Şimdi Ara

ACER 5720G DERNEGİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
813
Cevap
2
Favori
92.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: enmen

Merhaba arkadaşlar,
    Ben ağustos ayının başında acer TM5720G almıştım. makinamın pilinde problem çıktı. Pili şarj tutmuyordu. Servise götürdüm, onlarda pili değiştirmek için İstanbul'a TPM teknolojiye gönderdiler. Sağolsun TPM'de bana pili yaklaşık 45 gün sonra geri gönderdi. Ayrıca diğer arkadaşlarında sötlediği gibi bende wireless bağlantıda sıkıntı yaşıyorum. Bu ağların hepsini buluyor ama bağlanmaya çalıştığı zaman, bağlanamıyor. Bazen de kendiliğinden bağlanıyor. Ben bu wireless işini bir türlü anlayamadım. Eğer bu tür bir sıkıntı yaşan varsa bana yardımcı olsun lütfen.
    Bunun dışında makina üzerinde bulunan entegre kamera ile kayıt yapma imkanımız varmıdır ? Varsa nasıl yapabilirim ?

Şimdiden hepinize teşekkürler.

Son olarak Acer almak isteyen arkadaşlara tavsiyem, Kesinlikle U Z A K D U R U N...

bence sen pc den anlamıyorsun :D

• quote:

Orjinalden alıntı: yazacak

ekran kartını paylaşımsız sadece 256mb kullanamazmıyız acaba???

parlaşımlı ekran kartı direkt ramdan yer. o yüzden paylaşımzız kullanma imkanın yok. ek ram takmak çok mantıklı olur.
  • FORMAT ESNASINDA VEYA GHOST İLE YEDEK ALMA ESNASINDA HDD GÖZÜKMÜYOR.BU SORUNU NASIL HALLEDEBİLİRİZ BİLEN VARMI_???
  • yüksek ihtimalle diskin sata olduğu içindir.http://www.notebook.gen.tr/viewtopic.php?f=24&t=18 bu sayfada anlatılanlara bir bak istersen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jakops

quote:

Orjinalden alıntı: yazacak

ekran kartını paylaşımsız sadece 256mb kullanamazmıyız acaba???

parlaşımlı ekran kartı direkt ramdan yer. o yüzden paylaşımzız kullanma imkanın yok. ek ram takmak çok mantıklı olur.

zaten 2 x 1gb ram kullannıyor...
    ama makina kasılıyor genede....

maksat buydu yanii. performans olayı
    neyse...
    teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazacak -- 18 Ekim 2007; 19:55:14 >
  • Sevgili jakops kardeşim benim PC'den anlamadığımı sen nasıl anladın , inan çok merak ettim.
  • 5720g ve 7720g için XP driverlarını
    ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_xp_not_authorized/aspire_5320_5720_7320_7720/
    ayrıca acer ın Canada sitesinden de bulmak mümkün
  • ya xp kurdum kapanırken bende de takılıyor apanmıyor yani açma kapama tuşuyla kapıyorum artı sanırım ekran kartıyla ilgili bi problem de var bu modüle uygun değil diyor driver ını tam yüklemiyor açılışta mom.exe dosyası hata veriyor
  • Merhabalar
    Arkadaşlar bende yükledim xp fakat ekran kartı ve chipssette sorun çıktı acer servisinden destek aldım xp driverlarının adreslerini verdiler fakat çok saglıklı olmadı Acer yetkililerden aldığım bilgilere göre Vista 2 (iki) ay kadar servis pack cıkaracakmış ve kullanım daha kolay ve pc çok kasma olmayacak hemde şuan microsoft vistaya daha önem vermekte ben vistayı tekrar kurdum artık beklemekten başka caremiz yok..
    hatırlatmak istediğim xp pili daha çok kullanıyor vistada sanki bana daha az kullanıyor gibi
  • Vista'yı hızlandırmanın yolları
    Microsoft'un gözdesi Windows Vista'yı olduğundan daha hızlı kullanmak ister misiniz?

