Şimdi Ara

<<<ACER ASPIRE 5634-5635 KULLANANLAR BURAYA>>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
247
Cevap
0
Favori
54.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acer aspire 5634 son günlerde merak edilen modellerden bir tanesi. Forumda gördüğüm kadarıyla benim gibi bu modeli seçen arkadaşların sayısı günden güne artıyor. Çeşitli başlıklar altında konuşuyoruz ancak görüşlerimizi ve sorunlarımızı daha rahat ulaşabileceğimiz bir başlıkta toplamamız daha iyi olur kanısındayım.

Acer Aspire 5634'ün özellikleriyle başlayalım.

İŞLEMCİ: INTEL CORE 2 Duo T5600 1.83Ghz 667 Mhz FSB

--------------------------------------------------------------------------------
    HDD: 120 GB hard disk drive (5400 rpm)

--------------------------------------------------------------------------------
    RAM: 1024 MB DDRII

EKRAN: 15.4" WXGA (1280x800) CrystalBrite TFT LCD Ekran, 16ms

EKRAN KARTI: Nvidia NV7300 512MB Hypermemory

CD-R / DVD / CD-RW: DVD-Dual Double Layer

Modem : 56K ITU V.92 data/faks modem

Ethernet: Gigabit Ethernet, Dual-band tri-mode 802.11a/b/g Wi-Fi

Port Çıkışları: 3x USB2.0 , VGA

İşletim sistemi: Windows XP Home Türkçe (SP2)

Ağırlık: 2.83kg

Pil Ömrü: 3 saat pil ömrü, 6-cell pil, 1 saatte 80% doluluk

Bluetooth: Var

Kart Okuyucu: 5-in-1 kart okuyucu

Web Cam: 1,3 Mp Acer Orbi WebCam

Tv Kartı: -

Garanti: 2 yıl

Kişisel görüşlerime gelince;

- Performans bakımından çok iyi. Setupları çok hızlı kuruyor. Uygulamaları çabuk açıyor.
    - Çok az ısınıyor. Uzun süre kullansanız dahi rahatsız edici bir ısı oluşmuyor.
    - Ekran kartının 3D mark 2001 skoru 11000. Yeni oyunlar için yeterli olmayabilir ama şimdiye kadar oynadığım PES 6, Warcraft 3 Frozen Throne gibi oyunları çok rahat çalıştırıyor. Güncel oyunları kurma fırsatım daha olmadı maalesef.
    - Kasa tasarımı güzel. Sağlam görünüyor. Tuşları yumuşak. Ekran yeterince parlak hatta parlaklığı bana fazla geliyor ve yüzde 70lerde kullanıyorum.
    - Batarya 2 saat civarı gidiyor. 1-1.5 saatte şarjı tamamlıyor. Bu süre işlemci high ve ekran parlaklığı yüzde 40 iken.
    - Mavi ekran, kendiliğinden reset atma, yüksek ısılara çıkma vs. sorunlarla şimdiye kadar karşılaşmadım.
    - Sizden bir backup oluşturmanızı istiyor ve bu backup'a dönüyorsunuz istediğiniz zaman. Xp Home versiyonu kurulu ve harddiskler fat32 formatında.
    - 120 GB harddisk laptop için oldukça yeterli.
    - Ekran kartı 256 mb turbocache (128 mb'ı paylaşımsız) ihtiyaç halinde 256 kullanıyor.
    - DVD RW dvd yazmaya biraz geç başlıyor ve backup'ı 25 dk.da yazdı. Daha önce DVD RW kullanmadığımdan normal midir bilemiyorum. Taktığım diğer cdleri çabuk okudu.
    - 4 adet usb mevcut. İkisi solda ikisi sağ arka tarafta.
    - Hoparlörleri fena ses vermiyor.

En kısa zamanda çektiğim resimleri ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xandy -- 16 Mayıs 2007; 20:17:22 >

