Şimdi Ara

<<ACER ASPIRE AS9523WSMI >> YENİ 17 INCH 512MB EKRAN (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
1
Favori
28.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: imperio

quote:

Orjinalden alıntı: technologies

Bak şimdi; line in: front micrafon:rear diğer line out:woofer ve center ben bunu masaüstü pc de yapıyordum..bundada olmalı..realtek ses kartı intel 945 anakart var...
    5.1 i bu yöntemle alıyorsun imperio..sen hiç denemedinmi..

Masaüstü tamamda, laptopda nasıl oluyor o dediğin...Ben laptopta 3. çıkışı göremedim. İlk laptopum olduğu için yabancıyım biraz. Ayrıca ayarlarıda kurcaladım baya, sadece Stereo ayarlanabiliyor...Ben masaüstü sistemindeki Realtek ile tık diye 5.1'e geçiyordum, bunda seçilmiyor. Yapınca göster de öğrenelim bizde yaw. Merak ettim baya...

senin laptop ne imperio...acer 9523 değilmi...benim önde 3,5 mm 3 tane jack yeri var...masaüstündede aynısı var..renkleri mavi pembe siyah...bazılarında mavi yerine yeşil oluyor...ben denemeler yapıyorum..başarırsam size bildireceğim...

• ben 5+1 i denemedim ama. bu alet aynı desktoptaki gibi 3 girise sahip, bence 3 girisi farklı atayabiliyor olman lazım. hoparlor seceneklerinden 5+1 i sec sonra degisik kombinasyonlar yap bence. diger laptoplarda otomatik olarak taktıgın girise gore otomatik olarak atabiliyosun. bunda da olmalı olmadı ses kartının yeni surum programı varsa onu yukle. ama yukarıda dediğim gibi olmalı.

3d mark puanına gelince valla ben onu denemedim, denersem yazarım. ama hala benim sorunuma kimse yazmadı (technologies dısında) disk surucuden garip sesler alıyomusunuz, veya arada bir taktıgınız cd yi alamayıp tekrar dısarı veriyomu????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ted_bundy -- 9 Şubat 2008; 17:25:23 >
  • technologies image ı gostermeyi beceremedim. (linklere tıkla) eger hoparlor konfigurasyonunu değiştirirsen aşagıdaki gibi girişlerde değişimler olacaktır. bu capture ı farklı desktopta yaptım. ama buna benzer olmalı laptopda da. resimlere bakarsan en altta bi kutu var orada da konfigurasyoa gore senkronize et diyor. eger boyle bi kutucuk varsa ona da tıkla. neyse ev gidince bakıp yarın yazarım nası yapıldıgını.

http://www.resim-yukle.com/img01/17/6386173.JPG

http://www.resim-yukle.com/img01/17/9813684.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ted_bundy -- 9 Şubat 2008; 17:51:55 >

• ted undy ilgin için teşekkürler...işte bu işi aynen masaüstü pc de yapıyorum o tamam..sanırım bu resimleri sende masaüstü pc den aldın..bide laptopta dene..laptopta sadece stereo var....5.1 seçeneği digital outputta var..ama digital çıkış yokki bunda :S
  • arkadaşlar hdd bende toplam 149 gb gözüküyor kayıp bölümle birlikte..normalde 140 bg kayıp bölümde 9 gb gözüküyor
  • bizdede öle ya.........
  • quote:

quote:

quote:

Bak şimdi; line in: front micrafon:rear diğer line out:woofer ve center ben bunu masaüstü pc de yapıyordum..bundada olmalı..realtek ses kartı intel 945 anakart var...

Masaüstü tamamda, laptopda nasıl oluyor o dediğin...Ben laptopta 3. çıkışı göremedim. İlk laptopum olduğu için yabancıyım biraz. Ayrıca ayarlarıda kurcaladım baya, sadece Stereo ayarlanabiliyor...Ben masaüstü sistemindeki Realtek ile tık diye 5.1'e geçiyordum, bunda seçilmiyor. Yapınca göster de öğrenelim bizde yaw. Merak ettim baya...

senin laptop ne imperio...acer 9523 değilmi...benim önde 3,5 mm 3 tane jack yeri var...masaüstündede aynısı var..renkleri mavi pembe siyah...bazılarında mavi yerine yeşil oluyor...ben denemeler yapıyorum..başarırsam size bildireceğim...

abi doğru şimdi inceledim 3 taneymiş, benimkilerden biri içine kaçmış biraz, o yüzden göremedim..Bu arada arkadaşın laptopunu inceledim bugün, onun ki başka bi marka ve 2 çıkış var...Zaten satıyıcıya bile sorduğumda 5.1 bağlanmaz diyor laptopa...Ama bizimkinde 3 çıkış var. Ne iş anlamadım...Ses sitemi alacağım 2.1 mi, 5.1 mi alsam bi sonuç yok hala...Beklemedeyim mecburen

Bu arada herkesin sorun yaptığı ve rahatsız olduğu (benim de), sürekli çalışan, hiç durmayan HDD sesinin sebebini buldum....Suçlu HDD değil, tabii ki Vista...ÇÖZÜM ; Vista Service Pack 1...... Detaylı bilgi bu ay ki Chip dergisinde.........

