Şimdi Ara

ACER YENİ ÜRÜN - ACER 5920 (T9300) - 3 GB RAM - 8600 GT 512 MB (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
2
Favori
79.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: serkanbabax

S.a Herkese tekrardan arkadaşlar önceki sayfada xp kurmak istiyorum diye msj atmıştım driverları felan kendim buldum sata olayını xp cdsine entegre ettim sonra kurdum gizli bölümü silmedim hardiski üçe böldüm 2 gün boyunca yani dün ve bugün :d full uğraştım bi kaç sorun çıkardı ses çalışmadı ilk baş onu hallettim sonra windows kapanıyor yazarken kapanmıyodu reset atmıyordu uğraştım bişekilde hallettim oldu sonunda xp kurmak bu makineye xp kurmak isteyen arkadaş olursa driverları upload eder gerekirse buraya tek tek nası sırayla sağlıklı kurulacağını anlatırım şimdilik makinada sorun yok gözüküyor ve umarım herhangi bi sorun olmaz herkese saygılar selametle...

Merhaba;
    Ben bu konuda yardım istiyorum. Eğer sürücüler için link verirsen ben de internetten indirebilirim. Ama belirli bir yer yoksa ve sorun olmayacaksa upload da edebilirsiniz. Ayrıca xp kurduktan sonra tekrar eski yedeği kullanarak Vista yüklü olan fabrika ayarlarına dönebiliyor musunuz?
    teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: JaCkBuiLt

quote:

Orjinalden alıntı: serkanbabax

S.a Herkese tekrardan arkadaşlar önceki sayfada xp kurmak istiyorum diye msj atmıştım driverları felan kendim buldum sata olayını xp cdsine entegre ettim sonra kurdum gizli bölümü silmedim hardiski üçe böldüm 2 gün boyunca yani dün ve bugün :d full uğraştım bi kaç sorun çıkardı ses çalışmadı ilk baş onu hallettim sonra windows kapanıyor yazarken kapanmıyodu reset atmıyordu uğraştım bişekilde hallettim oldu sonunda xp kurmak bu makineye xp kurmak isteyen arkadaş olursa driverları upload eder gerekirse buraya tek tek nası sırayla sağlıklı kurulacağını anlatırım şimdilik makinada sorun yok gözüküyor ve umarım herhangi bi sorun olmaz herkese saygılar selametle...

Merhaba;
    Ben bu konuda yardım istiyorum. Eğer sürücüler için link verirsen ben de internetten indirebilirim. Ama belirli bir yer yoksa ve sorun olmayacaksa upload da edebilirsiniz. Ayrıca xp kurduktan sonra tekrar eski yedeği kullanarak Vista yüklü olan fabrika ayarlarına dönebiliyor musunuz?
    teşekkürler...

reklam yapma gibi bi amacım yok arkadaşlar ama burdan anlatımı okuyup driverlara ulaşabilirsiniz.http://www. notebook .gen.tr/acer-f28/acer-aspire-5920-hakkinda-hersey-burada-t103.html [boşlukları kaldırın]

xp kurduktan sonra recovery dvdlerinizle vistaya dönebilirsiniz yada harddiskteki recovery partitionu nu silmediyseniz onu etkinleştirip açılışta alt+f10 la recovery yapabilirsiniz

• 2 ile filan çarpmayacaksın.çünkü modüller farklı olduğu için (1gb ve 2gb) dual channel çalışmaz.yani 333mhz de çalıştığı doğru.bu bana göre saçma çünkü böyle bir bilgisayara 2*2gb yapmaları gerekirdi.hadi olmadı 2*1gb daha doğru olurdu.yapman gereken 1gb ı söküp yerine 2gb lık bir modül takman.hem 2gb ramler epey ucuzladı.tabi bu durumda 1gblık modül elinde kalıyor ama bilgisayarın gerçek gücünü o zaman göreceksin.buna değer bence.

