Şimdi Ara

ACER ASPİRE 5720G FAN CLUB (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
821
Cevap
5
Favori
76.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: xeriko

quote:

Orjinalden alıntı: s.ileli

xerıko o sanırım garantı kapsamı dısında kalıyor bıosu yukledıgınde bılgısayar ıde modundamıydı tekrar bıos yazmanı onerıyorum tam olarak sorunu bılmedıgım ıcın bırsey yazamadım ama konuyu bıraz daha acarsan sevınırım...
    quote:

sileli arkadasım benım de sorunuma bı yardım eder mısınız_?ya su ahcı ıde modunu ayarlayamadım garantıye gonderecem sımdı bı ay beklıcem ne ıs annlamadım....

sileli kardes bak sımdı ılk aldıgımda sata modum AHCI idi.ben xp kurmaya nıyetlendım sata cd olmadan dırek cd ıle sonrada drıverlerı yukledım.tabı bunun ıcınde once bıosdan D2D RECOVERYı DISABLE...AHCI modunuda IDE yapmak lazımmıs yaptım.....sonrada vıstaya gerı dondum ama vısta yuklemeyı bıtırınce mavı ekrn verdı acılmadı....sonra baktım kı bıosda kı yıne AHCI olmus onu gerı IDE yaptım vıstayı oyle kullanabılıyorum.....ama orjınalde AHCI ıdı ve oyle olmasını ıstıyorum performans farkı oluyormus....BIos guncelledım yıne acılmadı baktım gene Aynı tekrar IDE yaptım ya anlamıyorum ıde yapınca acılıyor....

orayı AHCI moduna getir ve sata driver'lı bi XP cd'si ile kurmayı dene.tekrardan.
    sadece bi öneri belki düzelir.

• quote:

kapadokyalı sana yardımcı olmak ısterdım bıos guncellemesınde ama uzun zamandır nete gıremıyordum mesajını gormedımdı ama sanırım guncellemeyı yapmıssın sorununda gıtmıs gule gule kullan arkadasım tum cızırtılı sesı olanlara hayırlı ugurlu olsun dıyorum ben 1.31 kullanıyorum cızırtı yok ama yınede yukseltecegım 1.32 ye sanırım 1.33 dde cıkmıs ama wınflash ı yok obur turlu yukleyınce bılgısayarı cokertıyorr hatta bıosu cokertebılıyor bu arada yanıkuslu arkadasın bıos sorunu vardı halledebıldımı bı yazsın bı sesını duyalım yaf neyse saygılarımı ıletıyorum recovery dısk olusturmayan arkadaslara acızane bır tavsıye RECOVERY DISK OLUSTURUNNNNNNNN... basınız cok agrır yoksa

teşekkür ederim halletim seste bi cırızdama falan yok ama yinede ne olur ne biter bilemem
    bende sesleniyorum burdan RECOVERY DVD'lerini oluşturmayanlar oluştrsunlar.

• Ahh be abicim size kaç sayfadır diyorum bios işini halledin diye;
    neyse halletmişsiniz ya hayırlı olsun.Bende baştan o sorunu çok yaşadım.mkalyon abimiz önermişti bios güncellemeyi bende ilk onun yardımıyla yaptım.

