Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5920G T7700 Kullanıcıları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
529
Cevap
5
Favori
63.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: x-livnat

* arkadaşlar 5920g t7700 almak istiyoruz fakat izmitte hiçbiryerde bulamıyoruz. yardım edebilecek yada istanbulda mağazaya yönlendirecek biri var mı? (internetten almak istemiyoruz)

* yardım ederseniz çok sevinirim çok acil... !!!

izmitte ASC bilgisayar var. istiklal caddesinin köşesinde ayaz pastanenin tam karşısı orda bulabilirsin. bulamazsan da getittirirler. ben izmitten alıcaktım ailem orda yarısını peşin yarısını taksit yapıyım dedim indirim yapmadılar ondan dolayı istanbuldan aldım. izmitten alıcak olsam 120 dolar daha pahalıya alıcaktım.
  • Slm arkadaşlar ben de Kasım ayından beri 7700 kullanıyorum. İlkten bu forumdan haberim yoktu. Genel 5920 başlığındaki 270 i aşkın sayfayı kasım ayından beri tek tek okudum. Sans eseri bugun de bu forumu buldum. Tabi bu 10 sayfayı da okudum. Ben İzmir Vatan Comp. den aldım.(az once bir arkadas sormuş ona cevaben)
    Pc den çok memnunum daha çok iş için kullandım. Şimdi oyun performansına sıra geldi. Yılbaşında oyunlarla deneme yapacağım makinada. Hangi oyunları ve hangi ayarlarla yazmanızı rica edicem. Bir de pilli kullanım esnasında düşük pil ve kritik pil uyarısını sesle alamıyorum. Ekranda gösteriyor ama sesle alamadım uyarıyı.
    Sizi bulduğuma gerçekten sevindim. Bundan sonra elimden geldiğince size danışmak ve sorunlarınıza yardımcı olmak için buralarda olacağım. İyi aksamlar & İyi forumlar...
  • arkadaşlar alanlar nereden aldıklarını yazarlarsa sevinirim kaç gündür araştırıyorum izmirde hiçbir yerde bulamadım vatan fln bilmiyor ne zaman gelir diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: The Force

quote:

Orjinalden alıntı: ibutun

Arkadaşlar bende Acer 5920 aldım ama vista cd si çıkmadı arkadaşım C ve D sürücüsü dışında Recovery Sürücüsü vardır dedi o da yok? Bu sürücü gizli bi yerde mi? Örneğin ben bilgisayarıma nasıl format attığımda vistayı ve driverları kurcam? Acer ın sitesinden driverları indirdim ama yeterli olur um bilmiyorum? Okuduklarıma göre bazı arkadaşlar Recovery Cd si oluşturmaktan bahsetmiş ama nasıl yapıldığını anlatmamış. Ben bu konuda acemiyim bana sırayla naısl yapacağımı söleyebilirmisiniz tabiki öle bişey varsa? Saygılar

Başlık altında bahsediliyor nasıl recovery cd'si oluşturulacağı, hemde birkaç kez. Acer Empowering programı aracılığıyla yapılabiliyor, kalan detaylar başlıkta var.

Gizli bir bölüm var Harddiskte, Windows altından ek bir program olmadan göremiyoruz. Kitapçıktada sistem kurma hakkında bilgi var, nasıl vista kuracağınıza dair.

Bilgisayarıma sağ tıklayın."yönet" e gelin çıkan ekranda "depolama" ya iki kez tılayın ve sonra "disk yönetimi" ne tılayın.orada recovery diskinin kendisi için ayırdığı 10 gb alanı görebiliriz.diğer 3 küsür gb ise IO-ARCADE dediğimiz windowsxp tabanlı multimedia programını için ayrılmış sanırım.

