Şimdi Ara

ACER 5720G DERNEGİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
813
Cevap
2
Favori
92.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar vatanın kampanyasından bende 5720 g aldım ...

airborn hem kotu hem takılarak calıstı oyun konusunda ...
    world in conflick acıldı 3 dakka calıstı kendi kendine kapandı ...
    virtual tennis 3 cok keyfle uzaun uzun oynandı ... bunlar oyun deneyimlerim
    bu arada jericho da 5 dakkadan sonra kapandı ...

mousemin imleci aynen arada deliriyo şimdi bios update yapıcam bakalım nolcak ...
    msn de yazarken tak diye bi bakmısınız satırın ortasından cumleye geri dalmıs yazdıklarınız insallah helledicem cozumu varmıs
    wireless de ilk gunden beridir sorun yasamadım allaha sukurr

benim ozellikle cevap rica ettigim bi kac konu var :::::

en son siteden indirdigim yeni mesenger kuruldu ve ses goruntu ayarlarında kamerayı gordugum halde
    goruntulu konusma baslatttıgımda video konferans baslatamıyorum bir turlu sebebi ne olabilir ...

recovery dvd lerini olusturma konusunda ki recovery cd cıkmadıgından bence onemli bir konudur -
    resimli bir izahata bu topigin ihtiyacı olacaktırr temel ihtiyac oldugundan ...
    bu arada masaustunde değşiklikler yapsakda bazı dosyaları program ekle kaldırdan silsekde recovery
    dvd olusturdugumusda yinede ilk aldıgımız halindeki sekliylemi recovery dvd si oluşturmus oluruz ???

pc kasama(xp) lan kablo ile baglı wireless modemime wireless den laptopu baglayıp hdd leride paylasıma actıgım halde
    pc dende paulaşıma acık oldugu halde kklasorler ag baglantılarımda paylasılan bu klasorleri goremiyorum

mesela : pc m deki oyun ve filimleri wireless den notbook uma aktarmak için baglantı kuramadım ... yrdm pls

biliyorum cok oldu sorular ama idare edina artık bu arada bende video out olayını deniyip durumu bu raya yazıcam tesekkurler ...

msn im hkuruoglu@hotmail.com laptopumla ilgili bi klasor olusturup dileyenleri eklebilir forumdan bagımsızda haberleşebiliris tesekkurler

• arkadaşlar laptop almayı düşünüyorum ne olur şu modeller hakkında bi bilgi verin.
    ACER AS5710G - 4A2G12Mi modelini düşünüyorum ama
    ACER AS5720-301G16Mi modeli var kafam karıştı. Eğer bu 5720 de ram tek modül olarak geliyorsa(1x1 GB) bundan alacağım ve 1 GB ram ilave edeceğim.(Ram takması sorun değildir umarım). Ayrıca bu 5720 de santarosa T7300 var. Diğerinde ise T2450 var. İkiside 2.0 GHZ. Ne olur kullanan arkadaşlar bilgilendirsin. Teşekkürler

Ya da bu iki modelden vazgeçip MSI M670 alabilirim 850 liraya 1 gb da ram koyarım ne güzel :D Lütfen yardım edin ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beratbasat -- 4 Kasım 2007; 13:14:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oBLoOd

Arkadaşlar bu laptop un ucuz nerde bulabiliri.Darty de peşin fiyata %8 indirim yapıyorlar 1.399$ normal fiyatı peşin ödemeyle 1750 nin yukarısında bir rakam tutuyor şuanda tam olarak hatırlayamadım,başka yerde ne kadara alabilirim.Sanırım vatanbilgisayar peşin fiyatına %5 indirim yapıyor.Benim sizlere laptop hakkında sorularım olacak.Aldığınız zaman çanta veriyorlar mı?Ses seviyesi nasıl,sesi full açtığımızda herhangi bir boğuklu oluyor mu?

Vatanbilgisayar'ı hergün takip et derim. %25 indirimle alma şansın olabilir yine. Belki bir üst modelini örneğin ben şu modeli bekliyorum;

AS5920G CORE2DUO T7700 2.4GHZ-2GB-250GB-DVDRW-15.4''CAM-512MB 8600M-WVPRE

Santarosa Core 2 Duo T7700
    2.4 GHz
    800 MHz
    4MB
    2048MB
    DDR2
    250 Gb
    512 Mb
    NVIDIA
    GF 8600 GT
    15.4 " CRYSTAL BRITE
    WXGA
    1280*800
    DVD±RW Double Layer
    BlueTooth
    Kamera
    Kart Okuyucu
    Wireless
    Win Vista Premium Tr
    3 KG

• 2 haftadır acer 5720G kullanıyorum güzel bir makine,daha önce HP dv6000 serisinden vardı arıza yaptı para iadesi aldım,acerin kıymetini bilin ya HP gibi olsaydı...HP nin iyi tarafı para iadesinde çok hızlılıar.
  • arkadaslar bu konuda uzmanca bilgisi olan arkadaslara duyuruyorum..şimdi bizim 5720G'nin harddiski sanırsam 80 80 ayrılmış C ve D diye..

