Şimdi Ara

ACER 5112 WLMI GÖRÜNTÜ PROBLEMİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
0
Favori
17.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugun bimekse goturdum, iade icin geri werdim, teknik serwise gondericeklermis. yani ne alacagima karar wermedim daha ama acer almicam sanirim

cunku her bilgisayarda ayni sorun war we acer bunu bile bile satiyor

1.199 dolara satiyor we 200 dolarlik hediye ceki weriyor, bilg 1000 dolara geliyor

ya alt modeli ? 1049 dolar

neden boyle birsey yapiyor? cunku biliyor makinada sorun war we elinden cikarmak istiyor, ayrica hediye cekini bimeks degil acer weriyor

durum boyle arkadaslar, ya oldugu gibi kabulleniceksiniz yada geri wericeksiniz
  • valla bana gelcek yeni cihazdada aynı sorun varsa bende makinayı deiştircem ve bir daha acerdan uzak durcam
    gider pavilion alırım

yalnız 150 dolarlık ceki harcamıstım o kötü oldu para iadesi yapacakken
  • 5112 kullanıcıları geçmiş olsun. Bir hevesle alınan makinanın böyle moral bozması gerçekten kötü.

Ama ben acer gibi bir firmanın bilerek piyasaya sürdüğünü zannetmiyorum. Sonuçta en son piller yüzünden firmaların kaybını biliyoruz.

Hakkınızı aramaya devam edin. Pilotsdoit umarım problemin çözülür kardeş. Tabii diğerlerinin de. Ben de 5024 var. Sorun yok. Bir arkadaş derinlik falan yok demiş. Bunu da anlamadım açıkçası.

Ancak bu özelliklere piyasada alınabilecek en iyi laptop. Ama mikrofon problemini de anlamadım. Eminim counter oynarken koordineli hücumda sorun oluyordur. :)
  • Bimeksten bana önce yetkili servise gidecek orda karar verilecek dediler. Tamam ordaki görevli kabul etti bu görüntüde anormallik var diye ama Bimeks mağaza olarak direk karar verme yetkisine sahip değilmiş. Teknik servise yolluyolar ordan gelcek sonuca göre iade ve değişim yapıyolar. Ben alırken ACER'ın 4 4'lük bir marka olmadığını biliyorum sonucta TOSHIBA kadar kaliteli olamaz olsa bu kadar ucuz olamaz. Ama bu fiyata bu özellikteki makinayı kimse kaçırmak istemez. ACER'ın bu modeli arızalı olarak bilerek piyasaya sürmüş olabileceği fikrine gelince bunu en başta bende düşündüm yoksa bu kadar ucuz fiyata böyle bir laptop nasıl olabilirdiki? Yeni başlayan yada bilgisayarla çok fazla haşır neşir olmayan bir insan bu problemi anlamayabilirdi yada hala alıp anlamayan onlarca kişi war. Bu forumda 3-4 kişiyiz bu problemi çeken. Satılan 5112 sayısı bence çok çok fazladır. ACER şöyle düşünmüş olabilir kaptırabildiğime kaptırır, kaptıramazsam geri alırım demiş olabilir. Bİrde bu 5112 modeli Türkiye'de sadece Bimekste var başka hiçbir yerde yok bu model buda bana biraz ilginç geldi. Öte yandan ACER böle bir ürünü piyasaya sürerek kendini ve prestijini zora sokarmı. Yani sadece bi modelde edeceği cüzi bir karla böle bir işe kalkışmasıda pek olası değil. Sonuç olarak öyle yada böyle yenisi problemsiz olarak gelirse seve seve kullanırım yoksa iade etcez çare yok.

