Öncelikle herkese slm.Bu makinayı almak isteyen gözü kapalı alabilir.Ben 1 ay oldu alalı.Hiçbir problem yaşamadım.Ekran açıklığı yeni tasarım acer ların hemen hepsinde var.Bizim yurtta 15 e yakın arkadaşta farklı acer notebooklar var hepsinde bu var.bu sorun sadece acer larda değil,toshibalarda da var.Bir arkadaşımız bize hava yapıyodu bi kontrol ettik ondada ekranla yandaki kaplama arasında boşluk var.Ayrıca bazı arkadaşlar asus f3sv ile f3sa yı acer 5920g 702g25mn ile karşılaştırmışlar.Ben önce asusun f3sv modelini alıp 1 hafta sonra geri iade ederek bu modeli aldım.F3sv yi kesinlikle tavsiye etmiyorum.Acer ın bu modelinde Ses problemi yok.Ses muhteşem.Oyunlarda muhteşem bir performans sağlıyor.Tek problemi bana göre 3 saatlik oyunlarda aşırı ısınması ki onunda çözümü basit.Alırsınız bir soğutucu böyle bir sorununuz kalmaz.Umarım yeni bilgisayar alacak arkadaşlara fikir verebilmişimdir.
quote:
Orjinalden alıntı: capreolus
Öncelikle herkese slm.Bu makinayı almak isteyen gözü kapalı alabilir.Ben 1 ay oldu alalı.Hiçbir problem yaşamadım.Ekran açıklığı yeni tasarım acer ların hemen hepsinde var.Bizim yurtta 15 e yakın arkadaşta farklı acer notebooklar var hepsinde bu var.bu sorun sadece acer larda değil,toshibalarda da var.Bir arkadaşımız bize hava yapıyodu bi kontrol ettik ondada ekranla yandaki kaplama arasında boşluk var.Ayrıca bazı arkadaşlar asus f3sv ile f3sa yı acer 5920g 702g25mn ile karşılaştırmışlar.Ben önce asusun f3sv modelini alıp 1 hafta sonra geri iade ederek bu modeli aldım.F3sv yi kesinlikle tavsiye etmiyorum.Acer ın bu modelinde Ses problemi yok.Ses muhteşem.Oyunlarda muhteşem bir performans sağlıyor.Tek problemi bana göre 3 saatlik oyunlarda aşırı ısınması ki onunda çözümü basit.Alırsınız bir soğutucu böyle bir sorununuz kalmaz.Umarım yeni bilgisayar alacak arkadaşlara fikir verebilmişimdir.
peki birkaç soru sorsam sana. bilgisayarın oyunlardaki performansı, kutu içeriği, servis desteği nasıl? herhangi bir problem yaşıyor musun? ses muhteşem demişsin, bazı arkadaşlar çızırtı oluyor diyor? yani çok muallakta kaldım ben ya... asus f3sa , acer 5920g 702g25mn????*
Türkiyeden alan arkadaslar kutu iceri hakkinda bilgi verebilirlermi? mümkünse tek tek yazarak
Merhaba arkadaşlar,
Ben bugüne kadar fs3a almayı planlayanlardandım. Gelecek hafta içinde almayı düşünüyordum. Ancak bugün Acer Aspire Gemstone 5920G-702G25MN modelini görünce kararsız kaldım. Bu modelin özellikleri şöyle: ( fiyat da kdv dahil 2424.05 YTL,www.webdenal.com'da ise 2211 olduğunu gördüm ama bu web'den alı bilmiyorum.)
