Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5920G T7700 Kullanıcıları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
529
Cevap
5
Favori
63.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cehennemli

Acer Aspire AS5920G-702G25MN bu model zaten 2 gb ram e sahip değil mi??? ama 4gb lık bir model daha varsa eğer, 4 gb lık olanı almak daha akıl karı bence... ama ben hala asus ve acer arasında gidip geliyorum, asus daha güvenilir ve sağlam gibi geliyor bana. nede olsa adamlar bilgisayarda dünya devi ve notebook u kendileri üretiyorlar. ayrıca bana göre asus daha şık ve güzel ama acer daha üstün özelliklerde. birde kullanıcı arkadaşlar ürün hakkındaki yorumlarını yazarsa bende net kararımı daha iyi verebileceğim. çünkü en iyi kullananlar bilir...

Arkadaşım Asus dünya devide Acer yerel şirket mi? 4. büyük şirkettir Acer, bu modelide kötü imajlarını silmek adına çok sağlam yapmışlar gönül rahatlığıyla alabilirsin. Tek derdin ekran ve fan sesi olabilir. Asusa göre daha fazla fanı çalışıyor ve ekranı Asusa göre daha az gerçekçi, ancak renk ayarlarıyla oynandığında istenen sonuç elde edilebiliyor. Asus F3S bir laptop var şu anda yanımda ve mesajı Acer 5920den yazıyorum, işçilik kalitesi konusunda sıkıntın olmasın. Pil konusunda Asus geri kalıyor elimdeki modelde, çünkü 6 hücreli bir pil kullanıyor.

4 gb konusunda ise eğer işletim sistemi 32 bit ise para tuzağından başka birşey diyemem, çünkü 32 bit işletim sistemleriyle ancak 3 gb kullanılabilir. Türkiyede 2 gb var diye biliyorum ben, zaten Ram yükseltme son derece basit bir işlemdir. Harddisk ve Ram çok da göz önüne alınmamalı bence işlemci ve Ekran kartı daha önemli değiştirmesi zahmetli parçalar olarak.

Sonuç olarak,

Acer

+Pil ömrü
    +Ekran kartı
    +Tasarım (bana göre)
    +Asusa göre fazla USB girişi
    +Dokunmatik tuşlar
    +Ses kalitesi ve Subwoofer
    +8ms ekran
    +Asusa göre iyi bir ekran kartı (8600GT)

-Ağırlık
    -Ekran kalitesi Asusa göre daha kötü
    -Sık çalışan fan (bence son derece normal ama rahatsızlık verdiği insanlar var)
    -Sinir edecek şekilde yavaşlatabilen Acer programları

Asus

+Ekran kalitesi
    +İncelik
    +Ağırlık
    +Kolay kolay çıkmayı engelleyen adaptör girişi
    +Acera göre daha az çalışan fan

-Kısa pil ömrü
    -Ekran kartı Acer'a göre daha kötü (Hd2400)
    -Çok az sayıdaki USB portu
    -Hoparlörler Acer'a göre sönük kalıyor kalite olarak
    -Kısayol tuşları çok küçük ve az sayıda

Kısaca karşılaştırma budur karşılaştırdığım modellerin konfigurasyonları ise

Acer 5920G

2.2 T7500 Core 2 duo
    15.4" 8ms ekran
    512 8600 GT ekran kartı
    2gb ddr2 ram
    250gb 5400 rpm HDD
    DVD, Subwoofer, N draft wireless, Blueetooth,9 cell pil

Asus F3S

2.0 T7250 Core 2 duo
    15.4" ekran
    512 (paylaşımlı) Hd2400 ekran kartı
    1gb ddr2 ram
    120gb 5400 rpm HDD
    DVD, N draft wireless, Bluetooth, 6 cell pil

Umarım kararsızlığı hat safhada olan herkese yardımcı olur

• quote:

Orjinalden alıntı: oneronline

ARKADAŞLAR Bİ SORUM WAR. BU LAPTOPU PLAZMAYA BAĞLAMAK İSTİYORUM PC MONİTÖRÜ OLARAK KULLANMAK ,OYUN OYNAMAK,FİLM İZLEMEK İÇİN :)ANCAK HDMI KABLOSUYLA BAĞLAMAK İSTESEM EVİN ORTASINDAN ÖLECE UZUN BİR KABLO GEÇMESİ LAZIM .

