Şimdi Ara

ACER 5112 WLMI GÖRÜNTÜ PROBLEMİ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
0
Favori
17.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayari al, tpm`e git, ekrani ac ve gri hale getir, siz bunda sorun olmadigini mi idda ediyorsunuz, bu sorun degilse ne peki de
  • hocam bence toplatma davası açalım şunu oku;

Madde 24. - Satışa sunulan bir seri malın ayıplı olması durumunda Bakanlık, tüketiciler veya tüketici örgütleri, ayıplı seri malın üretiminin ve satışının durdurulması ve satış amacıyla elinde bulunduranlardan toplatılması için dava açabilir.

varmı insanları keriz yerine koymak milletin işi yok laptop getir götürlemi uraşcak

bedavayamı verio laptopu bu adamlar
  • sinnan işte böyle arican hakkını tebrikler kardes

tpm dekilere biz öretiyoz bilg kullanmayı işe bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz 20 -- 20 Mart 2007; 15:30:14 >
  • benimki yapman icin sana bir oneriydi, ben geri vereli cok oluyor. tpm`i bi dunya aradim, bimeksin sahibine mail attim sorunu anlattim, oyle geri werebildim.

dedigin gibi dawa acilirsa toplatilabilir

bence sanayi bakanligina bi mail at once, durumu anlatan ihbar maili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinnan -- 20 Mart 2007; 14:25:06 >
  • bende takdir ediyorum zaten yanlıs anlama

dava konusunu bi düşüncem geri almazlarsa toplatma davası acıcam
  • bende geri verdim ama ilk 12 günde geri vermem etkili oldu aradan 2-3 ay sonra vermek zor olsa gerek
    hepinize kolay gelsin arkadaslar
  • belkibrgun isimli arkadasım ben laptopun parasını daha yeni alabildim. Bende TPM ile cok ugrastım ama senın olaydan sora ne kadar amatörce çalıştıklarını farkettim. Daha geçen cuma aynı laptopa önce sorun yok dediler. Sora tel açtım dedim dalgamı gecıosunuz. Yaklaşık 15 gun önce bir arkadaşla geldik TPM'ye gösterdik serwis elemanlarınıza aaa bu sorunlu ACER'a mail atcaaz dediler. Aynen bunu söledim teknik serwisten birileriyle görüştü müşteri hizmetleri sora bana dedik sizinki sorunluymus. EE nie baştan sölemitpm osun yada bu nasıl iş anlayışı. Bence ara bastır aynı laptopa 2 farklı rapor olurmu. Eğer takip numaran warsa TPM nin sitesinde görebiliosun durumu yoksada Bİmeks'e sor sana soluolar kolay gelsin
  • öncelikle yardımlarınız ve bilgileriniz için teşekkürler...

isterseniz birlikte (yani aynı tip sorun ve dilekçe ile) tüketici derneği ve mahkemesine başvuralım bu makinaların iadesi ve toplanması için...

yoksa bizim iade edeceğimiz makinalara bir iki rıtış gene satışa sürerler hani biz az çok dertlerini çektik başkaları cekmesin die...

yoksa biraz bencilliğe kaçıp yok ben iade edeyimde ne yaparlarsa yapsınlarmı diyelim...

ha tpm en basit yolu iadenin .
    sorun belli zaten ya sewe sewe ya s.s. misali iade almalılar...

sizler ne diyorsunuz bu konu için ha dava edeceksek forum sayesinde (herkes öreneğini alsın die) sorunu açık sakilde açıklayan bi dilekçe yazalım ve kazamız mübarek ola dielim

ne dersiniz...

• yasalar bizden yana...

