Şimdi Ara

ACER 5112 WLMI GÖRÜNTÜ PROBLEMİ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
0
Favori
17.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu başlıkta bahsedilen soruna benzer bir sorun o sayfalarda yer almıyor

quote:

Orjinalden alıntı: infested

quote:

Orjinalden alıntı: isikayhan

ne gibi güncellemeler?
    link verirmisin

quote:

Orjinalden alıntı: infested

ati sayfasında bu ekran kartı ile ilgili bir takım güncellemeler var. Hatta bunlardan birinde oyunlardaki kararma falan dior. Acaba sorunu farketimiş olup gidermenin yolunu mu vermiş olabilirler mi?

açıkçası net anladığım için değilde belki benden başka da okuyan olduysa beni onaylar mı acaba diye yazmıştım. ama bir örnek link vereyim:
    http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=21578

sayfalar topicler halinde düzenlenmiş. Net olarak 5112 deki sorun nedir onu bilemediğim için doğru adresi veremeyebilirim. Sadece fikir açısından verdim üstteki linki. Yanılıyor olabilirim, iddiacı değilim bu konuda

• arkadaşlar öncelikle beni büyük bir hata yapmaktan kurtardığınız için hepinize teşekkür ederim...tam 5112 almama ramak kala iyikide foruma göz attım diyorum :) çok degil 1 saat önce kalktım gittim bornovadaki tüm bimeksleri gezdim ve sonuç gerçekten acı...hepsindede aynı sorun mevcut...ve sanırım bu meretin düzgünüde yok :) alanlara geçmiş olsun diliyorum fakat sonuna kadar haklısınız taviz vermeyin arkadaşlar ürünü mutlaka değiştirmek zorundalar...ayrıca acer kullanan birkaç arkadaşımdanda hp nin servisini aratmadığını duydum...bu üzücü gerçekten :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: mitoo

arkadaşlar bana kızarmısınız gülermisiniz bilmem ama 2 haftadır sayenizde uykularım kaçıyor..bende 28 şubatta bimeks ten x1300 ekran kartlı olanından 5112 aldım..dediğiniz sorun benim ekranımda ya çıkmıyor yada ben bu işten anlamıyorum ama bu sorunun bu modellerde olduğunu bilmek canımı çok sıkıyor..bimeks geri vermek istesem bile ne diyip vercemki..ben rahat 50 tane filim izlemişimdir, bir çok oyun denemişimdir,onlarca program yüklemişimdir..ama bi sorun göremedim..ekranı gri yaptım yine yok..hadi bende astigmat var dedim acıbademin bilgi işlemindeki arkadaşa gösterdim yine yok dedi..üstelik sony viao 2500$ cihazından yakalayamadığı wairlenss sinyallerini benim nootbookta yakalayınca(3 seviyesinde) kendi makinesine deli oldu. bana bi akıl verinn arkadaşlar yaşayan olarak

hocam bende şaştım kablosuz'u için:)

quote:

Orjinalden alıntı: sinnan

uykun bosuna kaciyor, sorunlu olanlar x1300 ler degil x1600 ler

x1300'lerde sorun zede

bide arkadaşlar burası acer 5112 klubü değilde GÖRÜNTÜ PROBLEMİ diye paylaşım yapılan forum sayfası
    varsa bu görüntü sorunu ile bi bilginiz buyrun
    yoksa
    acer 'liler derneği var oralara sorularınızı sorabilirsiz...

yanlış anlaşılmasın benim bu yazdıklarım sadece doğru soruları ve paylaşımları doğru yerlerde kullanalım diyorum...