BİLDİĞİM KADARIYLA KABLOSUZ SES VE GÖRÜNTÜ ALICI VERİCİ CİHAZLARI VAR BUNLARLA BİRLİKTE İSTEDEĞİMİ YAPABİLİRMİYİM ACABA ?? BİLEN Bİ ARKADAŞ VİLGİ VERSE SEVABINA

Oyun oynayamassınız ancak film izlemek ve internette gezmek gibi yüksek yenileme hızına gerek duyulmayan uygulamalarda kullanabilirsiniz. Donanım haberin fuar gezilerinden birinde konuyla ilgili bir videosu olacak incelerseniz gerekli bilgiye sahip olabilirsiniz

• Evet benim araştırmalarıma göre de, The Force'un dediği gibi, Acer dünyada 4. sırada. Avrupa'da ise 1. sırada imiş. Yani kalite falan sorunu yaşamayız. Avrupa'da 1. sıraya oturan bir firma kalitesiz değildir herhalde. Ben kararımı verdim. ACER
    Oh be karar vermiş olmak ne güzel. Ancak bu ram meselesi biraz sorunlu. İşletim sistemini ona göre 64 mbit olan bir versiyonla mı veriyolar, ya da xp falan mı yapacaz. yok mu bu vista'nın 64 bit'liği? Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

• 64 bit işletim sistemiyle veren bir firma görmedim ben daha (monster hariç) dediğim gibi eğer 32 bitlik işletim sistemi ile veriliyorsa açıkça adam kazıklamaya çalışıyorlar, satan yerler var Vista 64 bit işletim sistemini ama henüz Vista alacağı parayı hak etmiyor.
  • 64 bit olanlar daha mı pahalı? Öyle bir ayrım mı var?Yani zaten vista almak zorunda değil miyiz
    Bir de bitine mi para verecez Vistasız ucuza alma şansımız varsa onu değerlendirmek en güzeli tabi...

• @umutkara1

Fiyatlar hakkında bir bilgim yok ama 64 bit işletim sistemi daha performanslı olduğu için fiyat farkı koyacaklarını tahmin ediyorum. 4gb ram benim gözümde çok uçuk bir oyun bilgisayarına yada server bilgisayarına takılabilecek bir miktar, dolayısıyla boş yere masraf yapmaya gerek yok 3gb bile çokça yetecektir ancak çift kanallı olmayacaktır 1er gblıklar tercih edilirse
  • Teşekkürler The Force. Yalnız ben bilgisayarı aldıktan sonra bir daha uğraşmak, upgrade etmek falan istemiyorum. Zamanında ve şu anda ram yetersizliğinden çok çektiğim için özellikle bu ram konusunda hassasım galiba. Ben lisanslı kullanım konusunda ısrar etmiyorum. 64 bit'i bulurum herhalde adamlar 4gb raml ile 32 bitlik vista satınca çok mu haklı oluyorlar da bizden yasal sistem almamızı istiyorlar, demek ki yasa etik hikaye yasal zorunluluklar üzerindden tekel fiyatı kakalmak şahane. Neyse birden çenem açıldı. Ne soracaktım onu unuttum hayu
  • Arkadaşlar ben 2gb lık rami 4gb a upgrade etmek istiyordum ama bu konuşmalarınızdan tereddüte düştüm beni biraz aydınlatabilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanger -- 23 Ocak 2008; 11:15:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslanger

Arkadaşlar ben 2gb lık rami 4gb a upgrade etmek istiyordum ama bu konuşmalarınızdan tereddüte düştüm beni biraz aydınlatabilirmisiniz?