« Önceki Sayfa: Defrag, ReadyBoost, Uyku ve Sistem Geri Yükleme
    Kullanıcı Hesabı Denetimini kapatın
    Vista'nın en sevilmeyen ve hatta nefret edilen yeni özelliği sisteminiz zararlı yazılımlardan korumak için günlük gerçekleştirdiğiniz birçok işlemi size onaylatıyor. Direk olarak sistem performansını etkilemese de yapacağı iyilik yerine insanı çok sinirlendirebiliyor.

Kullanıcı Hesabı Denetimini devre dışı bırakmak için:

• Denetim Masasını açın
    • Arama kutucuğuna "kul dene" yazıp Kullanıcı Hesapları başlığının altındaki "Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni (UAC) aç veya kapat" a tıklayın
    • UAC seçeneğinin yanındaki tiki kaldırın ve onaylayın
    • Önerildiği gibi sisteminizi yeniden başlatın.
    Otomatik olarak başlatılan gereksiz Windows Servislerini kapayın
    Aynı Windows XP de olduğu gibi Vista'da kullanıcın belki asla kullanmayacağı bir çok servisi sistem başlangıcında otomatik olarak çalıştırır.

Başlangıçta nelerin yüklendiğini görmek ve ihtiyacınız olmayanları devre dışı bırakmak için (bunları sonradan yeniden etkin hale getirebilirsiniz):

• Başlat menüsündeki arama kutucuğuna "msconfig" yazın ve onaylayın
    • Çıkan pencerede hizmetler sekmesine gelin
    • Şu hizmetleri güvenle devre dışı bırakabilirsiniz:

• Çevrimdışı dosyalar (eğer çevrimdışı dosya eşitlemeyi kullanmıyorsanız)
    • Tablet PC Giriş Servisleri (eğer tablet PC'niz yoksa)
    • Terminal Services Yapılandırması
    • Fax (eğer fax modem kullanmıyorsanız)
    Gereksiz Windows Özelliklerini devre dışı bırakın
    Windows Vista, başlangıç servisleri dışında ayrı olarak listelenmiş farklı özelliklerle gelir.

Bu özellikleri şu şekilde devre dışı bırakabilirsiniz:

• Denetim masasını açın ve arama kutucuğuna "prog" yazın
    • Çıkan ilk sonuçta "Programlar ve Özellikler" başlığı altındaki "Windows özelliklerini aç veya kapat" a tıklayın.
    • Şunları rahatlıkla devre dışı bırakabilirsiniz:

• Dizin Oluşturma Hizmeti
    • Uzaktan Değişiklikleri Sıkıştırma
    • Tablet PC İsteğe Bağlı Bileşenler
    • Windows DFS Çoğaltma Hizmeti
    • Windows Fax ve Tarama (eğer bir fax modem kullanmıyorsanız)
    • Windows Toplantı Alanı (eğer Live Meeting servisini kullanıyorsanız

• MERHABA ARKADASLAR SİZLERDEN YARDIM İSTİYORUM..
    ACER AS5720g SANIRSAM ALACAGIM MAKİNE..ÖZELLİKLERİ ŞU ŞEKİLDE

Karakteristik ACER AS5720 C2D T7300 2.0GHz 2GB 160GB VHP
    CPU Cinsi - HIZI Intel® Core 2™ Duo T7300 Centrino® Duo 2.0 GHz.4 MB Cache 800 Mhz.
    Ekran Boyu(Inch) 15.4”
    Ekran Tipi CrystalBrite1280*800
    Ekran Kartı ATI Mobility Radeon™ HD 2300 256 MB
    Bellek(MB) 2048MB
    Bellek Tipi DDR2-667 MAX: 4GB
    Floppy YOK
    Sabit Disk 160 Gb 5400 Rpm SATA
    Optik Sürücü Super Multi DVD-RW
    Faks-modem 56k
    Ses Dolby Digital ve MS Sound uyumlu (S/PDIF)
    Network 10/100, Intel Pro 4965AGN 802.11a/b/g/n
    Port 4 x USB, IEEE1394, S-Video – VGA
    Pil Ömrü Li-Ion pil 3 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık(KG) 2.8 kg
    Yazılım Windows Vista Home Premium
    Ek Özellikler Port/Özellik 0.3 MPixel Kamera + Mikrofon
    Bluetooth
    5 in 1 Kart Okuyucu

