merhaba arakadaşlar; yedekleme noktasından, daha önceki tarihteki yedeklemeyi geri yükle yaptığımda, makina açılıp kapanıyor yeniden başlıyor ama eski yedekleme ye dönmüyor. bu günkü hali neyse o devam ediyor. acer erecovery management teki bu işlemi nasıl yapmam gerekiyorki eski tarihteki yedeğimde bulunan hale geri dönebileyim? bilgisi olanların yardımını bekliyorum.saygılar.
walla kardeş ne demek istedini pek anlamadım ama yedekleme GHOS alma gibi bişi deilki. empowering techonlogy programndan yedeklediğin zaman 2 DVD'lik leptopun C: diskinde bulunan 9 GB'lık alanı yedekler..senin yükledigin programlar ıvızr zıvır yedeklenmez.. o yüzden 1. yüklemeye geri dön falan diye bişi olamaz kaç kere yedeğini alırsan al yine o 9GB'lık alanı yedeklicektir..
ben mantık olarak düşündüm ama bu konu hakkında bilmediklerim warsa yorumum için özür dilerim..daha ayrıntılı anlatabilcek arkadaslara yönlendiriyorum bu soruyu
Laptop sizce XP demi yoksa Vista damı daha iyi çalışır veya performans verir? Vista çok fazla ram yiyor(800 Mb) ama iyi yönü var mı?Varsa ne?
quote:
Orjinalden alıntı: aksoy93
Laptop sizce XP demi yoksa Vista damı daha iyi çalışır veya performans verir? Vista çok fazla ram yiyor(800 Mb) ama iyi yönü var mı?Varsa ne?
Vista'nın ram falan yediği yok sadece görev yöneticisnden bakıp konuşuyorsunuz.Vista yıllardır linux sistemlerde kullanılan bir teknoloji kullanıyor.Super fetch di sanırım adı. İşte açıklaması:
bu verdiğim sitede işine yarayacak başka şeylerde bulabilirsin belki diye burayı verdim.Vista ile ilgli yazının kaynağı Chip Dergisinden Selçuk İslamoğlu'nun blogudur.
Merhaba arkadaşlar direk konuya gireyim 5720 alalı 1 ay filan oldu vistaC'ye XPD'ye kurulu her iki işletim sistemini de kullanıyorum. Line-in diye adlandırılan Hat Girişi bölümünü aux da denir ((o)) simgeli bölümü Daha önceki bilgisayarımda çok kullanırdım fakat bu bilgisayarda gerçek zamanlı yani direk hoparlörden ses alamıyorum ne kadar ayar yaptımsada driver güncellesem de olmadı sesi kaydedebiliyorum yani misal bağlamada tele vurduğumda ibre oynuyor fakat sesi direk dışarı vermiyor ben bi nevii bilgisayarı anfi olarak kullanıyorum, fakat bunda (her iki işletim sisteminde de)ne yaptımsa olmadı bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler... ses kartı realtek HD -ALC268
quote:
Orjinalden alıntı: SBTECH
quote:
Vista'nın ram falan yediği yok sadece görev yöneticisnden bakıp konuşuyorsunuz.Vista yıllardır linux sistemlerde kullanılan bir teknoloji kullanıyor.Super fetch di sanırım adı. İşte açıklaması:
bu verdiğim sitede işine yarayacak başka şeylerde bulabilirsin belki diye burayı verdim.Vista ile ilgli yazının kaynağı Chip Dergisinden Selçuk İslamoğlu'nun blogudur.
Madem RAM yemiyo niye çok kasıyo makina?Belli bi noktadan sonra kilitleniyor.Kendini kilitliyor.Vista 800 Mb gösterdiği gibi yiyorda.Yemiyor diye birşey sözkonusu değil.800 yazıpta kasmasa neyse.Ama çok kasıyor.Buna bir açıklama gerek
quote:
quote:
Görev yöneticisinden başka nereden bakacaz?
quote:
Orjinalden alıntı: zinarnet
Merhaba arkadaşlar direk konuya gireyim 5720 alalı 1 ay filan oldu vistaC'ye XPD'ye kurulu her iki işletim sistemini de kullanıyorum. Line-in diye adlandırılan Hat Girişi bölümünü aux da denir ((o)) simgeli bölümü Daha önceki bilgisayarımda çok kullanırdım fakat bu bilgisayarda gerçek zamanlı yani direk hoparlörden ses alamıyorum ne kadar ayar yaptımsada driver güncellesem de olmadı sesi kaydedebiliyorum yani misal bağlamada tele vurduğumda ibre oynuyor fakat sesi direk dışarı vermiyor ben bi nevii bilgisayarı anfi olarak kullanıyorum, fakat bunda (her iki işletim sisteminde de)ne yaptımsa olmadı bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler... ses kartı realtek HD -ALC268
aynen bende öle bi dert içersindeyim..bağlamayı bağlayıp çalıyodum ama dışarı ses vermiyo neden öle bende bilmiyorum.eski bilg.ımda çalıyodum.
