Şimdi Ara

ACER 5720G DERNEGİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
813
Cevap
2
Favori
92.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: notebookgentr

Merhaba,
    bu modele xp kurulumu ile ilgili sitemde bir döküman hazırladım. Xp driverlarınıda ekledim. Bilginize.

senin sitenin bana çok yardımcı olacak kardeşimm..ALLAH razı olsun senden
  • şu andan itibaren ACER as5720 kullancısıyım..leptopumu aldım..şu an için makine güzel ama yazı yazarken zorlanıorum birascık..bu da geçiçi bişidir inşallah..soru ve önerilerinizi bekliyorum..iyi kötü yönlerini esirgemeden arzederseniz hepimizi birbirmize yardımcı oluruz..vista çok hoşuma gitti ilk defa kullanıyorum..XP yüklemicem bu benim için ideal bi işletim sistemi...

oynadıgım oyunlar ise

HARD TRCUK HAULİN (TIR'CIYIM)
    GTA SUN ANDREAS
    GTA VİCE CITY (TURK MODE OLAN)
    NFS UNDERGROUND

BU OYUNLARI OYNATIRSA BENİM İÇİN SORUN YOK DEMEKTİR..GRAFİK KARTIM İSE ""ATI HD 2300 256 MB vRAM 1024MB TURBOCACHE""
  • quote:

BU OYUNLARI OYNATIRSA BENİM İÇİN SORUN YOK DEMEKTİR..GRAFİK KARTIM İSE ""ATI HD 2300 256 MB vRAM 1024MB TURBOCACHE""

bende ati grafik kartı olanı alıcaktım... aynı modelin iki seçeneği vardı! sadece üstünde ufak değişiklikler olan üç model! ben Nvidia G-Force 8400M GS turbo cache olanı aldım :)

İnşallah ikimiz içinde hayırlısı olur!
  • GeRCeq kardeş makina fiyatına oranla çok iyi. grafik kartına gelince ben şahsen oyun oynamıyorum. o yüzden nal bir şey sana bilgi veremem. ama grafik çalışmaları yapıyorum. görüntü ve geçişler çok iyi. problemsiz. vistayla uyumlu. gerçi uyuz bir işletim sistemi ama ne yapalım XP ile uğraşım driver problemi yaşamaktansa kullanmam daha iyi dedim. bakın hepinize önerim makinanızda kesinlikle bir problem gördüğünüzde hele ilk haftaysa hemen değiştirin. bu çok önemli. kesinlikle teknik servise yollatırmayın ve açtırmayın.

ikinci bir olayda şu klavye meselesi ya bu bendemi var sadece yoksa sizdede varmı bilmiyorum. bazen yazı yazarken imleç birden ortaya kayıyor. ben yeni diye bir şey demiyorum ama uyuz oldum

son olacak. aldığınız makina 4GB ram destekliyor buda demekki her şeyi yapabilirsiniz. zaten 2 GB yetmezse bir ram daha alın makina .ok süper olur diyorum. ben öyle yapacam. bu iki rami satıp yerine 2 adet 2GB ram alacam. bu makina o zaman beni rahat 3-4 sene idere eder yenisini almazssam.

• servis olayı içinde kardeş valla daha makinama bir şey olmadı allah nazardan saklasın. o yüzden bir şey diyemiyorum. ama genel olarak benim edindiğim izlenim ilk etapta değiştirmede hiç problem vermediler. gerçi harddiskle bataryı değiştirmediler ama olsun. yinede iyi gözüküyor.
  • nahhas arakdasin dedigi gibi de bende de imlec sorunu var.
    ama ben bunun kullanicidan kaynaklandigini dusunuyorum.
    yaz1 yazarken touchpad e hafif dokunma imleci oraya surukluyor olabilir.
    yaln1z bende soyle de biseyler oluyor. ornegin bi siteye bak1yorum ellerimi klavyeden falan
    taamamen cekiyorum, bi bak1yorum sayfa hoooop asagiya kaymis....
    ]anlamadim gitti. sinir bozucu bi durum ama zannedersem fare ayarlar1ndan duzeltilir diye dusunuyorum...
    herneyse

ben sizlere baska bir problenden daha bahsetmek istiyorum
    klavyede bir sitedeyken su anda da oldugu gibi "yumusak g" "I(kucugunu yazamad1g1m 1c1n)" ve de "s(anlayd1n1z zannedersem" yazam1yorum
    google toolbarda veya adres sat1r1nda yaz1l1yor ama bak1n burda da oldugu gibi sayfan1n icinde yaz1lm1yor....

metin kodlamas1 turke iso da... ddegistiriyorum gene ayn1
    problem ne olabilir acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazacak -- 24 Ekim 2007; 12:01:53 >
  • ya senin problemin zannedersem google toolbardan kaynaklanıyor olabilir. türkçe karakterleri görmüyor ve durmadan aynı dil kodlamasında ısrar ediyor.

