Şimdi Ara

Acer Aspire 5741G kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
8
Favori
123.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün pc yi ilk kez kullanıyorm dün aldım 0 denemek için gh3 yükledim ama acayip ısındı pc fan çok sesli çalışıyorlar dediler bende hç ses yoktu galiba fan çalışmıyor bunu nasıl halledebilirim ayarları varmı yoksa pcyi iade edicem
  • Bende 10 gün oldu Acer 5741G alalı. Çok ama çok memnunum. Ondan önce Hp Compaq serisi ve Hp Probook 4510s laptopları kullandım. Ama HP Püf kalır bence Acer'in yanında..
  • Arkadaşlar ben de bugün itibari ile bu acer aspire 5741g yi satın aldım. internet sitelerinde ve bazı yerlerde bu model core i3 gözüküyo ama benimki core i5.
    merak ettiğim sizce bu üründen memnun kalır mıyım. bluetooth dışında herşey mevcut. oyunlarda vs. sorun yaşar mıyım? siz kullanıyorsunuz sizce durumu nasıl bir notebook ? ses görüntü özellikleri nasıl ? ürün henüz elime ulaşmadığı için bilmiyorum nasıl olduğunu. yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
  • guitar hero 3 ü highta oynadım sorun yok ama fanı çok yavaş çalışıyor nasıl hızlandırcam ben bnu
  • GTA 4 ü de oynar mı ki yav :S ya da Crysis ?

bi de ekran kartı nvidia gt 320m. sizce iyi bi ekran kartı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saha310 -- 10 Ağustos 2010; 19:10:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saha310

Arkadaşlar ben de bugün itibari ile bu acer aspire 5741g yi satın aldım. internet sitelerinde ve bazı yerlerde bu model core i3 gözüküyo ama benimki core i5.
    merak ettiğim sizce bu üründen memnun kalır mıyım. bluetooth dışında herşey mevcut. oyunlarda vs. sorun yaşar mıyım? siz kullanıyorsunuz sizce durumu nasıl bir notebook ? ses görüntü özellikleri nasıl ? ürün henüz elime ulaşmadığı için bilmiyorum nasıl olduğunu. yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Merhabalar öncelikle i3 olan model 5741g 332g50 mn sşzşn kş 500 gb lık model ise 5741g 434g 50mn 320 gb model ise 5741g434g32Mn dir.Bu arada bilgisayarınızda bluetooth olması gerek FN +F3 E basın çıkan launch manager de off simgesinin üstüne tıklayarak bluetooth u aktif hala getirebilirsiniz.

Benim model 5741g 434 g 50 mn i5 nvşdşa gt320m modeli (eğer senın kıde bu ise yeni driver ı cıktı nvida nın sitesinden bakabilirsin gt 300 m series in 258,038) bulamazsan pmleşir ben msn den vs atarım sana. Oyunlarda ısınıyor fanı calıssada normal cunku ben hepsını very high da oynuyorum gta 4 gta liberty starcraft protype crysis 1 ve 2 pes fifa nfs shıft underground undercover cod6 bad company 2 empire earth heppsini aa 44x 6x 8x very high da AVATAR oyunuda very hig da tık demeden oynuorum 1 saat kada r sonra pc ısııno cunku cpu ve ekran kartına full guc gıdınce kasıo altına avec ın 19,,90 tl lik bir sogutucusu ıle kullanıorum sende al baya fark edio bu arade nete gireceğimde sogutucuyu kullanmıorum ısınmada olmuo pil süresi dengeli perfgormansta 3,5 saat yüksek performans ta 2 saat 4 dakika gitti

Bence F/p olarak cok ıyı bır noıtebook ben 44 gündür kullanıorum hiç bir sorunu yok sesi az dersen ki vogu kullanıcı şikayetçi onlarada dediğim gibi Denetim Masasından realtek hd audio ya girerek canlı ya tıklarsanız ses ciddi olcude iyidir.

