Şimdi Ara

ACER YENİ ÜRÜN - ACER 5920 (T9300) - 3 GB RAM - 8600 GT 512 MB (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
2
Favori
79.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: utkukaraman

arkadaşlar merak ettiğim çoğu konuya cevap vermişsiniz çok teşekkür ederim gerçekten şimdi size deneyimlerinize dayanarak 3 şey sormak istiyorum.

1.si şuanda en ucuz satın alınabilecek ve güvenilebilecek(tabiki) yer neresi ?(internet alışveriş için)

2.si 250 gb hd si olan ile 320 gb arasında olan bi fark gözüme çarptı yada ben öyle anladım 250 gb de tv out war 320 gbde tv out yok sitelerdeki bilgilere göre öyle geldi bana bu konuda alan arkadaşlar yorum yaparlarsa ve beni bilgilendirirlerse çok sevinirim.

3.sü ise multi layer ile double layer dvd rw arasında bir fark warmıdır? warsa nedir?

şimdiden teşekkür ederim iyi günler :)

1.internetten vatanı takip et geçen günlerde world karta %25 indirim vardı şu an sanırım maximumma %8
    2.ikisindede hem hdmi hemde svideo var
    3.ikiside aynı çift katmanlı

• arkadaşlar ben genellikle evde kullanıyorum bilgisayarı ve devamlı sarjda.bataryasına bi zararı olurmu
  • arkadaşlar biraz yardımınıza ihtiyacım var..............

ACER in modelleri uluslar arası modellermi....

bi akrabam çin e gidecek oradan ACER 5920G T9300 modeli getirtmek istiyorum internette araştırmaya çalıştım ama bulamadım...

oradada aynı model mi geçiyodur ????????[
    sm=s16.gif]
  • quote:

Orjinalden alıntı: KOMANDOXXX

174.31 arkadaşlar bu sürümü yüklerken bazı arkadaşlar kafa karıştırıyor nasılmı yok eski sürümü kaldır yok inf dosyasını kopyala felan filan yok böyle bişey kardeşim benim yaptım 174.31 bunun 32bit vista ve versiyonu indir dosyayı ac icindeki setup dosyasını tıkla bukadar basit hayırlı olsun 174.31 yeni sürüm hayırlı olsun 3Dark06 sıkorum 3944 yani herkezin dogrusu kendine benden söylemesi ben buşekilde yaptım onu yap şunuyap yok setup tıklayeter

dostum sakin lütfen ilk yükleme tabi ki doğrudan yüklüyorsun ben daha sonra 174.93 ü yüklemek istersen 174.31 i kaldırman gerekir diye yazdım anlayan anladı ki sormadı tekrardan..

• kardeş kusura bakma biraz sinirli yazdım ama dogruları yazdın ve yaptımı yazdım ve 174.31 bunu yüklemek icin birkac arkadaşdan yardım istedim sanki cok zormuşgibi kacamak cevaplar verdiler ve bir arkadaş formdan sagolsun şunuyap dedi ve biti bukadar basitmiş ve onun icin bende ordaki yorumu yazdım
  • tamam dostum 174.93 ü yükledim bu arada 3dmark06 score 3954 çıktı... vista sp1 ve bios 3811 yüklemeden önce 174.31 ile 3955 çıkmıştı.. oc ile hiç uğraşmıyorum.. 174.31 i kaldırmadan yükleyince sürücü hala 174.31 görünüyo kaldırıp yükleyince 174.93 oldu bu nedenle kaldırmak gerekiyor..

mendux kardeş benden kurtuluş yok görüyorum ki Ram lar gelmiş pc 4 gb olarak görüyor mu uyum sorunu yaşadın mı?? ocz 800 yazmıştın ama sanki başka birşey takmışsın sanırım ocz 800 ler olmadı..

3dmark06 testi kaç saat mi sürüyor dostum hangi devirde yaşıyoruz 5-10 dk da sonuç karşında...

bilgisayarı ben de sürekli şarj cihazı ile kullanıyorum ama haftada bir tam boşaltıyorum bataryayı.. batarya sürekli takılı vaziyette.. aman ha çıkarıp bi köşede saklayım demeyin.. batarya kullanımı ile ilgili ayrıntılı bir topik varhttp://forum.donanimhaber.com/m_5135687/tm.htm buradan yararlanabilirsiniz..

• kardeş pek fark etmemiş pugan olarak genede enpopiler olanı bu 174.31 ve sana birşey sorcam renk lerde birdeyişklik oldumu ekranda ve dvd rw ses aynımı 2kere hırt hırt yaptın deyişiklerden bizleride haberdar et kardeşşş

• quote:

Orjinalden alıntı: motanyeri

quote:

Orjinalden alıntı: KOMANDOXXX

174.31 arkadaşlar bu sürümü yüklerken bazı arkadaşlar kafa karıştırıyor nasılmı yok eski sürümü kaldır yok inf dosyasını kopyala felan filan yok böyle bişey kardeşim benim yaptım 174.31 bunun 32bit vista ve versiyonu indir dosyayı ac icindeki setup dosyasını tıkla bukadar basit hayırlı olsun 174.31 yeni sürüm hayırlı olsun 3Dark06 sıkorum 3944 yani herkezin dogrusu kendine benden söylemesi ben buşekilde yaptım onu yap şunuyap yok setup tıklayeter

dostum sakin lütfen ilk yükleme tabi ki doğrudan yüklüyorsun ben daha sonra 174.93 ü yüklemek istersen 174.31 i kaldırman gerekir diye yazdım anlayan anladı ki sormadı tekrardan..