istersen bi,r google toolbarı kaldır eğer kuruluysa...
  • ne hassa aynen klavyedeki imlecin kayma sorunu bendede var..sinir oldum imleç kayıyo ikide bi yahu...kafayı yicem valla...bişi yazıorum bi bakmışım imleç yazının ortasında geziyo..arkadasın dedigi gibi elimiz touchpad'e degio hafifce ve sürükleniyo..galiba böle..çünkü yavaş yavaş yazınca bi sorun olmuyo touchpad sanırsam çok hassas..bilg hızından çok memnunum..ayrıca internetten GTA sun andreas indiriyorum bu işletim sistemi çalıştırır demi beyler.. yoksa boşuna indirmeyim yanii.
  • arkadaşlar acer aspire 5710 da fabrika ayarlarına dönmek için ne yapmam gerekiyo? alalı 15 gün oldu windows açıldıktan 30 sn sonra mavi ekran veriyo yedeğini de almamıştım henüz bir de eğer fabrika ayarlarına dönersem driverları baştan mı yüklemem gerekecek?
    yardımcı olursanız çok minnettar kalırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ersinugur

arkadaşlar acer aspire 5710 da fabrika ayarlarına dönmek için ne yapmam gerekiyo? alalı 15 gün oldu windows açıldıktan 30 sn sonra mavi ekran veriyo yedeğini de almamıştım henüz bir de eğer fabrika ayarlarına dönersem driverları baştan mı yüklemem gerekecek?

vistada hiç bi bilgim ok ilk defa vista kullanıorum 2 gündür yani..xp dersen duman ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ersinugur

arkadaşlar acer aspire 5710 da fabrika ayarlarına dönmek için ne yapmam gerekiyo? alalı 15 gün oldu windows açıldıktan 30 sn sonra mavi ekran veriyo yedeğini de almamıştım henüz bir de eğer fabrika ayarlarına dönersem driverları baştan mı yüklemem gerekecek?

emin olmamakla birlikte
    acilirken alt+f10 (diye hat1rl1yorum) yapt1g1nda
    bastan yukleme yapabiliyor olman lazim
    tekrar söyluyorum emin deilim
    laptop kendinin bir yedegini aliyordu sanirsam

@Kapadokyali
    hocam bu makinanin o oyunu acmamasi imkansiz.
    ancak bazi oyunlar vista problemi yasamisti bende
    Bu oyunda olur mu onu bilemem

simdiye kadar actigim oyunlar
    ---call of duty4 demo
    ---unreaL tournament 3 demo
    her iki oyunda henuz piyasada yok
    oyunlarda grafik performansi super
    kasilma dahi yok...
    makina super

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazacak -- 24 Ekim 2007; 22:54:10 >

• arkadaşlar ben de dün iki ayrı yerde bu laptobu inceledim dizaynı ve rengiyle çok hoşuma gitti internetten de takip ediyorum ama canlı olarak görünce daha çok beğendim. aslında 5920 almayı düşünüyordum ama laptop için en fazla 2 milyar ayırabilirim ben de 5720 almayı düşünüyorum sorduğum yerlerden en düşük on iki ay taksitle 2milyara buldum daha ucuz bildiğiniz bir yer var mı? bir de ekran kartı olarak sizce hangisini tercih etmeliyim nvidia mı yoksa ati yimi ben daha çok nvidia olan modelini düşünüyorum hangisi daha iyidir. son olarak bazı sorunlardan bahsedilmiş (wireless klavye vebcam ekran kartı vb) bu sorunları yaşayanlar azınlıkta mı kullanan arkadaşlar tavsiye eder misiniz? ben alınca xp de kurmak istiyorum xp yi sorunsuz kuran ve kullanan var mı? biraz fazla şey istedim ama vereceğiniz cevaplar benim için önemli şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barthez

arkadaşlar ben de dün iki ayrı yerde bu laptobu inceledim dizaynı ve rengiyle çok hoşuma gitti internetten de takip ediyorum ama canlı olarak görünce daha çok beğendim. aslında 5920 almayı düşünüyordum ama laptop için en fazla 2 milyar ayırabilirim ben de 5720 almayı düşünüyorum sorduğum yerlerden en düşük on iki ay taksitle 2milyara buldum daha ucuz bildiğiniz bir yer var mı? bir de ekran kartı olarak sizce hangisini tercih etmeliyim nvidia mı yoksa ati yimi ben daha çok nvidia olan modelini düşünüyorum hangisi daha iyidir. son olarak bazı sorunlardan bahsedilmiş (wireless klavye vebcam ekran kartı vb) bu sorunları yaşayanlar azınlıkta mı kullanan arkadaşlar tavsiye eder misiniz? ben alınca xp de kurmak istiyorum xp yi sorunsuz kuran ve kullanan var mı? biraz fazla şey istedim ama vereceğiniz cevaplar benim için önemli şimdiden teşekkürler.

falza bişi istemedin kardeşş...cevaplarız...leptop güzel VİSTA biraz kasıyo ama çalıştıgını etkilemio..klavye sorun yokda bizim elimiz galiba touchpada deio o yüzden imleç kaayıyo..ama çok gıcık bişi sinir olmaya başladım iyicek..diger birimlerde sorun yok gibi 2 gündür kullanıorum ama güzel makine..
    nvidia ATI hangisini istersen onu al ikiside 256 MB'lık nasıl olsa benimki ATI..