Ahcı ide olayının nasıl çözüleceğini tam bilemiyorum ama performans farkı oluşturacağı doğrudur çünkü benim bildiğim bu şekilde sata diski ide hızında kullanmış olacaksınız buda veri iletim hızını düşürür.
    SAYGILAR..
  • xerıko arkadasımız yazmıs chıp setı tekrar yukle dıye ama chıp setı tekrar yuklemenın sana bı fayda saglayacagını sanmıyorum cunku bılgısayarı ahcıde acamıyorsun mavı ekran cıkıp sanırım reset atıyor laptop kendıne o yuzden chıp setı ve ata drıverlerı yuklemenın sana sağlayacagı fayda sanırım sıfır ben sana kesın bı cozum sunamıyorum ama sadece tavsıyede bulunabılırım benım cozumum su;
    1 - elınde drıverları yuklu bır xp cd var sanırım daha once xp yukledıgınden bılıyorum temız kurulum cd oldugunu tekrar xp ye donus yapacaksın
    2 xp yukledıgınde ahcı de sanırım sorun olusmuyor o yuzden xp deyken ıde yı ahcı yapıp bılgısayarı actıgın zaman bılgısayar ıde denetleyıcılerını ahcı denetleyıcı olarak degıstırecek ve yenı donanım yuklenıyor uyarısı verıp ahcı donanımlarını yukleyecektır tekrardan chıpset yuklemesı yapacaksın bılgısayar famıly buslarınıda tanıyacak chıp setı tanıttıktan sonra bıosu ahcı modundayken tekrar yazmalısın yanı yuklemelısın bunu bılıyorsun sanırım
    3- bıosu guncelledıkten sonra elınde bulunan recovery dvd den bılgısayarı tekrar baslatmalısın ve vıstayı kurmalısın sanırım bu sorununu cozecektır.
    vıstayı yuklemeden bılgısyarın ahcı modunda olmasına dıkkat etmelısın bılgısayarın recovery partısyonunu formatladıgın ıcın sanırım bılgısayarında recovery d2d sorunuda var o yuzden bence o ayarla hıc oynama dırekt yuklersın
    not:arkadasım keske xp yı hıc kurmasaydın bende xp sevdasına formatladım bılgısyarı hanı sana soylemıstım recovery dısk arıyorum dıye o bunun ıcındı kendı recoverysı olmadıgı ıcın bılgısayarda performance kaybı olusuyor. ınsallah sorunun bu yolla gıdderırsın ve bıze guzel haberler verırsın saygılarımla...

• arkadaslar sata modunuda hallettım ama v 132 ıle cızırdamayan makına sımdı yıne ses cızırdamasına basladı....ben nedenını anlamadım yahu ne var bunda anlamaıyorum tum acerler hep aynı bugun asusda da gordum aynı sorunu
  • 1.32 biosu bir daha yükle.Düzelebilir.
    saygılar
  • kardes ama sıstem bılgısınden baktıgımda zaten bıosum 1.32 gorunuyor...
  • Olsun sen yeniden yükle;biosun resetlenip yeniden yüklenecek ozaman.Belki bir eksiklik varsa giderilebilir.
    quote:

kardes ama sıstem bılgısınden baktıgımda zaten bıosum 1.32 gorunuyor...
  • bencede bıosunu yenıden guncellemelısın de ata problemını nasıl cozdun?
  • slm...
    acer aspire 5720-1a1g16 modeline sahibim open suse linux yükledim double boot...
    donanımda sorunum var tanımıyor ses kartını camerayı...nettede arastırdım kendimce çözüm bulamadım...
    qazxi isimli arkadas pardus yüklemiş...sürücüler özellikle ses hakkında bana yardım edebilirseniz çok sevinirim...
  • gardas once satalı xo cdsı olusturdum bıosdan ahcı yaptım satayı xp kurdum sonra yenıden vısta ıs tamam:D
    quote:

bencede bıosunu yenıden guncellemelısın de ata problemını nasıl cozdun?
  • arkadaşlar laptop'ım(5720g) kimi zaman yanlış kapatılınca(sarj bitimi) wireless ı çalışmıyor sonra kapatıp beklince düzeliyor acaba bu sorun normal mi? normal değilse pc denmi,vistadanmı,w.driverındanmı birde böyle bir sorun verdiğinde nasıl düzeltebilirim :D (düzeliyorda nasıl düzeldiğini bilmiyorum bilsemde yapsam hani :D)

Birde 2.işletim sistemi olarak pardusum var kullanan bi arkadaş varsa driverlar konusunda yardım etse tam süper olur :D (özellikle wireless)
    saygılarrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kylix

arkadaşlar laptop'ım(5720g) kimi zaman yanlış kapatılınca(sarj bitimi) wireless ı çalışmıyor sonra kapatıp beklince düzeliyor acaba bu sorun normal mi? normal değilse pc denmi,vistadanmı,w.driverındanmı birde böyle bir sorun verdiğinde nasıl düzeltebilirim :D (düzeliyorda nasıl düzeldiğini bilmiyorum bilsemde yapsam hani :D)

Birde 2.işletim sistemi olarak pardusum var kullanan bi arkadaş varsa driverlar konusunda yardım etse tam süper olur :D (özellikle wireless)
    saygılarrr

bu topikte pardus kullanan kimse yok herhalde kardeşim.
    ama yinede kullananlar warsa yorumlarını yapsınlar tabiki.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

beyler benim bi sorunum daha war yah bu DVD RW CD'yi görmüyo yah deli oldum iyice.koyuyorum boş gösteriyo napmam lazım bana yardım edin bi yahw.