Orjinalden alıntı: mendux

Merak ettiğim bi konu var;
    Bu 3 gb Ram kaç mhz hızda çalışıyor??
    PC wizard benchmark yaptım : 333 Mhz çıktı.. dual channel deilmi yoksa 2 ile mi çarpacaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: soulsirius

2 ile filan çarpmayacaksın.çünkü modüller farklı olduğu için (1gb ve 2gb) dual channel çalışmaz.yani 333mhz de çalıştığı doğru.bu bana göre saçma çünkü böyle bir bilgisayara 2*2gb yapmaları gerekirdi.hadi olmadı 2*1gb daha doğru olurdu.yapman gereken 1gb ı söküp yerine 2gb lık bir modül takman.hem 2gb ramler epey ucuzladı.tabi bu durumda 1gblık modül elinde kalıyor ama bilgisayarın gerçek gücünü o zaman göreceksin.buna değer bence.

quote:

Merak ettiğim bi konu var;
    Bu 3 gb Ram kaç mhz hızda çalışıyor??
    PC wizard benchmark yaptım : 333 Mhz çıktı.. dual channel deilmi yoksa 2 ile mi çarpacaz

@soulsirius

2 ile çarpmama onusunda yanılıyorsunuz. Çünkü çarpılmalı.

@soulsirius ve @mendux
    Ram'ların 333 Mhz de çalışmaları normal. Çünkü bu ram'lar DDR2. DDR2 ram'ların hızı, çalışma frekansının 2 katıdır. Pratikte 333x2=666 Mhz yani teorikte 667 Mhz'lik ram kullanılmış. Anlayacağınız bir terslik yok. Aynı Ram DDR3 olsaydı 333x3=999 yaklaşık 1000 Mhz olacaktı.

Soulsirius'un da söylediği gibi bu bilgisayarda 2x2 GB ram kullanılsaydı şimdiki performansına bir de çift kanal performansı eklenirdi. Yani şu anda çift kanal çalışmıyorlar. Ama 2x1 GB ve çift kanal olsaydı bundan daha performanslı çalışacağını düşünmüyorum. Çünkü fazladan 1 GB ram performansı, bence çift kanalın sağladığı avantajı kapatabilir.

Edit: düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 23 Mart 2008; 9:26:32 >

• Tüm benchmark programlarda hem 2gb lik parça hem da 1gb lik parça 667mhz de çalışıyor görünüyor,
    Çift kanal olayını bilemiyorum ama sonuçta o da 667 olduğuna göre bi fark yok..
    2*2 gb kullanabilmek için 64bit işletim sistemi gerekiyor malesef..
    onuda nasıl temin edebilirsek
  • 4gb çalışması için 64 bit gerekmez dostum.fakat 32 bitlik vista yada xp 4 gb ı adresleyemediği için 3.5 gb olarak görür(yaklaşık).fakat çift kanal performansını almanı engellemez.bildiğim kadarıyla 64 bite ücretsiz upgrade imkanı var.bunu microsoftun sitesinden indirmek mümkün.bana sorarsan acele etme 64 bit için çünkü uyumsuzluk sorununda ilerleme kaydedilmesine rağmen tam olarak çözülebilmiş değil.

şimdi jackbuilt kardeşimin dediği mevzuya gelince, dd2 de çarpan 2,ddr3 3 gibi birşey yok.çünkü 533mhz dd2 ,677mhz ddr2 ve 800mhzddr2, ddr3 tarafında ise 1066mhz,1200mhz,1333mhz,1600mhz,1800mhz ve 2000mhz diye giden bir silsile var.bunlar ramlerin çalışma frekansıdır.çift kanal ise anakartın çipsetinin ve hafıza kontrolcüsünün özelliğidir.bı kısacası hafıza ile işlemci ve ekran kartı arasında veriyolunun tek kanal yerine çift kanaldan yani iki yoldan gerçekleşmesi diyebiliriz.o bakımdan modüllerin çalışma frenkansı 667mhz olması doğal fakat aynı kapasitede olmadıklarından iki kanaldan veri alışverişi yerine tek kanalı kullandıkları için pc wizard ve cpu-z gibi programlar yarı hızda gösterir.yani çarpan meselesinden çok tek kanal çift kanal farkı yüzünden bu durum.