TAVSİYE EDEBİLECEGİNİZ Bİ MAKİNE Mİ..EĞER Kİ SORUN YAŞIYOSUNUZ UZAK DURUYUM..AÇIKCASI ASUS F3SE 200DR MODELİ İLE BU MAKİNE ARASINDA KALDIM..YARIN ALMAYA GİTCEM YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRM ARKADASLAR..ASUS F3SE 200DR İLE TIPATIP AYNI ÖZELLİKTE SADECE MARKA TERCİHİ KALDI...

ASUS MU ACER Mİİ YALVARIRIRM YARDIM EDİN YAHU..

yukarda bi arkadas yazmış..bu ekran kartını paylaşımsız kullanamazmyız diye.bu ekrankartı paylaşımlı mı arkadaslar.bide arkadasın koydugu resimlerde ekran kartı nvidia geforce 8400 olarak gözüküyo benim baktıgım makinede ATI ekran kartı var anlamadım gitti nasıl iş bana birisi açıklasın yahu...bana paylaşımsız ekran kartı lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlker Yıldız -- 21 Ekim 2007; 20:56:20 >

• iki ayrı model var, birinde HD2300, birinde Ge Force 8400 var.Benimki Ge Force 8400 256 paylaşımsız.1GB'ta kadar turbo cache özelliği var, normal kullanımda bellek tüketmiyor, oyunlarda falan ihtiyaç olunca bellek kullanıyor.Diğer ekran kartlı olan modeli ise tam bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ==>KAPADOKYALI<==

MERHABA ARKADASLAR SİZLERDEN YARDIM İSTİYORUM..
    ACER AS5720g SANIRSAM ALACAGIM MAKİNE..ÖZELLİKLERİ ŞU ŞEKİLDE

Karakteristik ACER AS5720 C2D T7300 2.0GHz 2GB 160GB VHP
    CPU Cinsi - HIZI Intel® Core 2™ Duo T7300 Centrino® Duo 2.0 GHz.4 MB Cache 800 Mhz.
    Ekran Boyu(Inch) 15.4”
    Ekran Tipi CrystalBrite1280*800
    Ekran Kartı ATI Mobility Radeon™ HD 2300 256 MB
    Bellek(MB) 2048MB
    Bellek Tipi DDR2-667 MAX: 4GB
    Floppy YOK
    Sabit Disk 160 Gb 5400 Rpm SATA
    Optik Sürücü Super Multi DVD-RW
    Faks-modem 56k
    Ses Dolby Digital ve MS Sound uyumlu (S/PDIF)
    Network 10/100, Intel Pro 4965AGN 802.11a/b/g/n
    Port 4 x USB, IEEE1394, S-Video – VGA
    Pil Ömrü Li-Ion pil 3 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık(KG) 2.8 kg
    Yazılım Windows Vista Home Premium
    Ek Özellikler Port/Özellik 0.3 MPixel Kamera + Mikrofon
    Bluetooth
    5 in 1 Kart Okuyucu

TAVSİYE EDEBİLECEGİNİZ Bİ MAKİNE Mİ..EĞER Kİ SORUN YAŞIYOSUNUZ UZAK DURUYUM..AÇIKCASI ASUS F3SE 200DR MODELİ İLE BU MAKİNE ARASINDA KALDIM..YARIN ALMAYA GİTCEM YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRM ARKADASLAR..ASUS F3SE 200DR İLE TIPATIP AYNI ÖZELLİKTE SADECE MARKA TERCİHİ KALDI...

