Şimdi Ara

ACER 5720G DERNEGİ (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
813
Cevap
2
Favori
92.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: canatron

İşletim Sistemi oradakileri harfiyen uygularsan sağlıklı çalışıyor.

Gözüme çarpan başlıca sorunlar:

1-)Dizi-Fİlm de görüntü kalitesi çok düştü

2-)bazen müzik dinlerken bilgisayar çok zorlanıyormuş gibi oluyor,müzik dinleyemiyorsun;bilgisayarı yeniden başlatana kadar..

Diğer türlü bir probelm yaşamadım.ama 1 dakikada açılıp 4 dakikada kapanan bilgisayar (abartmıyorum),artık 25 saniyede reset atar hale geldi..

Kendi problemime geçiyorum...

1-)Fanım bozuldu..Bilgisayar 1 saat içinde kendiliğinden kaapnıyor.Soğutucu aldım.Zalman.O sayede bilgisayar 4.5 kiloya yükseldi ama kendiliğinden kapanmıyor..

Böyle yaşar,gene de servise vermem diyordum.Servise giden bilgisayarı (izmir servis) 1.5 ay alamayacağım söyleniyor..Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum..1.5 ay bilgisayarsız kalmam benim için ölüm demek..

Ama bu sefer de 2 sorun ıktı.Bilgisayarın kapağını sabit tutan anahtarlardan,Size en yakın bilgisayarınız üstündeki 2 delikten soldaki bozuldu.Yalnızca sağdaki ile kapanıyor.Ve bilgisayarımın kapağını kapattığımda bazen bilgisayar o kapağın açıldığını farketmiyor.Bunun sonucu monitör açılmıyor..

Şimdi ne yapmalıyım?

Servise götürmelimiyim?

Götürmeyip,çevremdeki bilgisaayrcılara yaptırırsam garantim bozulur mu?

Servise XP yüklü halde götürürsem garantim bozulur mu?

Olmadı ikinci elden satıp,bunu aldığım zamanki fiyatlara daha iyisini alacağım.Acer'dan illallah geliyor,gelemk üzere..

kardeş sen servise gönder olmadı istanbul-üsküdar a yolla eğer garantin varsa bu adresten pc nin garanti süresine bakabilirsin arkadaşımhttp://www.infronic.com/support/warranty/wec_warranty_followup.asp benim pc de de wirelles sorunu vardı ama 10gün içinde pc yi yolladılar merak etme yani zaten 30 iş günü süresi 1.5 ay sürerse garantide sana yeni bir pc vermek zorundalar:D sen yineden yolla derim ben kardeşim xp ise serviste bi sorun çıkmaz merak etme çevrendeki pc cilere götürürsen mutlaka bi sorun çıkar sen en iisi garantiye yolla derim....

• daha öncede bu konuda hakkında yardım aldım..yine aynı yine aynı..
    bilgisayarım durup dururken kendilinden kapanıyo..işlemci çok feci ısınıyo..ve kendini kapatıyo bilgisayar.özellikle oyunda oluyo.
    normalde hiç bişi yok normal kullanıyorum internet sörf falan fistan hiç bi problem yok film izilyiorum indiriyorum video izliyorum bi problem yok

--sadece oyunlarda 15 20 dk sonra kendiliğini kapatıyo bilgisayar..
    -- oynadıgım oyunlar FİFA 2008..HARD TRUCK HAULİN..NFS underground 2
    -- bu oyunlarda bilgisayar ilk başta oyuna giriyorum 10 dk sonra kasılmaya başlıyo eğer dewam edersem takk 10 dk sonra kapanıyo kendliğinden..

bu sorun başıma geleli daha 1 ay oluyo..aldıgımdan beri bu oyunları oynuyorum daha 1 ay öncesine kadar hiç bi problm yoktu..şimdi böyle oluyo gıcık oldum..doğru dürüst bü FİFA 2008 hevesimiz war onuda oynayamıyorum..lütfen yardım beyler bu işlemciye ne yapmam lazım..neden böyle oluyo..

yardım arkadaşlar iyice hevesim gitti oyun falan oynayamıorum ya.

• ısınıyor,notebook soğutucu al bu havalarda olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutcuk

ısınıyor,notebook soğutucu al bu havalarda olur

notebook soğutucu mu..nedir ne deildir..nasıl bişi nerden temin edebiliriz maliyeti nedir..içini faln açıp takılıyosa kesinlikle açmam içini garantisi war.
  • vatan blg,teknosa gibi yerlerde bulabilirsi 20-25 ytl gibi fiyatı var,havalandırma ızgaralarına saç kurutma makinesi tut tozu aldır fandan (soğukta olsun)veya fanın elkt süpürge ile tozunu al fanın
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutcuk

vatan blg,teknosa gibi yerlerde bulabilirsi 20-25 ytl gibi fiyatı var,havalandırma ızgaralarına saç kurutma makinesi tut tozu aldır fandan (soğukta olsun)veya fanın elkt süpürge ile tozunu al fanın

yahu bu sorun önceleri yoktu bu leptopu alalı ben yaklaşık 9 ay falan oluyo ama böyle bi sorunu yoktu bunun nerden çıktı şimdi son 1 aydır oluyo bu..kapanıveriyo gıcık oldum abi beaa.fanın geldiği yere buz koyacam beze sarılı ama NAFİLe dk'da erir gider
    bu soğtucunun faydası olurmu..bariz şekilde faydası tabi..

