Şimdi Ara

ACER TM2423NWXCi Sizce nasıl.. (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
731
Cevap
0
Favori
36.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyide hocam, 1 yıl kadar bekleme şansım pek yok.. en çok beklesem 1 ay kadar bekleyebilirim.. okulda ciddi anlamda lazım olucak.. dediğine katılıyorum, yeni teknoloji çıkarma dönemi şu ama bence o dediğin anormal düşüşler 1500$ ın üzerindeki laptolarda hissedilir.. bu zaten 700 $ lık bir pc.. daha ne kadar düşebilirki..
  • quote:

Orjinalden alıntı: eros_1983

arkadaşlar, bende niyetlendim bir notebook almaya.. benim baya güçlü bir destopum var zaten (P4 3.00 işlemci, 1 GHz RAM, DVD-RW, 128 MB PCI-Express ekran kartı,...), hertürlü oyun ve kastıran işlerimi onda yaparım, benim niyetim elimde taşınabilir bir bilgisayar olsun... oyun oynamak filan gibi bir niyetim yok.. laptopdan beklentim office işlemleri (office, excell, powerpoint, acrobat reader...) ve belki matlab ve netbeans gibi bikaç program.. ama matlab filan sürekli kullanıcak diilimm bu dönem sadece.. onun haricinde müzik filan dinlerim ve belki fazla ekran kartı gerektirmeyen age of, fm, cm gibi oyunlar oynarım belki.. ama asıl amacım office işlermleri.. aşırı bi beklentim olmadığını düşürsek eğer baan yeter gibi görünüyo bu alet... celeron olması kafama takılmıştı işlk başta.. ama cache belleğinin 1 MB olması çok önemli ve baya güzel olmuş.. tahminimce pentnum 1.5 gibi çalışır.. bloototh la da çok işim olmaz, wirelessı çok kullanabilirim ve farklı sitelerdeki yorumları okuduğum kadarıyla oldukça güçlü bu konuda.. pil ömrünede 2-3 saat arası deniyor.. yalnız bu noktada kafama takılan şey sanırım yedek batarya arayan ve bulamayn olmuş.. ya batarya göçers nolcak??? ben araştırmadım sadece yorumlara göre diyorum bu batarya konusunu... paralel ve seri porunun olmaması kötü ama en azından PCMIA var... yalnız hdd in ATA-100 olması kafamı karıştırdı.. bu model normal ATA dan daha iyi , S-ATA dan daha kötü diye biliyorum... yanılıyomuyum??? bilen varmı bu konuyu??

sonuç olarak kafamda oturmakla birlikte son yorumları bekliyorum... birde mavi bilgisayarda bu laet 256 RAM li olarak 1.199 ytl ve aynı yerde 256 lık ram 20$ + KDV.. pcdepo da 512 li şekilde 1.228 ytl... yani mavide ram ekletirsem aynı fiyata geliyor... ama pcdepo "Notebook çantası+Bluetooth+Optik Mouse" hediyeli.. ben ank da yaşıyorum.. bu hediyeler için ist dan sipariş vermek mantıklımıki sizce?? bi sorun olursa ilerde elden maviye götürmek var, yada ist a göndermek var... siz ne dersiniz???

tşkkrler şimdiden...

@ edit :

her ne kadar kafamda oturdu desemde ama aklımın bi köşesinde hala Acer Notebook Aspire 3005 WLMi AMD Sempron 3300+ XP Home TR var... linki burda bi inceleyin..

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=%20LSATAS3005WTXH

bu pc de kafamı karıştıran şey, herşey çok ii gibi duruyor ama işlemcisini cache belleğinin 512 KB olduğunu okumuştum bi yorumda ama bi türlü gerçeiğini bulaamdım hiç bi sitede...

bu ikisinide yukarda belirttiğim beklentilerimi göz önüne alarak kıyaslarsanız sevinirim....