Madde 4 - Ambalajında,etiketinde,tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan
    veya satıcı tarafından vaadedilen veya standardında tespit edilen nitelik ve/veya niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mal veya hizmetler, ayıplı mal veya ayıplı hizmet olarak kabul edilir.
    Satın alınan malın ayıplı olduğunun anlaşılması halinde;tüketici,malı teslim aldığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde bu malları satıcı firmaya geri vererek değiştirilmesini veya ödediği bedelin iadesini veya ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirimini ya da ücretsiz olarak tamirini talep edebilir.
    Tüketici bu taleplerden herhangi birisini tercihte serbesttir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Ayıplı maldan ve/veya ayıplı malın neden olduğu her türlü zarardan dolayı tüketiciye karşı satıcı,bayi, acenta,imalatçı-üretici ve ithalatçı,müştereken ve müteselsilen sorumludurlar.
    Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.
    Satılan malın ayıbı gizli nitelikte ise veya ayıp tüketiciden hile ile gizlenmişse,satıcı 15 gün içerisinde kendisine başvurulmadığını ileri sürerek sorumluluktan kurtulamaz.
    Satıcı daha uzun bir süre için garanti vermemiş ise,ayıplı maldan ve ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı açılacak davalar,ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren 2 yıllık zamanaşımına tabidir. Ancak satıcı,satılan malın ayıbını tüketiciden hile ile gizlemiş ise,2 yıllık zamanaşımı süresinden yararlanamaz.
    Ayıplı hizmetler hakkında da yukarıdaki hükümler uygulanır. Ayıplı hizmetin yeniden görülmesi imkansızlaşmışsa veya amaca aykırı sonuçlar doğuracak nitelikte ise,bedel iadesinde tüketicinin ayıplı hizmetten sağladığı fayda kadar indirim yapılır.
    Ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mal ve hizmetler hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.
    Satışa sunulacak kullanılmış,tamir edilmiş veya ayıplı mal üzerine veya ambalajına,imalatçı veya satıcı tarafından alıcının kolaylıkla okuyabileceği şekilde "özürlüdür" ibaresini içeren bir etiket konulması zorunludur. Bu durum,tüketiciye verilen fatura,fiş veya satış belgesi üzerinde de gösterilir.
    Yalnızca ayıplı mal satan veya işyerinin bir kat ya da reyon gibi bir bölümünü sürekli olarak ayıplı mal satışına tahsis etmiş olan satıcılara yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz.

Madde 24 - Satışa sunulan bir seri malın ayıplı olması durumunda Bakanlık veya tüketici örgütleri, ayıplı seri malın üretiminin ve satışının durdurulması ve satış amacıyla elinde bulunduranlardan toplatılması için dava açabilirler.
    Mahkeme, dava sonucunda ayıplı malların toplatılması kararını vermiş ise;
    ayıplı malın ve ayıbın niteliğine göre bu malların, satıcıya iade edilip edilmemesine de karar verir. Ancak, malların toplatılması için yapılan hertürlü masraf, aleyhine karar verilen kişi tarafından ödenmedikçe mallar kendisine iade edilmez.
    Dava konusu malları satış amacıyla elde etmiş olan üçüncü kişilerin açacakları rücu davaları da asıl davaya bakan mahkemede görülür.
    Ayıplı malları satın alan tüketicilerin uğradıkları maddi ve manevi zararlar nedeniyle tek tek dava açma hakları saklıdır.

• arkadaslar c.tesi bu modelden alıcam ama bu topik canımı sıktı..görüntü problemleri oldukça ciddi deniyor..
    tekrar yorumlarsanız çok sevineceğim..ayıplı mal olarakmı satılıyor yoksa bu problemi yaşayan sadece 4-5 kişimi var..ucuz olmasının sebebi bios problemi ise acer neden bios yazmasınki..basit bir olay bios yazmak..konu donanımsal hata bu durumdada bu mal satılmamalı marka degerini yitirmemesi açısından..Acer ve Bimeks böyle birşeye 40-50 latop için kalkışmamalı..Yani sonucta bunlar fabrikaya geri döner eger hatalı ise..bu işler ben çalışıyorken böyleydi ama herşey gibi şirketler de bozulduysa bilemem hele bogaziçinde profösör olan birirnin şirketi bimeks..Yanlış pazarlama olur bu..
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81340&productid=bd70674
    burada 1 alt model 1049 dolar olunca insanda supheleniyor ama cok zor bu bir komplo teorisi olur derim ayıplı mal satmak..
    Sorunlu olmayan aynı modele sahip arkadaşlar bu topik te yazılanlar bir kısmı veya yanlış bilgilendirme ise lütfen bilgi veriniz..

teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuffguy -- 21 Mart 2007; 18:29:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tuffguy

arkadaslar c.tesi bu modelden alıcam ama bu topik canımı sıktı..görüntü problemleri oldukça ciddi deniyor..
    tekrar yorumlarsanız çok sevineceğim..ayıplı mal olarakmı satılıyor yoksa bu problemi yaşayan sadece 4-5 kişimi var..ucuz olmasının sebebi bios problemi ise acer neden bios yazmasınki..basit bir olay bios yazmak..konu donanımsal hata bu durumdada bu mal satılmamalı marka degerini yitirmemesi açısından..Acer ve Bimeks böyle birşeye 40-50 latop için kalkışmamalı..Yani sonucta bunlar fabrikaya geri döner eger hatalı ise..bu işler ben çalışıyorken böyleydi ama herşey gibi şirketler de bozulduysa bilemem hele bogaziçinde profösör olan birirnin şirketi bimeks..Yanlış pazarlama olur bu..
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81340&productid=bd70674
    burada 1 alt model 1049 dolar olunca insanda supheleniyor ama cok zor bu bir komplo teorisi olur derim ayıplı mal satmak..
    Sorunlu olmayan aynı modele sahip arkadaşlar bu topik te yazılanlar bir kısmı veya yanlış bilgilendirme ise lütfen bilgi veriniz..