• merhaba arkadşalar, ben aspire 9520 yi bugün aldım, aletten yana iyi haberleim var. bu alet süper. bendeki işlemci 1.83 çıktı. blutooth yok ama butonu var onun dışında performansı Vista için çok işyi ama bunun XP de daha iyi olabileceğini düşünüyorum. sorun sadece şurda, ben buna XP yi nasıl yüklicem ?alah için biri yardım etsin yaf

• hayırlı olsun tiremese...önceki yazılarda detayları yazdık..fakat xp kurulumu ile ilgili pek bi yazı yok..xp kuran yok galiba....ben şahsen kurmadım ve kurmayacamda...
  • Bu laptopu alanların kullanıcı isimlerini baş sayfaya yazalımmı?
  • En son realtek high definition ses kartı driveri

Driver için Tıkla

xp/vista driverleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technologies -- 11 Şubat 2008; 12:54:09 >
  • tesekkurler driver icin. evde baktım bende gercekten sadece digital cıkısta 5+1 gosteriyo 5+1 sistemim olmadıgından deneyemedim. ama bi sekilde halledilmeli diye dusunuyorum. olmaması imkansız bana öle gibi geliyo.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

abi doğru şimdi inceledim 3 taneymiş, benimkilerden biri içine kaçmış biraz, o yüzden göremedim..Bu arada arkadaşın laptopunu inceledim bugün, onun ki başka bi marka ve 2 çıkış var...Zaten satıyıcıya bile sorduğumda 5.1 bağlanmaz diyor laptopa...Ama bizimkinde 3 çıkış var. Ne iş anlamadım...Ses sitemi alacağım 2.1 mi, 5.1 mi alsam bi sonuç yok hala...Beklemedeyim mecburen

Bu arada herkesin sorun yaptığı ve rahatsız olduğu (benim de), sürekli çalışan, hiç durmayan HDD sesinin sebebini buldum....Suçlu HDD değil, tabii ki Vista...ÇÖZÜM ; Vista Service Pack 1...... Detaylı bilgi bu ay ki Chip dergisinde.........

valla 2+1 istiyosanız alttaki linktekini cok feci oneririm

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125340072&CS_Category=_SBA_656_1662_569_1475&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_BILGISAYAR_HOPARLORU656

• Bugün Teknosa' ya gidince gördüm. Eski kasa diye fazla bakmayayım derken, ekran kartının 7900GS olduğunu görünce şoke oldum. Bu kadar üst model bir akran kartlı notebooku ilk kez gördüm. Fiyatı da çok uygundu. Her zamanki gibi Teknosa' nın hayatında bilgisayarla hesap makinasını ayırt edemeyen satış sorumlusu yanıma geldi. Adamı bayağı bir eğittim. Adam nasıl olur da 7900GS' in mevcut satılanlar arasında en iyisi olduğunu algılayamadı. Ona göre 8400, 7900GS den daha iyi olmalıydı:):):) Gelen müşterileri bunun ekran kartı düşük deyip 8400 lü ekran kartlılara yönlendiriyormuş. Üzerindeki kağıtta C2Duo T5500 yazıyordu(içimden keşke en azından T5600 olsaydı dedim), forumu şimdi okuyunca içimden başka bieşey geçirseymişim diyorum:):):) Ben de orda bluetooth tuşuna bastıp, fakat çalışmadı. Okuduklarımdan o da doğruymuş:) Ben şu an 6600 olan bir notebook kullanıyorum ve bir ara 8400 lü bir notebook kullanmıştım. Aynı iki oyunu(NFS) ilkin 6600 de oynadığımdan 8400 bana DOS ta oynamak gibi geldi. Yani diyeceğim şudur ki arkadaşlar yok efendim bu DX10 desteklemiyor deyip, dandirik DX10 destekli modellerden almayın. Oyunu açmayı başarı sayıyorsanız onu bileme, keyifli oynayamazsını bence. DX10 lu oyunları 8600GS de iyi oynatacağını düşünmüyorum. 256 bit 7900GS Türkiyedeki mvcutların en iyilerinden.