• arkadaşlar ben de yaklaşık 2 ay önce sahip olduğum t7700 de webcam sorunu var.webcami açtığımda sanki ekranın yanında cep telefonu varmış gibi titriyor.ama sadece webcamdeki görüntüde böyle bişey var.yani her açtığımda oluyor.ekranda transparan hafif çizgiler gidip geliyor bir düzen bozukluğu var.sizde de böyle oluyor mu.gamma yı düşürünce epey bi kayboluyor normale dönüyor gibi oluyor ama her seferinde akranlı bir görüntüde kullanmak zrunda değil değil mi.serviise götürsem garanti kapsamına girer mi aldığımdan beri böyle hiç farketmedim ama daha da kötüye gidiyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: lucasthehacker

arkadaşlar ben de yaklaşık 2 ay önce sahip olduğum t7700 de webcam sorunu var.webcami açtığımda sanki ekranın yanında cep telefonu varmış gibi titriyor.ama sadece webcamdeki görüntüde böyle bişey var.yani her açtığımda oluyor.ekranda transparan hafif çizgiler gidip geliyor bir düzen bozukluğu var.sizde de böyle oluyor mu.gamma yı düşürünce epey bi kayboluyor normale dönüyor gibi oluyor ama her seferinde akranlı bir görüntüde kullanmak zrunda değil değil mi.serviise götürsem garanti kapsamına girer mi aldığımdan beri böyle hiç farketmedim ama daha da kötüye gidiyor?

Dostum ona bence fazla takılma. Bende de eski zamanlardaki tv lerde olan karıncalanma tarzı görüntü geliyor. Şimdi diyeceksin ki ya kardesim ben 2 küsür milyar para saydım ama hakkım değil mi? Tabiki hakkın ama servise versen ne zaman gelir allah bilir. Serviste kullanılması da cabası. Ya 1gun içinde adamların basında bekleyip yaptırıp iş bitecek yada sıraya girip notebook undan uzak kalacaksız belirsiz günlerce. Ben derim ki karşındaki insana da görüntü kotu gitmiyorsa bu sebepten dolayı pc ni servisi götürüp içini açtırıp kurcalatma... Dediğim gibi bende de karıncalanma var. Ama alıştım. Çünkü madalyonun bir de anlattığım yüzü var...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: The Force

quote:

Orjinalden alıntı: ibutun

Arkadaşlar bende Acer 5920 aldım ama vista cd si çıkmadı arkadaşım C ve D sürücüsü dışında Recovery Sürücüsü vardır dedi o da yok? Bu sürücü gizli bi yerde mi? Örneğin ben bilgisayarıma nasıl format attığımda vistayı ve driverları kurcam? Acer ın sitesinden driverları indirdim ama yeterli olur um bilmiyorum? Okuduklarıma göre bazı arkadaşlar Recovery Cd si oluşturmaktan bahsetmiş ama nasıl yapıldığını anlatmamış. Ben bu konuda acemiyim bana sırayla naısl yapacağımı söleyebilirmisiniz tabiki öle bişey varsa? Saygılar

Başlık altında bahsediliyor nasıl recovery cd'si oluşturulacağı, hemde birkaç kez. Acer Empowering programı aracılığıyla yapılabiliyor, kalan detaylar başlıkta var.

Gizli bir bölüm var Harddiskte, Windows altından ek bir program olmadan göremiyoruz. Kitapçıktada sistem kurma hakkında bilgi var, nasıl vista kuracağınıza dair.

Bilgisayarıma sağ tıklayın."yönet" e gelin çıkan ekranda "depolama" ya iki kez tılayın ve sonra "disk yönetimi" ne tılayın.orada recovery diskinin kendisi için ayırdığı 10 gb alanı görebiliriz.diğer 3 küsür gb ise IO-ARCADE dediğimiz windowsxp tabanlı multimedia programını için ayrılmış sanırım.

Acer eRecovery Managment ı aç. En altta diski yazdır a bas. Oradan da Fabrika ayarları için olan kısmı tıkla dvd cd ni tak. İşlem tamam... Ayrıca aynı yerden sürücü ve uygulama diski de oluşturabilirsin...