teşekkürler..

hocam ben iki hafta önce aldım bu makineyi 999$ +kdv bimekste. makinenin aynısını teşhirde bulup bakmanı öneririm. evet görüntü problemi var ama herkesi rahatsız eder mi bilmem. şu likteki resimde benim de ilk dikkatimi çekmişti. sen de bi usb belleğe resmi alıp o bilgisayarda deneyebilirsin:
    http://www.deviantart.com/deviation/528791/

resimde siyahtan gümüşe doğru renkte bir açılma var dizüstünün monitörü renk açılırken renkten renge birden geçiyor yani renk geçişlerinde bir hat olduğunu görüyor insan. ne demek istediğimi o makinede denersen anlayacaksın. ama oyunlarda falan bişey farketmiyorum ben.
    bir de bu fiyata böyle bir konfigürasyon başka bir makinede yok ben memnunum fotoğraf işlemeyeceksen sana da önerebilirim...

• Arkadaşlar merhaba, bende dün ümraniye bimekse gidip makineye baktım, ekranı komple gri yaptım kapağı açtım kapttım bikaç dakika kurcaladım ama bi problemle karşılaşmadım. Bende almayı düşünüyorum bu modeli ama kafam bayağı karıştı. Oyun oynarken ve film seyrederken problem çıkarmasın benim için yeterli. Zaten burda bahsedilen gibi bios problemiyse er geç düzeltilir gibi geliyor bana.
  • yaw bari gidip bimeksten almayin, geri wermeye caliisipta yapamayan arkadaslar var, onlardan alin, onlarida kurtarin bu dertten
  • hakketen yanii illa alacaksanız isteyin size satsınlar hani belki inidirimli olarakta alabilirsiniz

biz burda kafa yapıyoruz sanırım yoksa neden bu kadar kendimizi yırtalım biz derdini çekiyoruz başkaları çekmesin die bi ay içinde 4 sayfa forum yaptık

ama bakılıyor ki hala arkadaşlar illa ben alacam özürlü felan olsa bile diyorlar...

arkdaşım illa alacaksanda bu link'e bakta al
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5112WLXH
    yok benim param çok olsun diyosan oke karışamam 1049 dolar yerine 919dolar burada

arkadaşım 1000$ + kdv civarı istiyorsanız

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=980&productid=bd70732
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=dell6400-120 ---- 969dolar+kdv

fazlada yazmama geek yok sizde net'ten araştırabbilirsiniz...

bu arada arkadaşlar ne diyorsunuz iade ve toplanmaları için şikyet dilekçemizi yazalımmı...
    şimdiden teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: hydro1212

quote:

arkadaslar c.tesi bu modelden alıcam ama bu topik canımı sıktı..görüntü problemleri oldukça ciddi deniyor..

teşekkürler..

hocam ben iki hafta önce aldım bu makineyi 999$ +kdv bimekste. makinenin aynısını teşhirde bulup bakmanı öneririm. evet görüntü problemi var ama herkesi rahatsız eder mi bilmem. şu likteki resimde benim de ilk dikkatimi çekmişti. sen de bi usb belleğe resmi alıp o bilgisayarda deneyebilirsin:

resimde siyahtan gümüşe doğru renkte bir açılma var dizüstünün monitörü renk açılırken renkten renge birden geçiyor yani renk geçişlerinde bir hat olduğunu görüyor insan. ne demek istediğimi o makinede denersen anlayacaksın. ama oyunlarda falan bişey farketmiyorum ben.
    bir de bu fiyata böyle bir konfigürasyon başka bir makinede yok ben memnunum fotoğraf işlemeyeceksen sana da önerebilirim...

problemli laptop içlerinde oldugu kesin ama bunun son indirimden sonra satılanların içinde kaç tane oldugu benim merak ettiğim..Eger bu oran yüzde 5 i gecyorsa bu ayıplı maldır bana göre..yüz tanesden 5 i geri doner bu normal..yukarda yazan arkadasların toplamı 10 tane anca..ama bu mal bence 200 den fazla satmıştır derim..bimeks konuyla ilgili açıklama yapmalı..burda mağdur olan insanlar var ben bimekse bir yazı göndercegim..
    kulaga hos 999 dolara birde 80 dolar hediye ceki ....ama oyunlarda nasıl problem varmı hocam ben oyun için alcam bu makinayı birde autocad kullancam acaba oyunları oynarmı heroes 5 veya yenileri????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuffguy -- 22 Mart 2007; 12:10:25 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hydro1212

quote:

teşekkürler..