• Arkadaşlar piller ilgili 6hücreli,9 hücreli, lion akıllı pil ne demek oluyor. ayrıntısıyla açıklayabilseniz.. dizsüstü bilgisayarlar için pil önemli sayılır. bir bilgisi olan yazabilirmi?
  • hücreli piller , pilin verimlilik ve kullanım süresini ifade eder (tabi bizim gibi kullanıcılar için, bilimsel olarak demiyorum..)hücre sayısı ne kadar çok olursa notebookun çalışma süreside doğru orantılı olarak artar...mAH değerleride hücreye göre artar..mesela bu acer 9523 de 8 hücre 4800 mah pil vardır..17 inchlere 12 hücreli 15,4 lerede 8 hücre iyi gider...
    satın alınan çoğu 15,4ler 6 hücreli pil oalrak gelmektedir...Kullanıcılarda bu yüzden şikayet etmektedir..benim laptobum neden 1-1,5 saat gidiyor diye... akıllı pile gelince ,akıllı pil günümz laptoplarda kullanılmaktadır zaten..epey bir zamandırda kullanılıyor...pil şarz olduktan sonra ...pil şarz olmayı keser (pc çalışırken) ve elektrikten kullanmaya başlar..tabi bu sırada batarya güç kaynağı görevinide üstlenir(voltaja karşı)yani verimliliğnden bişey kaybetmez..Acer notebook çalışırken adaptorü takıp çıkarmayı önermiyor bilginize...şu an aklıma gelenler bunlar

• Sizler için yararlı bir program

Pc Wizard 2008

Pcnizin işlemci ,hdd sıcaklıkları...monitörün markasından tutunda ekran kartının boyutlarına kadar herşeyi gösteriyor ücretsiz bir program 2,5 mb kadar..

İndirmek için Tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technologies -- 12 Şubat 2008; 17:10:34 >
  • Cevapların için teşekkürler. bu sorularıda yanıtlarsan sevinirim (yeni laptop almak isteyenler için çok önemli ama maalesef internet forumlarda bu konu açılmıyor):

1. ACER ASPIRE AS9523WSMI LI-ION AKILLI PİL yazıyor. 6 hücreli pil değil ve 6 hücreli pilin özelliklerini taşımıyor. doğrumu anlamışım?

2. 6 hücreli pilmi kullanım süresi (1,5-2,5-3 saat vs.) bakımından önemli, LI-ION AKILLI PİL mi süre (1,5-2,5-3 saat vs.)bakımından önemli? bir kıyaslama yaparsan iki tür pil için tahmini kaç saat süre verirsin? (örnek: her iki tip pil için, normal şartlar altında lion pil 25 saat gidiyor, 6 hücreli pil 45 saat yiyor.)

3. LI-ION AKILLI PİL in saydığın bütün özellikler, 6 hücreli pildede geçerlimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ger_335 -- 12 Şubat 2008; 21:43:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ger_335

Cevapların için teşekkürler. bu sorularıda yanıtlarsan sevinirim (yeni laptop almak isteyenler için çok önemli ama maalesef internet forumlarda bu konu açılmıyor):

1. ACER ASPIRE AS9523WSMI LI-ION AKILLI PİL yazıyor. 6 hücreli pil değil ve 6 hücreli pilin özelliklerini taşımıyor. doğrumu anlamışım?

2. 6 hücreli pilmi kullanım süresi (1,5-2,5-3 saat vs.) bakımından önemli, LI-ION AKILLI PİL mi süre (1,5-2,5-3 saat vs.)bakımından önemli? bir kıyaslama yaparsan iki tür pil için tahmini kaç saat süre verirsin? (örnek: her iki tip pil için, normal şartlar altında lion pil 25 saat gidiyor, 6 hücreli pil 45 saat yiyor.)

3. LI-ION AKILLI PİL in saydığın bütün özellikler, 6 hücreli pildede geçerlimi?

zaten hücreli piller akıllı piller aynı şeyler...aynı bişeyden bahsediyoruz zaten...sorularının cevabı tek;

şimdiki notebook pilleri akıllı hücreli lion piller..2 türlü pil yok burada çok hücreli daha uzun enerjidir...

• Böyle kaliteli, kaftan seçilmiş 3 sorumada tek tek soru cevap tarzında vede uzun cevaplar olmak şartıyla cevap vermiş olsaydın dizüstücüleri daha çok verimli kılardın. "iki türlü pil yok burada" demişsin. ama acer aspire yani senin elindeki bilgisayar, forumun ilk sayfasında özelliklerde sadece lio akıllı pil diye yazıyor. 6,9 yada 12 hücreli yazmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ger_335 -- 13 Şubat 2008; 3:34:28 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.