Şimdi Ara

<<ACER ASPIRE AS9523WSMI >> YENİ 17 INCH 512MB EKRAN (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
1
Favori
28.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tüm driverlarıyla beraber xp'ye geçmeyi başardım...raid entegreli xp cd si oluşturmanız lazım...bu cd ile boot edince hiç bir hdd bulunamadı sorunu ortadan kalkıyo..sorun olursa yardım edebilirim
  • vista ultimate kuran varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: mucox67

tüm driverlarıyla beraber xp'ye geçmeyi başardım...raid entegreli xp cd si oluşturmanız lazım...bu cd ile boot edince hiç bir hdd bulunamadı sorunu ortadan kalkıyo..sorun olursa yardım edebilirim

o dediğin cd'yi nasıl yapıcaz, ayrıntılı açıklaman mümkün mü acaba kardeşim....
    Ben XP istiyorum, ama Vista da dursun bi kenarda, zaten HDD ikiye bölünmüş hazır geliyor...
  • bu cihaza yapılacak en güzel yatırım;

2 tane 7200rpm disk alıp raid0 yaparak nirvanaya ulaşmaktır.

bu sözüm özellikle,
    video editing, dvd rip, divx, render, photoshop ve benzeri programlarla büyük boyutlu dosyalar açarak çalışan kişileredir.
    7200rpm iki diskle raid0 yaptığınızda yukarda bi kaç tanesinden bahsettiğim işlemlerde standart donanımınıza oranla %140 artış sağlayacaksınız..
    raid0 oyun, günlük kullanım, internet..vs gibi konularda performans artışı sağlamaz.. ha elbetteki sağlar ama bu, gidipde iki tane 7200rpm disk almanıza varan bi yatırım göz önüne alındığında sözkonusu performans artışı hiç bişeydir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: imperio

quote:

tüm driverlarıyla beraber xp'ye geçmeyi başardım...raid entegreli xp cd si oluşturmanız lazım...bu cd ile boot edince hiç bir hdd bulunamadı sorunu ortadan kalkıyo..sorun olursa yardım edebilirim

Ben XP istiyorum, ama Vista da dursun bi kenarda, zaten HDD ikiye bölünmüş hazır geliyor...

http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/windows-xp-kurarken-yasanan-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-t18.html burada anlatılıyor

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: imperio

quote:

http://www.****/notebook-genel-f24/windows-xp-kurarken-yasanan-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-t18.html burada anlatılıyor

İlgin için çok sağol kardeş, ama açamadım ben, yıldızlı yere ne yazıcaz....

• n-o-t-e-b-o-o-k-.-g-e-n-.-t-r tireleri kaldır öle yaz...olduğu gibi yazınca 4 nokta çıkıyor nedense

xp driverlarıda burda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Martopikor -- 27 Şubat 2008; 20:33:26 >
  • quote:

n-o-t-e-b-o-o-k-.-g-e-n-.-t-r tireleri kaldır öle yaz...olduğu gibi yazınca 4 nokta çıkıyor nedense

xp driverlarıda burda

Eyvallah kardeşim sağol, çak makbule geçti Bu Vista'nın daha pişmesi lazım....
  • ama baştan söyliyim performans açısından pek değişen bişe yok..zaten makina yeterince güçlü vistayı rahat rahat çalıştırabiliyor..ben sadece oyun ve bazı uyumsuz programlar yüzünden yükledm xpyi
  • kaç kilo bu yaa :D bunu taşımak ölüm olmalı
  • Merhaba arkadaşlar. Aynı makinye hem Vista hem Xp kurulması konusunda bir deneyimimi size aktarayım.
    Ben bu çift işletim sistemi konusunda pek memnun kalmadım. Aslında bir konu haricinde her şey çok güzel çalışıyor.
    Ancak Xp deyken CD yada DVD yazmaya kalktığımda yazma süresi inanılmaz uzuyordu. Mesela normalde 10 - 15 dakikada yazılan DVD ( 4,7 gb ) süresi bir anda 60 - 70 dakikalara çıkmıştı. konuyu baya bir araştırdım. Forumları taradım ama çözüm bulamadım. Bunun üzerine TPM ile temasa geçtim ve sorunu onlarada anlattım. TPM iki işletim sistemi kurulu makinalarda böyle problemlerin ortaya çıkabildiğini ve kalıcı çözümün ise tek işletim sistemi kullanmak olduğunu bildirdi. Bende nedeni anlamadım ama genede tek işletim sistemine döndüm. Ben böyle bir sorun yaşadığım için sizleride bilgilendireyim dedim. Aklınızda bulunsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: dkom

kaç kilo bu yaa :D bunu taşımak ölüm olmalı

bu makineyi tek elimde tutarak bile kullanıyorum..ama bayanlara tavsiye etmem :D:D 3,5 kg civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technologies -- 28 Şubat 2008; 16:03:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: senol1979

