Şimdi Ara

ACER ASPİRE 5720G FAN CLUB (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
821
Cevap
5
Favori
76.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herkese slmlar saygılarr. 2PacLove kardeşim benim verdigim link zaten notebook gen tr den alıntıdır.yani aynıdır.fakat orda biraz dagınık oldugu için ben bunu bi araya toplayarak xp kuran arkadaşların zorlanmaması için kolay hale ggetirdim.evet dogrudur benim verdigim driverler le notebook gen tr deki driverler aynı gönül rahatlıgıyla nerden indirmek istersen ordan indir. kolay yoldan indrimek istersen benim linki kullanabilirisn bide benim verdigim linkte nasıl yapılacagı driverleri kurarken hangi sırayla kurulacaganın açıklamasını yaptım..yalnız benim verdigim linkte sadece nvidia ekran kartı driveri varr.eger sizinki atiyse onu da notebook tan indirebilirsin geri bütün driverler mevcut saygılarımı sunar kolay gelsin derimm....
  • çok teşşekurler ayrıntılı açıklamaların için minettarız sana
  • sevgili mopha bu yardım severliğine ve azmine hayranım.arkadaşların bu şekilde birbirlerine sevgi saygı çerçevesinde yaklaşması çok güzel
    yardımlarından dolayı tşekkur ederim
    benide listeye alırsan sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: mohpa

promesut kardeşim seni de aramızda görmekten sevinç duyarız nedemek tabii eklerimm.degerli yorumlarınla daha önceki acer5720g derneginde bi çok arkadaşa yardımların dokunmuştur tartışmasız.yeni klübümüzde de degerli paylaşımların ve yorumlarınla seni aramızda herzaman görmek mutluluk verir bize saygılarımı sunuyorum.... bu arada daha önce acer5720g dernegimizde link vermiştim crysisi en düşük ayarlarad çok rahat oynarken bi video yayınlamıştım youtube de.ben crysisi vistada çok rahat oynadım ama ayarların hepsi düşüktü gende zevkliydi.hatta bitirdim bilee evet vistada sorunsuz oynarsın fakat senin sorunun başka bişey ya crysis dvd si problemli yada oyunu kurarken sanırım bi hata yaptın bende çünkü öle bi problem hiç olmadı. bazı güncelleştirmeler var crysis için oyunun içinde dosyalarda olması lazım o güncelleştirme paketi.onları kurduguna emin ol.bide bios sürümünü bana sölermisin.arkadaşlar bakın en son bios versiyonu var 1.21 olanı eger o yüklüyse bazı oyunlarda oyundan atma ve mavi ekran ahatsı veriyo daha öncede sölemiştim ne alakaysa ben o bisou yüklemiştim öle bi sorunla karşılaşmıştım sora tekrar eski biosa döndüm 1.19 veya 1.18 sora problem ortadan kalktı.bide senin ekran kartın hangisi eger atiyse bariz bi şekilde oyunda kasılırsın veya açmama gibi sorunlar olabilir.ama nvidia 8400gs ise dedigimi yap ya güncelleştirmeleri kur yada biosun 1.21 ise sil eskisini yükle saygılarrrr...

tesekkurler, bilgim dahilinde elimden geldiğince yardımcı olurum. Bilgi paylasıldıkça güzeldir.
    Bu arada Crysis'i Vista'da oynamayi basaramadim ama Xp de inat edip oyunu bitirdim :) Orta çözünürlükte ideal oynanıyor hiçbir şekilde kasma ve aşırı ısınma olmadan. Yüksek çözünürlükte de kasmıyor ama makine fazlaca ısınıyor. Şimdi de Call of Duty 4 kurup deneyeceğim. BIOS 1.21 ve herhangi bir sorunu7m yok BIOS'la. Ekran kartım dx10 destekli nVidia ve Acer'in sitesinden driverini yukselttim.

Dizüstü olayını bir tarafa bırakarak Vista / Xp karşılaştırmasını standart bir bilgisayar kullanıcısı olarak gözlemledim ve önerim Vista çok daha iyi performans çözümleri getirene kadar kesinlikle XP. Evimdeki masaüstü bilgisayarımda her iki işletim sistemini de kullandım (Core2Duo 2.13 / OC: 3.4 Ghz, 4 GB CL4 800 Mhz Geil Ram, nVidia Geforce 7600 GT) Bu konfigürasyona rağmen Vista'nın performansı beni pek tatmin etmedi. Yakın bir zamanda XP'nin SP3 çıkartacağı da göz önünde bulundurulursa Vista'nın tercih edilmesi için daha çok çalışması gerekiyor gibi gözüküyor.

quote:

Orjinalden alıntı: yankiuslu

gözünüz aydın:) bilgisayarım dvd romu görmüyodu geri getirdim:)
    bu konu hakkında yardım isteyenler pm atabilirler...