İşlemci Intel Core2 Duo 2.4 GHz Bellek 2048 MB Bellek Türü DDR2 Harddisk 250 GB Optik Sürücü DVD+-RW Ekran Boyutu 15.4 inç Ekran Kartı 512MB nVidia GeForce Go 8600M GT TC Modem 56K Ethernet Kartı 10/100/1000 Mbps Garanti Süresi 24 Ay
isterseniz başka bilgileri de ekleyebilirim Ama 2230 Ytl'ye de Asus var onun özellikleri de
İŞLEMCİ: Core 2 Duo T7700 2.4 Ghz 4 MB 800MHz Santa Rosa HDD: 250 GB SATA RAM: 2048 MB DDR-2 667 Mhz Max. 4 GB EKRAN: 15.4 WXGA, 1280 x 800, Glare Ekran EKRAN KARTI: ATI HD 2600 512 MB Paylaşımsız, 1280 MB HyperMemory CD-R / DVD / CD-RW: DVD Double Layer DVD+RW Modem : V92 Modem Ethernet: Gigabit Ethernet LAN + Intel 802,11a/b/g Wireless Port çıkışları:4 x USB 2.0 ports, 1x IEEE 1394 port, 1 x TV Out (S-Video), ExpressCard™/54 slot İşletim sistemi: Windows Vista Home Premium TR Ağırlık: 2.95 kg Pil Ömrü: Li-Ion 6 cells: 4800mAh, 3S2P, 53.28WHrs Bluetooth: Var Kart Okuyucu: MMC/ SD/ Mini-SD/Memory Stick/ MS Pro/ MS-Duo/MS-Pro-Duo Web Cam: 1.3M pixel Swivel Camera with LED Lighting Tv Kartı: - Garanti: 2 Yıl Parmak İzi Okuyucusu: VAR Hediye: ASUS Taşıma Çantası, ASUS Optik Mouse
ne diyorsunuz? Teşekkürler
bu ürünü en uygun fiyata nereden alabiliriz?
quote:
Orjinalden alıntı: emkor
arkadaşlar bu pc yi yaklaşık 2 aydır kullanmaktayım ve çook memnunum. fakat 2 aydır hiç denemediğim bişeye ihtiyacım var şu anda ve bunu size sormak istedim. bu laptop 5.1 hoparlör detseklermi. yani aslında laptop a 5.1 mi takılır diceksiniz ama masaüstü sistemim bozulduğu için mecburum buna:D. sizden şunu öğrenmek istiyorum elimdeki z5500 hoparlörü buna bağlasam 5.1 ses alabilirmiyim bide hangi girişe hangisini takacağımı söylerseniz çok sevinirim. teşekkürler........
bendede 5500 var optik çıkıştan bağlayarak 5+1 alabiliyorum herhangi bir sorun yaşamadım
Arkadaşlar 7700 ler hata falan değil. Sen kalkar da bir notebook a göre yüksek sayılabilcek konfigürasyona sahip makinaya vistayı silip de xp yüklersen, ve de driverları xp için mevcut olmayan ( cd veya makina içinde mevcut olmayan ) driverları ordan burdan internetten yüklersen o pc tabi sorun çıkarır. Not: Bu işlemi yapıp da memnun olan arkadaşlara değil lafım. Çünkü bu işlemi yapmak da bir bilgi gerektiriyor. Benim sözüm xp ye geçip de bu makinada sorun var diyen arkadaşlara... Makinanın artılarına gelecek olursak, aynı fiyata sahip olan notebooklara Crysis oyununu yükleyin bir de acer 7700 e yükleyin. Aradaki farkı artıyı eksiyi kendiniz görün diyorum... Bence tek eksisi çok ağır bir makina ama büyüklükle kıyaslanırsa bu da gayet normal ve kabul edilebilir. Diğer sorunlarala hiç karşılaşmadım. Birazda kullanım da önemli teknolojik ürünlerde diye düşünüyorum... Her türlü karşı fikire de saygım var ama bence 7700 ler gerçekten süper makinalar. Kaçırılmaması gerekir...
Cd leri bulabilirseniz fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz diye düşünüyorum. Hiç başıma gelmediği için fazla bir yorum yapamıyorum...
Cd verilmemesii bence daha iyi, çünkü o cd yi kaybettin mi yandınız. Yada format atcağınız vakit boşuna o cd yoksa işiniz yarım kalıyor. Halbu ki şimdi pc açılırken Alt + F10 la pc niz tertemiz oluyor.
kardeş optik çıkışı nası bağladın pc den ne ayarlar yaptın onu sölermisin. gerçi bende optik kablo yok coax var ama onuda biliosan nası olcağını sölersen sevinirim. teşekkürler......