Merhaba arkadaşlar. Aynı makinye hem Vista hem Xp kurulması konusunda bir deneyimimi size aktarayım.
    Ben bu çift işletim sistemi konusunda pek memnun kalmadım. Aslında bir konu haricinde her şey çok güzel çalışıyor.
    Ancak Xp deyken CD yada DVD yazmaya kalktığımda yazma süresi inanılmaz uzuyordu. Mesela normalde 10 - 15 dakikada yazılan DVD ( 4,7 gb ) süresi bir anda 60 - 70 dakikalara çıkmıştı. konuyu baya bir araştırdım. Forumları taradım ama çözüm bulamadım. Bunun üzerine TPM ile temasa geçtim ve sorunu onlarada anlattım. TPM iki işletim sistemi kurulu makinalarda böyle problemlerin ortaya çıkabildiğini ve kalıcı çözümün ise tek işletim sistemi kullanmak olduğunu bildirdi. Bende nedeni anlamadım ama genede tek işletim sistemine döndüm. Ben böyle bir sorun yaşadığım için sizleride bilgilendireyim dedim. Aklınızda bulunsun.

teşekkürler şenol ..fakat ben zaten tek işletim sistemi kullanmayı tavsiye ederim ve ölede kullanıyorum..vistada sorun yaşamıyorum... garanti süresi doluncada vista ultimateye geçmeyi düşünüyorum bakalım...hatta 64 bit olana.

vistayı hızlandırmanın bir kaç yolu

VİSTA HIZLANDIRMAK İÇİN TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technologies -- 28 Şubat 2008; 16:09:08 >

• yaw bunda skypede falan ses dinletmek için hani xpde stereo mix olayı vardı ya...onu bi vistada bulamadım hatta öle bişey yok galiba...
  • Ben uygun fiyata bir notebook ariyordum ki bu konuyu gordum bir bakayim dedim veeee 7900 GS ekran kartini gorunce hemen bakayim dedim ama internette ne ereyonda ne teknosada ne de hicbiryerde kalmamis . Fiyati cok uygun, hani eger gorurseniz satan bir yeri atlayip gidip oradan alacagim buyuk ihtimalle. Ama ben Vistadan hic hosnut kalmadim acikcasi. Masaustume Vista ultimate kurmustum, yaw bu isletim sistemi harddisk boslugu yemeye bayilan bir canavar. 1 GB lik program kuruyorum 3-4 GB lik yer eksiliyordu harddiskin C partitiondan... abartmiyorum. Sizlerde de boyle bir sey oldu mu yoksa boyle bir tuhaflik sadece benim basima mi geldi?
  • bu lapptopta c sürücüsünde 14 gb bi alan kayıp bende.14 gb nevarsa artık... sanırım fabrika ayarları ile ilgili sabit dosyalar var..yani hiç silinmeyen.(formatla silinir tabi)
  • Merhaba Arkadaşlar. Daha evvelden XP yükleyemiyorum diye feryat etmiştim. O sorunu çözdüm, yani sata driverli bir kurulum CD yaparsanız sorun ortadan kalkıyor. bu aralar ben sanırım sakat driver yüklemesi yaptığımdan Mavi Ekran düşüyordu (Gerçi microsoftun olmazsa olmaz özelliğidir) Artık XP de kullanabildiğime göre size gördüklerimi anlatabilirim.

Arkadaşlar XP de hız kesinlikle daha iyi. Biliyorsunuzki XP de programın geç yada erken açılması sistemin hızını performansını göstermez, performans ve hıoz ilgili programların sürekli kullanılmasıyla alakalıdır.
    Xp de daha stabil bir sistem oluşuyor. Hatalar çok az, ekran kartı tam verimli çalışıyor :D ben Crysis i bitirdim. Genel olrak hiç kimse Acer Aspire 9523wsmi hakkında kötü bişey yazmasın. Sistem çok stabil ve kullanıcı için herşey düşünülmüş bu laptopta.

Not : Ağırlık ile ilgili arkadaşlarıma allah güç versin, benim omuz düştü yaf :D

• quote:

Orjinalden alıntı: tiremese

.....

Not : Ağırlık ile ilgili arkadaşlarıma allah güç versin, benim omuz düştü yaf :D

Valla bir bulabilsem su laptopu stoklarda agirligi o kadar onemli degil. Artik laptoplar icin sirt cantalari var onlardan almayi dusunuyorum. Ama once bu modeli bulmam lazim :(
  • sırt çantasıyla kuş gibi geliyo
  • Eveeet, sancili arayis bugun sona erdi. Teknosanin bulundugum sehirdeki (kutahya) subesine gittim bir sorayim gelir mi diye, adam elimizde var dedi. Nerede ben baktim goremedim deyince gosterdi. Yuh adamlar en alt siraya koymuslar. Ellerinde sadece bir tane kalmis. Artik beni de buraya dahil edebilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.