• ben hala ayni seyi dusunuyorum; acer bu bilgisayari anlamayana ittiriyor, anlayandan geri alacak.

zaten sorun cok az belli oluyor, normal bir kullanici bunu farketmez, farketse de degismesi gerektigini falan filan bilmez.

ben bimeksten alirken bi aile wardi bilgisayar bakan, ben aldigim icin onlarda aldi, hic anlamadiklari bariz ortadaydi,

herneyse ben photoshop kullandigim icin daha ilk seferinde sorun oldugunu anladim ama cogu kisi anlamicak

acer 1-deneyimsiz tuketici 0 mac bitecek
  • ben Acer Aspire 5112WLMI'yı 16 ağustos 2006'da aldığımda fiyat 1259$+kdv'ydi getiren distribütör şirket kont idi ve o ay içinde stoklarda kalmamıştı (http://forum.donanimhaber.com/m_8743500/tm.htm)

şu an getiren distribütör şirket hangisi?

bütün özellikleri benimki ile aynı mı? not:bakınız yukarıdaki veya imzamdaki adres

fiyat ucuzladığına ve hediye çeki verildiğine göre bu partide bazı parçalar değişimş olabilir

hatırlayan varsa şu ankinin dvd yazıcısı hangi amrka ve modeldi?

quote:

Orjinalden alıntı: pilotsdoit

Bimeksten bana önce yetkili servise gidecek orda karar verilecek dediler. Tamam ordaki görevli kabul etti bu görüntüde anormallik var diye ama Bimeks mağaza olarak direk karar verme yetkisine sahip değilmiş. Teknik servise yolluyolar ordan gelcek sonuca göre iade ve değişim yapıyolar. Ben alırken ACER'ın 4 4'lük bir marka olmadığını biliyorum sonucta TOSHIBA kadar kaliteli olamaz olsa bu kadar ucuz olamaz. Ama bu fiyata bu özellikteki makinayı kimse kaçırmak istemez. ACER'ın bu modeli arızalı olarak bilerek piyasaya sürmüş olabileceği fikrine gelince bunu en başta bende düşündüm yoksa bu kadar ucuz fiyata böyle bir laptop nasıl olabilirdiki? Yeni başlayan yada bilgisayarla çok fazla haşır neşir olmayan bir insan bu problemi anlamayabilirdi yada hala alıp anlamayan onlarca kişi war. Bu forumda 3-4 kişiyiz bu problemi çeken. Satılan 5112 sayısı bence çok çok fazladır. ACER şöyle düşünmüş olabilir kaptırabildiğime kaptırır, kaptıramazsam geri alırım demiş olabilir. Bİrde bu 5112 modeli Türkiye'de sadece Bimekste var başka hiçbir yerde yok bu model buda bana biraz ilginç geldi. Öte yandan ACER böle bir ürünü piyasaya sürerek kendini ve prestijini zora sokarmı. Yani sadece bi modelde edeceği cüzi bir karla böle bir işe kalkışmasıda pek olası değil. Sonuç olarak öyle yada böyle yenisi problemsiz olarak gelirse seve seve kullanırım yoksa iade etcez çare yok.

• hatırladığım kadarıyla monitör sizin monitörle aynı değildi çünkü geri verneden önce everest ile bakmıştım daha farklıydı gibi hatırlıyorum. Birde arkadaşlar geri vermeden önce mikrofonu test etme imkanı olan oldumu benimkinde çok boğuk çıkıyordu ses o da anca ağzımı deliğe sokarsam Bu arada hala teknik serviste dediler beklemedeyim.
  • vayybee bu yazılanları gorunce hayellerım suya dustu
  • mikrofonda sorun yoktu gayet iyi çalışıyordu

blue tooth telefonunu çok sevmiştim bende :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: pilotsdoit