• Dubaiden aldim laptopumu. Ne bi yerinde bi catlak ne lcd de bir aciklik nede bi kipirdama var. Hatta pil oynuyor hepsinde denmis, iyice zorladim milim kipirdamiyo pil yerinden. Fandaki sesi duymak icinde iyice dibine kadar girip dinlemek lazim. Tuslardada bir sorun yok.Hersekliyle tas gibi. Yani demek istedigim,yazilanlari okuyunca acaba bu amcalar butun dandirik olanlari Turkiyeyemi kakalamis acaba diye bi dusunmeden edemiyor insan
  • quote:

Orjinalden alıntı: taxable

quote:

arkadaşlar ben de yaklaşık 2 ay önce sahip olduğum t7700 de webcam sorunu var.webcami açtığımda sanki ekranın yanında cep telefonu varmış gibi titriyor.ama sadece webcamdeki görüntüde böyle bişey var.yani her açtığımda oluyor.ekranda transparan hafif çizgiler gidip geliyor bir düzen bozukluğu var.sizde de böyle oluyor mu.gamma yı düşürünce epey bi kayboluyor normale dönüyor gibi oluyor ama her seferinde akranlı bir görüntüde kullanmak zrunda değil değil mi.serviise götürsem garanti kapsamına girer mi aldığımdan beri böyle hiç farketmedim ama daha da kötüye gidiyor?

Dostum ona bence fazla takılma. Bende de eski zamanlardaki tv lerde olan karıncalanma tarzı görüntü geliyor. Şimdi diyeceksin ki ya kardesim ben 2 küsür milyar para saydım ama hakkım değil mi? Tabiki hakkın ama servise versen ne zaman gelir allah bilir. Serviste kullanılması da cabası. Ya 1gun içinde adamların basında bekleyip yaptırıp iş bitecek yada sıraya girip notebook undan uzak kalacaksız belirsiz günlerce. Ben derim ki karşındaki insana da görüntü kotu gitmiyorsa bu sebepten dolayı pc ni servisi götürüp içini açtırıp kurcalatma... Dediğim gibi bende de karıncalanma var. Ama alıştım. Çünkü madalyonun bir de anlattığım yüzü var...

evet dediğin aslında çok doğru.bilgisayarımda bir sürü bilgi var yani güvenip de servise bırakmak ayrı bir sorun.ama bi yandan da kameraya müdahale ederlerde lcd yi aşıp müdahale etmeliler.başka türlü bir müdahale gereksiz olur.benim kanımca webcamin lens ayarlarında bir sorun var ama çok titriyor hele hele evdeki sarı ışıkta ve evde aynı bilgisayardan kullanan arkadaşımda bu sorun yok.herşeyden memnunum ama sadece bu canımı sıkıyor.msn de karşımdaki insana da görüntü öyle gidiyor.yani mesela elimle kamerayı kapattığımda bariz belli bişeylerin titrediği ve bu cidden moral bozucu.acer-support a mesaj attım yetkile servise görütün dediler off ya.
    Ankara daki servis İstanbul daki kadar yetkilimidir acaba burda tamir sözkonusumudur umarım öyledir yarın gideceğim du bakalım hayırlısı :S

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: taxable

quote:

evet dediğin aslında çok doğru.bilgisayarımda bir sürü bilgi var yani güvenip de servise bırakmak ayrı bir sorun.ama bi yandan da kameraya müdahale ederlerde lcd yi aşıp müdahale etmeliler.başka türlü bir müdahale gereksiz olur.benim kanımca webcamin lens ayarlarında bir sorun var ama çok titriyor hele hele evdeki sarı ışıkta ve evde aynı bilgisayardan kullanan arkadaşımda bu sorun yok.herşeyden memnunum ama sadece bu canımı sıkıyor.msn de karşımdaki insana da görüntü öyle gidiyor.yani mesela elimle kamerayı kapattığımda bariz belli bişeylerin titrediği ve bu cidden moral bozucu.acer-support a mesaj attım yetkile servise görütün dediler off ya.
    Ankara daki servis İstanbul daki kadar yetkilimidir acaba burda tamir sözkonusumudur umarım öyledir yarın gideceğim du bakalım hayırlısı :S

