasmwin açıp derlersen hatanın ne olduğunu ve hangi satırda olduğunu söyler ve doğrudan o satırlara bakarak gereken düzeltmeleri yapabilirsin.
    Mplab içerisinden kolay derleme için adı kısa olan ,en iyisi C:\dizininde bir dosya oluşturup adları kısa tutarak içerisine derlemek istediğin asm dosyasını yapıştır.
    Mplab ide aç ,project/wizard tık helen sayfadan elemanı seç,browse ile kaydedeceğin dosyayı göster,derleyiciyi (mpasmwin ) göster,az önce kaydettiğin asm uzantılıda orada gözükür ,dahil et tıkla ve ok dediğinde açılan sayfada asm dosyanda açılır.İstersen değişiklik yaparsın sonuçta yukarıdaki barda make butonu var tıklarsan derler ,varsa hata raporu verir,ve aynı dosyada gerekenleri üretir...

Mplab kullanımı ile ilgili kaynak bulup incelemeni öneriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: musallim

Senin verdiğin linkteki rar dan çıkan dosyanın uzantısı .html
    Mplab için .asm olmalı.

Senin ve arkadaşın verdiği dosyaları not defteri ya da başka editörle açarsan ilk satırlarda farkı görürsün.
    Mplab İde ve ya mpasmwin açıp derlersen hatanın ne olduğunu ve hangi satırda olduğunu söyler ve doğrudan o satırlara bakarak gereken düzeltmeleri yapabilirsin.
    Mplab içerisinden kolay derleme için adı kısa olan ,en iyisi C:\dizininde bir dosya oluşturup adları kısa tutarak içerisine derlemek istediğin asm dosyasını yapıştır.
    Mplab ide aç ,project/wizard tık helen sayfadan elemanı seç,browse ile kaydedeceğin dosyayı göster,derleyiciyi (mpasmwin ) göster,az önce kaydettiğin asm uzantılıda orada gözükür ,dahil et tıkla ve ok dediğinde açılan sayfada asm dosyanda açılır.İstersen değişiklik yaparsın sonuçta yukarıdaki barda make butonu var tıklarsan derler ,varsa hata raporu verir,ve aynı dosyada gerekenleri üretir...

Mplab kullanımı ile ilgili kaynak bulup incelemeni öneriyorum.

Alıntıları Göster
    Ellerin dert görmesin uzun uzun izah etmişsin sağol.Tabiki öğreneceğim.Dediğim gibi zaman isteyen iş.Senide birsürü zahmete soktum.Kusura bakma.Saygılar.

• quote:

Ellerin dert görmesin uzun uzun izah etmişsin sağol.Tabiki öğreneceğim.Dediğim gibi zaman isteyen iş.Senide birsürü zahmete soktum.Kusura bakma.Saygılar.

Alıntıları Göster
    Zahmet değil zevk ,öğrenmek isteyenlere koşulsuz destek.

Aşağıda güzel bir pdf var.

http://dosyam.net/?id=7b9063

• quote:

Orijinalden alıntı: musallim

Zahmet değil zevk ,öğrenmek isteyenlere koşulsuz destek.

Aşağıda güzel bir pdf var.

http://dosyam.net/?id=7b9063

Alıntıları Göster
    Teşekkürler.Hemen indirdim.Bir iki tanede ben indirdim.Okuduğumda anlıyamamıştım.Şimdi daha dikkatli okuyup en kısa zamanda öğrenmeye çalışacağım.Saygılar.

• quote:

Alıntıları Göster
    metin beglesinde yazdığın dosyayı farklı kaydederken alttan All Files diyorsun sonra dosyanın adını ornegin: ornek1.asm yazıyor ve kaydediyorsun. daha sonra microchip firmasının o programı ile asm yi .hex e ceviriyorsun. sen All Files demediğin için o txt olark kaydediyor bana göre.
    dene bakalım olcakmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: infrared061

metin beglesinde yazdığın dosyayı farklı kaydederken alttan All Files diyorsun sonra dosyanın adını ornegin: ornek1.asm yazıyor ve kaydediyorsun. daha sonra microchip firmasının o programı ile asm yi .hex e ceviriyorsun. sen All Files demediğin için o txt olark kaydediyor bana göre.
    dene bakalım olcakmı.

Alıntıları Göster
    Evet tüm dosyalar diyorum ve kaydediyorum.MPASMWIN programını açıyorum.Sağ alttanda pic i gösteriyorum.Radix tende Hexadesimal i seçiyorum.Diğer taraflara ellemiyorum.Assemble ye tıkladığım zaman kırmızı şerit in geçmesi bittiğinde.150 tane hata buluyor.Aşağısındada 796 adet yazıyor.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnecmi -- 25 Haziran 2007; 18:07:17 >

• quote:

Evet tüm dosyalar diyorum ve kaydediyorum.MPASMWIN programını açıyorum.Sağ alttanda pic i gösteriyorum.Radix tende Hexadesimal i seçiyorum.Diğer taraflara ellemiyorum.Assemble ye tıkladığım zaman kırmızı şerit in geçmesi bittiğinde.150 tane hata buluyor.Aşağısındada 796 adet yazıyor.Saygılar.