örnek:1600mhz lik 1gb ve 2 gb lık modüller kullanılırsa 800mhz görünür.

quote:

Tüm benchmark programlarda hem 2gb lik parça hem da 1gb lik parça 667mhz de çalışıyor görünüyor,
    Çift kanal olayını bilemiyorum ama sonuçta o da 667 olduğuna göre bi fark yok..
    2*2 gb kullanabilmek için 64bit işletim sistemi gerekiyor malesef..
    onuda nasıl temin edebilirsek

• Nvidia 174.31 sürücüsünü yükledikten sonra overclock yapılmamış haliyle aldığım 3DMARK06 sonucu.

ACER YENİ ÜRÜN - ACER 5920 (T9300) - 3 GB RAM - 8600 GT 512 MB
  • her ülkeye ayri bir ürün göndermisler anlasilan. nerde düsük kalite ve özellikler türkiye'ye...
    Kartinin GS dolayi öyle dedim
  • Arkadaşlar bende bu cihazı düşünüyorum ama ekran kartından pek anlamıyorum, öncelikle GT ile GS arasındaki farkj nedir? Ve tercih etmek gerektiğinde Ati rodeon ile Nvidia arasında hangisi daha iyidiR? Bu konularda bilgilendirebilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berdush

Arkadaşlar bende bu cihazı düşünüyorum ama ekran kartından pek anlamıyorum, öncelikle GT ile GS arasındaki farkj nedir? Ve tercih etmek gerektiğinde Ati rodeon ile Nvidia arasında hangisi daha iyidiR? Bu konularda bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Kısaca GT, GS'in üst modelidir. Çok daha iyi performans verir. Bunun için GT versiyonlar tercih edilmelidir. ATI konusunda da mümkün olduğunca XT uzantılı (Örneğin HD 2600 XT), eğer XT olmazsa Pro (Örneğin HD 2600 Pro) uzantılı modeller tercih edilmelidir. Uzantısı olmayan modellerden (Örneğin HD 2600) uzak durmak gerekir.

Bu makineyi bence gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. Ama daha fazla para verebilirim, maddi sıkıntım yok diyorsan Asus M50'yi de tercih edebilirsiniz.

• JaCkBuiLt merhaba. öncelikle hayırlı uğurlu olsun. bnm merak ettiğim bir nokta var, onu sormak istiyorum. bnm makine 933G25MN, sen ise 932G25MN yazmışsın, yanlış mı yazdın?
    eğer doğru yazdıysan bizde olmayan sende olan yada sende olmayan bizde olan şey nedir? bence sende sadece ekstradan tv anten çıkışı var gibi geliyor? bu konu hakkında cevaplarsan sevinirim?

soulsirius , sana da bi sorum var, şu ram olayına gelirsek, yani ram lerin yerini değiştirirsek yani 1+2 değil de 2+1 yaparsak sorun çözülüyor mu? öyle bir durum var galiba?? yukarıda öyle birşeyler yazılı...merak ettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehennemli -- 25 Mart 2008; 13:54:57 >
  • arkadaşın makina hangisidir bilmiyoum ama mesela hepsiburada da satılan cihaz 932.... ile başlıyo. demek ki farklı farklı. ama hangisi iidir bilmiyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: cehennemli

JaCkBuiLt merhaba. öncelikle hayırlı uğurlu olsun. bnm merak ettiğim bir nokta var, onu sormak istiyorum. bnm makine 933G25MN, sen ise 932G25MN yazmışsın, yanlış mı yazdın?
    eğer doğru yazdıysan bizde olmayan sende olan yada sende olmayan bizde olan şey nedir? bence sende sadece ekstradan tv anten çıkışı var gibi geliyor? bu konu hakkında cevaplarsan sevinirim?

soulsirius , sana da bi sorum var, şu ram olayına gelirsek, yani ram lerin yerini değiştirirsek yani 1+2 değil de 2+1 yaparsak sorun çözülüyor mu? öyle bir durum var galiba?? yukarıda öyle birşeyler yazılı...merak ettim...
  • quote:

JaCkBuiLt merhaba. öncelikle hayırlı uğurlu olsun. bnm merak ettiğim bir nokta var, onu sormak istiyorum. bnm makine 933G25MN, sen ise 932G25MN yazmışsın, yanlış mı yazdın?