• ==>KAPADOKYALI<==:Hocam aynı sorunu daha öncede yaşamış ve çözümünü bulmuştunuz.Ama nasıl bir çözüm bulduğunuzu yazmadığınız işin 1 şey diyemicim!

İşte tam burada yaşamışsınız bu sorunu,
    3.ncü sayfaya tıklayabilirsiniz.........
    http://forum.donanimhaber.com/m_20244529/mpage_3/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SBTECH -- 1 Nisan 2008; 22:38:22 >
  • laptopa garantisi bitene kadar ek bir OS kurmayacağım. vista ile devam. sonra ubuntu linux'a geçebilirim.
    recovery dvd oluşturmak için bir program var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

laptopa garantisi bitene kadar ek bir OS kurmayacağım. vista ile devam. sonra ubuntu linux'a geçebilirim.
    recovery dvd oluşturmak için bir program var mı?

Buyrun Hocam nasıl oluşturulur sorusunun resimli anlatımı;
    http://acer5720g.blogspot.com/search/label/Acer%20Recovery%20Disc%20Nas%C4%B1l%20Olu%C5%9Fturulur%3F
  • quote:

Orjinalden alıntı: SBTECH

==>KAPADOKYALI<==:Hocam aynı sorunu daha öncede yaşamış ve çözümünü bulmuştunuz.Ama nasıl bir çözüm bulduğunuzu yazmadığınız işin 1 şey diyemicim!

İşte tam burada yaşamışsınız bu sorunu,
    3.ncü sayfaya tıklayabilirsiniz.........
    http://forum.donanimhaber.com/m_20244529/mpage_3/key_/tm.htm

walla o zaman XP'deydim SBTECH kardeş.
    ve XP başlangıç CD'sini koydum CD ile başlattım dosyaları koopyalamaya başladı ve resetledim o anda.açtım tekrar çalışmaya başladı.
    şu anda aynı sorunu VİSTA'Da yaşadım ama ben bişi yapmadım sadece leptopu açıp kapattım tekrar eski haline döndü bende anlamadım yahww.

• sevgili arkadaslar ses tıtremesının sonucu bıosumu guncelledım ama tek bır sorun var....makınam ılk acıldıgında resımde ısaretledıgım baslangıc programları cok gec gelıyor her turlu ınce ayarı yaptım ama neden bu kadar gec gelıyor

http://img337.imageshack.us/img337/2042/adszur0.jpg
  • quote:

sevgili arkadaslar ses tıtremesının sonucu bıosumu guncelledım ama tek bır sorun var....makınam ılk acıldıgında resımde ısaretledıgım baslangıc programları cok gec gelıyor her turlu ınce ayarı yaptım ama neden bu kadar gec gelıyor

http://img337.imageshack.us/img337/2042/adszur0.jpg

süper bi noktaya parmak bastın tebrikler bendede aynısı oluyo..

sadece 5 tane program başlıyo msconfig'den çogunu kaldırdım ama yinede başlangıçta açılan programlar geç geliyo masaüstünde 10 sn falan bekliyorum sonra NOD 32 açılıyo msn falan derken geç geliyo.

bide işaretini kaldırıyorum başlamasın diye ama yine başlıyo gıcık oldum ama bunu bi sorun olarak görmüyorum.

• merhaba arakadaşlar;
    yedekleme noktasından, daha önceki tarihteki yedeklemeyi geri yükle yaptığımda, makina açılıp kapanıyor yeniden başlıyor ama eski yedekleme ye dönmüyor. bu günkü hali neyse o devam ediyor. acer erecovery management teki bu işlemi nasıl yapmam gerekiyorki eski tarihteki yedeğimde bulunan hale geri dönebileyim? bilgisi olanların yardımını bekliyorum.saygılar.

http://img225.imageshack.us/img225/5841/ekranalntsje3.th.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ua150 -- 7 Nisan 2008; 18:57:06 >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.