Vistanın kasmasına bakmak için yükledim hakikaten çok kasıyor.Vista driverlerini bulabileceğim bir site var mı?Birde driverler kuruluyken deneyeceğim. ÇOK ACİL!!!
kardes sen hıc forumu okumuyor musun???
quote:
Orjinalden alıntı: ==>KAPADOKYALI<==
SBTECH kardeşim..attıgn PM iin teşekkür ederim FTP sayfasındaki 1.32 yazanı indirdim ama aşağıdaki resimde gösterdgim hatayı veriyo yahww.. ZİP'teki exe uzantılı dosyaya tıklayınca o hata çıkıyo ne demek acepp.
acerpanam acereuropa
quote:
Vistanın kasmasına bakmak için yükledim hakikaten çok kasıyor.Vista driverlerini bulabileceğim bir site var mı?Birde driverler kuruluyken deneyeceğim. ÇOK ACİL!!!
arakadaslar acer 5720g makıneler sdhc kartları okuyor mu bılen veya deneyen varmı?
Aranızda Acer Aspire AS5720-6661 kullanan var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: xeriko
quote:
SBTECH kardeşim..attıgn PM iin teşekkür ederim FTP sayfasındaki 1.32 yazanı indirdim ama aşağıdaki resimde gösterdgim hatayı veriyo yahww.. ZİP'teki exe uzantılı dosyaya tıklayınca o hata çıkıyo ne demek acepp.
ben bu sorunu gidereli aylar oluyo xerikoooo.konu hakkında yardım aldım
özür yanlış oldu...:)
quote:
quote:
quote:
ben bu sorunu gidereli aylar oluyo xerikoooo.konu hakkında yardım aldım
arkadaslar ses sorununun sebebi bulundu:D
quote:
arkadaslar ses sorununun sebebi bulundu:D
önemli deil kardeşimm..
evet doğru diyo ses sorunu için VİSTA kullananlar BİOS version 1.32 indirin ve indirdiginiz RAR dosyasındaki klasörü dışar çıkarın ve ICL ile başlayan exe uzantılı dosyaya sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyin devam ileri diyin gerisini ona bırakın.
Vista driver linkini buldum.Yardım eden etmeyen herkese teşekkürler.Bu driver acil olduğu için konu açmıştım.Artık konu driver hakkında olacak. Yani xp veya Vista driver linklerini kolayca bulabilirsiniz.
quote:
quote:
quote:
Madem RAM yemiyo niye çok kasıyo makina?Belli bi noktadan sonra kilitleniyor.Kendini kilitliyor.Vista 800 Mb gösterdiği gibi yiyorda.Yemiyor diye birşey sözkonusu değil.800 yazıpta kasmasa neyse.Ama çok kasıyor.Buna bir açıklama gerek
Bilgisayarınızın kasmasının sebebi güç tasarrufu vb.modunda çalıştırmanız olabilir mi? Eğer o değilse sizin bilgisayarınızın kasmasına neden olan şeyi ben nasıl açıklayabilirim. Bende baştan XP yükledim çift işletim sistemi çalıştırdım.Bazı sorunlar yaşadım ve bu yüzden Vista kullanmak zorunda kaldım.İyi ki de kalmışım. O link attığım yazıyı iyice okusaydınız vista nın ram kullanım politikasının tamamen farklı olduğunu anlardınız.Şu an benim bilgisayarım 1.16 gb ram kullanıyor ve hiç bir kasma da yok.Bu bilgisayarın vista da kasması gibi bir durum olamaz kesinlikle karşı çıkıyorum. Aynı anda Microsoft Visiual Studio,Dreamweaver,Photoshop,Frontpage vb. programlarım açıkken (msn,ie,firefox,media player vs. de açık onları hiç saymıyorum.) dahi hiç bir sorun oluşmuyor.Bu saydığım programların ne kadar ağır uygulamalar olduğunu biliyorsunuzdur herhalde.Eğer sizinki kasıyorsa donanımsal hata arayın İŞTE AÇIKLAMA BUDUR!
BANA DRİVERLERİNİ MSNDEN YOLLIYA BİLİRMİSİN utku-45@hotmail.com[:) mohpa
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: zinarnet
aynen bende öle bi dert içersindeyim..bağlamayı bağlayıp çalıyodum ama dışarı ses vermiyo neden öle bende bilmiyorum.eski bilg.ımda çalıyodum.
Peki dostum bu sorun bir özellik yoksunluğu mu, yoksa bir sorunmu? bu modellerin tümüne özgü bir yoksunluk mu nasıl halledebiliriz ...?