• quote:

Orjinalden alıntı: aLLcHoLiC

kardeş sen servise gönder olmadı istanbul-üsküdar a yolla eğer garantin varsa bu adresten pc nin garanti süresine bakabilirsin arkadaşımhttp://www.infronic.com/support/warranty/wec_warranty_followup.asp benim pc de de wirelles sorunu vardı ama 10gün içinde pc yi yolladılar merak etme yani zaten 30 iş günü süresi 1.5 ay sürerse garantide sana yeni bir pc vermek zorundalar:D sen yineden yolla derim ben kardeşim xp ise serviste bi sorun çıkmaz merak etme çevrendeki pc cilere götürürsen mutlaka bi sorun çıkar sen en iisi garantiye yolla derim....

eğer götürürsem izmir'e götüreceğim.sorun diğer arkadaşlarla aynı çoklukla.fandaki sorunlar.

süpürge ve kurutma taktiklerini deniyeyim,olmadı bir kaç dvd ile belgelerimi kurtarır,iki harddiske format aıp kurtarma cd sinden vista ile götürürüm servise..yardımcı olduğun için teşekkürler.

soğutucu içinse arkadaşlar gerçekten paraya kıyın.tecrübelerimden bildiğim tek şey;kulakık ve soğutucu için paraya kıymak gerekliliği aksi halde,elinizde kalıyor.

ısınma probleminden kapanıyor bilgisayarın,diğer arkadaşın bahsettiği gibi.fanında problem olmuş.soğutucuların en azından orta seviyesi 50 ytl'dir.eğer bnim gibi yapıp paraya kıyar da zalman alırsan 80 ytl ödersin ama bilgisayarın en ağır işler,en sıcak havalarda dahi günlerce açık kalır..en son 72 saat limitini zorladım,sorun olmadı.bilgisayar normal internet-müzik-messenger vs. gibi işlerle 45-46,biraz yüklenip yanına pes vs gibi aktiviteler ekleyince 60 a çıkıyor.kötü değil.. :)

bir sorum daha var.temiz kullanılmışı kaçtan satılır bu bilgisayarın.aklımı çelen inspiron lar var ama..

edit: 45-46,60 dediğim şeyler santigrad cinsinden :),fahreneit olarak kaç yapar bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canatron -- 12 Ağustos 2008; 15:11:08 >

• quote:

eğer götürürsem izmir'e götüreceğim.sorun diğer arkadaşlarla aynı çoklukla.fandaki sorunlar.

süpürge ve kurutma taktiklerini deniyeyim,olmadı bir kaç dvd ile belgelerimi kurtarır,iki harddiske format aıp kurtarma cd sinden vista ile götürürüm servise..yardımcı olduğun için teşekkürler.

soğutucu içinse arkadaşlar gerçekten paraya kıyın.tecrübelerimden bildiğim tek şey;kulakık ve soğutucu için paraya kıymak gerekliliği aksi halde,elinizde kalıyor.

ısınma probleminden kapanıyor bilgisayarın,diğer arkadaşın bahsettiği gibi.fanında problem olmuş.soğutucuların en azından orta seviyesi 50 ytl'dir.eğer bnim gibi yapıp paraya kıyar da zalman alırsan 80 ytl ödersin ama bilgisayarın en ağır işler,en sıcak havalarda dahi günlerce açık kalır..en son 72 saat limitini zorladım,sorun olmadı.bilgisayar normal internet-müzik-messenger vs. gibi işlerle 45-46,biraz yüklenip yanına pes vs gibi aktiviteler ekleyince 60 a çıkıyor.kötü değil.. :)

bir sorum daha var.temiz kullanılmışı kaçtan satılır bu bilgisayarın.aklımı çelen inspiron lar var ama..

edit: 45-46,60 dediğim şeyler santigrad cinsinden :),fahreneit olarak kaç yapar bilemem.

kardeşim şimdi paraya kıyalım alalım sorun deil 30 40 YTL verip alınabilecek bişi ama sorunun gerçekten fan olup olmadıgında teredettüt ediyorum ben..
    yani 9 aydrı olmuyodu da neden şimdi ortaya çıktı..yaz nedeniyel havalar sıcak desek yazın nerdeyse sonundayız ağustos ortası oldu haziran temmuz sıcaklarında da böyle bişi yoktu üstelik leptop aynı çalışma masasında ynı yerde duruyo bi acayiplik war ya.wallahi şaşırdım yaa....
    leptopunun fanının geldiği yeri delsem yuvarlak şekilde oray bi fan koysam kendim..faydası olurmu ki acep.

sorunun kesin fan oldugunu tespit etsem eywallah hemen gider alırım notebook soğutucu denen aletten..
    ama sorun kesin ısınmadan mı yapıyo bilemiyorum.