kullanım yerine göre 2423 tercihin bence isabetli olmuş , forumlarda mutlaka araştırmışsındır
    performansı gerçekten tatminkar , dile getirdiğin tüm işleri çok rahatlıkla yapabilirsin ,-
    benim de p4 3.0 masaüstü bilgisayarım var , iyi ekran kartı isteyen oyun ve programları onunla
    hallediyorum , ve çok memnunun
    ama sakın ama sakın 3005 düşünme bile , biraz araştırırsan performansının çok düşük
    olduğunu ve ısınma problemi , gürültülü fan sesi problemlerinin olduğunun görürsün ,
    chip dergisinin mayıs sayısında ürün incelemelerinde 3005 , 2423 üm çok gerisinde kalıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: hburak

kullanım yerine göre 2423 tercihin bence isabetli olmuş , forumlarda mutlaka araştırmışsındır
    performansı gerçekten tatminkar , dile getirdiğin tüm işleri çok rahatlıkla yapabilirsin ,-
    benim de p4 3.0 masaüstü bilgisayarım var , iyi ekran kartı isteyen oyun ve programları onunla
    hallediyorum , ve çok memnunun
    ama sakın ama sakın 3005 düşünme bile , biraz araştırırsan performansının çok düşük
    olduğunu ve ısınma problemi , gürültülü fan sesi problemlerinin olduğunun görürsün ,
    chip dergisinin mayıs sayısında ürün incelemelerinde 3005 , 2423 üm çok gerisinde kalıyor.

bende tam senin 3005 sayfasındaki yorumunu okuyodum tam bu sırada burdaki cevabını gördüm.. yaklaşık 3 saatlik bir araştırmadan sonra evet sanırım senin dediğin mantıklı... tm2423 de celeron var ama L2 cache i 1 MB olunca sanırım sorun yaratmaz.. şimdide merak ettiğim her nekadar ekran kartıyla işim olmaz dediysem de SIS M760 için berbat yorumları yapmışlardı.. peki ya bununki yani "Intel GMA900 128MB PCIe X16 VGA" için ne dersiniz?? bu testler varmış anladığım kadarıyla.. o tetslerden kaç not aldığı hakkında yardımcı olabilirmisiniz?? ben bulamadım bişi...

• quote:

Orjinalden alıntı: uckalkan2

arkadaşlar ürün pc depo da 639$+kdv ye inmiş ama 1198ytl yapıyor(dolar fırladı tabi)çanta,bluetooth ve optik moıuse hediyeli.Bn alamıyacam galiba bu gidişle

bu blue tooth entegre mi yoksa haricen mi?

syg.

• quote:

iyide hocam, 1 yıl kadar bekleme şansım pek yok.. en çok beklesem 1 ay kadar bekleyebilirim.. okulda ciddi anlamda lazım olucak.. dediğine katılıyorum, yeni teknoloji çıkarma dönemi şu ama bence o dediğin anormal düşüşler 1500$ ın üzerindeki laptolarda hissedilir.. bu zaten 700 $ lık bir pc.. daha ne kadar düşebilirki..
    Bu şu an görünen bir durum. Fiyat olayı ise hem şu an yeni açıklanan teknoloji den dolayı düşecek. Fiyat düşüşü şu an bile gerçekleşiyor. 4 ay önce 1099 $ notebook aldk. Aldıktan bir müddet sonra 4 harkulade hedi ile birlikte vermeye başladılar. Şimdide 900$ civarına idi. Bunun sebepleri yazdıklarım. Bir yılda donanımda çok şey değişecek.
  • harici daihili yok ustunde
    quote:

Orjinalden alıntı: cebor

quote:

Orjinalden alıntı: uckalkan2

arkadaşlar ürün pc depo da 639$+kdv ye inmiş ama 1198ytl yapıyor(dolar fırladı tabi)çanta,bluetooth ve optik moıuse hediyeli.Bn alamıyacam galiba bu gidişle

bu blue tooth entegre mi yoksa haricen mi?

syg.

