Şimdi Ara

ACER 5720G DERNEGİ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
813
Cevap
2
Favori
92.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaşlar slm bende bundan 4 ay kadar önce acer 5720g aldım keşke almaz olsaydım ya aldıgımdan bu yana wireless sorunlu bazen çalışıyo bazen çalışmıyo aldığım yere götürdüm format attılar 1 ay kadar düzenli çalıştı sonra tekrar aynı seyi yapmaya basladı.wireless bi çalışıyo bi çalışmıyo sinir oldum servisini aradım bana driver indir dediler nasıl indirebilirim düzelmezse getir dediler ne yapabilirim kafayı yicem ya.ben ögretmenim okulda kablosuz internet var sinir oluyorum bilgisayarımı adam gibi kullanamıyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • Arkadaşlar bilgisayarımın touch pad ini kapatamıyorum oyun oynarken elim değiyor yanlışlıkla hangi tuş kombinasyonuyla kapatabilirim.
  • Fn+F7 tuşuna basarak kapata bilirsin arkadaşım ;)
  • Arkadaşlar 5720G notebookum var ve deli gibi ısınıyor.. Wireless ile nete bağlandığımda 1 saat olmadan birden kapanıyor.. Ve bilgisayara elimi dahi dokunamıyorum o derece sıcak oluyor.. Problem nedir? Napmak lazım?? Makineyi alalı 5-6 ay oluyor ve başlarda böyle bir sorunu yoktu..
  • Merhaba,

Isınan bölgenin tam olarak bilgisayarın neresi?
    Isınma sadece wireless açıkken mi oluyor?
    İşlemci, harddisk ve ram sıcaklıklarını herhangi bir programla ölçtün mü? Ölçtüysen kaç derece çıktı?
    Ve daha fazla bilgi verebilirsen daha kolay çözüm bulursun.

Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: evrenos86

Merhaba,

Isınan bölgenin tam olarak bilgisayarın neresi?
    Isınma sadece wireless açıkken mi oluyor?
    İşlemci, harddisk ve ram sıcaklıklarını herhangi bir programla ölçtün mü? Ölçtüysen kaç derece çıktı?
    Ve daha fazla bilgi verebilirsen daha kolay çözüm bulursun.

Kolay gelsin

+1

Ayrıca dün akşam komşumun 5520G'sini temizledim oda alalı 7-8 ay oluyor makinada işlemci sıcaklığı 90C görüyordu ve takılma başlıyordu. Önce ızgaranın ordan hava tuttum biraz temizlendi ama genede yetmedi. Açmak da istemedim. İnce bir plastik çubu ile nazikce ızgaraların arasını temizlettim sonra hava çıkışından hava tutunca bir sürü toz çıktı. (hava üfletmek için saç kurutma makinasınının sıcak havası kapalı olarak kullandım ama genede çok tutmayın sıcak hava veriyor genede). Tekrar kontrol ettim 70-75C arası çalışıyordu.
    Bende de 5720G var ve 70C geçmiyor makina tabiki bir miktar sıcak oluyor ama ben düzenli olarak ayda bir saç kurutma mkinası ile hava tutuyorum.