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belkibirgun00 -- 5 Nisan 2007; 18:36:34 >

• ya bu problem nedir? bende 5112 x1300 kullanıyorum ama o dediğiniz siyah ekranlarda karlanma buzlanma fln oluşmuyor, ekrandaki tozlar dışında gayet net bir siyah ekran görüyorum, bu form başlığı açılmadan önce almıştım ben nb yi, kasım başı, belkide sonraki parti üretimlerde oluşan bir hatadır, o kadar çalıştım bir bozukluk görmeye ama göremedim,

sorun oluşan arkadaşlar, umarım probleminiz çabuk bir şekilde çözümlenir, tr da çözüm bulamazsanız yurt dışına mail atın, bende problem yok ancak Acer'in müşterilerine yaklaşımını merak ediyorum, takipteyim,

bu acer'liler derneğinin bir adresi fln var mıdır? oraya bir sorum olacaktı, konu başlığı dahilinde olmadığı için buraya sormayayım, arkadaşlar tepki göstermesin,
  • daha yeni sürüm var şahsen denedim 5112'de çalışıyor

ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5100/bios/Bios%202.83.zip

quote:

Orjinalden alıntı: halilinasyon

quote:

denemek isteyen varsa acer aspire 5112 için 2.72 sürümlü bios'u aşağıdaki adrese yükledim

http://www.sendmefile.com/00508789

link çalışmıyor acaba başka bir siteye yüklemeniz mümkün mü?

• arkadaşlar selamlar.birkac haftadır süğrekli takip ediyorum form sayfasını ve kendime kızıyorum.cünkü ben 5112 yi aldıktan sonra arastırma yapmaya basladım.ve sizin yazdıklarınızı okudukca baktım benimkşndede varmı diye.gördümki ayını sorun bendede var.yani ekranın koyu bölgelereinde bozukluk.ben vitrinden aldım.almaz olaydım.ve gercekten bu malın kakalandıgını düşünmeye basladım.ve aleti göndermeyi düşünüyorum ama bir cevap alamayacagımı söyledi teknik servisteki arkadas.ne biçim iş ya bu.ne içim ülke bu.arkadaslar bir sonuc almamız için hepimizin birlikte olması gerek unutmayalım.gerekirse üst mercilere taşıyalım olayı.aleti gönderip sonuc alan varsa bizimle acilen paylassın lütfen.
  • ben iade değil sorunun giderilmesi için bir yol arıyorum. Onda henüz bulamadım malesef. Bulupta paylaşırsanız sevinirim.
  • ben bugün doğuş power center da bimeks e gittim. valla arkadaşlar ekranı gri yaptım siyah yaptım yatırdım kaldırdım ama ne bir karlanma ne de bir sıkıntı gördüm. belki de ben bilemedim nasıl anlaşılacağını ama belki de sorun olmamış da olabilir. siz bu sorunu oyun ya da film izlerken mi fark ediyorsunuz? bir iki hızlı tiyo verebilir misiniz?
  • quote:

daha yeni sürüm var şahsen denedim 5112'de çalışıyor

quote:

quote:

denemek isteyen varsa acer aspire 5112 için 2.72 sürümlü bios'u aşağıdaki adrese yükledim

teşekkürler link için ama bios u yükledim yine düzelmedi görüntüdeki karlanma

• ben bugün doğuş power center da bimeks e gittim. valla arkadaşlar ekranı gri yaptım siyah yaptım yatırdım kaldırdım ama ne bir karlanma ne de bir sıkıntı gördüm. belki de ben bilemedim nasıl anlaşılacağını ama belki de sorun olmamış da olabilir. siz bu sorunu oyun ya da film izlerken mi fark ediyorsunuz? bir iki hızlı tiyo verebilir misiniz?
  • 10 nisan 2007 itibarıyla 2.83 bios 5112 (5110 serisi) için de ftp de mevcut:
    ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5110/bios/Bios%202.83.zip

quote:

daha yeni sürüm var şahsen denedim 5112'de çalışıyor

quote:

quote:

• Arkadaslar bende 5112 almayi dusunuyordum ancak bu yazilanlari okuduktan sonra acerdan nefret etmeye basladim, sırf bugun sizin dediginiz sorunu gormek icin bimeks e gittim painti actim rengi gri yaptim aynen dediginiz gibi karlanma var, bu problemi ilgili personle ilettim ne derse begenirsiniz 'Belli Olmuyorki' dedi bu sekildede guzel dedi, Bende sordum ilgili saticiya 'siz 1600 ytl verip bi notebook aliyosunuz bide boyle bi sorunla karsilasiyosunuz icinize siner mi dedim' tık cikmiyor adamdan. Bugune kadar boyle bi sikayet olmamis ta urun hep satiliyormusta falan filan. sove sove geldim eve.