Sevgili yankiuslu, ortaya çıkan sorunlarımızı ve çözümlerimizi buradan paylaşırsak daha iyi olur. Sorunu nasıl çözdüysen burda paylaşırsan ileride aynı sorunu yaşayacak arkadaşlar olduğunda senin tecrübelerinden faydalanmış olur. PM'e gerek kalmasın.

• quote:

Orjinalden alıntı: SBTECH

quote:

Orjinalden alıntı: taxable

quote:

Orjinalden alıntı: promesut

Arkadaşlar vista'da Crysis oynayabilen var mı? Xp'de denemedim ama Vista'da kurdum oyunu, hem orta ayarda hem düşük ayarda denedim, oyun yükleniyor, kız konusmaya baslıyor ama tam oyuna girecekken vista oyunu kapatıyor? Deneyip oynayan veya başına böyle birşey gelen var mı?

7700 lü model de çok rahatlıkla crysis in bazı ayarları medium bazıları da high da olmak üzere oynadım. Çok da memnunum hiçbir ısınma yada başka bir problem olmadı vistada. Zaten bu makinaya xp de hayatta yüklemem...

Bende yüklemeyeceğim heralde bundan sonra .Çünkü burada anlattım mavi ekran lar vs. sistem donması vb. ilk benim başıma geldi heralde kimse cevap vermedi..Servise verdim xp driverlarında çakışma olabilir donanımsal bir sorun yok dediler.Ve şu an vistadayım.Bu konuyu araştırıyorum bakalım ne olacak

Ben bu topic i yeni gördüm. Gerçi yardımda etmek istemezdim çünkü dediğim gibi bu makinada (7700) xp ye karşıyım... Sorunlar yaşayacağıma Vista da kalırım daha iyi.
    Not: Bu pc masaüstü olsaydı o zaman eyvallah xp kurulur ama bu fabrika ayarından vista yüklü bir notebook. Sonra bir sürü partition sorunu oluyor, sorunlar çıkıyor vs vs... İleri düzeyde bilgi sahibi olan kişiler tabiki kurmuşlardır ama bence vista...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taxable -- 28 Ocak 2008; 1:14:22 >

• quote:

Ben bu topic i yeni gördüm. Gerçi yardımda etmek istemezdim çünkü dediğim gibi bu makinada (7700) xp ye karşıyım... Sorunlar yaşayacağıma Vista da kalırım daha iyi.
    Not: Bu pc masaüstü olsaydı o zaman eyvallah xp kurulur ama bu fabrika ayarından vista yüklü bir notebook. Sonra bir sürü partition sorunu oluyor, sorunlar çıkıyor vs vs... İleri düzeyde bilgi sahibi olan kişiler tabiki kurmuşlardır ama bence vista...

İşletim sistemi olayini tabu haline getirmemek gerek. İşletim sistemleri makine marka model ayirt etmezler. Sonuçta bir yazılımdan ibarettir. Yeterli bir konfigurasyon ve donanimlara ait suruculerin hatasiz bir sekilde yuklenmesiyle her isletim sistemi her makinede sorunsuz calisir. Yalnizca o isletim sisteminin karakteristik ozelliklerinden kaynaklanan uygulama performanslari degisebilir. Burada arkadaslarla birlikte yapmis oldugumuz Vista/XP ayrimi da tamamen bununla ilgili. Gerek standart kullanici olarak gozlemlerini buradan bizimle paylasan arkadaslarin, gerekse bu isi ileri derecede gozlemleyen ve arastiran bilisim uzmanlarinin genel gorusu performans acisindan Xp'nin hala Vista'dan ileri oldugu ve cikartilacak XP SP3'ün, su an deneme asamasinda RC surumuyle kullaniciya sunulan Vista SP1'e fark atacagi gorusudur. Ben de ilk ciktigi gunlerden bu yana hem Vista hem XP kullanmis birisi olarak bu gorusu dogrular nitelikte gorus belirttim. Amacim isletim sistemi fanatikligi yapmak degildi.

