Şimdi Ara

ACER TM2423NWXCi Sizce nasıl.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
731
Cevap
0
Favori
36.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler driver linki verir misiniz?bi de chipset modeli lütfen.Gerek var mı driver güncellemeye,yenileri var mı?link atın pls.bide pili kaç paradır bunun yaaa.bide nokia 8310a usb den bağlantı olur mu internet için?
  • ne alaka git 3 milyona tüm işletim istemlerini veriyorlar garantiyle de bir alaksı yok
    o cihazı al kardeşim bir de 200 milyopn civarı bi para ver bir de 1 gb ram al sen bak CELERONUN performansını
  • Arkadaşın birine aldık bu bilgisayardan 512 ram li linux falan. dış görünüş güzel ama sanki çok çabuk yıprancak hissi uyandırdı bende dışı çabuk soyulacakmış gibi. neyse eve getirdik windows yükledim daha yüklerken farkettiğim şey(belki masa üstüne fazla alıştığımdan veya fazla birşeyler beklediğimden) yavaş hemde baya bi yavaş olmasıydı. neyse 40 dk kadar bi sürede windowsu kurdu bi ton şey tanınmamış olarak. neyseki cdsinde hemen herşeyin driveri var açtım yükledim bitti falan dedim. tabii oyuna geldi sıra oyunu ilk denediğimde resmen hayal kırıklığı yarattı masaüstü bilgisayarımda eğlece olsun die makinayı kasmayan küçük 3d oyunlarım vardı onları kurayım dedim sistemi çok bişey yükleyerek test etmeden, neyse alet kasıldı! inanamadım? hadi len dedim biraz bekleyince neden ortaya çıktı avast antivirüs o anda kendini güncellediği için makina kasılmış? gerçekten uzun zamandır bir çok makinayı açıp sökmüş yüzlerce kez windows yüklemiş biri olarak yuh dedirtti bana neyse ondan sonra toparlandı rahat oynatmaya başladı. ama olay şu yani hardiskin ufak bi kasılması aleti bitiriyor. pek hoşuma gitmedi doğrusu. bide ekran olayı rahatsız etti beni daha önceki arkadaşların söylediği gibi açıdan çok etkilenen bi ekranı var yani ekrana belli bi açıdan bakmayınca bir taraf karanlık bir taraf açık gibi görünü yor ki hiç hoş bi durum diil ayrıca 1280x800de iyi sonuç alındığı da doğru tabi buda beraberinde gerçekten(!) küçük yazılara alışmanız demek olcaktır ki buda pek hoş bi özellik değil. Görünüm ayarlarından fontları büyük olarak ayarlayınca bir nebze olsun üstesinden gelinebiliyor bununda fakat word veya pdf doyaları veya internette sörf yaparken baya can sıkacak gibi duruyor. Daha önce 2423 almayı düşünen biri olarak açıkçası benim için vasat altı bi makina olarak puan aldı. Bunlar benim düşüncelerim dediğim gibi masaüstüne daha aşinayım belki ondan belkide elime çok iyi notbooklar geçti bu güne kadar ondan böyle düşündüm ama ilk kez bilgisayar alacak veya ilk noteboku olacak kişiler için hala alınabilecek modeller arasında. Benim gibi aleti almayı düşüneler varsa biraz daha düşünsünler bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: preputium64
    neyse 40 dk kadar bi sürede windowsu kurdu bi ton şey tanınmamış olarak. neyseki cdsinde hemen herşeyin driveri var açtım yükledim bitti falan dedim.

ilginç.. 512 ram demişsiniz hem de.. bende 256 var ancak windows daha kısa sürede kuruluyor..

quote:

bide ekran olayı rahatsız etti beni daha önceki arkadaşların söylediği gibi açıdan çok etkilenen bi ekranı var yani ekrana belli bi açıdan bakmayınca bir taraf karanlık bir taraf açık gibi görünü yor ki hiç hoş bi durum diil

evet, ekran açısı problem olabiliyor, bilgisayar başında sabit kalmıyorsanız hareket ettikçe sürekli açıyı ayarlamak lazım..

quote:

ayrıca 1280x800de iyi sonuç alındığı da doğru tabi buda beraberinde gerçekten(!) küçük yazılara alışmanız demek olcaktır ki buda pek hoş bi özellik değil. Görünüm ayarlarından fontları büyük olarak ayarlayınca bir nebze olsun üstesinden gelinebiliyor bununda fakat word veya pdf doyaları veya internette sörf yaparken baya can sıkacak gibi duruyor.

daha önce de şikayet edilmişti aynısından.. belki büyük yazılara alışanlar için can sıkıcı olabilir, bilemiyorum.. ancak işim gereği sürekli yazılarla, ofis programlarıyla haşır neşir olduğum halde beni pek rahatsız etmedi..