Not: Yukardaki arkadas yeni bios surumunun ciktigini yazmis eger deneyip sorunu cozenler varsa lutfen buraya yazsinki bende ona gore acer hakkinda birdaha dusuneyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leylimleylim -- 11 Nisan 2007; 16:14:01 >
  • Kimse cevap yazmadigina gore demekki herkes yeni bios u yukluyor, sonuclari sabirsizlikla bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leylimleylim -- 11 Nisan 2007; 17:17:49 >
  • fark yok hocam sorun devam ediyo
  • arkadaşlar benim note book u aldıgım yerde liseden sınıf arkadasım cıktı teknik serviste calısan.daha önce teknik servise götürdüğüm zaman baska bir eleman baktı ve ekranda hiçbişey yok dedi ve geri döndüm.baska bir sebepten tekrar götürdüm bilgisayarı ve lise arkadası rastgeldi ve baktı sonuc evet sorun var dedi.ve kendi eliyle istanbula götürdü.garantiye.bakacaklarmıs.sonuc alan hala yok sanırım.sonuc alan varsa biran önce paylassın lütfen
  • Ben de 2 gün önce Acer in sitesinde verdiği mail adresine bir şikayet yazdım. Henüz cevap veren bile olmadı. Demek ki işlerini bu kadar ciddiye alıyorlar.
  • arkadaşlar bu topici açan kişi olarak bu laptopu almayı düşünen arkadaşları şiddetle kararlarından dönmeye davet ediyorum. Ben siyah yaptım ekranı yok yandan baktım sağdan baktım bişey yok gibi şeyler yazmayın çünkü war. En fazla filmde ve oyunda belli oluo. Gittiğiniz yerde bitane film isteyin koyu bi sahnede pause edip dikkatlice yakından bakın. Özellikle insan saçı çok bariz belli oluo o zaman anlıcaksınız. Bu arada doğuşpower center a giden arkadaş bende lapptopu ordan almıştım geri wermem 1.5 ayı buldu. Tahminimce aynı esmer zayıf yapılı arkadaş hiç geri getiren olmadı lafını söledi çünkü aynısını banada sölemişti. Bu nasıl bir terbiyesizlik yaaa o mağazaya 1.5 ay boyunca en az 10 kere gittiim adamların anaları ağladı beni görmekten ve hala hiç geri getiren olmadı diolar böle bişey olamaz. Hatta bi keresinde başka biri aynı laptopu alıodu daha ödemeyi yapmamış windows kuruyolardı dedim sakın almayın ben geri wermeye çalışıorum adam bana "hiç geri getiren olmadı dediler" dedi. Aynı herif yanımda kıpkırmızı. Yani sonuç olarak bu adamların nasıl iş yaptığını görün ve kararınızı ona göre verin az para wermiosunuz 2000YTL

• arkadaşlar sorun şu:

ekranın gri veya siyah yapmanın tek amacı daha görülür olmasıdır.

sorunu anlamak için ekranı yerle yaklaşık 30 - 40 derece gibi olacka şekile eğin.
    sonra ekrana bakın.

ekranda küçük beyaz veya siyah ( ekrandaki renklere göre) renkte toz lekeleri gibi ufak lekelenmeler görülecek işte o toz zannettiğiniz kabartılar ekrandaki sorun dmektir...

yarın kendim TPM'e götürecem onlara bizzat sorunu iletecem gözleri ile görsünler ve ondan sonra sorun varmıyokmu diye cvp isticem onlardan...

zaten tüketici heyetine başvurumu yapacamda tam olarak elimde belge olsun die birebir TPM'den cvp istiyecem...