• Hocam derece olarak bişey söyleyemicem ama elimi değdiremeyeceğim kadar ısınıyor.. Nette gezinirken ya da film seyrederken ısınıyor.. Yani işlemciye biraz yüklenmek yeterli.. Isınan yer de klavyenin sol alt kısmına gelen yer.. Yani C V B harflerinin olduğu yer
  • Arkadaşlar nisan ayının sonunda acer 5720g core2duo 7300 işlemcili 256 nvidia harici ekran kartlı modelini aldım. Xp yi kurak için recovery cd sini ve driver yedeklerini aldım. Sonra xp yi ancak biostan hdd ahci moddan ide moduna çevirerek kurdum. Sisteme de format attım tabi. Sonra tabiki tüm sürücüleri bulamadığım için tekrar vista kurdum. Her seferinde vista bir şekilde göçtü. Her neyse kendi recovery cd sinden vista yı kurdum. Tabi bu arada geri kurtama özelliği uçmuş. Ayrıca wireless vista güncellediğinde intel 4950 modelini güncellerse wifi bozuluyor. Yani o sürücüyü güncellememek gerekiyor. Bende o sürücüyü kaldırıp cd deki eski sürücüyü kurup devam ettim. Yalnız en sonunda kablosuz ağımı wep ten wpa ya çevirdikten sonra bağlanamadım. Ayarı sabaha yaparım dedim. Sabah bir baktım ağ denetleyicisinin sürücüsü uçmuş. Kötü yanı sürücüyü yüklüyorum o halde sürücü yok diyor. İnternetten intelin sitesinden en son sürümü kurdum yine olmadı. Sanırım kablosuz ağ sisteminde sorun var bu modelin. Bugün aldığım yere götüreceğim artık ne yapayım onlar yapsın. Artı recovery özelliğinin geri getirilmesini de isteyeceğim. Gelince size haber veririm. Görüşmek üzere.

• Arkadaşlar bilgisayarım geldi ve wifi si düzelmiş geldi. Ama recovery özelliği gelmemiş. Her neyse vista ultimate kurdum sürücülerin en son sürümünü kurdum bilgisayar fıstık gibi çalışıyor. Allah nazardan saklasın.
  • benim sorunum vista servis pack1 sonrası empowering technology namına hiçbirşeyin çalışmaması.acaba sizlerinde başına vista servis pack 1 sonrası bu olay geldi mi.makinaya format attım çare olarak.güncellemelerimi sürekli yapan biriyim.ve format sonrasıda yapmış bulunmaktayım.şu anda servis pack güncellemesini gösteriyo aynı sorunla yine karşılaşacağım için yapmıyorum bunu.nasıl halledebileceğim konusunda fikri olan varmı acaba?soru daha önce sorulduysa veya forumda paylaşıldıysa özür dilerim.
  • Herkese Merhaba;

Arkadaslar bir talihsizlik sonucu RECOveRY denilen gizli bölümümü sildim..
    Sans eseri daha önceden olusturdugum 11 cd lik recovery arsivim var..
    Fakat 11 cd ile ugrasmaktansa , ben tekrar hard diskim de RECOVERY bölümü olusturmak istiyorum.
    Acer 5920g makinam var..
    eRecovery programini yuklemek istedigimde D2D system bulunamadi falan diyor.
    BIOS a girip recovery secenegini ac ya da kapa deyip , bu iki sekilde de deneyip, programi kurmaya calistim. Sonuc yine olumsuz..
    Bana yardim edebilecek arkadaslar, yardimlarinizi esirgemeyin.. Simdiden cok sagolun..
  • senin basına gelenin aynısıda suan benim basıma geldi acaba nsl cozdun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: NickNeym

empowering technology parolasını unuttum beyler :S bilgisayarda bi arıza oluştu formatlamam lazım,çünkü açılmıyor format pc,format içinde empowering technology pasw. gerekli :( yardımcı olabilcek biri varsa çok makbul geçecek gerçekten...

bu sorunu cozumu ne? benimde basımda aynı dert var yardımlarınızıı bekliyorum!
  • hocam eger RECOVERY denilen gizli partitionu sildiysen yuklemen icin , yani tekrar gizli bir partition yapmak icin, elinde mutlaka 2 tane dvd in olmasi lazim..bunun icinwww.acerpanam.com sitesine git ordan senin pc nin modelini bul ve bilmem ne format programi var onu indir ve cd ye cek.. sonra cd yi tak pc ni yeniden baslat (cd rom ile baslat demen gerek) sonra gerekli adimlari takip et- lakin harddiskini 3e ya da 2 ye böl ve bitanesini 10 gb falan yap.. ve o bolumu partittion olarak sec ilerki adimlarda..