quote:

masaüstüne daha aşinayım belki ondan belkide elime çok iyi notbooklar geçti bu güne kadar ondan böyle düşündüm ama ilk kez bilgisayar alacak veya ilk noteboku olacak kişiler için hala alınabilecek modeller arasında. Benim gibi aleti almayı düşüneler varsa biraz daha düşünsünler bence.

notebook'tan beklentiyi tam olarak belirlemeden almamak gerektiğine katılıyorum.. genelde ofis ağırlıklı kullanacak, sürekli yanında taşıyacak kişiler için ideal bir alet ancak biraz daha üst düzey performans isteyen, oyun oynayan, ya da bir notebook için high-end özellikler isteyenler için (gerçi bu son grup çoğunlukla ne istediğini bilen ve enine boyuna araştıranlardan oluşuyor) beklentileri karşılaması da mümkün değil bence..

kendimden örnek vereyim;

benim için artıları:
    + genel performans: tercüme yaptığımdan sürekli bilgisayar başındayım, yoğun bir şekilde ofis programları kullanıyorum; performansı fazlasıyla iyi kalıyor..
    + ekran ne çok büyük ne çok küçük, hem işimi görüyor hem taşınabilirlik açısından iyi.. brightness ayarlarının el altında olması rahat..
    + wireless gerçekten kuvvetli, dışarıda çalışırken bedava internet kullanabilmek epey işime yarıyor..
    + fazla ağır değil, sırt çantasıyla yanımda taşımak epey rahat oluyor, yanıma almadan dışarı çıkmamaya başladım..
    + çok ısınmıyor; kucakta / masaüstünde fazla fark etmiyor..
    + fanı fazla çalışmıyor, gece sessizliğinde gürültü problemim yok..
    + klavyesi ergonomik, iki üç günde alıştım tamamen..
    + empowering technology yazılımları kontrol kolaylığı sağlıyor, ekstra yazılım arayıp bulmaya gerek kalmıyor cpu fan falan için..

benim için eksileri:
    - card reader olmaması, çantada usb card reader taşıyarak hallettim bu sorunu.. iki adet de 210 mb'lık rw-cd'm var, problem yaşamıyorum böylece..
    - pil ömrü diyebiliriz belki; ama fiyat / performans karşılaştırıldığında çok da fazla bir şey beklememek lazım, sonuçta 2.5 saati geçmeyi başaran bir pil ömrü ofis işleri için kullanacaklara göre yeterli taşınabilirliği sağlıyor.. zaten işyerine götürüp getirecekler için sürekli elektriğe bağlı kullanma imkanı var, ama iş için olsun olmasın, bataryayla kullanım için yeterli bence..
    - ram'in 256 olması (desktop olsun notebook olsun high-end harici ya da en azından ortalama ve altındaki çoğu konfigürasyonda ram'in ihtiyacı görecek minimum olması dışında) sıkıntı yaratabilir.. ben pek problem yaşamadım ama ram takviyesi illa ki büyük bir rahatlık sağlayacaktır, zaten ram ekleyenlerin yorumları da bunu gösteriyor..

yukarıdakiler haricinde şu anda aklıma gelmeyen artılar / eksiler de vardır ancak, çalışmadığım zamanlarda da sürekli bilgisayar başında olduğumdan fiyat performansı da dikkate alarak bu konfigürasyon benim ihtiyacım olan işlerde genel olarak kolaylık sağlıyor.. bunu aldığımdan beri desktop'ı pek kullanmamaya başladım, her türlü işimi görüyor.. tabii tekrar söylemekte fayda görüyorum; bol bol oyun oynayacak, grafik ağırlıklı işler yapacak, vs. kişiler için yetersiz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpenter -- 3 Nisan 2006; 18:48:59 >

• arkadaşlar etmeyin yav 1 milyara laptop alıyorsunuz olmadık özellikler arıyorsunuz! bu fiyata basit kullanıcılar seviyesinde alabileceğiniz en iyi bilgisayar.ayrıca bazı arkadaşlar kasaya takmış kafayı boşverin bunları kasa çok güzel dizayn bence muhteşem sadece ram takviyesi mutlaka yapın ve bırakın celeron kendini göstersin sizde çekilin kenara sigaranızı tüttürün daha ne diyim?
  • bu cihazda buluetooth -seri port-ve parelel port yok yanılmayın arkadaşlar ancak makina fiyatına göre çok iyi ve 512 ramli olarak geldiği doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga145 -- 3 Nisan 2006; 22:30:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: borntobewild
    beyler biraz da bu aletin temizliğine değinelim,ekranı daha hiç silmedim sanırım özel spreyler varmış onlardan alabilirim.Klavyeyi nasıl çıkarıcaz K harfinde biraz çatırdı oluyo sanırım altına bişe girdi.Siz temizlik işini nası yapıyosunuz?

ya ustadlar şu temizlik işine el atalım.bu benim ilk laptopım ve yanında sigara bile zar zor içiyorum+boyası çıkacak die ödüm patlıo..ne yapabiliriz.Bide bende bi sorun var:klavyenin sol tarafındaki tuşlara basınca ör:q,a,z kenardaki metal bloktan az ses gelio.Bir yeri gevşek sanırım ama bozarım diye hiç dokunmuyorum.Ne yapabilirim?