• hocam ben bu sorunla nisan beri uğraşıyorum.laptopu 1 saat kullanır sonra kapatır 30 dk bekler.sonra 1 saat daha kullanırdım ne iş yapıyorsam..

daha sonra nisan sonu gibi paraya kıyıp fan aldım,servise veremeyeceğim için.o tarihten beri(4 ay) hiç bir bölgede sorun görmedim.ha ne zaman soğutucuyu kaldırsam gene deliler gibi ısınıyor alet.sonra soğutucuyu koyuyorum,keyfime bakıyorum ;)
  • quote:

hocam ben bu sorunla nisan beri uğraşıyorum.laptopu 1 saat kullanır sonra kapatır 30 dk bekler.sonra 1 saat daha kullanırdım ne iş yapıyorsam..

daha sonra nisan sonu gibi paraya kıyıp fan aldım,servise veremeyeceğim için.o tarihten beri(4 ay) hiç bir bölgede sorun görmedim.ha ne zaman soğutucuyu kaldırsam gene deliler gibi ısınıyor alet.sonra soğutucuyu koyuyorum,keyfime bakıyorum ;)

peki kardşim aldıgın cihazın linki falan warmı..nasıl bişi yani..önceden verdiysn görmemişimdir çok özür dilerim bu yüzden.
  • http://www.dijital trend.com/index.php?main_page=product_info&cPath=37&products_id=1265

adresinde görebiliyoruz hocam aleti,linkte dijital ile trend arasında boşluk olmayacak.onu yapıştırırken düzeltirsin hocam..
  • quote:

http://www.dijital trend.com/index.php?main_page=product_info&cPath=37&products_id=1265

adresinde görebiliyoruz hocam aleti,linkte dijital ile trend arasında boşluk olmayacak.onu yapıştırırken düzeltirsin hocam..

kardeşim teşekkürler cihaz gerçeken etkili bişeye benziyo araştırcam bunu sorun dewam ederse artık bi tane alcaz ne yapalım
  • Aldığıma pişmanım şu laptop'u
    şarjda acayip ısınıyor kendiliğinden kapanıyor 10 dk beklion tekrar açıon
    msn de kamera açacağım bi bakıom kapanmış pc deli olmuş durumdayım ya :(
    altında ızgarada var soğutucu fan hala böle sorun var.
  • içini açıp fan temizliği yapın rahatlar.bu arada şu an sadece firefox açık bende yüksek performans modundayım ve işlemci 55 deerece harddisk 48 ve gpu:58 bana göre normal ve bugüne kadar hiçbir kapanma yaşamadım ama benim fanda tozlandı bir ara açıcam içini yanlız şunu söyleyeyim daha sonra makinaya birşey olur da servise gönderirseniz içini açtıktan sonra anlarlarsa garanti dışı diyorlar.
    yani sıcaklık sizde de bu aralardaysa önemli değil evin içi 35-37 derece zaten makina 55 derece olmuş çok değil zatenbildiğime göre 120 derece de resetliyor santa rosa işlemciler..
  • selam arkadaşlar ben acer 5720G sahibiyim yine donanimhaber sayesinde pc mi vistadan xp ye çevirmiştim şimdi tekrar format attim ve bir sorunla karşilaştm : pc min yanındaki ses açma kapama scrool unu hangi yone cevirirsem cevireyim sadece sesi artırıyor sorunum bu ve FN tuşuyla kullandığımz diğer fonksiyonlarda ekranda çıkan yeşil yazi(bluetoth etkin,Touchbad kapalı/açık vs...) çıkmıyor
    yardım ederseniz cok sevinirm ilginiz için şimdiden teşşekurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: genctoplum

Aldığıma pişmanım şu laptop'u
    şarjda acayip ısınıyor kendiliğinden kapanıyor 10 dk beklion tekrar açıon
    msn de kamera açacağım bi bakıom kapanmış pc deli olmuş durumdayım ya :(
    altında ızgarada var soğutucu fan hala böle sorun var.

servise götürün kullandığım en az ısınan laptoptur asuslar ve hpler bundan çok daha fazla ısınıyor..

BEnim sorum adaptörün şarj cihazı bozuldu bunu yapabilecek elektronikçi veya 0ını alabileceğim bir yer biliyormusunuz gittigidiyorda benim modele uygunu göremedim..
  • arkadaslar 5720g kullanıcısıyım. windows xp kurdum. muzık fln dınlerken ses bazen tutukluk yapıo cızırtı oluo aslında daha cok catırtı oluo.bıde en yuksek sevıyede bıle ses cok ii deil.ilgilenen olursa sevınırım
  • touch padi nasıl kitleyeblirim.yazı yazdığımda sorun yaratıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: RccP

touch padi nasıl kitleyeblirim.yazı yazdığımda sorun yaratıyor..

FN+F7 Tuşuna bas kapanır arkadaşım benimde çok gıcık gittim bişey bu :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLcHoLiC

quote:

Orjinalden alıntı: RccP

touch padi nasıl kitleyeblirim.yazı yazdığımda sorun yaratıyor..

FN+F7 Tuşuna bas kapanır arkadaşım benimde çok gıcık gittim bişey bu :D

çok saol
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.