eger ki recovery sifresini unuttuysan ..>Recovery partition içerisinde TOOLS dizininde aimdrs.dat dosyası var orada yazıyor. Bir editorle acarsan gozurursun.
    PD ile baslayandı sanırım, HT de kullanıcı adı olması lazım
    Kolay gelsin.

dostum yanlis bise ypma

• Bende Acer 5720G aldım, windows xp yüklemeli miyim? Windows vista'nın performansı pek hoşuma gitmedi de...
  • Bene Acer Aspire 5720g aldim fakat uzerinde gelen windows vistanin performansi pek iyi degil. WinXP'ye gecmeli miyim? n0teb00k.gen.tr de windows xp ye geçmeyi anlatıyo fakat işletim sistemi sağlıklı çalışıyor mu?
    İyi günler.
  • İşletim Sistemi oradakileri harfiyen uygularsan sağlıklı çalışıyor.

Gözüme çarpan başlıca sorunlar:

1-)Dizi-Fİlm de görüntü kalitesi çok düştü

2-)bazen müzik dinlerken bilgisayar çok zorlanıyormuş gibi oluyor,müzik dinleyemiyorsun;bilgisayarı yeniden başlatana kadar..

Diğer türlü bir probelm yaşamadım.ama 1 dakikada açılıp 4 dakikada kapanan bilgisayar (abartmıyorum),artık 25 saniyede reset atar hale geldi..

Kendi problemime geçiyorum...

1-)Fanım bozuldu..Bilgisayar 1 saat içinde kendiliğinden kaapnıyor.Soğutucu aldım.Zalman.O sayede bilgisayar 4.5 kiloya yükseldi ama kendiliğinden kapanmıyor..

Böyle yaşar,gene de servise vermem diyordum.Servise giden bilgisayarı (izmir servis) 1.5 ay alamayacağım söyleniyor..Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum..1.5 ay bilgisayarsız kalmam benim için ölüm demek..

Ama bu sefer de 2 sorun ıktı.Bilgisayarın kapağını sabit tutan anahtarlardan,Size en yakın bilgisayarınız üstündeki 2 delikten soldaki bozuldu.Yalnızca sağdaki ile kapanıyor.Ve bilgisayarımın kapağını kapattığımda bazen bilgisayar o kapağın açıldığını farketmiyor.Bunun sonucu monitör açılmıyor..

Şimdi ne yapmalıyım?

Servise götürmelimiyim?

Götürmeyip,çevremdeki bilgisaayrcılara yaptırırsam garantim bozulur mu?

Servise XP yüklü halde götürürsem garantim bozulur mu?

Olmadı ikinci elden satıp,bunu aldığım zamanki fiyatlara daha iyisini alacağım.Acer'dan illallah geliyor,gelemk üzere..

• ARKADAŞLAR BEN DİZÜSTÜME BUGÜN FORMAT ATTIM FAKAT EKRAN KARTINI YÜKLEMEDSİ. GEÇMİŞ SAYFALARI BİRAZ ARAŞTIRDIM FAKAT DRİVERİN OLDUĞU BÖÖLÜMÜ BULAMADIM. BANA KAÇINCI SAYFADA OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRSENİZ SEVİNİRİM. 5720G KULLANIYORUM 1.66 GHZ EKRAN KARTI GEFORCE 8400 . YARDIM ..

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • http://www.laptopvideo2go.com/drivers

buradan en son driver i ve inf dosyasını indir.
    driveri bir klasöre çıkart.Sonra inf dosyasını içine at bu klasörün. klasördeki setup.exe ye tıkla bir uyarı çıkabilir devam et de.Sorunun hallolacaktır :D
  • sbtech ilgin ve yyardımın için teşekkür ederim.

hemen bakıyorum. teşekkürler. ii çalışmalar
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.