Bu arada laptop hakkındaki yorumlarımı artık yazabilirim.4gün oldu alalı.
    -Gold pc izmitten aldım 950ytl+kdv(toplam 512 mb ram,Linux işletim sistemi)
    -Aletin işlemcisi celeron ama 1mb önbellek çok işe yarıyor cidden.
    -ram im 256*2 çok stabil çalışıyor.
    -Fan sesi yok gibi,birşey var o da arada bilgisayar yutkunuyor(hard diskten geliyor sanırım 1 dakkada bi falan çok hafif bi ses gelio tıkırt die.rahatsızlık yok)
    -Mobilite açısından çok iyi.Küçük boyutları,14.1 wxga ekran,hafiflik gayet iyi yani.2,5 saatlik pil ömrü bana yetmedi doğrusu.iyi bi rakam bu laptop için ama pil satın almayı düşünüyorm.Ebayda kodunu girdim bulamadım.Türkiyede bulabilir miyim?
    -Wireless çok iyi çekiyor gerçekten,hp-sony nin 2senedir bulamadığı evimde sürekli bağlantı buluyor ve ağabeylerine taş çıkartıyor bu yönden
    -Oyun olarak kasmadım pek,nfs underground 2 yükledim ortaya yakın detailde güzel oynuyorum,Age of 2 var o zaten tüm bilgisayarlarda çalışır.Oyunla pek işim olmaz nfs u2 yeter bana.
    -Dvd leri beklediğimden iyi okudu.Cd daha yazmadım.
    -Bilgisayarın üstünde mikrofon olması msn de çok işe yarıyor.Sesi gayet güzel alıyor.
    -Empowering olayı çok iyi.Hız-parlaklık ayarı falan.
    -Hoparlörlerden çok az ses çıkıyor ama evinde ses sistemi olan için sorun yok.Dışarıda da yeter o kadar ses işte bence.
    -Kasa çok estetik fakat malzemesi çok iyi değil korkuyorum dökülme olur diye.Gözüm gibi bakıyorum siz de öyle yapın.
    -Ekran fena değil,aşta yazılar küçük gelebilir fakat alışıyor insan.Şu an masaüstü pc monitörüne baktığımda iğreniyorum yani bizimki güzel.
    -Şimdilik böyle.Yarın arkadaşlardan netcad,autocad,eghas,c+ toplayacağım onların nasıl çalıştığını yarın yazarım.
    -İnşallah hiçbirimizin 2433ünde bi problem çıkmaz.
    To be continue…

• Kendi yazdığımı okuyunca heep olumsuz yönlerinden bahsetmişim ama şunlarda var aletin bi adaptörü varki hem küçük hem hafif yani pil yerine bunu taşımak sorun yaratmaz ekran boyutu hiçte küçük değil ayrıca gayet güzel ama değim gibi açı farkından etkileniyor birde çabuk toz topluyor ekran evte ne kadar kıl yün varsa gidip ekrana yapıştı ahahha belki elektirk süpürgesine gerek kalmıcak :) alet gerçekten çok sessiz dvd okuyucu için yazılanlarda doğru oda hem sessiz hemde elimdeki bütün dvdleri okudu. klavye ayrı bi güzel ergonomik denilebilecek tarzada herhangi problrm yok yani dış aksan güzelde dediğim gibi içi bana peh huzur vermedi...
  • Merhaba arkadaşlar.

Görüşlerinizden bu laptobun özelikle fiyat/performans olarak çok iyi olduğunu öğrenmiş oldum.

1) bu laptobun "F" klavyesini bulabilirmiyiz.

2) Harddiskindeki bilgileri masaüstü diğer bilgisayarıma usb veya diğer portlarıyla aktarabilmem mümkün müdür? mümkün değilse bu iş işin en pratik yol nedir?