• quote:

Orjinalden alıntı: promesut

quote:

İşletim sistemi olayini tabu haline getirmemek gerek. İşletim sistemleri makine marka model ayirt etmezler. Sonuçta bir yazılımdan ibarettir. Yeterli bir konfigurasyon ve donanimlara ait suruculerin hatasiz bir sekilde yuklenmesiyle her isletim sistemi her makinede sorunsuz calisir. Yalnizca o isletim sisteminin karakteristik ozelliklerinden kaynaklanan uygulama performanslari degisebilir. Burada arkadaslarla birlikte yapmis oldugumuz Vista/XP ayrimi da tamamen bununla ilgili. Gerek standart kullanici olarak gozlemlerini buradan bizimle paylasan arkadaslarin, gerekse bu isi ileri derecede gozlemleyen ve arastiran bilisim uzmanlarinin genel gorusu performans acisindan Xp'nin hala Vista'dan ileri oldugu ve cikartilacak XP SP3'ün, su an deneme asamasinda RC surumuyle kullaniciya sunulan Vista SP1'e fark atacagi gorusudur. Ben de ilk ciktigi gunlerden bu yana hem Vista hem XP kullanmis birisi olarak bu gorusu dogrular nitelikte gorus belirttim. Amacim isletim sistemi fanatikligi yapmak degildi.

Fikrinize saygı duyuyorum. İyi forumlar.

• ne yaptın arkadsım kurabıldın mı?ben cok memnunum
    quote:

Orjinalden alıntı: 2PacLove

XP kurduktan sonra gereken driverlarda
    http://www.notebook.gen.tr/acer-f28/acer-aspire-5720-resim-ozellik-ve-xp-kurulumu-burada-t180.html linkinimi ?
    yoksa mohba abimizin verdiği aslında bununda kaynağı notebook.gen.tr
    http://****.de/files/38290349/ACER_ASPIRE_5720G_XP_DR__304_VERS.rar.html yi mi kullanalım ?

• Benide listeye alın lütfen dün aldım aspire 5720G 27,01,2008 TŞK
  • hayırlı olsun kardes hangı serıden aldın ne kadara??
    quote:

Orjinalden alıntı: nedimtarakci

Benide listeye alın lütfen dün aldım aspire 5720G 27,01,2008 TŞK
  • quote:

Orjinalden alıntı: xeriko

ne yaptın arkadsım kurabıldın mı?ben cok memnunum
    quote:

Orjinalden alıntı: 2PacLove

XP kurduktan sonra gereken driverlarda
    http://www.notebook.gen.tr/acer-f28/acer-aspire-5720-resim-ozellik-ve-xp-kurulumu-burada-t180.html linkinimi ?
    yoksa mohba abimizin verdiği aslında bununda kaynağı notebook.gen.tr
    http://****.de/files/38290349/ACER_ASPIRE_5720G_XP_DR__304_VERS.rar.html yi mi kullanalım ?

yarın gece inşallah şimdi bi abime sorayım dayak yemeğeyim sonra
    oleey be on başı olmusum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2PacLove -- 28 Ocak 2008; 13:30:34 >

• mhndss kardeşim selamlar saygılar..öncelikle sana teşekkürlerimi sunarım bu güzel sözlerinden dolayı. ne kadar mütevazi bi insan oldugun yorumundan belli.sana ayriyetten saygılarımı sunarım. seni listeye eklemek bana şeref verir.aramıza tekrar hoşgeldin.güzel yorumlarınla tekrar aramızda görmek isteriz seni.evet ben herzaman kimse birbirini kırmadan güzel güzel kardeş kardeş herkes düşüncelerini bu çatı altında paylaşşsın bunun için gayret gösteriyorum. diger forumlarıda gezdim bazıları hiç emege saygı göstermemekle beraber bide hakaret eden sözlerle hem o forumdaki insanların huzurunu bozuyo hemde herkesi rencide ediyo.ben istiyorumki bizim forumumzda böle şeyler olmasın ve herkes seviyeli ve birbirini kırmadan güzel güzel paylaşımlarını sunsun tek temennim bu.her zaman ne olursa olsun herşekilde pc konusunda elmden geldgigince hatta daha fazlasıyla ALLAH saglık sıhhat verdigi sürece sizlere yardımcı olmaya hazırım.ve sizlerin sorunlarına yardımcı olmak benim için en büyük mutluluk.eger bu zaman kadar da sizlere yardımım dokunduysa ne mutlu bana. herkesin bu çatı altında böle olmasını temenni eder hepiniize saygılarımı ve sevgilerimi sunarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mohpa -- 28 Ocak 2008; 16:15:58 >