• Ben 2 notebbok arasında kaldım, ankara vatandan almak üzereyim.
    cardfinans geldi, limiti 1500 ytl, dell:2200 ytl öteki kartlardan tamamlarız da Ankara Vatan'da cs11 kalmamış, bu modelin 2,0 ghz işlemcili 4 mb cachli modeli tr11 var ama 200$ daha pahalı. 2 mb cache ile 4 mb cache farkı için 200$ bana fazla gibi geldi.
    Bir de bu 6400 cs11'de RAM tek parça 1024'mü, yoksa 2x512 mi?
    Max: 2048 mb'ı destekliyormuş.
    Acer 5634wlmi ise max 4096 mb rami destekliyor.
    Başka bir forumda birisi dedi ki, acerın distibitörüymüş bu 2 modeli 5634 ile 5635 kaliteliymiş, bunları kaçırma dedi, kafam karıştı iyice.
    Acer ve dell kullananlar bir de ısınma ile ortalama pil sürelerini yazarlarsa tekrar sevinirim.
    5634 vatanda 1195$ cardfinansa ve stoklarda var, yarın c.tesi alacam ama dell mi acer mı karar veremedim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: xandy

Acer aspire 5634 son günlerde merak edilen modellerden bir tanesi. Forumda gördüğüm kadarıyla benim gibi bu modeli seçen arkadaşların sayısı günden güne artıyor. Çeşitli başlıklar altında konuşuyoruz ancak görüşlerimizi ve sorunlarımızı daha rahat ulaşabileceğimiz bir başlıkta toplamamız daha iyi olur kanısındayım.

teşekkürler

ben kaç zamandır araştırıyorum bu makinayı..
    ama kullanıcılarından duymak çok başka..
    inşaallah diğer kullanıcılarda yazarlar..

• quote:

Orjinalden alıntı: tsunami2

Ben 2 notebbok arasında kaldım, ankara vatandan almak üzereyim.
    cardfinans geldi, limiti 1500 ytl, dell:2200 ytl öteki kartlardan tamamlarız da Ankara Vatan'da cs11 kalmamış, bu modelin 2,0 ghz işlemcili 4 mb cachli modeli tr11 var ama 200$ daha pahalı. 2 mb cache ile 4 mb cache farkı için 200$ bana fazla gibi geldi.
    Bir de bu 6400 cs11'de RAM tek parça 1024'mü, yoksa 2x512 mi?
    Max: 2048 mb'ı destekliyormuş.
    Acer 5634wlmi ise max 4096 mb rami destekliyor.
    Başka bir forumda birisi dedi ki, acerın distibitörüymüş bu 2 modeli 5634 ile 5635 kaliteliymiş, bunları kaçırma dedi, kafam karıştı iyice.
    Acer ve dell kullananlar bir de ısınma ile ortalama pil sürelerini yazarlarsa tekrar sevinirim.
    5634 vatanda 1195$ cardfinansa ve stoklarda var, yarın c.tesi alacam ama dell mi acer mı karar veremedim...

dell'i bilmiyorum ama acerda ısınma problemi yok. pilin ortalama süresi 2 saat. üzerinde şu an 2x512 mb ram var. dell de kaliteli marka acer de bence ikisinden de pişman olmazsın. seçim senin

• quote:

Orjinalden alıntı: mbalkan16

quote:

Orjinalden alıntı: xandy

Acer aspire 5634 son günlerde merak edilen modellerden bir tanesi. Forumda gördüğüm kadarıyla benim gibi bu modeli seçen arkadaşların sayısı günden güne artıyor. Çeşitli başlıklar altında konuşuyoruz ancak görüşlerimizi ve sorunlarımızı daha rahat ulaşabileceğimiz bir başlıkta toplamamız daha iyi olur kanısındayım.

teşekkürler

ben kaç zamandır araştırıyorum bu makinayı..
    ama kullanıcılarından duymak çok başka..
    inşaallah diğer kullanıcılarda yazarlar..

rica ederim. edindiğim izlenimleri yazmaya devam edeceğim. resimleri de upload edicem. diğer kullanıcı arkadaşları da bekliyoruz...

• eet bu başlık güsel olmuş eline sağlık bende 5635 almayı düşünüyorum..Başlıgı 563x yazsan daha ii olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanAtesh -- 12 Ocak 2007; 15:48:39 >
  • haklısın işlemci dışında aynılar zaten başlığı değiştirdim 5635 almayı düşünen ve kullanan arkadaşları da aramıza bekliyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hadi bakalım benim gibi almayı düşünenlerden değilde kullanıcılardan da buraya yazanlar olsa keşke başka
  • Walla anca şubatta yazarım test sonuçlarını ama çok deli alet yaa ekran kartı konusunda biraz tereddütlerim var ama ps2 var destekleriz artık..
  • ekran kartına sitesinden baktım. baya bi özellik yazmışlar hatta şöyle bir yazı var "7300 lets you rip through all of today’s most advanced and cutting-edge games and applications"