• Arkadaşlar imleç sorunu için bios v1.19 güncellemesi yapın, düzeliyor.Zaten notebook yeni oldugu için adamlar zamanla çıkan problemleri gideriyor, acer ın sitesinden sık sık bios güncellemelerini kontrol edin derim.
    v1.19
    BIOS: Modify Verbtable.
    EC: Modify TouchPad packet timeout timer for system with ALPS touchpad & KB typing delay issue.
  • xpyi kudum driverlarını da yukledim ama ses problemi var onu cozemedim ses driverı yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkalyon

Arkadaşlar imleç sorunu için bios v1.19 güncellemesi yapın, düzeliyor.Zaten notebook yeni oldugu için adamlar zamanla çıkan problemleri gideriyor, acer ın sitesinden sık sık bios güncellemelerini kontrol edin derim.
    v1.19
    EC: Modify TouchPad packet timeout timer for system with ALPS touchpad & KB typing delay issue.

bios güncellemesi nasıl yapılıo onun hakkında bilgim yok..acaba nasıl yapıldıgını aşamalı anlatabilirsen sevinirim kardeşim...ne kadar bilg. bölümüz mezunu olsakta teknik konularda bilgimiz var yahu.açıklayabilirsen sevinirim
  • kapadokyalı eğer mouse Kullanıyorsan Tauoch Pad kısmından Çift Vuruşları Kapat. O Zman Problem çözülüyor. valla aklıma geldi denedim çok iyi oldu ( aha şimdi bile iki baş parmağımla 4-5 defa bastım problem yok.)

Şimdi Makinayı Sevdim. Bu Bios Güncellemsini Denemedim ama indirip deneyecez. ama genelde indirmeden sorun çözüldü. hassas kardeşim ne yapacan.

abiler birde şu var zannedersem bu makinalarda vistayla çalıştığında ram yetersiz kalıyor.

çalıştırdığım programlar

Flash CS3
    Photoshop CS3
    Macromedia Dreamweaver
    IE IIS Destekli
    Winamp ve Outlook

makina Yetersiz RAM Dedi

sizce Normalmi

kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: ==>KAPADOKYALI<==

quote:

Orjinalden alıntı: mkalyon

Arkadaşlar imleç sorunu için bios v1.19 güncellemesi yapın, düzeliyor.Zaten notebook yeni oldugu için adamlar zamanla çıkan problemleri gideriyor, acer ın sitesinden sık sık bios güncellemelerini kontrol edin derim.
    v1.19

bios güncellemesi nasıl yapılıo onun hakkında bilgim yok..acaba nasıl yapıldıgını aşamalı anlatabilirsen sevinirim kardeşim...ne kadar bilg. bölümüz mezunu olsakta teknik konularda bilgimiz var yahu.açıklayabilirsen sevinirim

BIOS GUNCELLEME:

1. BU siteden 5720 seirisi bios guncellemesini buluyoruz
    http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5720.html

2. bios for ms vista basligi altindaki v1.19 yazisini secince aninda yukleme basliyor.

3.yukleme tamamlaninca v1.19 rar dosyasini aciyoruz.
    dosyanin icindeki 2 tane rar uzantili dosya (CL50119A ve ICL50119_Winflash) da winrar yard1m1yla extrach here diyerek aciyoruz.

4. ortaya cikan CL50119A uygulamasina tiklatiyoruz
    karsimiza cikan programda start diyoruz.
    laptop acilip kapananacak ve biosunuz guncellenmis olacak
    hay1rl1 olsn...

• quote:

Orjinalden alıntı: nahhas

kapadokyalı eğer mouse Kullanıyorsan Tauoch Pad kısmından Çift Vuruşları Kapat. O Zman Problem çözülüyor. valla aklıma geldi denedim çok iyi oldu ( aha şimdi bile iki baş parmağımla 4-5 defa bastım problem yok.)

Şimdi Makinayı Sevdim. Bu Bios Güncellemsini Denemedim ama indirip deneyecez. ama genelde indirmeden sorun çözüldü. hassas kardeşim ne yapacan.

abiler birde şu var zannedersem bu makinalarda vistayla çalıştığında ram yetersiz kalıyor.

çalıştırdığım programlar

Flash CS3
    Photoshop CS3
    Macromedia Dreamweaver
    IE IIS Destekli
    Winamp ve Outlook

makina Yetersiz RAM Dedi

sizce Normalmi

kolay gelsin...

dedigin işlem nerden yapılıo abi ya denetim masası fare ayarlarından galiba ama çift vuruşlar kısmını nasıl kapatcaz bulamadım çif vuruşlar kısmını

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.