Şimdi Ara

ACER TM2423NWXCi Sizce nasıl.. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
731
Cevap
0
Favori
36.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HP NX6110 ES484ES CELERON 1.5GHz 256MB 40GB 15 XPH Bu notebook u bilen var mı arkadaşlar pcdepoda 1096 YTL ve 512 MB ramli olarak veriliyor. Yalnız wireless yok ama dvd RW var. Sizce acer mi yoksa bu mu? Ayrıca ekranı da 15 inc. 15 inc ile 14,1 arasında cok fark var mı? Bi de sonradan wireless taktırabiliyor muyuz? Fiyatı ne kadardır??

Özellikler
    Ürün Kodu : UN414HEW06
    Marka : HP

256 Ram Hediyeli Toplam 512 Ramli olarak teslim edilir.
    Garanti Süresi 24 ay

İşlemci Intel® Celeron® M 370 1,50 GHz 2 MB L2 cache
    Chipset Intel® 910GML Express
    Sistem belleği 256 MB DDR-333
    Ekran Kartı UMA Intel® Graphics Media Accelerator 900 128 MB paylaşımlı
    Ses Kartı CODEC ADI AC '97, audio 16 bits compatible Sound Blaster Pro
    Modem / faks 56k
    Network 10/100 Mbps
    Pcmcia 1 PCMCIA type I/II
    Sabit Disk kapasitesi 40 GB 4200 rpm
    Optik sürücü DVD+/-RW
    Batarya Li-Ion 6 cell 3.5 Saat
    Ekran 15" TFT XGA 1024 x 768 TFT XGA 1024 x 768
    İşletim sistemi Windows® XP Home (ingilizce ve Türkçe)
    Boyutlar 328,6 x 267 x 30,3 mm, 2,7 kg
    Geliştirilmiş Port'lar 2 USB 2.0, VGA, Firewire (1394a), RJ-11, RJ-45, HP seyahat bataryası bağlantısı

• Selam Hocalar Bir kaç sorum olacaktı ;

Bu cihaza (Acer) en yüksek kaç gb ram takılabiliyor ? İşlemcisi değişebiliyormu ? ve Anakartı hakkında full bilgi verebilecek bir babayiğit mevcutmu aranızda ?

Bu sorularımı aydınlatırsanız menun olurum yada daha geniş bilgi alabileceğim biri var ise msn yada mail üzerinden düşük frekansda benimle irtibata geçerse sevinirim.Sanırım bir Acer kardeşliği başlatmanın zamanı gelmiş .

Allaha emanet ..
  • ya arkadaşlar yazı tipi çok mu küçük gerçekten yani şu ekran yazı bitlerini diyorum gerçekten gözleri çokmu rahatsız eder bişeyler okurken yada çalışırken bu olay, bide yazı boyutuyla ilgili bi screen shot koyabilirmisiniz rica etsem..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnarKin

Selam Hocalar Bir kaç sorum olacaktı ;

Bu cihaza (Acer) en yüksek kaç gb ram takılabiliyor ? İşlemcisi değişebiliyormu ? ve Anakartı hakkında full bilgi verebilecek bir babayiğit mevcutmu aranızda ?

Bu sorularımı aydınlatırsanız menun olurum yada daha geniş bilgi alabileceğim biri var ise msn yada mail üzerinden düşük frekansda benimle irtibata geçerse sevinirim.Sanırım bir Acer kardeşliği başlatmanın zamanı gelmiş .

Allaha emanet ..