Önümüdeki 5 gün içinde bilgisayar alacağım. Ya ACER 5920G T7700 olacak ya da ASUS F3SA T7700 olacak. Gönlüm Acer'den yana. Onun somut iki üstünlüğü var: Ekran kartı ve pili. Bu iki özellik dışında hemen her şey aynı. Ancak Asus'un daha kaliteli ve sorunsuz olduğu söyleniyor. Bu kalite ve sorun konularında ne düşünüyorsunuz? Bu makinelerin en az birini kullandınız. Eğer cevap verebilirseniz ihtiyaçlarımıza göre bir bilgisayar alıp sonra da üzülmyeceğiz. Benim durumumda olan 3 kişi daha var bu sitede farkettiğime göre. Teşekkürler.
Asus mu Acer mi ile ilgili araşırma yapanlara bi iki forum adresi:
Bence başkalarının yorumlarını bir tarafa bırak gönlün hangisindeyse onu al derim çünkü pek fazla fark yok sadece acerde ekran kartının nvidia olması daha çekici kıldı beni. Sonuçta alacak sensin ve başkasının fikriyle pişman olacağına bence kendi fikrine pişman ol eğer olacaksan ama pişman olacağını sanmam çünkü ikisi de güzel. Acer düşünüyorsanwww.exa.com.tr vewww.estore.com.tr ye bak
ya aslında şöyle bi mağazada elimize alıp inceleme fırsatımız olsa,değerlendirsek karar vermek bu kadar zor olmazdı diye düşünüyorum ama izmirde bu iki modelde yok.. ikisininde alt modelleri mevcut.. ve işin bir kötü yanı,keşke tr .de asus , acer gibi markaların showroom ları olsaydı.. bu çok daha iyi olurdu. broşür istedim bi kaç yerden ama hiçbir yerde broşör dahi yok. iş sadece netten araştırmakta bitiyor ve böyle olunca, bütün acer 5920G T7700 ve ASUS F3SA kullanıcılarının ürünler hakkındaki + , - yorumları almak ve değerlendirmek gerekiyor... param olsa takmaz alırım birini.. ama parası olan varsa bu tartışmadan uzak durup MSI GX600 alsın.. ben 3500 ytl verebilsem kesin onu alırdım )
quote:
Orjinalden alıntı: taxable
Arkadaşlar 7700 ler hata falan değil. Sen kalkar da bir notebook a göre yüksek sayılabilcek konfigürasyona sahip makinaya vistayı silip de xp yüklersen, ve de driverları xp için mevcut olmayan ( cd veya makina içinde mevcut olmayan ) driverları ordan burdan internetten yüklersen o pc tabi sorun çıkarır. Not: Bu işlemi yapıp da memnun olan arkadaşlara değil lafım. Çünkü bu işlemi yapmak da bir bilgi gerektiriyor. Benim sözüm xp ye geçip de bu makinada sorun var diyen arkadaşlara... Makinanın artılarına gelecek olursak, aynı fiyata sahip olan notebooklara Crysis oyununu yükleyin bir de acer 7700 e yükleyin. Aradaki farkı artıyı eksiyi kendiniz görün diyorum... Bence tek eksisi çok ağır bir makina ama büyüklükle kıyaslanırsa bu da gayet normal ve kabul edilebilir. Diğer sorunlarala hiç karşılaşmadım. Birazda kullanım da önemli teknolojik ürünlerde diye düşünüyorum... Her türlü karşı fikire de saygım var ama bence 7700 ler gerçekten süper makinalar. Kaçırılmaması gerekir...
+2008
ARKADAŞLAR Bİ SORUM WAR. BU LAPTOPU PLAZMAYA BAĞLAMAK İSTİYORUM PC MONİTÖRÜ OLARAK KULLANMAK ,OYUN OYNAMAK,FİLM İZLEMEK İÇİN :)ANCAK HDMI KABLOSUYLA BAĞLAMAK İSTESEM EVİN ORTASINDAN ÖLECE UZUN BİR KABLO GEÇMESİ LAZIM .