2 gb ram + bir 64 bitlik işletm sistemi olarak görün yapacağınız yükseltmeyi, eğer ki orjinal işletim sistemi alacksanız. 32 bit işletim sistemleri ile en fazla 3gb kullanılabilir fakat mevcut halde bilgisayarda 2 gb (1+1) ram var ve 1 gblık bir modül eklemek ramleri çift kanaldan çıkaracak boyut artışına ters olarak performans azalacaktır. 3gb yapılacaksa zamanlamaları aynı, olmassa yakın 2 + 1 gb şeklinde birşey yapmak gerek. Ama 4 gb gibi çok yüksek ve bir ev kullanıcısı için gereksiz bir yükseltme yapmak isterseniz 64 bitlik bir işletim sistemi ve 1 + 1 + 1 + 1 yada 2 + 2 şeklinde sistemi kurmanız gerekecek. Bence en fazla 3 gb tercih edin bir daha işletim sistemiyle falan zahmete girmeyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: The Force

quote:

Orjinalden alıntı: aslanger

Arkadaşlar ben 2gb lık rami 4gb a upgrade etmek istiyordum ama bu konuşmalarınızdan tereddüte düştüm beni biraz aydınlatabilirmisiniz?

2 gb ram + bir 64 bitlik işletm sistemi olarak görün yapacağınız yükseltmeyi, eğer ki orjinal işletim sistemi alacksanız. 32 bit işletim sistemleri ile en fazla 3gb kullanılabilir fakat mevcut halde bilgisayarda 2 gb (1+1) ram var ve 1 gblık bir modül eklemek ramleri çift kanaldan çıkaracak boyut artışına ters olarak performans azalacaktır. 3gb yapılacaksa zamanlamaları aynı, olmassa yakın 2 + 1 gb şeklinde birşey yapmak gerek. Ama 4 gb gibi çok yüksek ve bir ev kullanıcısı için gereksiz bir yükseltme yapmak isterseniz 64 bitlik bir işletim sistemi ve 1 + 1 + 1 + 1 yada 2 + 2 şeklinde sistemi kurmanız gerekecek. Bence en fazla 3 gb tercih edin bir daha işletim sistemiyle falan zahmete girmeyin.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

• The force hocam öncelikle karşılaştırman için teşekkürler yalnız aklıma bir soru takıldı; Acer'in ekran kalitesinin asusa göre zayıf lduğunu söylemişiniz ama bu ne derece biir yetersizlik? Fotoğraf çekme ve fotoğraf düzenlemeyle uğraşan biriyim ki fotoğraflar açısından değerlendirince de ekran kalitesi ortalamanın altında mıdır Acer'in...
  • @elestirmen

Kaliteden kastım aşırı parlaklık sonucu Acer daha kalitesiz kalıyor ekran konusunda, bence fotoğraf için yeterli olacaktır ama bunun kararını ancak bir showroomda gözünüzle bakarak siz verebilirsiniz. Asus ekran renklerini Splendid isimli programla profillere göre iyileştiriyor çok büyük bir avantaj bence. Renkten birşey kaybetmessiniz ancak Asusun ekranı daha az yoruyor, daha normal renkler veriyor gibime geldi birebir incelemenizi öneririm
  • aslanger: Arkadaşlar ben 2gb lık rami 4gb a upgrade etmek istiyordum ama bu konuşmalarınızdan tereddüte düştüm beni biraz aydınlatabilirmisiniz?

http://www.notebook.gen.tr/ileti7689.html#p7689

Benimle aynı durumda olan bir kaç arkadaş görünce bu topic'i açmaya karar verdim. ilk olarak bu meseleyle neden uğraşmak zorunda kaldığımı belirtiyim ardından bildiklerimi ve bu konu ile ilgili olarak buradan tartışalım diyorum.

Ben bir laptop alacaktım 2gb yerine 4gb ram olsun mu diye düşünüyordum ki, bu bit meselesi çıktı karşıma. Arkadaşlar işletim sistemleri 32 ya da 64 bit oluyormuş. Yani biz bilmesek de hepimizin xp'si ya da vistası aslında aynı değil. Bazılarımızı ki 32 diğerlerinin ki ise 64 bitmiş. (Ya... Ben şahsen dün öğrendim.)

Bunun şöyle bir önemi var; 32 bit olan işletim sistemleri en fazla 3gb ram'e izin veriyor (belki başka önemleri de vardır, galiba gerekli koşullar sağlanınca 64 olanlar daha üstün hale geliyor, {uf ya bi bilgisayar alacağız neredeyse okuluna gitcez onun yüzünden}). Neyse yani 4gb ram almak istiyorsanız, 32 bit işletim sistemi almayın. (Ben zamanında {şu anda da 258 kullanıyorum} ram yetersizliğinden çok acı çektiğim için mi ne takıntı oldu 4 istiyorum) 64 bit işletim sistemi alın. Eğer 2gb ram yeterli diyorsanız zaten, böyle bir sorun yok.