• quote:

Orjinalden alıntı: kumanda

quote:

iyide hocam, 1 yıl kadar bekleme şansım pek yok.. en çok beklesem 1 ay kadar bekleyebilirim.. okulda ciddi anlamda lazım olucak.. dediğine katılıyorum, yeni teknoloji çıkarma dönemi şu ama bence o dediğin anormal düşüşler 1500$ ın üzerindeki laptolarda hissedilir.. bu zaten 700 $ lık bir pc.. daha ne kadar düşebilirki..
    Bu şu an görünen bir durum. Fiyat olayı ise hem şu an yeni açıklanan teknoloji den dolayı düşecek. Fiyat düşüşü şu an bile gerçekleşiyor. 4 ay önce 1099 $ notebook aldk. Aldıktan bir müddet sonra 4 harkulade hedi ile birlikte vermeye başladılar. Şimdide 900$ civarına idi. Bunun sebepleri yazdıklarım. Bir yılda donanımda çok şey değişecek.

arkadaşım bu ürünün fiyatı en alt seviyede bu ürünün fiyatı düşmez ama bu ürün piyasadan kalkar ben aldım ve cok memnunum hemen hemen 2-3 ay oldu... Maş. tık yok:)
    farkettiysen dünyadaki tüm sitelerinde ürünün satışı yok...
    modeli bile yok;)

• quote:

Orjinalden alıntı: hull

arkadaşım bu ürünün fiyatı en alt seviyede bu ürünün fiyatı düşmez ama bu ürün piyasadan kalkar ben aldım ve cok memnunum hemen hemen 2-3 ay oldu... Maş. tık yok:)
    modeli bile yok;)
    Evet. 700$ lık fiyat iyi. Ben bu fiyat düşer demiyorum. Zaten hemen alması gerekiyormuş. Kaçırmaması lazım.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hull

modeli bile yok;)
    Evet. 700$ lık fiyat iyi. Ben bu fiyat düşer demiyorum. Zaten hemen alması gerekiyormuş. Kaçırmaması lazım.

ok ben yanlış anlamışım pardon
  • Acer2423 kullanan arkadaşlar ısınma sorunu yaşıyomusunuz?Cpu ve Hdd sıcaklıklarınız ne durumda?

benim şu anda CPU 57 C HDD 35 C,bu aralar biraz fazla ısındığını düşünüyorum.Belli bir süre kullandıktan sonra kapatma ihtiyacı hissediyorum,fan yaptım bi tane bakalım faydası olucak mı.
  • arkadaşlar

1 - TFT ekranı parlak daha kaliteli bir ekran ile değiştirmek nasıl olur ve ve ortalama kaliteli parlak ekran fiyatları nedir?

2 - Bu aralar wireless özelliği için ADSL modem almak istiyorum uyumlu veya tavsiye edeceğiniz marka model varmı?

3 - örneğin bilgisayarımı açınca üst menüde "Encrypt File ve Dencrypt File" seçenekleri çıkıyor hangi ayar ile bunların çıkmasını engeleriz?

teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lsengul -- 1 Haziran 2006; 9:12:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: borntobewild

Acer2423 kullanan arkadaşlar ısınma sorunu yaşıyomusunuz?Cpu ve Hdd sıcaklıklarınız ne durumda?

benim şu anda CPU 57 C HDD 35 C,bu aralar biraz fazla ısındığını düşünüyorum.Belli bir süre kullandıktan sonra kapatma ihtiyacı hissediyorum,fan yaptım bi tane bakalım faydası olacak mı.

bu fanı merak ettim doğrusu

Bu arada parlak ekranla değiştirmenin ekonomik olarak anlamı yok. aynı ekran büyüklüğünde yanılmıyorsam 5502 de parlak ekran var.

bende yeni aldım. ilk izlenimlerim çok olumlu ancak iki gündür ancak xp yüklemeyle evdeki desktobumla ağ kurmakla uğraşıyorum.

Ayrıca empowering dedikleri programı doğru dürüst indirebileceğim bir site lütfen

syg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebor -- 5 Haziran 2006; 10:11:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lsengul

arkadaşlar

1 - Bu aralar wireless özelliği için ADSL modem almak istiyorum uyumlu veya tavsiye edeceğiniz marka model varmı?