Teşekkür ederim. 932 - 933 olayı benim hatam. İmzamdaki gibi benim makinem de 933G25MN yani orada el sürçmesi olmuş sanırım. özür dilerim. Yani sizde olup bende olmayan yada tam tersi bir şey yok.

Ram olayına gelince: (soru bana yöneltilmemiş ama cevaplayayım yine de)
    Ram'ların yerini de değiştirseniz durum değişmez. Ayrıca sizi düşündüren şey bir problem değil. 333 MHz yazsa bile o aslında 667 Mhz olarak çalışıyor. Çift kanal kullanmak için ise tamamen birbirinin aynı iki ram modülü kullanmak gerekir. Yani mümkünse aynı marka, model ve aynı üretim 2 tane 2 GB yada, 2 tane 1 GB ram kullanılması gerekir.

• quote:

Orjinalden alıntı: JaCkBuiLt

Nvidia 174.31 sürücüsünü yükledikten sonra overclock yapılmamış haliyle aldığım 3DMARK06 sonucu.

@jackbuilt
    ewt arkadaslar bende jack built tekki gibi 2 leme dustum 3d mark benimde kartimi 8600 gs werdi ama malum 8600m gt kullaniyor laptop ama sonra 3d mark da details sa girdigim de normal kullanilani yazdi bu sorun tamamen 3d mark dan kaynaklanmaktadir insallah

• 174.31 driver indan sonraki skorum 3940 tavsiye derim
  • merhaba cehennemli(ilginç bir nick! cehennemin neresinden? :) )
    soruna jackbuilt cevap vermiş aslında.modüllerin yerini değiştirmek bişeyi değiştirmez.sonuçta her iki slot da aynı görevi görüyor.bu aslında bir sorundan çok sistemin tam olarak gücünü kullanmayla alakalı.üreticilerin 3 gb tercih etmesinin sebebi ise 32bit vistanın ram kısıtlaması.64bit vistada bu nerdeyse limitsiz(teoride 128gb!! bu pratik olrakak belki 5 yıl sonra kullanılır)

sonuçta 3gb devasa bir hafızadır ve kaldıramayacağı bir yükde yoktur.bilgisayarınız günümüzde kullanılan bir çok masaüstü bilgisayardan bile daha güçlü bir yapıya sahip.çok uzun vadeli bir sistem ve verdiğiniz her kuruşu sonuna kadar hakkediyor.güle güle kullanın:)

quote:

• GT ile GS arasındaki temel fark iş hattı sayısı.bu GS de 16 iken GT de 32.benchmarklarda GT yaklaşık %30 daha iyi görünüyor.

quote:

Orjinalden alıntı: berdush

Arkadaşlar bende bu cihazı düşünüyorum ama ekran kartından pek anlamıyorum, öncelikle GT ile GS arasındaki farkj nedir? Ve tercih etmek gerektiğinde Ati rodeon ile Nvidia arasında hangisi daha iyidiR? Bu konularda bilgilendirebilirseniz sevinirim.
  • Ben 3dMark GS yazdı diye içinde GS kart olduğunu düşünmüyorum. Çünkü daha önce test ettiğim bir çok yazılım da GT olduğunu söyledi. Ben GT olduğunu düşünüyorum. Yoksa zaten diğer arkadaşlarla yaklaşık aynı skoru da alamazdı bence.
  • Benim yaptığım testte 8600GT diye gözüküyordu, sende niye öyle çıkmış anlamadım.. Bi açıp bak bence GS olmasın..
    gerçi bi performans farkı yok ama

• ya bu ekran kartı driverını bir ben yükleyemedim heralde. donanımınızla uyumlu bir sürücü değildir diyor hemen hemen hepsini denedim
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.