Alıntıları Göster
    ya pardon boşluk yerine tab koyucaksınız biliyosunuz değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: infrared061

ya pardon boşluk yerine tab koyucaksınız biliyosunuz değilmi

Alıntıları Göster
    Nereye anlamadım.Kusura bakma.Bide DipTrace nin 1.23 ünde lcd display yok.Kütüphaneye nereden indirebilirim.Devre çiziyorum.Bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnecmi -- 25 Haziran 2007; 23:29:12 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    hazır konu açılmışken bende sorunumu dile getireyim

arkadaşlar bende acemiyim bende bi program yazdım mplabda hex e çevirirken 1 adet hata alıyorum

gerçekleştirdiğim işlemleri aşağıya yazıyorum

not defterinde programımı yazıyorum kaydederken .asm dosyası olarak kaydediyorum

mpasm'yi aşağıdaki şekildeki gibi düzenliyorum

assemble diyorum ve aşağıdaki sonucu alıyorum

ve yazdığım programda aşağıda

Title "led yakma"

list p=16f84

#include <P16f84.INC>

__CONFIG_WDT_OFF &_XT_OSC &_PWRTE_ON &_CP_OFF

KALIP1 equ b'10101010'
    KALIP2 equ b'01010101'
    KALIP3 equ b'11001100'
    KALIP4 equ b'00110011'
    KALIP5 equ b'11110000'

#define PA1 PORTA,1
    #define PA2 PORTA,2
    #define PA3 PORTA,3
    #define PA4 PORTA,4
    #define PA5 PORTA,5

org 0x00

goto Baslangic

org 0x05

Baslangic

clrf PORTA
    clrf PORTB

bsf STATUS,RP0

movlw b'11111'
    movwf TRISA

movlw b'00000000'
    movwf TRISB

bcf STATUS,RP0

AnaProgram

PA1kontrol
    btfsc PA1
    goto PA2kontrol
    movlw KALIP1
    movwf PORTB

PA2kontrol
    btfsc PA2
    goto PA3kontrol
    movlw KALIP2
    movwf PORTB

PA3kontrol
    btfsc PA3
    goto PA4kontrol
    movlw KALIP3
    movwf PORTB

PA4kontrol
    btfsc PA4
    goto PA5kontrol
    movlw KALIP4
    movwf PORTB

PA5kontrol
    btfsc PA5
    goto PA1kontrol
    movlw KALIP5
    movwf PORTB

goto AnaProgram

end

arkadaşlar nerede yanlış yaptığımı söylerseniz çok mutlu olurum

edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisiko__ -- 26 Haziran 2007; 0:44:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pisiko__

hazır konu açılmışken bende sorunumu dile getireyim

arkadaşlar bende acemiyim bende bi program yazdım mplabda hex e çevirirken 1 adet hata alıyorum

gerçekleştirdiğim işlemleri aşağıya yazıyorum

not defterinde programımı yazıyorum kaydederken .asm dosyası olarak kaydediyorum

mpasm'yi aşağıdaki şekildeki gibi düzenliyorum

assemble diyorum ve aşağıdaki sonucu alıyorum

ve yazdığım programda aşağıda

Title "led yakma"

list p=16f84

#include <P16f84.INC>

__CONFIG_WDT_OFF &_XT_OSC &_PWRTE_ON &_CP_OFF

KALIP1 equ b'10101010'
    KALIP2 equ b'01010101'
    KALIP3 equ b'11001100'
    KALIP4 equ b'00110011'
    KALIP5 equ b'11110000'

#define PA1 PORTA,1
    #define PA2 PORTA,2
    #define PA3 PORTA,3
    #define PA4 PORTA,4
    #define PA5 PORTA,5

org 0x00

goto Baslangic

org 0x05

Baslangic

clrf PORTA
    clrf PORTB

bsf STATUS,RP0

movlw b'11111'
    movwf TRISA

movlw b'00000000'
    movwf TRISB

bcf STATUS,RP0

AnaProgram

PA1kontrol
    btfsc PA1
    goto PA2kontrol
    movlw KALIP1
    movwf PORTB

PA2kontrol
    btfsc PA2
    goto PA3kontrol
    movlw KALIP2
    movwf PORTB

PA3kontrol
    btfsc PA3
    goto PA4kontrol
    movlw KALIP3
    movwf PORTB

PA4kontrol
    btfsc PA4
    goto PA5kontrol
    movlw KALIP4
    movwf PORTB

PA5kontrol
    btfsc PA5
    goto PA1kontrol
    movlw KALIP5
    movwf PORTB

goto AnaProgram

end

arkadaşlar nerede yanlış yaptığımı söylerseniz çok mutlu olurum

edit:yazım hatası

Alıntıları Göster
    Aşağıdaki cevap @psiko için :

__CONFIG _WDT_OFF &_XT_OSC &_PWRTE_ON &_CP_OFF

config den sonra space...
    Eror dosyasında hatalı satırı ve hata codunu belirtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 26 Haziran 2007; 17:27:05 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.