Ayrıca biligsayarda 4 ram slotu var 2 tanesi 2 gb olan micron cl7lik bir ddr3 ram 1066mhz dolu bende 2 adet daha ekleyip 8 gb yapmayı dusunuorum) 1066mhz 110*2 tl 220 liraya kingston 1066mhz cl7 )
    ayrıca içinde 3 pci x16 girişi mevcut inanmayan açar bakar :D (tabi bu şaka acmayın everest 5.50 ultimate editon programı ıle gorebılırsınız :D) yani ekran kartı eklenebilio :D aynı pc lerdeki crossfire a benzer .İsteyen ekran kartından memnun değilse değiştirebilir acer servisi ile konusup degısım yapabılıosunuz .

pc 10 numero :D bana gore heyy massallah :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Alone D. Walker

guitar hero 3 ü highta oynadım sorun yok ama fanı çok yavaş çalışıyor nasıl hızlandırcam ben bnu

mrb alone bence hiç ugrasma hızlandırmakla acer in makinaları cok hassas makınalar ayrıca serviside cok kıt bir sservis birşey olur ve serviside kıt onun yerıne notebook sogtucu alman daha hayırlı olur :D
  • pc yi verdim 2 gün içinde arıcaklar ama iadeyi düşünüyorm acer dan çok şikayet var samsung yada başka bi marka almayı düşünüyorm
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

Arkadaşlar ben de bugün itibari ile bu acer aspire 5741g yi satın aldım. internet sitelerinde ve bazı yerlerde bu model core i3 gözüküyo ama benimki core i5.

Merhabalar öncelikle i3 olan model 5741g 332g50 mn sşzşn kş 500 gb lık model ise 5741g 434g 50mn 320 gb model ise 5741g434g32Mn dir.Bu arada bilgisayarınızda bluetooth olması gerek FN +F3 E basın çıkan launch manager de off simgesinin üstüne tıklayarak bluetooth u aktif hala getirebilirsiniz.

Benim model 5741g 434 g 50 mn i5 nvşdşa gt320m modeli (eğer senın kıde bu ise yeni driver ı cıktı nvida nın sitesinden bakabilirsin gt 300 m series in 258,038) bulamazsan pmleşir ben msn den vs atarım sana. Oyunlarda ısınıyor fanı calıssada normal cunku ben hepsını very high da oynuyorum gta 4 gta liberty starcraft protype crysis 1 ve 2 pes fifa nfs shıft underground undercover cod6 bad company 2 empire earth heppsini aa 44x 6x 8x very high da AVATAR oyunuda very hig da tık demeden oynuorum 1 saat kada r sonra pc ısııno cunku cpu ve ekran kartına full guc gıdınce kasıo altına avec ın 19,,90 tl lik bir sogutucusu ıle kullanıorum sende al baya fark edio bu arade nete gireceğimde sogutucuyu kullanmıorum ısınmada olmuo pil süresi dengeli perfgormansta 3,5 saat yüksek performans ta 2 saat 4 dakika gitti

Bence F/p olarak cok ıyı bır noıtebook ben 44 gündür kullanıorum hiç bir sorunu yok sesi az dersen ki vogu kullanıcı şikayetçi onlarada dediğim gibi Denetim Masasından realtek hd audio ya girerek canlı ya tıklarsanız ses ciddi olcude iyidir.

Ayrıca biligsayarda 4 ram slotu var 2 tanesi 2 gb olan micron cl7lik bir ddr3 ram 1066mhz dolu bende 2 adet daha ekleyip 8 gb yapmayı dusunuorum) 1066mhz 110*2 tl 220 liraya kingston 1066mhz cl7 )
    ayrıca içinde 3 pci x16 girişi mevcut inanmayan açar bakar :D (tabi bu şaka acmayın everest 5.50 ultimate editon programı ıle gorebılırsınız :D) yani ekran kartı eklenebilio :D aynı pc lerdeki crossfire a benzer .İsteyen ekran kartından memnun değilse değiştirebilir acer servisi ile konusup degısım yapabılıosunuz .

benimkinin modeli aspire 5741 AS5741G-433G32MN imiş. özellikleri aşağıda. fakat aldığım yerdeki adam yok bluetooth dedi o yüzden demiştim zaten pek de gereksinim duymuyorum.