1)ben C'yi 30 GB D'yi ise 130 GB yapmak istiyorum..
    2)yaklaşık 15 GB lık kendi kapladıgı bi alan var amenna ora dursun
    3)diger kalan 100 GB civarı yeride D yapmak istiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz bana..

derdimi anlatamadım gibigeldi ama..anlayın işte orjinal üstünde gele D doldu benim C'den biraz alsak ilave etsek diyom olmaz mı..
  • Merhaba arkadaşlar geçen pazar vatandan bende alarak derneğinizin bir üyesi oldum ama bazı sorunlar yaşıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim...

Şimdi

1-)Eski bilgisayarım Toshiba Celeron 1500 mhz-Intel Gma 9500-Xp sahibi makinama göre sahip olduğum filmler-divxler ve dvdlerde inanılmaz bir görüntü kalitesi düşüklüğü var.Nasıl düzeltebilirim?
    2-)Mouse imlecim belli noktalarda kilitleniyor ne yapmalıyım?

Cevap verirseniz çok memnun olurum

Ayrıca alan arkadaşlara da hayırlı olsun.Tasarım açısından çok güzel bir bilgisayar sahibi olmuşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ==>KAPADOKYALI<==

arkadaslar bu konuda uzmanca bilgisi olan arkadaslara duyuruyorum..şimdi bizim 5720G'nin harddiski sanırsam 80 80 ayrılmış C ve D diye..

1)ben C'yi 30 GB D'yi ise 130 GB yapmak istiyorum..
    2)yaklaşık 15 GB lık kendi kapladıgı bi alan var amenna ora dursun
    3)diger kalan 100 GB civarı yeride D yapmak istiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz bana..

derdimi anlatamadım gibigeldi ama..anlayın işte orjinal üstünde gele D doldu benim C'den biraz alsak ilave etsek diyom olmaz mı..

Norton Partition Magic işini görür. Bu isim ile google da arama yaparsan download linklerinden tutta kullanıma kadar tüm bilgileri alırsın. Yapman gereken programı kurmak, daha sonra ikiye bölünmüş diskinde ki D bölümünü istediğin kadar ayırmak ve save yaptıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatmak. Bu esnada C veya D sürücüsünde ki bilgilerine zarar gelmeden kapasiteyi artırırsın.

• Arkadaşlar airborne için farklı grafik ayarlarını denediniz mi?256 mb paylaşımsız kartta da takılırsa bu oyun ...
  • Notebook'lardan ya da masaüstü bilgisayarlardan genel olarak nasıl full performans alınacağını diğer yazımda belirtmiştim...Şimdi biraz daha özele giriyorum...Yeni bir Acer Aspire 5720G notebook aldım...Alırken kurulum yapılması gerekiyordu ben evde kurmak istediğimi belirttim...Onlarda bana tavsiyelerini ilettiler...

Tavsiyeleri şunlardı;
    -Şarzı bitene kadar şarza takma
    -Kurulum için gerekli şarz içinde mevcut
    -Kurulumdan sonra şarzın bitmesini bekleyip ilk şarzını bilgisayar kapalı konumdayken 14 saat süreyle yap
    -Kurulum için açılışta Alt+F10'a bas ve Türkçe kurulumu seçip beklemeye başla

Uyarılar;
    -Bilgisayarı kurduktan sonra ayarlarını yapıp recovery dvd'lerini oluştur
    -Eğer recovery bölümünü bir başka kurulumda kaldırırsan recovery dvdlerin çalışmaz
    -Uygulamalar ve sürücüler için 1 dvd sistemi fabrika ayarlarına döndürmen içinse 3 dvd gerekiyor

Oysa bilinçli personel olarak düşündüğümüz büyük bilgisayar mağazalarında çalışanlar bile,bize yanıldığımızı kanıtlıyorlar.Belki en bilinçsiz müşteriye göre ayarladıkları yorumlarını herkese anlatıyorlar ama malesef yanılıyorlar.