Specifications
    Platform • Intel® Celeron® M processor 370/380/390 (1 MB L2
    cache, 1.50/1.60/1.70 GHz, 400 MHz FSB) or higher
    • Intel® Pentium® M processor 725 (2 MB L2 cache, 1.60
    GHz, 400 MHz FSB) or higher
    • Mobile Intel® 910GML Express chipset
    System memory 256/512 MB of DDR2 400 MHz memory, upgradeable to 2
    GB using two soDIMM modules (dual-channel support)
    Display and
    graphics
    • 14.1" WXGA color TFT LCD, 1280 x 800 pixel
    resolution, supporting simultaneous multi-window
    viewing on dual displays via Acer GridVista™
    • 16.7 million colors
    • Intel® GMA 900 integrated 3D graphics, with up to
    128 MB of VRAM, supporting Microsoft® DirectX® 9.0
    and dual independent display
    • Simultaneous LCD and CRT display, with LCD panel
    refresh rate at 70 Hz
    • MPEG-2/DVD hardware-assisted capability
    Storage
    subsystem
    • 40/60/80/100/120 GB ATA/100 hard disk drive
    • Optical drive options (for selected models):
    • 8X DVD-Dual double-layer
    • DVD/CD-RW combo
    Dimensions
    and weight
    • 334 (W) x 244 (D) x 28.6/35.2 (H) mm
    • 2.38 kg (5.24 lbs.)
    Power
    subsystem
    • ACPI 1.0b CPU power management standard:
    supports Standby and Hibernation power-saving
    modes
    • 44.6 W (6-cell) Li-ion battery pack
    • 2.5-hour rapid charge; 3.5-hour charge-in-use
    • 65 W AC adapter
    Input devices • 88-/89-key Acer FineTouch™ keyboard
    • Touchpad with 4-way scroll button
    • Four easy-launch buttons
    • Two front-access LED-buttons: WLAN, Bluetooth®
    Audio • Audio system with two built-in speakers and
    microphone
    • Intel® High-Definition audio support
    • Sound Blaster Pro™ and MS Sound compatible
    15
    English
    Communication • Modem: 56K ITU V.92 with PTT approval;
    Wake-on-Ring ready
    • LAN: 10/100 Mbps Fast Ethernet;
    Wake-on-LAN ready
    • WLAN: integrated Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi
    CERTIFIED™ solution, supporting Acer SignalUp™
    wireless technology
    I/O interface • Three USB 2.0 ports
    • PC Card slot (one Type II)
    • External display (VGA) port
    • Headphones/speaker/line-out jack
    • Microphone-in jack
    • Line-in jack
    • Ethernet (RJ-45) port
    • Modem (RJ-11) port
    • DC-in jack for AC adapter
    Security • Kensington lock slot
    • BIOS user and supervisor passwords
    Options and
    accessories
    • 512 MB or 1 GB DDR2 400 MHz soDIMM modules
    • External USB floppy disk drive
    • 9-cell Li-ion battery pack
    • 65 W AC adapter
    • External USB optical drive
    Environment • Temperature:
    • Operating: 5 °C to 35 °C
    • Non-operating: -20 °C to 65 °C
    • Humidity (non-condensing):
    • Operating: 20% to 80%
    • Non-operating: 20% to 80%
    16
    English
    Note: The specifications listed above are for reference only. The
    exact configuration of your PC depends on the model purchased.
    System
    compliance
    • ACPI 1.0b
    • DMI 2.0
    • Mobile PC 2001
    • Wi-Fi®
    • Cisco Compatible Extensions (CCX)

• Hocam çok teşekkür ederimde biz sizler kadar bilgili - kültürlü şahıslar değiliz cahil insanlarız bu yazdıklarının türkçesi yokmu hocam ?

• sabit kullanımda 15.4 veya 17" almak daha mantıklı ancak mobil kullanıcaksanız gerçekten iyi bir ürün
  • Bu notebook`tan bendede var aldıktan bir hafta sonra fanından ses gelmeye başladı vızzzzz diye bozuk fan sesi nasıl olur öyle işte garantisi var lakin gönderirsem en az bir ay serviste kalacak acaba ne yapsam benmi değişsem bi yandan beklemem gerekecek bir yandanda beklemem gerekmeyecek ama garanti tarih olacak
  • quote:

Bu notebook`tan bendede var aldıktan bir hafta sonra fanından ses gelmeye başladı vızzzzz diye bozuk fan sesi nasıl olur öyle işte garantisi var lakin gönderirsem en az bir ay serviste kalacak acaba ne yapsam benmi değişsem bi yandan beklemem gerekecek bir yandanda beklemem gerekmeyecek ama garanti tarih olacak

Ömer sana kaç defa dedim fiyat aralığını yükselt ve bekle diye ama dinlemedin

Sen laptopu bir bana getir de bakalım bu ses nasılmış.Bak MICROSOFT MOUSE için de bekliyorum aramanı

• quote:

Hocam çok teşekkür ederimde biz sizler kadar bilgili - kültürlü şahıslar değiliz cahil insanlarız bu yazdıklarının türkçesi yokmu hocam ?

estafurullah! zamanında pdf dosyasını indirmiştim, tam olarak ne sorduğunu anlayamadığım için özelliklerini oradan kopyala-yapıştır yaptım.
    ram'i 2gb kadar artırılabilir. işlemci değişiminden neyi kasdettiğini anlamadım. yani ghz'i daha yüksek işlemci mi takılabilir diyosun yoksa celeron yerine centrino felan mı takılabilir diye soruyosun? celeron yerine centrino takılmaz mesela.
    anakartla ilgili başka nasıl bir ayrıntı verilebilir bilmiyorum ama aklımdaki diğer özellikler:
    1280x800 çözünürlük ve en iyi bu çözünürlükte performans veriyor.
    128 mb paylaşımlı intel 900 ekran kartı.
    4200 rpm seagate hdd.
    dvd/cd writer lg marka.
    1 mb level2 cache. ki bu çok önemli bir özellik.
    6 cell batarya (yaklaşık 2-2,5 saat pil ömrü).
    seri ve paralel portu yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

quote:

Bu notebook`tan bendede var aldıktan bir hafta sonra fanından ses gelmeye başladı vızzzzz diye bozuk fan sesi nasıl olur öyle işte garantisi var lakin gönderirsem en az bir ay serviste kalacak acaba ne yapsam benmi değişsem bi yandan beklemem gerekecek bir yandanda beklemem gerekmeyecek ama garanti tarih olacak

Ömer sana kaç defa dedim fiyat aralığını yükselt ve bekle diye ama dinlemedin

Sen laptopu bir bana getir de bakalım bu ses nasılmış.Bak MICROSOFT MOUSE için de bekliyorum aramanı

Hocam aslında bu cihaz işimi görüyor cihazla ilgili bir sorunum yok da şu fan olayı sıkıntı verdi işte . Maus için bugün olabilir ben Aktive bırakırım ararım seni bırakınca

quote:

Orjinalden alıntı: wind06

quote:

Hocam çok teşekkür ederimde biz sizler kadar bilgili - kültürlü şahıslar değiliz cahil insanlarız bu yazdıklarının türkçesi yokmu hocam ?

estafurullah! zamanında pdf dosyasını indirmiştim, tam olarak ne sorduğunu anlayamadığım için özelliklerini oradan kopyala-yapıştır yaptım.
    ram'i 2gb kadar artırılabilir. işlemci değişiminden neyi kasdettiğini anlamadım. yani ghz'i daha yüksek işlemci mi takılabilir diyosun yoksa celeron yerine centrino felan mı takılabilir diye soruyosun? celeron yerine centrino takılmaz mesela.
    anakartla ilgili başka nasıl bir ayrıntı verilebilir bilmiyorum ama aklımdaki diğer özellikler:
    1280x800 çözünürlük ve en iyi bu çözünürlükte performans veriyor.
    128 mb paylaşımlı intel 900 ekran kartı.
    4200 rpm seagate hdd.
    dvd/cd writer lg marka.
    1 mb level2 cache. ki bu çok önemli bir özellik.
    6 cell batarya (yaklaşık 2-2,5 saat pil ömrü).
    seri ve paralel portu yok.

Tamam hocam şimdi oldu çok teşekkür ederim benimde asıl merak ettiğim centrino işlemci falan takılabildiğimiydi olduğuyla idare edecekmişiz demekki çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun .

Allaha emanet .

• beyler biraz daha yorum yazmak istedim.2haftadır kullanıyorum alete hala aşığım,evlilikte aşk biter derler ama devam edio:) çok iyi ya ne diyeyim.Bütün işlerimi gördü.Oyun desen çok oynamam.Sürekli yanımda gezdiriyorum artık küçücük ne güzel.Mekanlarda da dikkat çekiyor.Tipi bence çok hoş.Ekranına da çok pis alıştım ya çok güzel ekranı maşallah.Wireless da dehşet çekiyor millet şaşırıyo walla.Fan sesi olayı da yok çok iyi.Son model masaüstü alan arkadaşlarım bile hasta oldular pişman oldular almadıklarına bunu.onca dedim:) Tek problemim pil ömrü.1 tane daha batarya almayı düşünüyorum.Kont a soracağım.8cell li falan var mıdır acaba mükemmel olur...This is Mobility
  • Cihazımda bir ram slotu var diyen arkadaşlar sanırım yanılıyorlar .

Hepsinde iki slot var ama diğer modellerdeki gibi slotlar yan yana değil üst üste koyulmuş alttaki kahverengi üstteki beyaz , üstteki beyaz olduğu için slot gibi görünmüyor aslında slot dikkatli incelerseniz slot yuvasını görürsünüz şayet anlamayan olursa resim çeker koyarım .