Marka Acer
    Fiyatı 899 $+KDV
    İşlemci Tipi Intel Core i5 Mobile Processor
    İşlemci Hızı 2.26 Ghz
    İşlemci Veri yolu hızı 4.8 GT/s
    İşlemci ön belleği 3 MB
    İşlemci Modeli i5-430M
    Bellek Hızı DDR3 1066 Mhz
    Bellek miktarı 3 GB
    Ekran boyutu 15.6 inç
    Ekran Tipi WXGA (HD)
    Ekran çözünürlüğü 1366 x 768 px
    Grafik Kartı NVIDIA GeForce GT 320M
    Grafik Bellek 1024 MB
    Grafik Kartı tipi Harici Nvidia
    İşletim sistemi Windows 7 Home Basic
    Hdd Kapasitesi 320 GB
    Hdd Rpm 5400 rpm
    Hdd tipi SATA
    Optik sürücü DVD Yazıcı (Super Multi)
    Fax / Modem -
    Ethernet 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G
    Bluetooth Bluetooth
    3G -
    Diğer Bağlantılar -
    DVI Çıkışı -
    Kızılötesi -
    HDMI Çıkışı 1
    IEEE 1394 -
    Kart girişi -
    Monitör Çıkışı 1 x VGA
    Ses Bağlantıları 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
    S-Video -
    USB 4
    E-SATA -
    Ses Kartı Dahili ses kartı
    Hoparlör Dahili hoparlör
    Touchpad Var
    Klavye Türkçe Q Klavye + Sayısal Tuş Takımı
    Kart okuyucu 5-in-1 card reader
    Kamera 0.3 Megapiksel Web Kamerası
    Parmak izi Okuyucu -
    Pil 6 Hücreli lityum-iyon
    Genişlik 381 mm
    Derinlik 253 mm
    Yükseklik 30 mm
    Ağırlık 2.600 Kg
    Garanti süresi 2 yıl

İnşallah memnun kalırım diye ümit ediyorum. bildiğim kadarıyla full hd değil ekran. bluray filmler de vs görüntü kalitesi iyi mi acaba ? çok soru soruyorum kusura bakmayın. pc henüz elime ulaşmadığı için çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saha310 -- 10 Ağustos 2010; 23:19:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alone D. Walker

pc yi verdim 2 gün içinde arıcaklar ama iadeyi düşünüyorm acer dan çok şikayet var samsung yada başka bi marka almayı düşünüyorm

Valla su an ne fan ne baskası nazar değmesin tık demio :D 2007 de acer laptop almıstım yapamadılar 4,5 ay da bi şey vermediler dava acıp hem tazmınat hem ozur almıstım hem de rma formu :D sertech firması berbat teknık servısı acer europa da sıkayet ettım. şimdi yeniden acer aldım yeni bir tekmnik servis daha var diye bakalım :D bence samsung alma anakart olarak acer ın kı daha ustun ayrıca samsung r modellerının lcd ekranı cok hassas arkadasımnın da r modelınde vardı makınayı kapattı lcd yı asagı ındırdı tık dıe bı ses geldı cok da hızlı ınmedı ama bi açtık lcd kucuk bi çatlak vardı .15,4 '' olan bi model oyun için alıcaksan monster a bni bak derim bütçen acerın bizim model kadarsa sana asus veya pb nin 6 gb i5 modelını onerebilrm. bence makınayı deıstır acer ıyıdr ıyıdr :DD:

• çatır çatır oynar fullde hiç kasmadan.Ben GTA IV EFLC yi oynuyorumgrafikler 10 numara
  • quote:

GTA 4 ü de oynar mı ki yav :S ya da Crysis ?

bi de ekran kartı nvidia gt 320m. sizce iyi bi ekran kartı mı?

orjinal gta 4 de ultra high da aa 4x de oynuorum alltaki rakamlardanda sadece resim uzaklıgı 61 derlerş 100 coz<unurluk 1024*768 de

cogu kişi gt 320 m e griş seviyesi berbat diyorlar 3d mark puanı hd5650 den düşük dogrudur.ama ati nin alayı şikayetçi yok mavi ekran hatası yok su yok bu gt 320 m modelinin yeni driver ı nı yukleyın sitesinden 19 temmzuzda cıktı onu yukledıkten sonra open gl 3d graphics gibi ayarlar daha ıtyılestırılmıs oyunları hıgh da sorunsuz oynarsınız

crysis mi ne crysisis :D:D:D ya o oyunu gözü burnu agzı kapalı highda aa 4x de calıstırıo crysis war headde aynı sekılde camur atanlara bakma 44 gundur benım bıtırmedıgım oyun kalmadı güya cızım ıcın aldım :D starcraft 2 yıde dene derım acerle :D

• bu fn+f3 benim çok canımı sıkmaya başladı. hemen ilk basmada wirelessi açmıyo. 2 3 kere yapmam gerekiyo. ayrıca bastıgın zaman on off yazısı demişssin o da yok bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhead

bu fn+f3 benim çok canımı sıkmaya başladı. hemen ilk basmada wirelessi açmıyo. 2 3 kere yapmam gerekiyo. ayrıca bastıgın zaman on off yazısı demişssin o da yok bende

1) model 5741g 434 g 50 mn 5741g 434g 32mn den biri mi?

