ben 1 şubatta aldım ve bu kampanyadan yararlanamadım :( neyse yanlız yeni alan arkadaşlar karşılaştımı bilmiyorum ama ben laptopu ofiste statik IP ile kullanıyorum sonra evde adsl için otomatik al diye ıp ayarını değiştirmeye çalıştım olmadı.
ne yaptıysan ıp ayarını otomatik aldramadım. sürekli ıp değişince reset istiyor.
son çare driverı kaldırdım oldu ama çok sinir bozucu bi durum. Bu donanımsal bi arızamı, vistanın azizliğimi bilemedim.
ne yapmalıyım?
quote:
Orjinalden alıntı: senco not. listeye beni de kaydedebilirsiniz
eklendin bile...
aramıza hoşgeldin... güle güle kullan...
quote:
Orjinalden alıntı: yaSiN_AMD
quote:
Orjinalden alıntı: gurusu
Arkadaşlar ben bu ilk şarj süresini sormak istiyorum. 12 saat süreyle şarj olması gerekiyormuş ilk defasında. O 12 saat sırasında cihazı kullanmak bir sakınca yaratır mı? İlk defa notebook'um olduğu için özellikle pil ve şarj olaylarını pek bilmiyorum.
Mesela bir de şu var: Pilin uzun ömürlü olması için neler yapmalıyız?
benm bildigim notebookun pili takılı iken sarj edip kullanmıcaksn.. ben pil takılı iken wistayı kurdm, sonra cıkardm sarjdan dewam :)
muhtemelen gece kapaı iken sarja takarm
Arkadaşlar bir bataryayla çalışan elektronik aletlerde uzun süre kullanılmayan batarya kendiliğinden boşalır. normal şarj etmeyle bu batarya doldurulamaz bu bataryayı doldurmanın tek yolu tamamen boşken uzun süre şarj etmektir(şoklama). yani atıyorum laptopunu 3 ay kullanmadın sonra yeniden kullanmaya başlayacaksın : aynı işlemi yine yapman gerekir bataryayı tam boşaltıp uzun süre şarj edeceksin. bizim kendi çapımızda yaptığımız testlerde şoklama yapılmış bataryalar diğerlerine göre %15-20 daha uzun süre gidiyor ve toplam ömürleri de artıyor.
vatan kampanyasından aldıgım t7500 bugun elime ulastı. Simdilik cok memnunun. empowering acer cok kullanıslı. Bu touch pad da ortadaki kulakcık neye yarıyor?
ekran karının 8600 GT oldugundan eminmisin?
quote:
Orjinalden alıntı: yunusdemir
Arkadaşlar kusura bakmayın ilk defa Laptop kullanıyorum Sizleri birkaç sorum olacak,
1- Laptopu Başlat Menüsünden kapattığım zaman Öndeki sarı ışık ve kapatma/açma düğmesinde sarı ışık yanıp sönüyor bu normalmi, Daha sonra açdığım zaman direk karşıma oturum açma geliyor ve tıkladığım zaman hemen açılıyor. (Herhalde kapatma işini tam yapamıyorum)
2- Masa üstündeki fazla simgeler var ACER'ın bunları nasıl kaldıra bilirim, Vista kullanmadığım için nasıl yapılacağını bilmiyorum,
3- Xp'yi dönmek isitiyorum sağolsun arkadaşın biri link verdi Driverlerle ilgili ama format atmak vistaya xp ye benziyormu yoksa farklı birşeymi yapmam lazım,
4- Tamdolu şarz ne kadar gider acaba,
Arkadaşlar yokmu sorularıma cevap verecekler. Xp ye döndüğüm zaman ekran kartı 256 MB tamı kalıyor yoksa 1024 de çıkıyormu ?
İnternet güvenliği ve antivirüs olarak ne kullanıyorsunuz.Firewall kullanıyorsanız hangısını kullanıyorsunuz.Ben Nod32 yuklemeye calıstım uyumlu degıl deyıp kurmadı.tavsıyelerınızı beklıyorum.Şimdiden tesekkurler.
en iyi antivirus programı Avira AntiVir. Ustelik bedava... www.free-av.com
Firewall... Windows'un kendi firewall'ı. Neden derseniz adsl modemde zaten firewall var.