Allaha emanet ..
  • ya anarkin kardeş bu kadar sitem niye yazılarında genelde sitem ederken görüyom seni,bide memleket rizemi öyleyse hemşehriyiz biz yaw
  • Yo hocam sitem etmiyorum neden herkes bana bunu söylüyor anlamıyorum evet Rizeliyim Sanırım birbirimize ''Toprak'' diye hitap edebiliriz ..
  • tamamdır toprağım ya
  • vallaha bendede war bu laptoptan oyun performansıda iyi pes5 orata seviyede oynanıyo the godfather oyunuda yükledim onuda calıştırdı hiç takılma kasma olmadı tavsiye ederim ben bukadar iyi bi laptop oldugunu düşünmüyodum aldıktan sonra fikrim degişti iyiki almışım
  • arkadaşlar
    laptopa daha uzun süre giden batarya takılabilir mi? bu koınu da bilgisi olan varsa bi zahmet yardımcı olsa
    özellikle istanbulda bulunan arkadaşlar bize bu konuda yardımcı olsa.
    bilgisayarımı gören herkes hayran oluyor , fiyatı yüzünden pek dikkate alınmıyor herhalde , fakat gerçekten bu fiyata mükemmel bir laptop, arkadaşlarımdan biri yaklaşık aynı fiyata celeron siemens almış görseniz çocuk oyuncağı gibi , hiçbişeye benzemiyor. performans berbat , bilgisayarınızın kıymetini bilin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hburak

arkadaşlar
    laptopa daha uzun süre giden batarya takılabilir mi? bu koınu da bilgisi olan varsa bi zahmet yardımcı olsa
    özellikle istanbulda bulunan arkadaşlar bize bu konuda yardımcı olsa.
    bilgisayarımı gören herkes hayran oluyor , fiyatı yüzünden pek dikkate alınmıyor herhalde , fakat gerçekten bu fiyata mükemmel bir laptop, arkadaşlarımdan biri yaklaşık aynı fiyata celeron siemens almış görseniz çocuk oyuncağı gibi , hiçbişeye benzemiyor. performans berbat , bilgisayarınızın kıymetini bilin.

normalde acer'In sitesinde 9cell opsiyonel batarya var gözüküyor. kont'a telefonla sordum. tahmin ettiğim gibi
    9cell getirmeyeceklermiş. hatta şu an ellerinde 6cell bile yokmuş, yedek batarya istesek. durum bu maalesef.
    kont haricinde acer'ın kendisi ile görüşmek lazım belki. çünkü 9cell yedek batarya çok iyi olurdu. 2423 kullananlar birleşirsek, toplu bir e-mail ile belki getirtebiliriz, aynı şekilde bluetooth meselesi de var. ama batarya daha elzem tabi. bluetooth'u usbli olarak halletmek mümkün.

• acer bilgisayarların bataryaları türkiye de bulunmaz mı?
    batarya da problam olunca bilgisayar çöpe mi?
    servisler bu ihtiyacı nasıl karşılıyor.
  • dün istanbul'dan izmir'e geldim, adettendir, ben de yolculuk izlenimlerimi yazayım..

şarj süresi tabii kısa gelebilir toplam yol süresi göz önüne alınınca ama yeterli ölçüde oyaladı beni..

fazla iri yarı olmaması sayesinde kucağımda rahatça açabildim (ki boyum 1.98, ben zor sığıyorum normalde koltuklara).. ağırlıktan ezilme, ısındığında yanma gibi bir derdim de olmadı..

en güzeli ise her zamanki gibi wireless.. dizüstü bilgisayarı olan bir iki kişi otobüsün sağladığı wireless bağlantının olmadığından ya da çok sık koptuğundan şikayet ederken ben utanmasam download yapacak kadar şımardım.. izmir'e geldiğimde küçükpark'a (bilmeyenler için; bir nevi barlar sokağı, ama alkolsüz.. öğrenci ağırlıklı iki sıra cafe işte.. orada bağlantı bulacağıma dair ümidim yoktu..) gittim, dört beş tane bağlantı orada vardı.. şu anda aynı şekilde evde dolaştıkça başka başka bağlantılar buluyorum.. mesela şu an kullandığım bağlantıda signal strength "very low" görünüyor ama gayet stabil bir bağlantı.. velhasıl, forumda tartışılan "en iyi wireless performansı" listesinde hangi sırada yer alır bilmiyorum ama gayet başarılı bir performans.. (unutmadan, windows'un wireless network ayarlarıyla değil broadcom ile kullanıyorum..)

sonuç olarak, daha önce söylediğim "beklentilerinin ne olduğunu bilen ve sürekli yanında gezdirecekler için ideal" lafını bir de uzun mesafede deneyerek onaylamış oldum..

ayrıca; yedek batarya konusunda bir şeyler yapmalıyız bence de.. ya kont'a baskı yapmak lazım, ki bunu büyük bir talep sağlayabilir ancak, ya da yurtdışından getirtmek gerekir.. başka örnekleri vardır elbette ama ben motorola mpx200 bataryası için böyle bir örgütlenmeden gayet keyif (ve bataryadan da ekstra performans ) almıştım.. yedek bataryayı geçtim, kullandığımız batarya bozulsa yenisini bulamayacağımızı bilmek de kötü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpenter -- 15 Nisan 2006; 7:27:34 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.