2)wİRELES OTAMATİK OLARAK ACILMIYOR MU KLAVYENIN ORDAKI WIRELESS ISIGI WINDOWS GELINCE DIREK YANMIYOR MU YANI ?

3)FN+F3 ATANAN LAUNCH MANAGER TUSU BENDEKINDE BASINCA BLUETOTH VE WIRELESS ON OFF DIE BI SEY GELIOR OFF UN USTUNE TIKLAYINCA ON A GELIYOR BLUETOTH ACILIO WORELESS ZATEN KENDILIGINDEN DIREK ACIYOR BENDE

4)İLK BASMADAN AONRA 10-15 SANIYE ARASINDA BEKLEYECEKSIN 802,11NPFİLTY VAR YANI N EN UCRA KOSEDEKI WIRELESS A BILE ODAKLANMAYA CALISO 10 145 SANIYE BEKLE BIRAK O ALT KISIMDA CARPI ISARETI OLSUN =) 10-15 SANIYE SONRA EGER CEVRTENDE WIRELESS VARSA ANIINDA BULULUR YOK 10 15 SN BEKLEDIM OLMUO DERSEN O INTERNETIN CARPI OLDUGU PIL SIMGESININ YANINDAKI KISMA TIKLA SORUN GIDER DE ORADANDA O KABLASUZ BAGDASTIRCIYI SIFIRLAR BOLE COZULEBILIR PROBLLEMIN

• g32mn. bluetoothsuz olan i3lü model.
    hdd ışığının yanındaki wifi ışığı yanıyo ama ekranda öyle bi on off görüntüsü yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhead

g32mn. bluetoothsuz olan i3lü model.
    hdd ışığının yanındaki wifi ışığı yanıyo ama ekranda öyle bi on off görüntüsü yok

:S benım ki i5 li olan sanırım model değişikliği olabilir i3 lü olan bi arkadasa da soralım bakalım memnunsun ama dimi?
  • quote:

quote:

quote:

benimkinin modeli aspire 5741 AS5741G-433G32MN imiş. özellikleri aşağıda. fakat aldığım yerdeki adam yok bluetooth dedi o yüzden demiştim zaten pek de gereksinim duymuyorum.

Marka Acer
    Fiyatı 899 $+KDV
    İşlemci Hızı 2.26 Ghz
    İşlemci ön belleği 3 MB
    İşlemci Modeli i5-430M
    Bellek miktarı 3 GB
    Ekran boyutu 15.6 inç
    Ekran Tipi WXGA (HD)
    Grafik Bellek 1024 MB
    Hdd Kapasitesi 320 GB
    Hdd Rpm 5400 rpm
    Hdd tipi SATA
    Fax / Modem -
    Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G
    Bluetooth Bluetooth
    3G -
    Diğer Bağlantılar -
    DVI Çıkışı -
    Kızılötesi -
    HDMI Çıkışı 1
    IEEE 1394 -
    Kart girişi -
    Monitör Çıkışı 1 x VGA
    S-Video -
    USB 4
    E-SATA -
    Hoparlör Dahili hoparlör
    Touchpad Var
    Parmak izi Okuyucu -
    Genişlik 381 mm
    Derinlik 253 mm
    Yükseklik 30 mm
    Ağırlık 2.600 Kg
    Garanti süresi 2 yıl

İnşallah memnun kalırım diye ümit ediyorum. bildiğim kadarıyla full hd değil ekran. bluray filmler de vs görüntü kalitesi iyi mi acaba ? çok soru soruyorum kusura bakmayın. pc henüz elime ulaşmadığı için çok merak ediyorum.

Dostum merhabalar bendeki pc de 5741g 434g 50mn işlemcimiz aynı ram bende 4 gb hdd 500 gb ekran kartıda aynı bence sen urun elıne ulasınca fn+f3 e basarak bir bak ben i3 lü modellerde yok bılıoyrum sende olması lazım geldiğinde bir bak derim.ikinci olarak oyunlarda performans guzel yanlız ramini 4 gb a cıkarmaya bak cunku oyunları high level oynayacagında gt320m ramden alıo orada 2747mb turbocCHE diyor ya bu oyunun grafiklerine göre 1400 1600 oluyor yanı 1 gb ekran kartı ise 500 mb 400 mb da ramden alıyor o zaman senın ram otamatıkman 2,4 e düşüyor eger oyun meraklısı ısen ramını artır derim.hard disk içinde bölmeni tavsiye etmem tek gelio acer c die istersen d e de acıpp bolebılırsın ama bolme yaparsan performansta dusus oluşur genel anlamda acer güzel marka iyi de bir laptop almıssın dogru secım kutlarım =) notebook sogutucu ihtiyacın olursada ucuzundan avec veyua rexpo 14,90-19,90 arası bi fiyat hanı yaz sıcagı =)