ASUS MU ACER Mİİ YALVARIRIRM YARDIM EDİN YAHU..

yukarda bi arkadas yazmış..bu ekran kartını paylaşımsız kullanamazmyız diye.bu ekrankartı paylaşımlı mı arkadaslar.bide arkadasın koydugu resimlerde ekran kartı nvidia geforce 8400 olarak gözüküyo benim baktıgım makinede ATI ekran kartı var anlamadım gitti nasıl iş bana birisi açıklasın yahu...bana paylaşımsız ekran kartı lazım

bende var bundan bi tane
    güzel makina al derim yani
    ekran kartinin 256mb i paylasimsiz
    turbocache varmis ole olunca 1gb ekran karti oluyor.
    benimki de nvida geforce 8400m gs 256mb
    budur
    al al....

• gençler pil ne kadar gidiyor sizde?
    bbende 2 saati azcik gecince basliyor baarmaya!!
    gerci kullan1ma bagli ama ben "dengeli" seviyede kullan1yorum ayrica cozunurlugude dusuruyorum???
  • arkadaşlar galibahttp://www.acerpanam.com/flex/acerdrivers/bin/drivers.html?CFID=4289981&CFTOKEN=90777214 bu adreste acer notebookların tüm serilerinin xp driverleri mevcut.

Fakat bir noktada takılıyorum bende 5710G modeli var bu sitede de 5710 modeli var sadece. onun driverlerini alsam olurmu sizce.??
    Birde recovery cdsi nasıl oluşturulur bilen varsa yardımlarını beklerim..
  • Arkadaşlar ben Acer Aspire 5720G-302G16 ve Toshiba A200-1AH modellerinden birini almayı düşünüyorum...!!!!!!!

biraz fiyat araştırması yaptım ve ACER'I 1300$ + KDV fiyatına buldum, TOSHİBA'YI 1599$ + KDV fiyatına buldum........ her ikisinin özellikleri birbirine çok yakın neredeyse aynı fakat arada çok büyük fiyat farkı var...... Benim gönlüm acer dan yana..... fakat tereddütteyim....... elinde acer ın bu modeli olan arkadaşlar veya bu model ile ilgili bilgisi bulunan arkadaşlar......problem çıkarır mı bana... yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar! yorumlarınızı bekliyorum!

(Diğer bir sorumda : ACER Dizüstünde : Ekran kartı geforce 8400 256/1024 olanı birde ati mobility radeon hd 2300 256 MB olan var) (şimdi bu geforce ekran kartı TURBO CACHE lı mı? yoksa paylaşımlı mı?.................. Ati radeon TURBO CACHE lımı yoksa Paylaşımlı mı?)

(LÜTFEN YARDIMCI OLUN ARKADAŞLAR!!!!! LÜTFEN! YARIN ALMAYA GİDİCEM AMA BİR TRLÜ KARA VEREMİYORUM!)

ACER ÖZELLİKLERİ
    Anakart/İşlemci Özellikleri
    Chipset Intel PM 965 Express

Marka Model No Intel Core 2 Duo T7300
    Hızı 2.0 GHz
    FSB 800MHz
    L2 Cache 4MB

Ekran Özellikleri
    Ebadı 15.4"
    Türü WXGA (220nits) CrystalBrite, 8ms
    Çözünürlüğü 1280 x 800

Grafik Kartı Özellikleri
    Marka Model No NVidia GeForce 8400 M GS
    Türü Harici
    Grafik belleği 256MB (maks 1024 MB)

Bellek Özellikleri
    Mevcut Kapasite 2048MB
    Türü DDR2
    Hızı 667MHz
    Toplam yuva 2
    Boş yuva Yok
    En fazla desteklenen 4GB