Yalnız 64 bit işletim sistemi kurmak için işlemcinin de 64 bit olması gerekirmiş. 32 bit işletim sistemii kurmak içinse işlemcinin 32 bit olması gerekmiyor. Yani işlemciniz 32 bit ise sadece 32 bitlik işletim sistemi kurabilirken, işlemciniz 64 bit ise ister 32 ister 64 bitlik işletim sistemini kurabiliyorsunuz.

Ram meselesi dışında da bu farklılığın önemli olduğu alanlar driver ve uyumlu diğer programları bulmanın kolaylığı ve
    hız. 64 bitler eğer uygun program olursa daha hızlı galiba.

Aldığınız bilgisayarın işlemcisinin ve işletim sisteminin 32 mi yoksa 64 bit mi olduğunu nasıl anlarsınız? Valla hiçbir fikrim yok.

Problem alanı: Laptop satanlar içinde 32 bit veriyormuş genelde, 64'e geçmek isteyince sürpriz. "para ver yenisini al" densizliği ile karşılaşıyorlarmış. Bu istisnai bir durum değilmiş. Yani iki kere işletim sistemi için para vermek durumunda kalınıyormuş. (Ya, korsanla mücadele falan derken tv'de şurda burada güzel güzel konuşanlar, korsan hırsızlıktır deyip duranlar, ellerine fırsat geçince soymaktan geri durmuyorlar.)

Ben bildiklerimi anlattım, tabi daha iyi bilenler hatalı yerleri düzeltirler umarım.

• Ben bunları donanım haber'de bir yerlerde daha yazdım ama hatırlamıyorum. Bu arada ben de 4 gb alacaktım ama Ankara'da yokmuş istediğim ürün. Ben de 2gb olanı alacağım. Eylül gibi de 4 gb'a çıkmayı düşünüyorum. The Force da nede olsa çok gerekmez şu an 4 gb diyor.
  • @umutkara1

Çift kanal tercih etmenizi öneriyorum, yani ramleri taksit taksit alacaksanız (önce 2 sonra bir 2 daha şeklinde) 1 + 1 alıp daha sonra 1 + 1 eklemek şeklinde. Dikkat etmeniz gereken tek şey markalar ve saat hızları, 3 tanesi 667 mhz bir tanesi 533 mhz olursa hepsi düşük olanı baz alarak çalışır. Ayrıca timing denilen zamanlama değerleride aralarında uçurum olmayacak şekilde olmalı.

İşlemci ile ilgilide, yeni nesil işlemcilerin hepsi 64 bit o konuda sıkıntı olmaz, gerekirse işlemcinin üreticisinin internet sitesinden model özelliklerinden bakabilirsiniz.
  • umut kadeş sanırım aldın notebook u,nasıl cihaz,memnun musun?
  • Arkadaşlar küçük bi işlemci test programı.1 den 50.000 e kadar olan asal sayıları buluyor.
    T7700 laptop işlemcilerinde en iyilerden biri...Herkes elde edeceği sonucu yazarsa, sorun olan cihazlar (varsa tabi) ortaya çıkmış olur.

Ben denedim; 6 saniye 83 salisede hesapladı...

Bu ufak programı indirdikten sonra, çalıştırıp, entera basmanız yeterli...

http://uploaded.to/?id=m1bfzl
  • bu modelde bulunan e.kartı 8600m gt , gddr2 mi yoksa gddr3 mü?
  • 214 saniye 32 salise..
    pek fark yok aramızda ama bu salak masaüstünün üzerine asus f3sa mı yoksa bu acer ımı alim karar weremedim. ama heralde asus olucak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onuralpg

214 saniye 32 salise..
    pek fark yok aramızda ama bu salak masaüstünün üzerine asus f3sa mı yoksa bu acer ımı alim karar weremedim. ama heralde asus olucak.

Alacağın laptop şimdiden hayırlı olsun; sanırım hangisini alırsan al, pişman olmazsın

Bu arada, o masaüstü bilgisayarı çok merak ettim...işlemcisi Celeron 400 falan mı??

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.