Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF314-41-R46C Ana Konu (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
23
Favori
35.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu konu o cihazın konusu değil maalesef...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Bu konu o cihazın konusu değil maalesef...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün şuan 3428 tl.kazananlar klubune özel.ben 3609 a almıştım iptal edip tekrar aldim.kargo henüz yola çıkmamıştı. Düşünen varsa diye yazmak istedim.

GittiGidiyor
    Acer Swift 3 SF314-41G-R491 NX.HF0EV.000 Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/acer-swift-3-sf314-41g-amd-ryzen5-3500-4gb-ram-256-gb-ssd-rx540x-2gb-ekran-karti-14-fhd-ekran-w_pdp_547546856

• quote:

Orijinalden alıntı: ercn55

Ürün şuan 3428 tl.kazananlar klubune özel.ben 3609 a almıştım iptal edip tekrar aldim.kargo henüz yola çıkmamıştı. Düşünen varsa diye yazmak istedim.

https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/acer-swift-3-sf314-41g-amd-ryzen5-3500-4gb-ram-256-gb-ssd-rx540x-2gb-ekran-karti-14-fhd-ekran-w_pdp_547546856
    alınır mı hocam nette rahat gezsin youtube falan yeter. reyzen 3200 ile çok fark var mıdır?

• Hocam çok teknik detaylardan anlamam ama uzman arkadaşlar bu başlık altında her şeyi anlatmışlar.alip 8 GB da RAM eklersen tadından yenmez.suan gerçekten uygun fiyatı (günümüz şartlarında).Ben indirimde 3609 a almıştım şuan iptal ettim tekrar aldım.

• Hangi oyunları denediniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: kozmoslu

Hangi oyunları denediniz?
    Sid Meier's Civilization VI + DLC
    Sid Meier's Railroads!
    Football Manager 2020
    Power & Revolution 2019 Edition + DLC
    Euro Truck Simulator 2 + DLC

Benim oynadığım oyunlar bunlar ve performansı çok yeterli bunlar için. Radeon Vega 8 tümleşik VGA olan modeli (Acer Swift 3 SF314-41-R46C) kullanıyorum, belki Radeon RX540X 2 GB. harici ekran kartlı model (Acer Swift 3 SF314-41G) tercih edilebilir, çok büyük bir fark olacağını sanmıyorum performans açısından, ayrıca + 2GB. daha RAM avantajı olacaktır fakat harici bir VGA chip'inin üreteceği artı ısı ve buna karşılık soğutma kapasitesi ile ilgili çekincelerim var, biraz fazla performans çok fazla ses ve ısı olarak dönecek ise düşünülmesi lazım. RX540X'li modeli kullananlar varsa bilgilendirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 15 Nisan 2020; 9:57:11 >

• Hicks kullanıcısına yanıt
    Dahili ekran kartı kullanımında daha az mı ısınma olur diyorsunuz? Bende 41G modeli var bu arada..

• quote:

Orijinalden alıntı: Zapiekankarz

Dahili ekran kartı kullanımında daha az mı ısınma olur diyorsunuz? Bende 41G modeli var bu arada..
    Elimde harici VGA'lı model olmadığı için deneyimlediğim bir şey değil, sadece öngörüm bu şekilde. Anakart üzerinde ayrı bir alan ve bu chip için de ayrı bir soğutma düzeneği olmalı diye düşünüyorum. Benim kullandığım modelde yukarıdaki oyunların hiç birinde yüksek ses ve ısı olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 15 Nisan 2020; 13:14:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beybiger

alınır mı hocam nette rahat gezsin youtube falan yeter. reyzen 3200 ile çok fark var mıdır?

Alıntıları Göster
    Yarı yarıya fark var diye biliyorum. İşlemci sıralamasında 3500u 190 inci siradayken, 3200u 440. sıradaydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: beybiger

Alıntıları Göster
    VERSUS
    AMD Ryzen 3 3200U vs AMD Ryzen 5 3500U vs Intel Core i5-8250U | Mobil işlemci Karşılaştırma
    https://versus.com/tr/amd-ryzen-3-3200u-vs-amd-ryzen-5-3500u-vs-intel-core-i5-8250u

• Bu arada Ryzen 5 3500U işlemcinin resmi olarak desteklediği memory hızı 2400 MHz. görünüyor, elbette daha yüksek hızda çalışabilir ama önerilen bu:

AMD Ryzen™ 5 3500U Mobile Processor with Radeon™ Vega 8 Graphics
    https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-5-3500u

System Memory Specification 2400MHz
    Memory Channels 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 16 Nisan 2020; 12:41:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Bu arada Ryzen 5 3500U işlemcinin resmi olarak desteklediği memory hızı 2400 MHz. görünüyor, elbette daha yüksek hızda çalışabilir ama önerilen bu:

AMD Ryzen™ 5 3500U Mobile Processor with Radeon™ Vega 8 Graphics
    https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-5-3500u

System Memory Specification 2400MHz
    Memory Channels 2
    Merak ettiğim bir konu şu 2 slottaki RAM'den birin 2667, diğerinde 2400 olsa sıkıntı yaratır mı? Bunlar eş mi olmalı?

• Mitrovic kullanıcısına yanıt
    Sorun yaratmaz, aynı olmasına gerek yok, sadece ikisi de düşük olanın hızında çalışır.

• Mitrovic kullanıcısına yanıt
    Mhz ye cok takılmayın. Latency değerlerini kontrol edin. 2400-2666 arasında asil farkı o degerler yaratır. En azından eski ramlerde öyleydi.

• sallami kullanıcısına yanıt
    Artık o da çok önemli değil, hızlar artınca latency de arttı ve eskisi gibi önemi kalmadı...

• Makine geldi arkadslar, umduğumdan daha şık açıkçası.suan sedece düğmesine basıp çalıştırdım,Hafta sonu geçsin temiz bir kurulum yapacağım,ilk kurulumda önereceğiniz püf noktalar var mı?

• Merhabalar ben de uzun bir süredir laptop araştırıyorum lise öğrencisiyim hem üniversitede de işime yarar diye bunda karar kıldım fakat cs:go gibi oyunları da oynamak istiyorum sizce vega 8 mi yoksa rx 540x mi daha uygun olur oyun performansı olarak hangi modeli tercih etmeliyim (ram ekleyeceğim).

• Acer servisini ram yükseltmek için aradığımda 4+8gb olarak max yükseltme yapılabilceğini cihazın 4+16gb olarak yükseltilemiyeceğini söylediler ama burada bir arkadaş denemiş bir değişik versiyonnu için bende biraz risk alıp aldım vatan bilgisayardan 16gblık bir ram aldım bu gün geldi taktım ve sıkıntısız çalışıyor. Bu rami tercih etmemin sebebi hem aynı 2666mhz hemde cl19 içinden çıkan ram ile aynı verileri linki de koyuyorum almak isteyen olursa fiyatıda makul şuan 16gb ramler arasında
    www.vatanbilgisayar.com
    Kingston 16GB (1x16GB) DDR4 2666MHz CL19 Notebook Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/kingston-16gb-2x8gb-ddr4-2666mhz-cl19-notebook-ram.html

Ben rami değiştirdiğimde garanti dışı kalıcağını söylemişti Acer ama önemi yok en azından bilgisiz ellere bırakmamış oldum bilgisayarımı yanlış bilgi vererek hem daha düşük bir ram takmış olucaktım hemde Ankaradan İstanbula göndermek durumunda kalıcaktım garantisiz bir şekilde...

Rahat bir şekilde sökebilirsiniz herhangi bir risk unsuru yok eli tornavida tutan herkes yapabilir. Vidaları çıkardıkdan sonra kredi kartı gibi birşeyle yandan biraz kastırmanız gerekiyor bunun içinde bir video buldum youtube da onun linkinide veriyorum
    LaptopMediayoutube
    Acer Swift 3 (SF314-57) - disassembly and upgrade options
    https://www.youtube.com/watch?v=im5iSE6lMOE

Hiç kimse sizin malınıza sizden daha fazla değer vermez servise göndermeden önce iyi düşünün derim...Acer Swift 3 SF314-41-R46C Ana KonuAcer Swift 3 SF314-41-R46C Ana KonuAcer Swift 3 SF314-41-R46C Ana KonuAcer Swift 3 SF314-41-R46C Ana Konu

• Laptop beleş seviyedeyken kararsız kalanlar şuan çok üzülüyordur. Halen çoğu ürüne göre çok ucuz. Bir arkdaşa lazım oldu bakayım dedim tüm laptop fiyatlarına +1000 lira gelmiş.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.