Acer Aspire 5720G ürününden tam verim alabilmek için yapılması gerekenler şunlar (tamamen kendim tarafından denenmiş,test edilmiş ve testi geçmiştir);

-İlk önce recovery bölümünden fabrikasyon sistemi kurun
    -Ardından uygulamaların ve driverların içerildiği dvd'yi yaratın
    -İnternetten kullanmak istediğiniz programları offical sitelerinden indirin ve ilaçlarını crack değil serial şeklinde bulun
    -İndirdiğiniz programları ve ilaçları deneme amaçlı kurun ve sorunsuz çalıştığına bakın
    -Bütün bunları dvd'lere yedekleyin
    -Bir adet orijinalden kopya (yani içeriği bozulmamış,boot edebilen) işletim sistemi cd yada dvd'si temin edin
    -Önemli bir nokta bilgisayarımızın alt kısmında bulunan benzersiz ürün anahtarımız hangi işletim sistemininse,o işletim sisteminin kopyası temin edilmelidir
    -Vista ve Xp'ye göre tasarlanmış modeller tam olarak uyuşmadığından full performans için orijinal işletim sistemi kurulmalıdır
    (Vista Ultimate içinde bütün sürümleri barındırır)
    (Vista Home Premium ürünle tam olarak uyumludur)
    (Xp Home Edition'da kesinlikle full performans alamassınız)
    (Xp Professional ürüne tam uyumlu değildir,performans artabilir fakat problem çıkartabilir)
    -İşletim sistemi kurulurken sabit diskteki bütün bölümler silinir ve kişisel kullanıma göre ölçeklendirilerek bölümler oluşturulur
    -Notebook'un alt kısmında yer alan benzersiz ürün kimliği girilir
    -İşletim sistemi kurulur(Vista Home Premium Tr)
    -Yaratılan uygulamalar ve driverlar dvd'sini takın (otomatik çalıştırmayın)
    -Başlat>Bilgisayar seçeneğine sağ tıklayarak Özellikler'e girin
    -Aygıt yöneticisini açın
    -Tanımlanmayan tüm donanım ürünlerini sağ tıklayarak Sürücüyü Güncelleştir'i tıklayın
    -Bilgisayar içerisindeki dosyalar seçeneğinden sonra dvd dizinini seçip,hangi dosyanın içerisinde olduğunu hatırlamıyorum belkide hemen dvd dizinindedir,Sw1 klasörünü seçin ve Tamam'ı tıklayın
    -Bütün tanınmayan aygıtlar için aynı klasör seçili olacaktır zaten siz İleri'ye tıklayarak diğer aygıtlarıda tanıtın
    -Daha sonra Ekran Bağdaştırıcıları seçeneğinden Vista'nın kendi tanıdığı aygıtı sağ tıklayarak yine aynı işlemi yapın fakat bu kez yine hatırlayamadığım klasörün içinde Sw2 yada Sw3'ün içinde olmalı bir VGA klasörü var ordan ekran bağdaştırıcınızın modelini seçin ve Tamam'ı tıklayın
    -Aynı şeyi High Deftination Audio içinde yapın ve Sound dosyasını seçin
    -Tek unuttuğum şey olan Webcam aygıtınıda bence uygun klasörden güncelleyin
    -Donanım aygıtları sorunsuz tamamlanana kadar bu işlemleri gerçekleştirin
    -İstendiği zamanlarda bilgisayarı yeniden başlatın
    -Windows için bütün güncelleştirmeleri yapın

Orijinal Vista'nızı Etkinleştirme
    -Etkinleştirme internet üzerinden başarısız olacaktır ve girdiğiniz ürün kodu Home Premium Tr için geçerli değil şeklinde uyarılar yazacaktır (belki yazmıyabilir ama büyük ihtimalle başarısız olacaktır)
    -Telefonla etkinleştirme seçeneğini seçin ve en yakın ülkeyi seçin
    -Orada çıkan telefon numaralarından tavsiyem olarak ücretsiz yani 0800'lü olanı arayın ve direkt operatöre bağlanmayı deneyin (eğer öyle bir seçenek yoksa Vista etkinleştirmeyi seçin ve yönergeleri izleyin
    -bilgisayarda yazan 54 haneli 9 bölümden oluşan sayıları telefonla tuşlamanız istenecektir
    -daha sonra 1 tuşuyla onaylayın diyecektir ardında ürününüz etkinleştirilemedi operatöre bağlanmak için şu tuşu tuşlayın diyecektir
    -operatöre bağlanın ve derdirinizi şu şekilde anlatın (yeni bir laptop aldım ve el ile Vista kurdum fakan etkinleştiremiyorum tarzında bir konuşma olsun)
    -daha sonra size bilgisayarınızın markasını soracaklardır ve donanım değişikliği olup olmadığını
    -sizde bilgisayarın markasını ve donanım değişikliği olmadığını söyleyin onlara
    -daha sonra size 54 haneli 9 bölümden oluşan onay kodunu vericektir
    -ve Vista'nız artık orijinal şekilde etkinleştirilmiş olacak
    -daha sonra istediğiniz şekilde internetten indirdiğiniz ve denediğiniz programları kurun ve çalıştırın
    -performans puanı seçeneğini kullanarak sisteminizi puanlandırın
    -performans seçeneğindeki bilgisayarımın performansını nasıl artırırım seçeneğinden özel ayarlarınızı yapın
    -sonra da güle güle kullanın