2 - örneğin bilgisayarımı açınca üst menüde "Encrypt File ve Dencrypt File" seçenekleri çıkıyor hangi ayar ile bunların çıkmasını engeleriz?

teşekkürler..

peki arkadaşlar bu konularda yardımcı olacak arkadaş yokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lsengul -- 1 Haziran 2006; 17:19:58 >
  • quote:

Öğrencilere kefilsiz veriyorlar. Adventage kart bir çok kişde var. Ne çalışıyor nede bir iş sahibi yani böyle bir durumda değil. Bende böyleydim. Tanıdığım vasıtasıyla aldım.

ya şu olayı daha ayrıntılı anlatsana bi
    bende öğrenciyim advantage kart var ama limiti 500 ytl
    nasıl 1200 ytl lik alım yapabilirim
    bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cebor

quote:

Orjinalden alıntı: borntobewild

Acer2423 kullanan arkadaşlar ısınma sorunu yaşıyomusunuz?Cpu ve Hdd sıcaklıklarınız ne durumda?

benim şu anda CPU 57 C HDD 35 C,bu aralar biraz fazla ısındığını düşünüyorum.Belli bir süre kullandıktan sonra kapatma ihtiyacı hissediyorum,fan yaptım bi tane bakalım faydası olacak mı.

bu fanı merak ettim doğrusu

Bu arada parlak ekranla değiştirmenin ekonomik olarak anlamı yok. aynı ekran büyüklüğünde yanılmıyorsam 5033 de parlak ekran var.

bende yeni aldım. ilk izlenimlerim çok olumlu ancak iki gündür ancak xp yüklemeyle evdeki desktobumla ağ kurmakla uğraşıyorum.

Ayrıca empowering dedikleri programı doğru dürüst indirebileceğim bir site lütfen

syg.

dostum fanı bu arkadaştan esinlendim benimkisi de aynı oldu fakat adaptör çok ısınıyor ve koku yapıyor diye çalıştırmıyorum bu aralar

empowering programlarını dahttp://global.acer.com/ adresinden indirebilirsin.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwyne -- 4 Haziran 2006; 21:50:49 >

• beyler selam.alette ısınma yoktu başlarda ancak malum havalar ısınınca öğlen saatlerinde cpu hızını 62derecelerde görüyorum.Şu an 56derecede.Birşey olur diye korkuyorum yaa cidden.Yazın terleticek dizlerimizi.Bi de batarya bulan var mı aranızda,bir yerden satın almam gerek.Bi cevap yazanım yok bu konuya ne emekler verdim önceki mesajlara bakarsanız.Satırlarca yorum yazdım ama malum...
  • quote:

dostum fanı bu arkadaştan esinlendim benimkisi de aynı oldu fakat adaptör çok ısınıyor ve koku yapıyor diye çalıştırmıyorum bu aralar

empowering programlarını dahttp://global.acer.com/ adresinden indirebilirsin.Kolay gelsin.

iyiymiş, aşırı ısınma havanın ısınmasından kaynaklanıyor. verdiğiniz adresten lazım olacak 3 programı indirdim. sağolun.

bu arada

1) aşırı ısınma nedeniyle cihazın kendini koruma sistemi yok mudur? yakmamayalım CPU'yu !!

2) dos ortamında f klavye ye dönünce ve klavye de " : " "iki nokta üsüste" işaretini bir türlü bulamadım. bu konuyu yaşayan varsa işaretin nerede olduğunu söylesin bi zahmet.

syg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebor -- 5 Haziran 2006; 10:49:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: omurkadir

beyler selam.alette ısınma yoktu başlarda ancak malum havalar ısınınca öğlen saatlerinde cpu hızını 62derecelerde görüyorum.Şu an 56derecede.Birşey olur diye korkuyorum yaa cidden.Yazın terleticek dizlerimizi.Bi de batarya bulan var mı aranızda,bir yerden satın almam gerek.Bi cevap yazanım yok bu konuya ne emekler verdim önceki mesajlara bakarsanız.Satırlarca yorum yazdım ama malum...

benim de şu an Cpu 60 HDD 40,bişey olmaz merak etme belli bir sıcaklıktan sonra kendini kapatır,yaparken bunu düşünmüşlerdir
  • 80 dereceye kadar normal diye biliyorum ben
  • arkadaşlar ısıya nerden bakıyoruz teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.