Şimdi Ara

ACER 5112 WLMI GÖRÜNTÜ PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
0
Favori
17.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar haftasonu Bimeks'ten ACER 5112 WLMI(AMD Turion TL-50 1.6 64 Bit ATI X1600, 1 GB DDR2, 120GB HDD=1199+KDV+200+ hediye çeki). Ancak görüntüde bir takım problemlerle karşılaştım. Özellikle video oynatırken genellikle siyah ve koyu renklerde gorüntüde karlanma ve bozulma mevcut. Oyunlara da test ettim counter strike ta (kaldıki fazla ekran kartına yüklenmez) dahi aynı sorun devam ediyor. ATI'nin sitesinden en son driver ve CATALYST programını indirdim, refresh rate, çözünürlük vb. olabilecek tüm ayarlarla oynadım ancak çözüm olmadı. Codeclerden olabileceğini düşünerek Recovery CD si ile ilk aldığım haleine getirdim yine fayda olmadı. Problemin ekran kartından mı yoksa LCD ekrandan mı kaynakladığını tam çözemedim çünkü Laptop u monitöre bağladığımda görüntü nispeten düzeldi ancak CRT monitörlerin performansının LCD'lerden daha iyi olduğu için tam karar veremedim. Forumlarda bu konuyu araştırdım ancak heralde daha önce karşılaşan arkadaş yok. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Laptop bu fiyata bu konfigürasyon inanılmaz gibi gözüküyor ancak bu problem biraz canımı sıktı. Almayı düşünen arkadaşlara her türlü bilgiyi verebilirim bu problem dışında performans açısından gayet iyi gözüküyor. Cevap yazacak arkadaşlara tekrar teşekkürler...

• hadi arkadaşlar yokmu cevap yazan
  • printscreen yapıp resimleri buraya yüklersen sorun daha iyi anlaşılabilir.
  • arkadaşlar görüntüler burda

• açıkçası yolladığın resimlerde ben bir sorun göremedim.daha önce acer kullanmış biri olarak resimdeki karartılar bana normal geldi.
  • orda çok iyi belli olmuo gerçekten başka acer larla karşılaştıdım bu sorun yok. media player 11 siyah ya skin i orda bile siyahı bozuk
  • yolladığın resimlere bakarak yorum yapmak oldukça zor.istersen aldığın yere bi götür monitörde bir sorun varsa geç olmadan makinayı değiştirirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pilotsdoit

Arkadaşlar haftasonu Bimeks'ten ACER 5112 WLMI(AMD Turion TL-50 1.6 64 Bit ATI X1600, 1 GB DDR2, 120GB HDD=1199+KDV+200+ hediye çeki). Ancak görüntüde bir takım problemlerle karşılaştım. Özellikle video oynatırken genellikle siyah ve koyu renklerde gorüntüde karlanma ve bozulma mevcut. Oyunlara da test ettim counter strike ta (kaldıki fazla ekran kartına yüklenmez) dahi aynı sorun devam ediyor. ATI'nin sitesinden en son driver ve CATALYST programını indirdim, refresh rate, çözünürlük vb. olabilecek tüm ayarlarla oynadım ancak çözüm olmadı. Codeclerden olabileceğini düşünerek Recovery CD si ile ilk aldığım haleine getirdim yine fayda olmadı. Problemin ekran kartından mı yoksa LCD ekrandan mı kaynakladığını tam çözemedim çünkü Laptop u monitöre bağladığımda görüntü nispeten düzeldi ancak CRT monitörlerin performansının LCD'lerden daha iyi olduğu için tam karar veremedim. Forumlarda bu konuyu araştırdım ancak heralde daha önce karşılaşan arkadaş yok. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Laptop bu fiyata bu konfigürasyon inanılmaz gibi gözüküyor ancak bu problem biraz canımı sıktı. Almayı düşünen arkadaşlara her türlü bilgiyi verebilirim bu problem dışında performans açısından gayet iyi gözüküyor. Cevap yazacak arkadaşlara tekrar teşekkürler...

CATALYST'yi nasıl yüklüyoruz ayrıca önceden yüklü diilmi ki bu CATALYST.
    ayrıca
    benim makinenin ekran kartıx1300 ve 256/128 ekran kartının max. 256 sını nasıl kullanabiliyoruz yani bi ayar felan yapılıyotrmu yoksa sistem gerekli gördüğü zaman kendi kullanıma acıyormu...
    bi yardımcı olsan sevinirim...

şimdiden teşekkürler...