3) oyun zaten oynamıyorum ancak bu laptopta photoshop ve Ulead video studio programlarını rahat çalıştırabilir mi?

bu konulardaki görüşlerinizi yazabilirseniz sevinirim.

syg.
  • F Klavye Hakkında pek bilgim yok bende düşünmüştüm ama çok önemsemedim en kötü ihtimalle gidip bi usb F klavye alırsın olur biter.

harddiskindeki bilgileri, aynı modem üstünden bağlanacaksan msnger veya icq üzerinden bile halledersin illa usb ye gerek yok ama en rahal yolu bi ev ağı yapıp, eternet kartından kabloyla veya wireless modemin varsa wireles ağ kurarak halledebilirsin.

photoshop vs. kurmadım ama kaldırır gibi duruyor bu alette en kötü taraf harddisk onun dışında diğer özellikler ekran kartı neyim falan bile fena diil 1300$ lık sonoma işlemcili notebooklarda bile aynı ekran kartı kullnılmış sıkıntı olursa rami yükseltirsin olay biter.

bide hdd değiştirmek lazım ama o vakitte ucuz bilgisayar mantığına gelmiyor bu bilgisayar şimdilik idareten düşünüyorsan 1-2sene seni idare eder ama sonrası değiştirmek lazım benim şahsi görüşüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: preputium64

F Klavye Hakkında pek bilgim yok bende düşünmüştüm ama çok önemsemedim en kötü ihtimalle gidip bi usb F klavye alırsın olur biter.

benim için f önemli ayrıca f klavye taşımak pek pratik değil ama inşallah vardır araştıracağım.
    quote:

harddiskindeki bilgileri, aynı modem üstünden bağlanacaksan msnger veya icq üzerinden bile halledersin illa usb ye gerek yok ama en rahal yolu bi ev ağı yapıp, eternet kartından kabloyla veya wireless modemin varsa wireles ağ kurarak halledebilirsin.

eternet kartından kablo ile yapılması iyi bir çözüm olarak görünüyor.

syg.

• Bilenler vardır ama hatırlatiim aynı ağ üzerindeyseniz (üniverste ağı falan bile olsa) yani kbloyla bilgisayarları karşılıklı bağlama durumuz olmadan ağ ayarlarıyla falan uğraşmadan msn veya icq üzerinden 2-3mb/sn hızla dosya paylaşabilirsiniz yani ızır zıvır işleri es geçip 5-10 dkda bi filmi arkadaşınızdan alıp gönderebilirsiniz. wireleste biraz daha yavaş olmakla beraber ondada aynışey geçerli.
  • f klavye olarak infronic 50 dolar karşılığında değiştiriyor
  • ya beyler bi türlü kuramadım şu ev ağımı ya.Ev ağı kur yapıorum iki bilgisayardan da(bu arada benim acer 2423 ile ark. masüstü) aynı grup isimde.Ama görmüyo.Uff deli olacam bisürü mp3 üm var diğer pc de.Ağ olarak 4çıkışlı modem var ordan yapıoruz oluyodu dosya paylaşımı masüstülerde gerçi ne alaka laptop-masaüstü ama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: acer

f klavye olarak infronic 50 dolar karşılığında değiştiriyor

bu infronic nerdedir? bir de 50 $ çok yaw.

syg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebor -- 6 Nisan 2006; 10:51:08 >
  • www.infronic.com.tr burdan adresine bakabilirsin fiyatlarıda yazıyor
  • 50 dolar değil zannedersem 35 dolar gibi bişey olması lazım
  • F klavye 10 parmak yazıyorsan.windowsun ayarlarından klavyeyi f diye tanıt.nasıl olsa bakmadan yazıyorsundur herhalde.İşyerimdeki laptopu 1,5 sene öyle kullandım.Bilgiislemciler bizim yetkimiz olmadan yapamazsınız edasıyla gelip sifre girmeye kalktıklarında sinir oluyorlardı iyi tarafı millet bilgisayarını karıştıramıyor....

sadece bir fikir, klavyeyi değiştirebilirsen iyi olur tabiki...
  • Acaba 3613 alan veya kullanan arkadaşlar yokmu, dvd yazıcı olayına netlik bulamadım hala ancak hdd en azından 60 giga, ve 15.4" ekran. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar,
  • quote:

Orjinalden alıntı: omurkadir

ya beyler bi türlü kuramadım şu ev ağımı ya.Ev ağı kur yapıorum iki bilgisayardan da(bu arada benim acer 2423 ile ark. masüstü) aynı grup isimde.Ama görmüyo.Uff deli olacam bisürü mp3 üm var diğer pc de.Ağ olarak 4çıkışlı modem var ordan yapıoruz oluyodu dosya paylaşımı masüstülerde gerçi ne alaka laptop-masaüstü ama...

wireless modemi dhcp server yap. iki bilgisayarı da otomatik ip alacak şekilde ayarla. bu şekilde birbirlerini görürler.
    yani işte biri 192.168.1.11 ise diğeri 192.168.1.12 olur ve aynı network grubunda oldukları için birbirlerini görürler. birinde bi paylaşım aç. diğerinin run'ınına onun ip'sini yaz (\\192.168.1.11 şeklinde).
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.