• evet ben bu haftasonu xp ye girmek için driverları indirdim cd ye çektim.
    amacım usb olarak kullandığım harddiski söküp acer ime takmaktı. yani vistama hiç dokunmamak...
    ancak laptopumuzda sata disk kullanmışlar. bendeki harici 2.5" lik ide idi o işim yattı. bu aybaşında inşallah 120 lik sata disk alıp ona kurulumu yapacağım.
  • sevgili mopha kardesım bısey rıca edecktım bugun ekraanımdakı parlaklık renk çiğliği beni rahatsız etmeye basladı nvıdıa ayarlarından ugrastım ama beceremedım ne yapmamı onerırsın???
  • LÜTFEN YARDIM!!!!

Arkadaşlar Xp den vista ya yeni yatay geçiş yaptım her şeyden memnunum ancak az önce kıl olduğum bir durum geldi başıma.
    MSN den web cam açmak istediğimde kamera bağlı değil yada şu an başka bir uygulama tarafından kullanılıyor gibisinden saçma bişeyler diyor.Live messengger ı açtığım andan itibaren bazen kameranın ışığı yanıp yanıp sönüyor.Acer crystal eye web camden açınca açılıyor.Ancak live messenger ın araçlar>web kamera ayarları dediğimde başka program tarafından kullanılıyor diyor.Bu ne demek.Köleniz oluyum bana bi yardım edin akşam akşam kafam bozuldu!!!!!!!!!!!
    -----------------
    Ayrıca crystal eye web cam den açılması için msn i saatin yanındaki bölümden sağ tıklayıp çıkış demem gerekiyor yoksa oradan açıncada camera is busy diyor.
    ----edit::::::::::::::::
    Sağol mohpa başka birine verdiğin cevabı buldum forumda saol acer crystal video yu silince düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SBTECH -- 28 Ocak 2008; 23:25:17 >

• SBTECH kardeşim eger bulamasaydın aynı cevabı vericektim nedemek sende sagol saygılarımı sunuyorum...
  • xeriko kardeşim nvidianında içinde ayarlama yapıyosun yalnız nvidia kontrol panelini açtıgında nvidia performans şekli var.ön ayarlı görüntü ayarlarını ayarla diye bi bölüm var orda benim tercihimi kullan ve şunlara önem ver kutucugunu işaretlersen yaptıgın ayar nvidia tarafından onaylanır.eger o kutucuk işaretli degilse sen ne kadar ayar yaparsan yap nvidia onu algılamıyo.o yüzden dedigim kutucugu işaretle sora masa üstü renk ayarlarından istedigin ayarları yap.bide klavyede saga sola yukarı aşşagı yön tuşları var görmüşsündür zaten fn tuşuna basılı tut sora saga veya sola tuşuyla ekran parlaklıgını ayarlayabiliyosun..kolay gelsin saygılarrr...
  • az once xp ye cevirmeye karar verdim ama bi sorun la karşılaştım:
    xp sp2 cd sini taktım restart attım AHCI yi ID yaptm sonra windowsu açamaya çaliştiğimda siyah bi ekran çıktı : 1-normal olarak başla ve Başlangıç onarmayı başlat (önerilen) 2-Windows'u normal olarak bunların ikisinide seçtim ama sonuçta durum yine aynı siyah ekran.sizce yanlışım nedir ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2PacLove -- 29 Ocak 2008; 15:17:45 >
  • mohpa neyse gece 3:30 a kdr uğraştığım deydi ve sonunda acer 5720G im artık XP başta sana ve diğer abilere sonsuz teşşekurler driverları herşeyı kurdum tek sorunum bluetoot notebook gen tr den **** e upload edilen driverlarda çikan bluetooth klasorunde hiç bi setup bulamadım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2PacLove -- 29 Ocak 2008; 15:19:39 >
  • arkadaşlar bu makina nedense bazı zamanlarda tiz bir pipp sesi veriyor (hoparlorlerden degıl) nedir bu sesin manası ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.