Bimeksten bana önce yetkili servise gidecek orda karar verilecek dediler. Tamam ordaki görevli kabul etti bu görüntüde anormallik var diye ama Bimeks mağaza olarak direk karar verme yetkisine sahip değilmiş. Teknik servise yolluyolar ordan gelcek sonuca göre iade ve değişim yapıyolar. Ben alırken ACER'ın 4 4'lük bir marka olmadığını biliyorum sonucta TOSHIBA kadar kaliteli olamaz olsa bu kadar ucuz olamaz. Ama bu fiyata bu özellikteki makinayı kimse kaçırmak istemez. ACER'ın bu modeli arızalı olarak bilerek piyasaya sürmüş olabileceği fikrine gelince bunu en başta bende düşündüm yoksa bu kadar ucuz fiyata böyle bir laptop nasıl olabilirdiki? Yeni başlayan yada bilgisayarla çok fazla haşır neşir olmayan bir insan bu problemi anlamayabilirdi yada hala alıp anlamayan onlarca kişi war. Bu forumda 3-4 kişiyiz bu problemi çeken. Satılan 5112 sayısı bence çok çok fazladır. ACER şöyle düşünmüş olabilir kaptırabildiğime kaptırır, kaptıramazsam geri alırım demiş olabilir. Bİrde bu 5112 modeli Türkiye'de sadece Bimekste var başka hiçbir yerde yok bu model buda bana biraz ilginç geldi. Öte yandan ACER böle bir ürünü piyasaya sürerek kendini ve prestijini zora sokarmı. Yani sadece bi modelde edeceği cüzi bir karla böle bir işe kalkışmasıda pek olası değil. Sonuç olarak öyle yada böyle yenisi problemsiz olarak gelirse seve seve kullanırım yoksa iade etcez çare yok.

hocam bana böle bişi demediler direk yenisini vercekler hatta üstüne basa basada sordum..yalnız suda olabilir ben aldıımdan 1 hafta sonra götürdüm bimekste söle bi olay var aldıından 12 gün içinde sorgusuz sualsiz para iadesi veya deiştirme yapabiliosun..banada sordular para iadesimi istersin cihazımı deiştirelim die ben deişim olsun dedim.
    ancak cihazdan sogudum bu hafta sonu gidicem ve baska modelle deiştrcem
    öncelikle x1600lü modelini düşündüm fakat seninkide bu model ve sendede bu sorun var o yüzden vazgectim.. sanırım hp pavilion alıcam

bu arada gercekten bu modellerin bize ittirildiğini düşünüorum.sadece bişmekste var ve özellikler bile almanca yazıor (ekran kartı özelliklerinde bis zum vs gecior almanca biliorum) neyse ayrıca hediye cekide cabası..
    bu haftasonuna kadar karar vercem

• Sadece bimekste olması bence garip bir durum değil. Benim ve herkesin sahip olduğu 5024 te mavi bilgisayardandı. Bazen getiren firmalar sadece tek firmaya satış yetkisi verebiliyorlar.

Kullanıcıların böyle bir hatayı anlamaması da zor. Siyah ekrandaki bozukluktan bahsetmişsiniz. Laptop alan insanlar sıfırdan bilgisayar karşısına geçmiyorki. En azından az çok masaüstü kullanmıştır. Ve lcd ekranlarda ölü piksel olabileceği durumuna karşı ilk dizüstü alan birisi ölü piksel var mı yok mu diye araştırırken bu durumu görebilecektir.

Evet yaygın bir arıza durumu ama bence herkeste yok. Bir seri de olabilir gibime geliyor....
  • x1600 ekran kartı
    amd x2 cift cekirdek islemci
    120gb sata 5400 rpm hdd
    1024mb 667 mhz ram

bu özelliklere sahip bir cihazın çekle beraber 999dolar olmasıda ilginc acıkcası fason bi marka olsa tamam dicem ama acer sonucta...
  • Yapmayın arkadaşlar. Fiyat ucuz diye acer ve bimeks kafa kafaya verip bu defolu malı sağlammış gibi gösterip nasıl piyasaya sürerler????

Bence imkansız....
  • Bende 12 gün içerisimde geri verdim dediğin doğru. Benim demek isediğim sen iade edip para almak istesende makina teknik servie gidecek orda tekrar piyasaya sürülebilir olduğuna karar verilecek (cihazda senden kaynaklanan bir sorun oluşmamış ve aksesuarlar tam vs.). Zaten faturanın arkasında yazıyo üründe ayıp varsa 30 gün içersinde tüketicinin iade, yenisi ile değiştirme, yada indirim vs. gibi hakları oluyor.
  • peki arkadaslar simdi napmalıyım...yeni gelcek cihazımı beklemeliyim yoksa baska bi cihazlamı deiştirmeliyim...yeni gelcek olanın ekranı saglam cıkarmı acaba...daha dogrusu ekranı saglam olan bi 5112 gördünüzmü hiç
  • tamam bogi soylediklerini curuteyim madem;