BİLDİĞİM KADARIYLA KABLOSUZ SES VE GÖRÜNTÜ ALICI VERİCİ CİHAZLARI VAR BUNLARLA BİRLİKTE İSTEDEĞİMİ YAPABİLİRMİYİM ACABA ?? BİLEN Bİ ARKADAŞ VİLGİ VERSE SEVABINA
3500 YTL olmadığına göre araştırmaya devam. Ben bu gidişle acer 55920 alacacam. Forumdaki arkadaşlar. Bir iki kişi hariç bu forumdaki herkes bu alete sahip. Memmun olup olmadığınızı yazsanız da biz de bilgisayar sahibi olarak girsek tartışmalara. Yok driverı ne yapacam, 64 bit sorun oldu falan diye tartışsak... güzel olurdu değil mi
süper olur valla :D nerde o günler... ama asus mu yoksa acer sayfasında mı tartışacağız umut kardeş :D
arkadaşlar.. acer 5920g T7700 kullanıcısıolan arkadaşlar... şikayetlerinizi ve memnuniyetlerinizi yazarsanız hepiniz çok sevinirim.. ona göre f3sa ile karşılaştırma yapmamıza yardımcı olun lütfen... ama kullanıcılar cevap verirse bu soruma çok sevinirim...
Yaptığım araştırmalar doğrultusunda, en sonunda, ben Acer almaya karar verdim. (Asus F3SA ile Acer Aspire Gemstone 5920G arasında kalmıştım). Şimdi yeni bir tercih meselesiyle karşı karşıyayım. Acerin
iki modeli var ve ram hariç tüm özellikler aynı. Biri 2GB diğeri 4GB. Aradaki fiyat farkı da 175 YTL.
Sizce bu 2GB fark için bu para değer mi. (Ben zaten 4GB'a çıkmayı düşünüyorum bu arada.) Model ve
fiyatları şöyle:
Acer Aspire AS5920G-702G25MN---4 GB- seri fiyatı KDV Dahil 2512 peşin Intel® Core 2Duo T7700 2.4Ghz (4MB L2 Cache 800MHz. FSB) 15.4''Parlak Ekran NVIDIA® 8600GT(512MB-1GB) 250GB, 4096MB DDR2 Ram, DVD-/+RW , Wifi Kablosuz 5 li Kart +Bluetooth Dahili Webcam + Vista Premium
diğeri de:
Intel® Core 2Duo T7700 2.4Ghz 4MB (L2 Cache 800MHz. FSB) fiyatı KDV dahil 2337 peşin 15.4''Parlak Ekran NVIDIA® 8600G(512MB-1GB) 250GB, 2048MB DDR2 Ram, DVD-/+RW , Wifi Kablosuz 5 li Kart +Bluetooth Dahili Webcam + Vista Premium
Ben herhalükarda 4GB'a çıkmayı düşünüyorum. Baştan birinci seçeneği mi almalıyım ve ayrıca ikincisini almak zorunda kalırsam ve ram taktırırsam (birinci bilgisayarı Ankara'da bulamayabilirim) ne kadar fark ödemeliyim?
Acer Aspire AS5920G-702G25MN bu model zaten 2 gb ram e sahip değil mi??? ama 4gb lık bir model daha varsa eğer, 4 gb lık olanı almak daha akıl karı bence... ama ben hala asus ve acer arasında gidip geliyorum, asus daha güvenilir ve sağlam gibi geliyor bana. nede olsa adamlar bilgisayarda dünya devi ve notebook u kendileri üretiyorlar. ayrıca bana göre asus daha şık ve güzel ama acer daha üstün özelliklerde. birde kullanıcı arkadaşlar ürün hakkındaki yorumlarını yazarsa bende net kararımı daha iyi verebileceğim. çünkü en iyi kullananlar bilir...