GeForce Go 7300
    Graphics Bus Technology >> PCI Express
    Memory Interface >> 64-bit
    Memory Bandwidth (GB/sec) >> 5.6
    Fill Rate (Gpixels/sec) >> 1.4
    Vertices/Second (Millions) >> 260
    Memory Data Rate (MHz) >> 700
    RAMDACs (MHz) >> 400
  • @xandy sen hangi oyunları denedin 5634'te??şöle bi most wanted, carbon, CoD2 falan denesene...
  • oyun oynama fırsatı bulamadım pek biraz yoğunum bu ara. şu ana kadar sadece pes 6 ve warcraft oynadım. carbonu bulursam yüklerim.
  • walla cok ii olur yaa..brazda resim eklersen seviniriz ;)
  • 5634 un ekran kartı 256(128 paylaşsımlı) nv 7300 olandan deıl mı yaw.. 2 haftaya kadar alcam inş. bıras daha onerı ve test ıstıyorumm.. bıde nfs carbon falan yukleyen oldu mu..?
  • 7300tc li bi bilgisayarda bikaç oyun oynadım. Sonuc itibariyle hüsran oldu benim için. doom3 bile kastı makinada. swat4 kastı. AA'yı actın mı kafayı yiyo zaten ekran kartı. :(
  • ya niye xp cd sini koymuyolarda. geri yüklemeyle uğraştırıyolar bizi. o kadar makine yapıyolar bi cd koymak zormu geliyo ya.
  • 5611 var bende harddisk sesi gıcık ediyor
  • @SinanAtesh
    başlık baya gerilere gitmiş kullanıcı arkadaşlar pek ilgi göstermiyolar galiba. resimleri imageshack'e bi türlü upload edemedim edebilsem koyacağım.

@klavye_414
    ekran kartı 128 paylaşımsız 256'ya ram desteği ile çıkıyor. 3dmark2001 skoru 11000

@ugn
    maalesef cd yok. artık bu şekilde. recovery işlerine geliyor demekki.

@taraximus
    harddisk gayet sessiz
  • arkadaşlar 5635 düşünüyorum acaba yorumlarınızı ekler misiniz ? yoksa toshib a100-847 mi alsam ? karar veremedim.

CPU Intel Core 2 Duo T7200 (4 MB L2 cache, 2GHz, 667 MHz)
    Ekran 15.4" WXGA TFT HIGH-BRIGHTNESS CRYSTALBRITE, 1280 x 800 16ms tepki süresi
    İşletim sistemi Windows Media Center Edition TR
    Bellek 1024MB DDR2 MAX: 4GB
    Sabit Disk 120 GB
    Ekran Kartı Nvidia Geforce Go 7300 256MB
    Optik DVD Double Layer DVD+RW
    Ağırlık 2.95 kg
    Ethernet 10/100 Ethernet
    Wireless Intel® PRO/Wireless 3945 802.11a/b/g
    Bluetooth Bluetooth® 2.0+EDR
    Kart Okuyucu 5-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
    Diğer Intel® 945PM Express yongaseti, Acer Video Konferans, Ses ve Video destekli Internet Protokol (VVoIP) ile Acer OrbiCam Entegre 1.3MP CMOS kamera
    225° ergonomik dönüş, 6-hücreli batarya, PC Card slot (Type II), 4 x USB 2.0, Harici VGA port, Kulaklık/Hoparlör

TOSHIBA A100-847

Ekran Boyutu ( Inch ) 15.4"
    HDD 100GB SATA
    Ram 512MB DDR2
    Cpu Centrino Duo
    CPU Intel CORE 2 Duo T7200 2.0GHz 4mb
    Chipset Intel 945PM
    VGA Nvidia Geforce Go 7600 256MB
    Optik DVD Super Multi Drive (Double Layer)
    Modem Var
    Ethernet Var
    Bluetooth Var
    Kamera Yok
    Parmak İzi Yok
    Ses Var
    Wireless 802.11b/g
    Genişleme Yuvaları 1xIEEE1394
    4xUSB
    RJ11
    RJ45
    S-Video
    Mic-in
    İşletim Sistemi XP Home
    Klavye Q TÜRKÇE
    Taşıma Çantası Var
    Ağırlık 2.7 kg
    Batarya 2 saat
    Boyut 360 x 267 x 29.8~36.8 mm
    Dijital Medya XD
    MS
    SD
    MMC
    MS PRO

• arkadaşlar acer 5635 modelinde tek parça 1024 mü yoksa 2*512 mi rem var? bilgi verirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.