Acer Nitro 5 AN515-58 İntel Core i7 12700H 16 GB 512 GB SSD Fiyatı https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-5-an515-58-ntel-core-i7-12700h-16-gb-512-gb-ssd-rtx-3060---6-gb-freedos-156-fhd-ips-tainabilir-bilgisayar-nhqfmey003-p-HBCV00002SND6K?magaza=BOZDAN+Teknoloji&url_src=and-product-detailArkadaşlar merhaba 10 gün önce linkteki ürünü satın aldım,aldığım gün 16GB daha ram takviyesi yapıp 32 ye çıkarttım ve 1TB"lık daha Samsung M2 SSD ekleyerek toplam hafızamı 1.5TB'a yükselttim. fakat elime geçip cihazı açtığım andan itibaren sıcaklık konusunda kafamda büyük soru işaretleri oluştu. Öncelikle bios dahil tüm driverlarımı ürünün seri numarası ile acerin kendi sitesinden indirip kurup güncelledim,ekran kartını geforce ile güncelledim ve tüm Windows güncellemelerini tamamladım. Performans konusunda hiç bir problem yok canavar gibi Hogwarts Legacy, AC Valhalla , Forza 5 , RDR2 gibi oyunların hepsini Ultra-Yüksek ayarlarda 80 ortalama FPS ile oynuyorum herhangi bir drop performans kaybı hiç bir şey yok canavar gibi ama sıcaklıklar gözüme çok yüksek geliyor. Oyun oynarken CPU sıcaklığım 88 civarı ortalama ile max olarak 92-93 leri görüp iniyor GPU sıcaklığım ise CPU'nun -10 derece altında dolaşıyor. Bu oyunları ultra gibi ayarlarda oynarken sıcaklığın yükselmesini de bi nebze anlıyorum fakat bunun oyun veya grafik ile ilgisi olmadığını farkettim. Gerek Valorant gerek basit bir kart oyunu gerek ise basit bir mobil oyun olsun yada 15 yıl öncesinin oyunu olsun ultrada hogwarts oynasam da 5GBlik küçük bir oyun oynasam da sıcaklıklarım hep böyle. Turbo boostu kapattığımda farkedilir bir performans kaybı yaşamadan 70-75 CPU ile ve GPU sıcaklığı ile Ultra ayarlarda ve nerdeyse duyulmayacak fan sesi ile her şeyi saatlerce oynayabiliyorum bu kabul edebilir hatta iyi bir değer. Fakat turbo boost sıcaklığı bu kadar arttırıyorsa neden var? Bunu açık tutmak mı daha iyi olacaktır kapalı tutmak mı?Ve açık tuttuğum senaryoda ulaştığım oyunun büyük küçük olması grafikten bağımsız olarak bu ulaşılan sıcaklıklar normal midir? Herhangi bir oyuna girdiğim an daha menüdeylen fanlar 5000rpm dönmeye başlıyor ve ciddi rahatsız edici ses yapıyor. 90 derecelere ulaştığı anlarda ise maksimimumu ile kısa süreliğine 7000 rpm dönüp 5000'e tekrar geri iniyorlar. Ayrıca internette dolaşıp arkada bi kaç uygulamanın açık olduğu senaryolarda ise sıcaklıklarım 50-60 aralığında seyir ediyor. Sıcaklıklara bu kadar takılmamın sebebi ise eski i5 7200U işlemcili ve 940mx li yadigar laptobumda hiç böyle sıcaklıklara ulaşmıyordum. GTA 5 , ARK gibi oyunları maksimum 65 derecelerde stabil oynuyordum. Eski cihazımda fan sesi duymamışken 30 bin lira verdiğim cihazda basit bir LoL oynarken bile fan 5000rpm dönünce insan soğuyor. Ben bu cihazda oyun oynamak için turbo boostu kapatmak zorunda mıyım? Sürekli aç kapa yapmanın zararı var mıdır? Ve merak ettiğim diğer konu cihazı büyük oran ile oyun için kullandığım için internette dolaşsam bile MUX'u hep açık tutuyorum zararı var mıdır? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afalatte1903 -- 7 Nisan 2023; 23:57:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Acer Nitro 5 2022 Kasa sıcaklık değerleri ve Turbo Boost
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Sorun yok. Bu ısılar artık normal kabul ediliyor yeni nesillerde. Eski i5 7200u ile sıcaklıkları kıyaslaman yanlış o işlemcide ortalama yükte çalışma sıcaklığı 75 derece falan ama şimdiki işlemcin h serisi u serisi olsa zaten bu kadar ısınmazdı. Dert edilecek bir durum yok. Zaten normalinden fazla bir ısınma olursa işlemci frekans düşürecektir o zaman dersin ki işlemci çok ısınıyor. Ayrıca üretici markalara göre sıcaklıklarda değişiyor. Mesela aynı parçalara sahip bir asus bilgisayar seninkinden daha az ısınabilir ya da msı marka yada başka markalar bu soğutma işi üreticiye kalmış bir şey bazısı kaliteli soğutma yapıyor bazısı orta seviye bu da tabi doğal olarak fiyatlara yansıyor. Turbo boost kapattığında performans illa düşer çünkü ghz otomatik olarak yükselmiyor ama sen oynadığın oyunda performans kaybı yaşamıyorsan turboyu kapatabilirsin sana kalmış bir şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 11 Nisan 2023; 3:4:20 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X