problemli laptop içlerinde oldugu kesin ama bunun son indirimden sonra satılanların içinde kaç tane oldugu benim merak ettiğim..Eger bu oran yüzde 5 i gecyorsa bu ayıplı maldır bana göre..yüz tanesden 5 i geri doner bu normal..yukarda yazan arkadasların toplamı 10 tane anca..ama bu mal bence 200 den fazla satmıştır derim..bimeks konuyla ilgili açıklama yapmalı..burda mağdur olan insanlar var ben bimekse bir yazı göndercegim..
    kulaga hos 999 dolara birde 80 dolar hediye ceki ....ama oyunlarda nasıl problem varmı hocam ben oyun için alcam bu makinayı birde autocad kullancam acaba oyunları oynarmı heroes 5 veya yenileri????

yaw bende alırken bi heycanla aldım ama geri iade almıolar film falan yakından izlemeyi unut hemen bütün oyunlardada zaman gectikce işte bu benim laptopum diosun fark edilio yani ama illa bi kavga edim bimexle oserwis bu serwis dolaşim diosan al burda biraz soyut görebilirsin bu problemi ama

ya kısacası ne dicem bu fiyata bu özellikler deyip milletin açgözlülük duygularını sömürüyolar eğer benim canımı sıkmaz problemli alet dersen al yoksa şansına dek gelmiş bi indirim deil bu açılanların hepsi problemli
    bi cocuk cıktı gecen günlerde bende problem yok die sora bida ses cıkmadı heralde şoka uradı yada pek bu işlerden anlamıyo

ben sanayi bakanlığına ihbarda bulundum bakalım netice bekliyorum bi ihbar daha yapcam sora belkibirgün ile dava konusunu bi tartışabilirik

• quote:

Orjinalden alıntı: belkibirgun00

hakketen yanii illa alacaksanız isteyin size satsınlar hani belki inidirimli olarakta alabilirsiniz

biz burda kafa yapıyoruz sanırım yoksa neden bu kadar kendimizi yırtalım biz derdini çekiyoruz başkaları çekmesin die bi ay içinde 4 sayfa forum yaptık

ama bakılıyor ki hala arkadaşlar illa ben alacam özürlü felan olsa bile diyorlar...

arkdaşım illa alacaksanda bu link'e bakta al
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5112WLXH
    yok benim param çok olsun diyosan oke karışamam 1049 dolar yerine 919dolar burada

arkadaşım 1000$ + kdv civarı istiyorsanız

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=980&productid=bd70732
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=dell6400-120 ---- 969dolar+kdv

fazlada yazmama geek yok sizde net'ten araştırabbilirsiniz...

bu arada arkadaşlar ne diyorsunuz iade ve toplanmaları için şikyet dilekçemizi yazalımmı...
    şimdiden teşekkürler

969 dolarlık olan fena makine değil hem de 9 cell batarya güzel olay ama bugün itibariyle 1099 dolara çıkarmışlar fiyatı, kaçırdık bence.

• :))
    kaçırdın frısatı
    anladın sen onu :)

deniz kardeş sanayi bakanlıgına mı ne ne tür sikayet olarak başvurdun ?
    mail mi attın yoksa
    az açıklama yaparsan bende burdan destekleyici bişiler yapabileyim die...

şimdiden teşekkürler...

quote:

969 dolarlık olan fena makine değil hem de 9 cell batarya güzel olay ama bugün itibariyle 1099 dolara çıkarmışlar fiyatı, kaçırdık bence.

• hala aynı fiyat adamlar artırma yapmadılar hatta bu 20 gündür böyle ama ben bekledim genede..yazdığım mektuba bimeks hala yanıt vermedi..Böyle bir problem kısmı olarak yasanabilir ama şimdi kıllanmaya başladım oldukça büyük geri dönüş olabilir bundan şüphelenmeye başladımki bırakın bimeksi bu acer içinde büyük bir fiyasko olur..genede yanıtı bekliyorum..Acera da yazıcam aynı mektubu..
  • belkibirgün ,

sanayi bakanlıpına ihbar şikayetinde bulundum bimex kıllandıki beni aradı bu gün dedim mahkemede anlarsınız ne demek istediğimi bide
    anlaşamayınca saygısızlaşıp devam ediolar müşteri hizmetimi laf yetiştirme uzmanımı belli deiller bi problemli bi deil diolar

ilgilenen arkadaşlar ve belki birgün arkadşım sanayi bakanlığının sitesi ne bi zahmet zorunlu 2 şeyi doldurup seri halde ayıplı olduğunu yazarsanıs iyi olur saygılar

http://www.sanayi.gov.tr/trk/TukSikayetDis_.aspx?Tur=Ayipli&SektorKey=8
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.