• quote:

quote:

quote:

Marka Acer
    Fiyatı 899 $+KDV
    İşlemci Hızı 2.26 Ghz
    İşlemci ön belleği 3 MB
    İşlemci Modeli i5-430M
    Bellek miktarı 3 GB
    Ekran boyutu 15.6 inç
    Ekran Tipi WXGA (HD)
    Grafik Bellek 1024 MB
    Hdd Kapasitesi 320 GB
    Hdd Rpm 5400 rpm
    Hdd tipi SATA
    Fax / Modem -
    Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G
    Bluetooth Bluetooth
    3G -
    Diğer Bağlantılar -
    DVI Çıkışı -
    Kızılötesi -
    HDMI Çıkışı 1
    IEEE 1394 -
    Kart girişi -
    Monitör Çıkışı 1 x VGA
    S-Video -
    USB 4
    E-SATA -
    Hoparlör Dahili hoparlör
    Touchpad Var
    Parmak izi Okuyucu -
    Genişlik 381 mm
    Derinlik 253 mm
    Yükseklik 30 mm
    Ağırlık 2.600 Kg
    Garanti süresi 2 yıl

=) diğer soruu görmemişimm pardon :D ekran 15.6 hd led lcd full hd 1080 p yani 44 gündür kullanıyorum hdmi cıkısı ile bizim lcd (toshiba regza 42av) ye bagladım 1080 p lerde cıt yok:D catır catır calıstı tum cozunurluluklerıde desteklıor :D ha pc de izliceksende aynısı geçerli

yanlız bluray demişşin acer ın dvd rom u normal lıgt scribe dwdrv bluray değil yani bluray filmleri izleyemezsin bluraydan kastın hd filmler ise 1080bdrip yazanlar (netten indirilen) onlarıı rahatlıkla ızlersın =) gönlünü ferah tut makıneyı bozmamaya calıs servıs biraz kıt :D aşırı kıt :D

• selam arkadaşlar bende 3 gün önce aldım bu cihazdan orjinalinde w7 home yüklü aslında iyi bi sistemdi ama hdd de tek bölüm olduğu için format attım ve vista,xp sürücüsü olmadığı için w7 ultimate 32 bit kurdum format atmadan önce hiç oyun açmamıştım format attıktan sonramı oldu bilmiyorum ama ekran widescreen de çalışmıyor oyunlar ekranı tamamen kaplamıyor kare olarak ekranın ortasında çalışıyor yani ekranın yan tarafları siyah kalıyor sistemin hızına dicek sözüm yok ama tek sorunum bu olsa gerek.. teşekürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: seriously

selam arkadaşlar bende 3 gün önce aldım bu cihazdan orjinalinde w7 home yüklü aslında iyi bi sistemdi ama hdd de tek bölüm olduğu için format attım ve vista,xp sürücüsü olmadığı için w7 ultimate 32 bit kurdum format atmadan önce hiç oyun açmamıştım format attıktan sonramı oldu bilmiyorum ama ekran widescreen de çalışmıyor oyunlar ekranı tamamen kaplamıyor kare olarak ekranın ortasında çalışıyor yani ekranın yan tarafları siyah kalıyor sistemin hızına dicek sözüm yok ama tek sorunum bu olsa gerek.. teşekürler

mrb hayırlı olsun dostum. keşke format atmasaydın ozellıklede hard dıskı bolmek ıcın hard dıskı boolomen performans kaybına yol acacaktır umarım bılıyosundur.ikinci olarak ekran kartı driver ının 32 bit olduguna emın ol cunku format atmadan oncekı drıver ın kalmıs olabılır 64 bitlik nvidia veya ati nin 64 ü onların tamamen sılındıgfınden emın ol orjınal sıtesıne nvidia veya ati hangi karttlı modelı kullanıyorsan kur ve tekrar dene sorun cozulmezse tekrar olan durumu anlatır bi çözüm yolu bulmaya calısıtrızz

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.