Sabit Disk Özellikleri
    Kapasitesi 160GB
    Hızı 5400rpm
    Arayüz SATA

TOSHİBA ÖZELLİKLERİ
    # Intel® Core™2 Duo T7300(2.0 GHz, 4 MB L2 cache, 800 MHZ FSB)
    # 2,048 MB (1,024+1,024) DDR2 Ram - max. 4,096 MB
    # 160 GB (5.400 rpm) Seri ATA HDD
    # Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Edition Türkçe / İngilizce
    # DVD Super Multi (DVD±R/RW, DVD-RAM) çift katmanlı sürücü
    # ATI MOBILITY RADEON™ HD2600 HyperMemory™ teknolojili, 256 MB yerleşik, 1,023 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express
    # 15.4" Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1,280 x 800 çözünürlük)
    # Toshiba Bass özelliği geliştirilmiş ses sistemi, stereo hoparlörler
    # 5’i birarada Bridge Media Yuvası 4 x USB 2.0, i.LINK® (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card™
    # 56K modem, Ethernet LAN 10/100
    # İletişim Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N network desteği), Bluetooth™ 2.0 EDR
    # Entegre 1.3 Mp video kamera (VoIP), Entegre mikrofon (VoIP), HD Audio, Dual Mod TouchPad, Intel® Turbo Memory (1 GB)
    # Li-Ion pil, 2.5 saate kadar pil ömrü
    # 2.7 kg
    # 2 yıl garanti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeRCeq -- 22 Ekim 2007; 18:13:09 >

• arkadaşım acer 5720G çok iyi bir makina. bak sana şahsi önerimi vereyim. alacaksan acer al. eğer toşhiba alacaksan şu modelle karşılaştır sadecenotebook.com adresinde 5920G T7700 2.2 Ghz 2Gb ramli bir makina. ama o kadar verme bence. 2008in ilk çeyreğinde 4 çekirdeklli notebook işlemcileri çıkacak haberlerini alıyoruz ve okuyorum. o yüzden beklemen daha mantıklı. eğer alacaksan 1300 dolar çok iyi bir ifyat şimdilik çok iyi. bende aynı makinayı kullanıyorum. çok tatlı bir makina. gerçi ilk seferinde wireless problemim vardı. ama kartta problem vardı. ben pcdepo.comdan almıştım. hemen aradım onlarda değiştirelim dediler gittim hemen makinayı değiştirdirler. şu anda makinam çok güzel. süper bir alet sesi çok iyi laptopa oranla. çok güzel bir görsel sölen sunuyor sana. kapağı sonra içi vs. bence şimdilik 5720 işini görür. ama 2008 den sonra sen istersen yeni serilere bak göreceksin çok memnun kalacaksın. o zaman istersen acer al. istersen toshiba. ben acer alacam yine.

• Merhaba,
    bu modele xp kurulumu ile ilgili sitemde bir döküman hazırladım. Xp driverlarınıda ekledim. Bilginize.
  • çok saol arkadaşım :) bi kaç problem daha var, ekran katlarıyla ilgili... onlarıda sormuşum :) yardımcı olurmusun onlarla ilgilide :) tekrar teşekkürler :) bi de aldıktan sora servis olayında sorun yaşarmıyım...... yane bi sorun yaşadığımda pc de........ servis olayı kalitelimi yoksa çok uğraştırıyorlarmı insanı :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeRCeq

çok saol arkadaşım :) bi kaç problem daha var, ekran katlarıyla ilgili... onlarıda sormuşum :) yardımcı olurmusun onlarla ilgilide :) tekrar teşekkürler :) bi de aldıktan sora servis olayında sorun yaşarmıyım...... yane bi sorun yaşadığımda pc de........ servis olayı kalitelimi yoksa çok uğraştırıyorlarmı insanı :)

ikimizin sorunları ve sorularıda aynı benim makine gelmiş acer as5720..1 saat sonra almaa gitcem...hayırlısı inşallah iyi çıkarda rahat ederiz..inşallah hepimiz rahat ederiz hepimiz bi sorun yaşamayız

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.