Arkadaşlar Merhaba. Öncelikle sorunumdan bahsedeceğim: Yaklaşık 2.5 sene önce aldığım acer aspire one marka netbook um yaklaşık 6 ay önce resimde görünen problemi yarattı. Ekranın 3 te 1'lik kısmı siyah ve çizgili beyaz görünüyor böyle bi enteresan :D Sorun bu
Cihaz hakkında kısa bilgi vereyim. Cihazı babam kullanıyordu. O yüzden normal bi pc ye göre çok çok az kullanıldı hatta hiç. Ara sıra mail atmak, gazeteden haber okumak gibi baba davranışları dışında bi amaca hizmet etmedi. Yani 2.5 yıllık bi cihaz gözüyle bakmayın. 8 ay önce aldığım laptop'um en az 20 kat daha fazla çalışmıştır.
Denediklerimi söyleyeyim. Chipset vs güncelledim ekran kartı bağlantılarını kasayı açarak pek kurcalamadan kontrol ettim çıkardım tekrar takım hiçbi değişme olmadı. Kablo ile tv ye bağladığımda görüntü normal görünüyor. Sağdaki o karartı görünmüyor. Yani benim tahminim problem cihazın ekranından kaynaklanıyor yani yazılımsal değil donanımsal. Yinede belki başına benzer bi olay gelen varsa tamirciye götürme dışında önerisi olan falan yardımlarınıza açığım. Teşekkürler
Not: Tamirciye götür demeyin sakın lcd değişim fiyatı işçilik falan bindi mi 400 liraları buluyor diye duydum.
Maalesef teşhisiniz doğru. Lcd ekranınız arızalanmış. Sıfır veya çıkma 2. el ekran bulup taktırmanız gerekmektedir. Sıfır ekran taktırırsanız işçilik dahil yaklaşık en fazla 275 Tl tutması lazım. Normalde ekranları 200 - 250 tl arası değişiyor. Öyle ahım şahım bir işçiliği yok
dostum hemen götürme vaktın varsa bekle aynı sorun bende de var pazartesi günü blli olacak. bakalım yazarım sonucunu buraya sende aynı yolu izlersin. ancak senin ekran bios ekranından beri bu şekilde mi masaüstünden kayıp var mı yani en sağdaki saat falan gözüküyor mu