Hayırlısı olsun hocam ben İzmir deyim. Herşeyin en iyisi İstanbul da. İst deki daha iyidir heralde. Kolay gelsin hersey gonlunce olsun...

• Bu foruma nolmuş ya nerde ilk 10 sayfadaki yazışan arkadaşlar???
  • quote:

Orjinalden alıntı: pckopat_6

selam arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var 5920 aldım dha dün kurulumu fln yaptım ama bluetooth düğmesine basınca aygıt yok diyor ne yapmalıyım?tam modeli acer aspire 5920 101G16Mİ şimdiden saolun.

arkdaşım bluetooth u açtıktan sonra sağ altta system ikonlarında bluetooth bağlantısına çift tıkla açılan pencerede seçeneklere gel ve bluetooth aygıtlarının bu bilgisayarı bulmasına izin ver seçeneğini aktifleştir...

Bunların dışında bende Acer 5920G T7500 modelini aldım herşey güzel birtek fazla ısınıyor. Bunun normal olduğunu düşünüyorum çünkü testlerde de açıklamışlar..

Test sonuçlarına bakmak isteyenler aşağıdaki linkten bakabilirler...

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5920G-Notebook.4217.0.html

• quote:

Orjinalden alıntı: sanatariummm

quote:

Orjinalden alıntı: pckopat_6

selam arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var 5920 aldım dha dün kurulumu fln yaptım ama bluetooth düğmesine basınca aygıt yok diyor ne yapmalıyım?tam modeli acer aspire 5920 101G16Mİ şimdiden saolun.

arkdaşım bluetooth u açtıktan sonra sağ altta system ikonlarında bluetooth bağlantısına çift tıkla açılan pencerede seçeneklere gel ve bluetooth aygıtlarının bu bilgisayarı bulmasına izin ver seçeneğini aktifleştir...

Bunların dışında bende Acer 5920G T7500 modelini aldım herşey güzel birtek fazla ısınıyor. Bunun normal olduğunu düşünüyorum çünkü testlerde de açıklamışlar..

Test sonuçlarına bakmak isteyenler aşağıdaki linkten bakabilirler...

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5920G-Notebook.4217.0.html

7700 modeli için olanını bulamadım yok galiba???

• 7700 ile 7500 arasında bildiğim kadarıyla harddisk ve işlemci farkı var en azından genel olarak test sonuçlarında ekstradan olumsuz yönde bişi çıkacağını zannetmiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sanatariummm

7700 ile 7500 arasında bildiğim kadarıyla harddisk ve işlemci farkı var en azından genel olarak test sonuçlarında ekstradan olumsuz yönde bişi çıkacağını zannetmiyorum...

Ekran kartıda var hocam 512 mb paylaşımısız ekran kartı var. Turbo cachele 1gb ye çıkıyor. Ama haklısın yinede saol...
  • Merhabalar,
    Bende şu sıralar Acer AS5920G-702G25MN modelinden edineceğim. Tabi ilk önce benim eski dizüstü bilgisayarımı satmam gerekiyor :) Bu bilgisayarın anladığım kadarıyla bir ısınma durumu var. 95 derece gören arkadaşlar olmuş. Bu sıcaklık değeri işlemci sıcaklığımı yoksa Thermal Unit dedikleri soğutucu bloğun ısısımı acaba? Benim bilgisayarımda normal kullanımda (internet, film v.b) Core sıcaklıkları 47-43 derece arası iken Thermal Unit 54-59 derece arası oluyor. Acaba Acer'in işlemcisi ısınmıyıp, ısı bloğu çok kaliteli olduğu için bütün ısıyı üzerine çekiyor olabilirmi?

