Ben vatandan aldım bilgisayarı kasada ödemeyi yaptım laptopu aldı götürdü satış temsilcisi istedim yükleme yapıldıktan sonra albileceğimi söyledi.. o zaman kızmıştım ama şu anda hak veriyorum onlara..
Bu arada HDMI bağlantısını yaptım TV ye görüntü geldi ama ses gelmedi.. kabloyu değiştirecem...
NOTEBOOK UNDA HİÇ WIRELESS BAĞLANTI SORUNU YAŞAYAN OLDU MU? BEN BİR TÜRLÜ BAĞLANMAYI BAŞARAMADIM. SİYAL GÜCÜ MÜKEMMEL OLMASINA RAĞMEN OLMADI. BUNUN İÇİN YAPILMASI GEREKEN BİR AYAR VAR MI? TANIMLANMAYAN AĞ YADA GÜVENLİĞİ OLMAYAN AĞ DİYOR. BİLEN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURLARSA MEMNUN OLURUM.
Bağlantı için kullanıcı adı ve şifre kullanman lazım. Birde modemde mac ip sınırlaması olabilir. onada bakmak lazım.
eRecovery ile Acer Back up ı kullanarak oluşturduğum iki dvd yi test ettim dün.. c sürücüsünü biçimlendirip laptopu ilk aldığın zamanki haline getiriyor.. d sürücüsüne attığım belgelere ve şifreli bölüme birşey yapmıyor:)
Neden yaptın diye soran olabilir arkadaşlar driver magic diye bir program var driver güncelleme yapıyormuş.. kurdum çalıştırdım.. bir sürü güncel driver buldu.. güncelle dedim ve touchpad kaydırma gitti.. ayrıca laptopta denediğim kurduğum kaldırdığım bir sürü program vardı pc kapanırken zorlanıyordu... şimdi 0 gibi.. wireless konusunda donanımsal bir sıkıntı yok..
acer in global sitesinde amerika kısmında 5920 lerin blue-ray desteklileri de varmış..türkiyeye en zaman gelir Allah bilir.ayrıca böle bişey yapmışlar şaştım kaldım bi de siz bakın,yok böyle bi bilgisayar...
hala asus m50-51sv ile acer arasındayım.tek fark ekran kartları onun da arasında cok fark var mı ki..dolar da yüksek
Arkadaşlar bir hafta önce Acer 5920g t9300 laptop aldım. herşey çok iyi gidiyordu. ta ki bu akşama kadar. bilgisayarımı kapattım ve yemek yedim. ardından açtım ama ekrana bir türlü görüntü gelmedi. bilgisayar açılıyor. windows xp'nin açılış sesi geliyor ama görüntü yok. Fn+F5 tuşuna bastım tık yok Fn+Sağ ok'a bastım ama yine hiçbirşey yok. laptop'u lcd tv'ye bağladım onda görüntü var laptopum aynen çalışıyor. sadece laptop'un kendi ekranında görüntü yok. format attım yine bi değişiklik yok. arkadaşlar lütfen yardım. kafayı yemek üzereyim
quote:
Orjinalden alıntı: ygoksela
Arkadaşlar bir hafta önce Acer 5920g t9300 laptop aldım. herşey çok iyi gidiyordu. ta ki bu akşama kadar. bilgisayarımı kapattım ve yemek yedim. ardından açtım ama ekrana bir türlü görüntü gelmedi. bilgisayar açılıyor. windows xp'nin açılış sesi geliyor ama görüntü yok. Fn+F5 tuşuna bastım tık yok Fn+Sağ ok'a bastım ama yine hiçbirşey yok. laptop'u lcd tv'ye bağladım onda görüntü var laptopum aynen çalışıyor. sadece laptop'un kendi ekranında görüntü yok. format attım yine bi değişiklik yok. arkadaşlar lütfen yardım. kafayı yemek üzereyim
ekran kartı sürücüsünü değiştir dostum!
ACER ASPIRE 5920G-933G32BN arkadaşlar sadece bu seride tv kartı, kumanda ve bluray wardır.geri kalan bütün özellikleri aynı zaten biri g25 biri g32 arkadaşlar bende g32 almayı düşünüyorum ama genel olarak g25 den memnunsunuz dimi? ben de şuanda acer travel mate var ve 2.5 yıllık bir laptop ama maşşallah taş gibi
ben bu hafta g32 yi almayı düşünüyorum da bir kaç şeyi anlamadım yardımcı olursanız sevinirim 1. bu ekran kartı güncellemelerini acerın sitesinden mi yapıoruz (174.31 driver) 2. aldığımızda anladığım kadarıyla vista cd si werilmiyor ve ilk açılışda bize back up cd si ve vista cd yaptırtıyor dimi?
şimdiden teşekkürler cevaplarsanız sevinirim
bir arkadasin verdigi linkte dell in 3dmark06 degeri böyle Dell XPS M1530 (2.20GHz Intel T7500, Nvidia 8600M GT 256MB) 4,332 3DMarks
islemcisi ve ekran karti degeri kücük olmasina ragmen bu deger nasil yüksek cikiyor? burdaki faktör nedir? benimkinde 3608 aldim normal ayarda...
quote:
Orjinalden alıntı: KADOM
bir arkadasin verdigi linkte dell in 3dmark06 degeri böyle Dell XPS M1530 (2.20GHz Intel T7500, Nvidia 8600M GT 256MB) 4,332 3DMarks
islemcisi ve ekran karti degeri kücük olmasina ragmen bu deger nasil yüksek cikiyor? burdaki faktör nedir? benimkinde 3608 aldim normal ayarda...
İşte olay birazda o, iki bilgisayarın fiyatlarına bakarsan anlarsın.. yani fiyatlar yakın olduğuna göre bişeyler vardır..