• arkadaşlar herkese selamlar..bende acer 5720g modelini vatandan aldım%25 indirimli 5 taksitle.gerçekten fiyat çok uygun geldi bana 1495 ytl.öncelikle bu formu kuran ve bilgilerini bizle paylaşan herkese teşekkür ederim.gerçekten çok güzel bi forum olmuş.umarım herkes sıkıntılarına çözüm bulur.şimdi benim bi kaç sormak istedigim soru var aklıma takılan,makinayı 1 haftadır kullanıyorum.çogu kişide oldugu gibi bendede wireles problemi ciddi düzeyde, baglanamıyorum mecbur ethernetle baglanıyorum vista mahvetmiş resmen gerçekten bi facia..ah xp ah nerdesinşimdi bazı arkadaşlar ilk kullanmadan önce 12 saat şarja tabi tutun demiş.ben böle bişi yapmadım ve vatandan kimsede böle bi uyarıda bulunmadı.bundan önce 4 defa laptop kullandım hiçbirinde yapmadım böle bi işlem.fakat pilde dün kullanma imkanım oldu gerçekten az gidiyo gibime geldi.dengelide bir buçuk saat gitti.biraz medal of honor airborne oynadım çok güç gerektiriyo sanırım,biraz internet.baktım uyarı veriyo sanırım oyundan dolayı zaten pilde oyun oynanmıyo arkadaşlar ciddi performans düşüklügü oluyo.bu arada oyun performansı orta derecede oyun adamlarla savaşırken kasmıyoda başlarken ki efektlerde kasıyo biraz ama genede oynanıyo tabi ayarların hepsi en düşükte.şimdi pil konusu biraz vasat gibi ama olsun çok dışarda kullanan biri degilim.şimdi daha önceki laptopumda acer dı 5100 serisinden amd olan.gerçekten fiyatını fazlasıyla hakkeden bi pc di fakat ekran kartı iyi degildi bende sattım.ilk acerle tanışmam o pc oldu.acer gerçekten iyi makina arkadaşlar piyasadaki çogu markaya göre.arkadaşlar biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.şimdi diger bi konu sizdede ölemi bilmiyom hdd den ses gelmesi normalmi bi işlem yaparken tıkır tıkır ses geliyo bazen tik tik diye,bunu çogunlukta nete girerken dosya açarken yapıyo ama görünürde bi problem yok gibi.inşallahta yoktur.genel olarak ilk izlenimlerim bunlar arkadaşlar aklımda çok şey varda şimdi çıkmam lazım..herkese teşekkürler aranıza katılmaktan dolayı çok mutluyum uzun oldugu için kusura bakmayın görüşmek üzere.

• Arkadaşlar bu 5720g nin uzaktan kumandası piyasada varmı acaba veya benim bulabildiğim kadarı ile acer projektör kumandaları bunda çalışırmı?
    Birde Sizin bilgisayarın sağ tarafında en sonda RF dvb-t giriş noktası varmı kılavuzda şeçili modeller için yazıyor; gerçi türkiyede şimdilik istanbul ankara dışında pek kullanılamıyor ama varsa bir yazı verinde türkiyeye hep aynı modelimi sürdüklerini bilelim?
  • arkadaşlar bu forum çok sessiz kalıyo yaa biraz canlandıralım lütfenbakın 5920 dolmuş taşmış lütfen ama....
  • Djagatai kardeş o sanırım ekran kartının performansıyla alakalı.bizim ekran kartı zaten 1024 oluyo ihtiyaç duydugu zaman ram den alıyo.ama ekran kartı orta düzeyde. airborn de biraz performans isteyen bi oyun o yüzden kısık ayarlarda oynamaya devam ben mesela lost planet te kısık ayarlarda hiç takılmadan çok rahat oynuyorum..ayarları kıs rahatlar oyun ama genede açılış efektlerinde ara ara takılıyo ama oyun içinde problem yok..zaten airborne sorunlu oyun sanırım iyi oturtamamışlar oyunu.oynayan arkadaşlar dikkat ettiyse oyunda çok hata var.mesela adamları öldürüyosun adam yerde yatıyo adamın başında durun bi süre sora adam şekil degiştiriyo kolları uzuyo yüzü kayboluyoçokta komik oluyo yawww..ama oyun için yama varmış bu sorunlar düzeliyomuş..ben indirdim ama bi türlü kuramadım böyle devam edicem sanırım..ama grafikler gerçekten muhteşem olmuş. bide oyun ayarlarında 640x480 ayarı yok 800x600 var eger 640x480 ayarı olsa çok rahat çalışır oyun hiç kasılmadan emin olun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mohpa -- 7 Kasım 2007; 13:14:18 >