Acer Aspire 5112WLMi TL50/1024/120GB

Ürün kodu: 1001-10211
    İşlemci: AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobil TL-50, 1,6GHz, (512KB L2 Cache, 31W TDP)
    Sistem Belleği: 1024 MB
    Sabit Disk: 120 GB SATA
    1,199.00 USD + KDV

Acer Aspire 5112WLMi TL50/512/80GB

Ürün kodu: 1001-10359
    İşlemci: AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobil TL-50, 1,6GHz, (512KB L2 Cache, 31W TDP)
    Sistem Belleği: 512 MB
    Sabit Disk: 80 GB SATA

bak iki modeli war bu bilgisayarin, bizim bahsettigimiz model ustte yazili olan ust model, fiyati 1199 dolar we yaninda 200 dolar hediye ceki weriyorlar, kdwye wurmadan hesaplarsan 1000 dolar

simdi bana sunun aciklamasini yapar misin; nasil oluyorda ust model alt modelden daha ucuza satiliyor? ikisi arasinda 40 gb harddisk, 512 mb ram we ekran karti farki war, acer alt modelin satilmasini mi istemiyor acaba

ayrica bahsettigimiz sorun simsiyah ekranda gozukmuyor, en cok gri we tonlarinda gozukuyor we kullanirken farkediyorsun. ozellikle oyun oynarken adami gicik ediyor bu sorun, cunku ekraninda yuzlerce hawa kabarcigi warmis gibi oluyor.

tekrar ediyorum, acer bu urunde bu sorunun oldugunu biliyor we elinden cikarmaya calisiyor; pazarlama stratejiside acik, ucuza satalim millet alsin, durumu farkedenlerinkini geri aliriz farketmeyenlerinkinden kar ederiz

ben ya sorunsuzunu bulun bunun dedim ki sorunsuz olaninin olduguna inanmiyorum, bulamazsaniz iade dedim.

bunu iade edip 200 dolar daha fazla wererek 5535 almaya karar werdim, cok daha iyi olacagini dusunuyorum

• sinnan hocam bi yerde yanılıosun
    bendeki alt modeli 1049 dolar olan

ondada 150 dolar hediye ceki var yani kdv ye vurmazsan 900 dolar
  • hmm bunu bilmiyordum iste, bimekste alt modelin ekranina baktim sorun yoktu, hatta onu almayi dusundum bi ara ama sonra yetmeyecegine karar werdim

hadi hayirlisi bakalim nolucak, hele bi haber gelsinde teknik serwisten, dun aksam werdim bu aksam serwise gitse yarin bakilir en gec persembe haber gelir diye dusunuyorum
  • bu arada arkadasın dedii dogru özellikle gri tonlarında sorun var grili kıımlara bakın benek benek noktalar olusuor ekranda..düz siyahta bi sorun yok siyahın daha acık tonlarındada görülüor ve özellikle oyunlarda...menüsü koyu olan bi oyuna bakın veya giristeki demolara resmen bulanık renkler...cam gibi keskin değil kesinlikle.normal bir wide screen ekranda koyu tona baktıında kendini görüon camda bizimki ise bulanık :D

size tavsiyem:
    şimdi laptoplar serviste bi cogumuza yenisi gelcek yada onarılcak vs.. ilk actıınızda kontrol edin.nasıl etceenize gelince
    driver falan yüklemeleri bittikten sonra painti acın. beyaz çizim alanını tam ekran yapın ve tüm ekranı gri yapın.ister burdayken bakın ister kaydedip tam ekran arkaplan yapın.
    zaten sorun varsa dikkatinizi cekecektir.biraz daha belirgin hale getirmek için ekranı tutun ve ileriye dogru egin.eğebildiiniz kadar eğin ve öle bakın sorun varsa belli olur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.