• belkibirgun,
    CATALYST zaten yuklu ama ATI'nin sitesinden son versiyonunu indirebilirsin. Ayrica dedeiğin gibi ekran katı gerekli gördüğünde 256 MB kullanıyor. Birde moralini bozmak istemem ama yukardaki problemle ilgili bugün BİMEKS'e gittim ellerindeki 5112'leri inceledim hepsinde aynı problem var. 2 tip 5112 var seninki sanırım
    512MB DDR2 ve x1300 olan. Korkarım ama senin modelde var aynı problem. Bence çok geç olmadan sende bir kontrol et. Özellikle videolarda koyu renklere yakından bak (örneğin insan saçı) bozulma ve karlanma çok bariz belli oluyor. Ben ilerde başka problemlere sebep olabilir diye bugun cihazı iade ettim.
  • merhaba bende 5112 almıstım x1300 lü modelinden..
    pilotsdoit arkadasım senin dediin sorun bendede vardı erkanda karlanma karıncalanma beyazlıklar falan vardı götürdüm bgün bimekse..dier 5112lere baktık onlarda bir sorn yok.sonra teknik servis odasına gittik ordada baktık adam dedi haklısınız..cihaz değişime gitti 15 gün içinde yenisi gelicek..eğer ondada bu hata varsa ürünü para iadesi olucak..
    ama acıkcası ben para iadesi istemiorum ünkü acer in performansından cok memnnum özellik ve fiyat gayet ii :)
    şimdi yenisinin gelmesini bekliom bakalım nolcak :)
  • ayni sorun bende de war, ilginctir ayni kasada olan alt modelde bu sorun yok, sanirim sorunun kaynagi ekran degil ekran karti
  • bence acerın kullandıgı lcd panellerin renk derinliği düşük.
  • walla 15 gündür bu problemi yazıyorum sonunda beni anlayabileni bulmak güzel. Arkadaşlar yanlış anlamayın keşke bu problem hiç olmasaydı bende çok memnundum 5112 den özellikle bu fiyata böyle bilgisayar üstüne 200$ hediye çeki de cabası. Ben Bimeks Maslak powercenter'a gittim dün orda stand daki ürünlere baktım 5112'nin her 2 modelinedeama aynı problem wardı. Görevli de normal değil dedi. Teslim ettim teknik servisten arıyacaklar bekliyorum bakalım. Peki aklıma bir soru takıldı ya adamlar derse bu modellerde görüntü bu şekilde yani hata değil diyebilirlermi? Benim mikrofon da çalışmıyordu onu da kontrol etseniz iyi olur. Ses çok boğuk ve seviyesi düşük anca ağzımı mikrofon deliğine sokarsam duyabiliyorum. Bunada normal diyemezler değilmi

• bu arada sinnan arkadaşım problem ekran kartı demişsin ama laptopu harici monitöre bağladım sorun ortadan kalktı. Tamam CRT monitör kalitesi daha iyi ama gerçekten görüntü çok fark etti yani yüksek ihtimal problem LCD ekran
  • arkadaşlar evrest ile görüntü birimi-monitör kısmından lcd-tft ekranınızın markasına bakıp yazın.
    belki o modelde genel bir sorun vardır.
    benim ağustos ayında aldığım acer aspire 5112 ati x1600'ün lcd-tft ekran özellikleri:

BilgiAlanı Değer
    Monitör Özellikleri
    Monitör Adı Chi Mei N154I2-L02
    Monitör Kimliği CMO1526
    Üretici N154I2-L02
    Monitör Türü 15.4" LCD
    Üretim Tarihi Hafta 9 / 2006
    Seri Numarası Yok
    En Büyük Görünür Ekran Boyutu 33 cm x 21 cm (15.4")
    Resim En-Boy Oranı 16:10
    En Yüksek Çözünürlük 1280 x 800
    Gama 2.20
    DPMS Mod Desteği Yok

internet sayfası:http://www.cmo.com.tw/cmo/english/product/showproductn.jsp?size=15.4#4

quote:

bu arada sinnan arkadaşım problem ekran kartı demişsin ama laptopu harici monitöre bağladım sorun ortadan kalktı. Tamam CRT monitör kalitesi daha iyi ama gerçekten görüntü çok fark etti yani yüksek ihtimal problem LCD ekran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 4 Şubat 2007; 14:47:38 >

• ben laptop u geri verdim daha önce bakmıştım ama kaydetmedim hala elinde olan varsa monitor ozelliklerine bakrsa iyi olur
  • valla bende geri verdim
    1049usd+kdv ye bu özellikleri bidaha nasıl bulcam bilmiorum..bana cihaz deişimi olucak.15günde yenisi gelicek eger yine sorun olursa para iade hakkım var
    işin kötüsü 150 dolarlık cekide harcadım :)
    umarım yeni gelcek olanda bu sorun yoktur
  • sorun ekran kartindan demedim, ekran kartindan olabilir dedim cunku ayni ekran olan kasada ayni sorun yoktu, aksam geri goturuyorum bende, tekrar mesaj atarim
  • arkadaşlar hepimizin problemi ortak ve anladığım kadarıyla kimse geri vermek istemiyor. Elde ettiğimz sonucları buraya kısa sürede yazarsak hepimiz bir an önce sonuca ulaşırız ve yardımcı oluruz. Ben makinayı cumartesi günü verdim bugün aradım hala teknik servista yarın arayın dediler. Son durumu öğrenir öğrenmez buraya yazıcam.

5112 bizim kimse geri alamaz
  • quote:

arkadaşlar hepimizin problemi ortak ve anladığım kadarıyla kimse geri vermek istemiyor. Elde ettiğimz sonucları buraya kısa sürede yazarsak hepimiz bir an önce sonuca ulaşırız ve yardımcı oluruz. Ben makinayı cumartesi günü verdim bugün aradım hala teknik servista yarın arayın dediler. Son durumu öğrenir öğrenmez buraya yazıcam.

5112 bizim kimse geri alamaz

senin cihaz onarımamı gitti yoksa yenisimi gelicek?

bana yenisi gelicek en erken 15 gün dediler...umarın yenisindede bu sorun cıkmaz eger cıkarsa cihazı almayıp paramı alıcam ve hp pavilion alıcam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.