• bide arkadaşlar şu hdd sesi sizdede varmı yaa..ben bi kaç kişide duydum ama bi problem teşkil edermi..sanırım o okuma sesi ama sizinde yorumlarınızı almak istedim..ilk açılışta biraz ses kuvvetli geliyo ama sora az da olsa ara ara geliyo sürekli degil tabii..bi işlem yaparken geliyo sadece...
  • oBLoOd kardeşim ben vatandan aldım kampanya fiyatlı %25 indirimli çantrada verdiler ama daha çıkarmı o kampanya bilmem.kart finansa 5 taksit yaptılar.vatani takip et derim ara ara çıkıyo.sesine gelince daha önce 4 laptop kullandım acerde kullandım ama şunu sölim inan kullandıklarıma göre sesi gerçekten çok iyi zaten acerin programı var içinde ordan istedigin şekilde ayarlıyosun.db yüksetlme felan o zaman manyak oluyo..ama daha 1 haftadır kullanıyom şimdilik iyi gibi fiyatına göre..wireless dışında ama sanırım o vistayla alakalı çünkü daha önceki acerde xp sistemli olanda sorunsuz ve çok iyi baglanıyodum..ama bu vista öldürdü bizi sanırım oturana kadarda çekicez..modem eski o yüzden uyuşmuyo eger kablosuz baglanıcaksanda vista uyumlu yeni modem almanı tavsiye ederim saygılarrr...

• vala 2 haftadır bende kullanıyorum ama allah şükür benim hiç bir problemım yok.tabiki ben daha program falan yükleyemedim..
  • vlkn41 kardeş sen kablosuz mu baglanıyosun..modem markası ne?bendede şimdilik problem yok inşallahta olmaz sana sormak istedigim seninde hdd den ses geliyo mu işlem yaparken bende hdd lambası ara ara yanıp yanıp sönüyo..bu sendede oluyomu , bu arada hayırlı olsun inşallah sende problem yaşamassın saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mohpa

oBLoOd kardeşim ben vatandan aldım kampanya fiyatlı %25 indirimli çantrada verdiler ama daha çıkarmı o kampanya bilmem.kart finansa 5 taksit yaptılar.vatani takip et derim ara ara çıkıyo.sesine gelince daha önce 4 laptop kullandım acerde kullandım ama şunu sölim inan kullandıklarıma göre sesi gerçekten çok iyi zaten acerin programı var içinde ordan istedigin şekilde ayarlıyosun.db yüksetlme felan o zaman manyak oluyo..ama daha 1 haftadır kullanıyom şimdilik iyi gibi fiyatına göre..wireless dışında ama sanırım o vistayla alakalı çünkü daha önceki acerde xp sistemli olanda sorunsuz ve çok iyi baglanıyodum..ama bu vista öldürdü bizi sanırım oturana kadarda çekicez..modem eski o yüzden uyuşmuyo eger kablosuz baglanıcaksanda vista uyumlu yeni modem almanı tavsiye ederim saygılarrr...

Çok saol hocam bende yarın bu laptop ı almaya karar verdim.Umarım bahsedilen sorunlar vistadan kaynaklanıyordur.Gözünü seveyim xp'nin ya

• oBLoOd kardeş şimdiden hayırlı olsun..güle güle kullanmak dilegiyle.özelliklerine göre fiyatıda güzel kendide. ya aslında vista konusuna gelince yeni bi işletim sistemi, aslında görsel olarak çok güzel fakat daha dedigim gibi yeni xp de çok sorunluydu ilk zamanlar aslında bunu bilen de bilmeyende şikayet ediyo.ama eminim xp den daha kısa zamanda toparlıcak kendinii.şimdilik kobaylar biziz acer almakla dogru bi karar vermişsinsaygılarr
  • hiç kumandasını arayan yokmu bu cihazın?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.