Başka bir sorum daha olacak. Bu modelle crysis oynayan arkadaşlar acaba bir FPS değeri verebilirlermi? Oyunun Bin32 klasöründe Benchmark_GPU.bat isminde bir dosya var. Bu bat dosyası benchmark yapıyor. En güzel oynanan ayarlara getirip bir benchmark yapabilirseniz çok sevineceğim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum...

• arkadaşlar elinize düştüm şimdiye kadar hep arama butonundan arayıp sorunlarıma çare buldum.Allah razı olsun tüm cevap verenlerden çğundada sorunlarımı çözdüm fakat şimdi xp yükledim fakat modemi tanıtamadım yada doğru driveri bulamadım çünkü driver setup una tıkladığımda buna uygun modem yok gibisinden uyarı veriyor ve ses sorununu halledemedim.Realtek in uygun driver ını yükledim xp güncelleme yamasını da yaptım ama olmadı. Lütfen acil yardım edebilirmisiniz?
  • selam arkadaşlar.. herkesle bilgilerinizi paylaştığınız ve ayrdımcı olduğunuz için teşekkürler.

doalr düştükçe her geçen gün 7700 modeline dahada çok yaklaşıyorum. ancak alrıken nelere dikket etmem gerektiğini bilmiyorum. sonuçta öğrenciyim ve kazıklanma ksitemiyorum .bu laptopuda zor şartlar altında alacağım. tasarım programları ve ps,max gibi programlara ek oalrak , NFS tarzı araç oyunları oynamayı düşünüyorum. tavsiyelerineize açığım. alırken dikkatedilecekbir barkodu, yazısı,modeli yada farkı varmı. açıp kasanın ve pilin stabilitesini incelemelimiyim ve şu 1gb robson turbo memory yazdıkalrıne olaki

tum yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muritu

selam arkadaşlar.. herkesle bilgilerinizi paylaştığınız ve ayrdımcı olduğunuz için teşekkürler.

doalr düştükçe her geçen gün 7700 modeline dahada çok yaklaşıyorum. ancak alrıken nelere dikket etmem gerektiğini bilmiyorum. sonuçta öğrenciyim ve kazıklanma ksitemiyorum .bu laptopuda zor şartlar altında alacağım. tasarım programları ve ps,max gibi programlara ek oalrak , NFS tarzı araç oyunları oynamayı düşünüyorum. tavsiyelerineize açığım. alırken dikkatedilecekbir barkodu, yazısı,modeli yada farkı varmı. açıp kasanın ve pilin stabilitesini incelemelimiyim ve şu 1gb robson turbo memory yazdıkalrıne olaki

tum yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Arkadaşım bu makineden bende alacağım. 1 gb robson bellek aslında vistanın ready boost özelliği için. Bu bellek her zaman kullandığın programları hafızasında tutuyor ve sen programı çalıştırmak istediğin zaman daha kısa sürede açılmasını sağlıyor. Ready boost özellikli usb memorylerde bu işe yarıyor ancak robson bilgisayara bağlı olduğu için, vistanın açılış kapanış sürelerinide kısaltıyor. Yaklaşık açılış süresi %20 kadar kısalıyor...(muş)

• Çok okudum acer yorumlarını ama pek umduğumu bulamadım açıkçası. Diğer o su an 300 sayfaya dayanan yorumlarda pek iç açıcı değil.
    Gözüm şu an asusun T7700 lü modelinde. acere göre birçok fazla üstünlüğü var. ekranın 180 derece açılması. 180 derece dönebilen web cam. parmak izi okuma, light frame dvd+rw ve fiyatıda süper oldu bu aralar.
    Biraz daha araştıracağım tabi ama favorim su an için asusu f3sv
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.