1- O linki ben vermiştim , yabancı bir siteye ait..Türkiyeye gelen XPS modellerinin 3DMark06 değerlerini kullanıcılarına forumda sordum ama cevap alamadım.. 2- Performanslar kafana takacağın kadar farklı değil takma, 3- Aradaki farkın nedeni oyun performanslarını test eden 3DMark06 testinin ekran kartına önem vermesi ,zira XPS 1530da 256MB GDDR3(65Nm) Ram kullanılmış Acer 512 Ram GDDR2 (80Nm) ,ısınma performansı düşürür o yüzden GDDR3 daha yüksek saat hızlarında çalışıyor.. Hatta bazı 8600 GS kartların GDDR3 ram kullanan modelleri GDDR2 8600GT karttan daha iyi perf verir, 4- Forceware driverları yüklersen 4000 civarı bi skor elde edersin (driver yüklememişsin) 5-Ama şunu da unutma ki bilgisayar için Ekran kartı herşey demek değildir.. İşlemci ve Ram hacmi de birçok durumda avantaj sağlar
quote:
Orjinalden alıntı: mendux
quote:
Orjinalden alıntı: KADOM
İşte olay birazda o, iki bilgisayarın fiyatlarına bakarsan anlarsın.. yani fiyatlar yakın olduğuna göre bişeyler vardır..
1- O linki ben vermiştim , yabancı bir siteye ait..Türkiyeye gelen XPS modellerinin 3DMark06 değerlerini kullanıcılarına forumda sordum ama cevap alamadım.. 2- Performanslar kafana takacağın kadar farklı değil takma, 3- Aradaki farkın nedeni oyun performanslarını test eden 3DMark06 testinin ekran kartına önem vermesi ,zira XPS 1530da 256MB GDDR3(65Nm) Ram kullanılmış Acer 512 Ram GDDR2 (80Nm) ,ısınma performansı düşürür o yüzden GDDR3 daha yüksek saat hızlarında çalışıyor.. Hatta bazı 8600 GS kartların GDDR3 ram kullanan modelleri GDDR2 8600GT karttan daha iyi perf verir, 4- Forceware driverları yüklersen 4000 civarı bi skor elde edersin (driver yüklememişsin) 5-Ama şunu da unutma ki bilgisayar için Ekran kartı herşey demek değildir.. İşlemci ve Ram hacmi de birçok durumda avantaj sağlar
taktigim yok tavsan karsiya gecti zaten ama merak ettim sadece. o skoruda 169,25 ile aldim öncesinde 3300lerdeydi. belki makina sicakti....
quote:
Orjinalden alıntı: derinmavi_kk
acer in global sitesinde amerika kısmında 5920 lerin blue-ray desteklileri de varmış..türkiyeye en zaman gelir Allah bilir.ayrıca böle bişey yapmışlar şaştım kaldım bi de siz bakın,yok böyle bi bilgisayar...
hala asus m50-51sv ile acer arasındayım.tek fark ekran kartları onun da arasında cok fark var mı ki..dolar da yüksek
Dostum malesef bu ürünler Türkiye ye ve yurtdışına farklı gönderiliyor . Acer 5920G T9300 Yurtdışında blue-ray disc ve 320 gb hdd ile satılırken Türkiye ye dvd rw ve 250 gb hdd ile gönderiyorlar
bende 25 serisinden almayı düşünüyodum ama bu modeli ilk defa senden duydum.bu model hakkında faha ayrıntılı bilgi verebilirmisin,Türkiyede var mı nerede kaça satılıyor gibi.şimdiden teşekkürler..
bu modelin türkiyeye gelmesi aylar sürer hemde gelse bile en az 3 milyardan az olmaz,..
arkadaşlar bende bu notebook u almayı düşünüyorum.xp yüklemek istiyorum.sanırım xp driverları problem sizde xp driverları varsa paylaşırmısınız? bir de bir kac sorum var xp ye geçince ekran kartındaki paylaşım olayı bitiyormu?birde vista pc nizi yavaşlatıyormu?
quote:
Orjinalden alıntı: oneronline
quote:
Dostum malesef bu ürünler Türkiye ye ve yurtdışına farklı gönderiliyor . Acer 5920G T9300 Yurtdışında blue-ray disc ve 320 gb hdd ile satılırken Türkiye ye dvd rw ve 250 gb hdd ile gönderiyorlar
oneronline ne yazıkki bu konuda cok haklısın dışarda satılan ürünlerle ülkemizde satılanlar hernedense donanım bakımından degişiklige ugruyor. bende 5920G serisinin T9300 işlemcili olanını alıcaktım ancak 6920G'nin tasarımı cok hosuma gitti ekran kartı GDDR3 olmaması cok kötü ama blue-ray teknolojisi ve şık tasarımı cok hosuma gitti.. Haziran ayına kadar beklicem umarım Full-HD'li modelleri ülkemize gelir..
arkadaşlr bn de bu notebooktan almayı düşünüyoruum .hareketlendirin biraz forumu . bilgisayar hakkında görüşlerinizi yazın ne bileyim hiç olmadı tekrar ve tekrar ii yönlerinden bahsedin
mesela şöle bi soru sorayım . bu işlemci yani t9300 santarosa platformunda mı. 800 mhz mi?
Sonunda bugün kargoya verildi. Makineyi elime bir alayım. Bende merak ediyorum.
quote:
bu modelin türkiyeye gelmesi aylar sürer hemde gelse bile en az 3 milyardan az olmaz,..
almanyada t7700 lerden ucuza satildi bu cihaz. o kadar da pahali degil abartmayin. 1100€ satilmisti yada 1200€ nette bakabilirsiniz