sizlerden de bu ilgiyi rica ediyorum
    sanayi bakanlığı sitesine girip sorununuzu açık olarak yazarsanız onlarda daha sıkı olarak bizimle irtibata geçip sorunu çözmeye başlıyacaklar...

link
    http://www.sanayi.gov.tr/trk/TukSikayetDis_.aspx?Tur=Ayipli&SektorKey=8

şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belkibirgun00 -- 16 Nisan 2007; 20:11:25 >

• Arkadaşlar herkese merhaba.Geçtiğimiz haftaiçi ankara bimeksten x1600 kartlı 5112 modelini aldım.Daha öncesinde geforce 5200 128 mb kullanıyordum masaüstü bilgisayarımda.İlk başta ufak bi gariplik hissettim ama alışmadığım için olduğu kanaatine vardım.Bu sorunu forumda okuduktan sonra bende deneyimimi paylaşmak istedim..Şu ana kadar 10 civarında film izledim ve oyun oynadım lakin az önce okuduğum şekilde paintte fln gri yapıp baktım zaman ki kadar hissetmedim.Hatta hiç yakalayamadım diyebilirm.Bilirsiniz Windows media playerin arka plan renk seçeneklerinde gri tonları var .Daha öncedende 19" lik gerçekten parlaklığı ii olan ve dikkatlice incelememe yardımcı olan monitördeki aynı kullandığım rengi koydum ve o gri ton arasında alışkın olmadığım bişi farkettim ki gerçekten geçen 5 sayfada okuduklarımı doğruluyor.Bi arkadaşımın yazdığı gibi arkplanıda gri yaptım media playerdaki kadar olmasada ordada bu sornu fark ettim.Açıkcası makinayı geri götürme tarafarı değilim çünkü gerçekten performans olarak iyi ve sorun eğerki ATI nin yazılımından kaynaklanıyorsa yada BIOS versionundan ; sorunu giderebilecek güncellemenin kullanıcılara sağlanması yoluyla sorunu çözmeyi tercih ederim.Gördüm kadarıyla hp ve bir diğer marka daha bu yolu kullanmış okdum kadarıyla lakin acer dan bi haber yok.yanlış anlamadıysam sizlerin yolladığı Bios güncellemeside kesin bir çözüm olmadı. Halen bu konuda teknik servisten gerçekten kesin bi çözüm öğrenebilen olursa hem kendi adıma hemde diğer kullanıcı arkadaşlar adına çok sevineceğim.
    Bi konudada fikrinizi daha doğrusu bilginizi rica edicem.Fan soğutma çıkışı arkada ve solda olmak üzere 2 tarafta var ve gerçekten sağlam sıcaklık verio.Hata şu cümleleri yazarken sol elimin sıcak sağ elimin tersie soğuk olduğunu garanti edebilirim.Bir kaç saat önce oynadığım age of mitoloji sonra gerçekten makinanın çok sıcak olduğunu farkettm ve everst kurup(yaklaşık 30-60 dk sonra) sıcaklığa baktığımda hdd nin 50-52 derece CPU nun ise 56 -57 derece olduğunu gördm ve açıkcası biras tedirgin oldum.Amd işlemcilerin daha sıcak olduğunu duymuştum ama bu kadarı normal mi bilemiyorum.Bu kadar sıcaklık sizcede (amd kullanıcısı arkadaşlar yada bilenler) olası bir durum mu?Eğer öğleyse yaz aylarında makinayı kullamamayı düşünüyorum çünkü:S...Eğer beni bu konuda aydınlarabilirseniz bi an evel bilgisayarı teknik servise götürmek istiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoT_ -- 22 Nisan 2007; 2:51:39 >

• hocam işlemci hızın ayarlanabiliyo empowering den işlemci sıcaklığın normal daha doğrusu cok normal

ayrıca sonradan pişman olmanı istemem ama biz 2 aydır bekliyoruz güncellemeyi şansın varken iade et derim ama seçim senin arkadaşım
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.