Ayrıca NOD32, Avira'nın buldugu virusleri bulamadı.
laptopumu halaa alamadım ama... masa üstünde kaspersky kullanıyorum we memnunum...
quote:
Orjinalden alıntı: V2
Ekran kartı 8600 GS yanlış yazılmış yukarıda.
ya benimde o dikkatimi çekti.dedim bu kadar mı ucuzladı yüzde 30 la.
quote:
Orjinalden alıntı: eXcess3
quote:
Orjinalden alıntı: V2
Ekran kartı 8600 GS yanlış yazılmış yukarıda.
selam arkadaşlar. bende bu aleti vatan bilgisayardan alanlardanım. Bu topluluk 6 Şubat kahramanları adını alacağa benziyor bu gidişle. baksanıza o tarihteki kampanyayı yakalayan şanslı kişiler burda sanırım. Kendimi şanslı statüsüne koymakta umarım aceleci davranmamışımdır ama kullanalı henüz 2 gün olmasına karşın laptop ın performansı tatmin edici. yalnız yaşadığım bir soruna yardım isteyeceğim sizlerden. Acer ı HDMI çıkışını kullanarak HDMI-DVI kablosu yardımıyla DVI girişli lcd tv ye bağladım. bilgisayar tv yi tanıdı, gerkli ayarlamaları yaptım fakat tv de birtürlü görüntü alamadı. sinyal gelmiyor uyarısı çıktı karşıma.Acaba bunun nedeni bilgisayarın HDMI çıkışında oluşan bir problenden mi kaynaklanıyor yoksa kullandığım bağlantı kablosunun uyumsuzluğundan mı anlayamadım. Belki de Acer eLock Management sinyal göndermesini engelliyo olabilir mi(girişler falan güvenlik açısından .bir parola falan mı gerektiriyor .) deneyeniniz varsa bu tarz bir bağlantıyı yardımlarını bekliyorum.
we sonunda laptopa kawuştum... şu an recowery dvd üzerine çalışıyo masaüstünden dewam ediyorum...
we dediğiniz gibi gs imiş... düzeltiyorum...
we guido hoşgeldin aramıza. sanada hayırlı uğurlu olsun. ekliyorum senide... umarım yanıtını çabuk bulursun.
selam arkadaşlar ben de 6 şubat kahramanı bir acer5920 sahibiyim. Vatan sağolsun Fakat ben erecovery konusuna takıldım. Yukarıda biraz bahsedilmiş ama çok da anladığımı söyleyemem. Biraz daha detaylı ve Türkçe olarak anlatabilecek bir arkadaş varsa buyursun. Bu soru ona.
cotanjand aramıza hoşgeldin. senide ekliyorum... (şaka pırasa bi anda kitle oluşturduk yaa... )
soruna gelince... ben anlatabildiğim kadarıyla yardımcı olurum ama önce bendekinin meşguliyetinin bitmesi lazım...
tabi benden önce anlatabilecek olan bi arkadaş warsa meydan onundur_!!!
bu arada kutusundan 1 tane bile cd çıkmadı iyimi_? yani sizde de yok değilmi_?
quote:
Orjinalden alıntı: trkkrsy
cotanjand aramıza hoşgeldin. senide ekliyorum... (şaka pırasa bi anda kitle oluşturduk yaa... )
soruna gelince... ben anlatabildiğim kadarıyla yardımcı olurum ama önce bendekinin meşguliyetinin bitmesi lazım...
tabi benden önce anlatabilecek olan bi arkadaş warsa meydan onundur_!!!
bu arada kutusundan 1 tane bile cd çıkmadı iyimi_? yani sizde de yok değilmi_?
yok yanında cd namına hiç bişey vermiyolar.
ŞU DvD meselisini bnde anlamadım bi türlü birinin detaylıca uzun uzuun ekran görüntülü falanda olablir :) anlatmasını iple bekliorm çnkü korkuorm elimizde kalmasın die :D we snra o dvdnin nsl yuklendiğinden de bahsederse gerçektende süper olur.. ayrıca herkese tawsiyemdir bu cihaz ben 2 gundur kullanıorm gayet memnunum almadn öncede çok areaştrdım.. bnde avira antivir kullanıorm.. nortonu kaldrdım
merhaba arkadaşlar
benide bu listeye ekleyebilirmisiniz.
Birde daha önce bahsettiğim ıp ayarları konusunda bir fikri olan var mı?
bilen bi arkadaş cevap yazarsa çok sevinirim.
sonunda acer 5920 t7500 model laptopumla aranıza döndüm çok sordum araştırdım ama sonunda acerda karar verdim...benide ekleyin topluluğa
arkadaşlar merhabalar hepinize... Laptop güsel yalnız visita beni fazla tatmin etmedi hız olarak xpye geçmek daha iyi bence cidden verilen paraya değer Benide eklemeyi unutmayın