şimdi bende yeni aldığım için notebook u ekran kartı driver ı şimdi150 küsürlü bişeyler yazıyo.174.93 yüklemek için o 150 küsürlü şeyi nasıl silicem

• dostum uzun araştırmalar sonucu 800Mhz OCZ için kasmaya gerek olmadığını öğrendim (yurtdışı forumları)
    bizim chipset itibariyle 800Mhz kullanamıyoruz ramleri zaten ..(Santa Rosa Platformu) chipset otomatikman 667 ye downclock yapıyormuş.. gerek yok yani o kadar paraya... yeni nesil platformlarda mümkün olacak bu olay hatta DDR3 ramlar gelecek..
    şimdi 4gb yaptım dual channel performans almak için gelgelelim vistayı 64 bit yapmaya uğraşıyorum şu andabirtakım sorunlarla karşılaştım ve bi de recovery yapmaya.. !! Alt+f10 yapınca recovery yapmıyor meret...

quote:

Orjinalden alıntı: motanyeri

mendux kardeş benden kurtuluş yok görüyorum ki Ram lar gelmiş pc 4 gb olarak görüyor mu uyum sorunu yaşadın mı?? ocz 800 yazmıştın ama sanki başka birşey takmışsın sanırım ocz 800 ler olmadı..

• quote:

Orjinalden alıntı: sovalye_

şimdi bende yeni aldığım için notebook u ekran kartı driver ı şimdi150 küsürlü bişeyler yazıyo.174.93 yüklemek için o 150 küsürlü şeyi nasıl silicem

arkadaşım ilk defa yüklüyorsan birşeyleri silmene gerek yok daha sonraki güncellemelerinde ekle/kaldırda nvidia drivers yazan programı kaldırıp yeni forceware i yüklüyorsun.. yani senin ilk olacağı için komandoxxx unda belirttiği gibi silmeden direk yükleme yapabilirsin..

mendux ben recovery olayını acronis true image ile hallettim.. ilk aldığımda baya bi program yükle-kaldır yapmıştım.. format atıp kurtarma dvd sinden ilk aldığım hale getirdim, kullandığım programları ve oyunları D ye yükleyip C nin yedeğini çıkardım.. bir bootable cd yaptım pc açılmasa bile C yi sektör sektör yedeklediğim ana dönderebileceğim..

komandoxxx 174.93 yükledikten sonra renklerde canlıklı grafik akışında bir hızlanma hissediyorum açıkçası ancak 3dmark06 neden az puan verdi anlamadım gpu testlerinde gayet güzel takılmadan akıcı bir şekilde gösterdi 174.31 de bazen atlama yapıyordu.. bu arada senin bu hırt hırt olayını anlamıyorum benim pc de fan sesi dışında hiç ses yok fan sesi ise hiç de rahatsız edici değil bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excalibros -- 26 Nisan 2008; 8:35:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: uguretes

arkadaşlar biraz yardımınıza ihtiyacım var..............

ACER in modelleri uluslar arası modellermi....

bi akrabam çin e gidecek oradan ACER 5920G T9300 modeli getirtmek istiyorum internette araştırmaya çalıştım ama bulamadım...

oradada aynı model mi geçiyodur ????????[
    sm=s16.gif]

?????????????????????????????????????????????????????????
  • Arkadaşlar kiminiz bios güncellemesi der , kiminiz ekran kartı güncellemesi. Bu yapılan işlemlerin pc ye faydası nedir bana kısaca bahsedebilirmisiniz. Eğer çok faydası var ise bios ve ekran kartının driverlarını nerden indirebiliriz. Şimdiden teşekkürler.
  • @bora arpınar
    Bios güncellemesi ile ilgili mesajda İngilizce de olsa güncellemenin ne için çıkarıldığı belirtilmiş. O özellikler sizin için önemliyse, bios güncellemesi yapmanız daha mantıklıdır. Ancak bios güncellemesi sırasında bir hata oluşursa garantiye girmiyor. Başınızı ağrıtır. Servise yaptırmanız mümkünse, servise yaptırın.
    Ekran kartı sürücüsünü güncelleme ise gözle görülür bir performans getirisi yapmaz genellikle. Ama tabii ki güncel uygulamalarda daha iyi çalışabilmesi için ekran kartının da sürücüsünün yapılması gerekir. Nasıl yapıldığını birkaç sayfa geride uzun uzun anlattım zaten. Kısa bir araştırmayla göreceksiniz.
    Kim ne derse desin, sürücü güncellemesinin en sağlıklı yolu, öncelikle eski sürücüyü kaldırıp, bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yeni sürücüyü kurmaktır.

• ya ben 174.91 indirdim kurdum ama programlarda görünmüyo...sistem bilgisine giriyorum orda da 152 küsürlü görünüyo forceware...
  • O zaman tam olarak kurulamamıştır. BURADA anlattığım gibi yaparsanız, belki faydası olur.
  • bugün 174.93 ü yükledim.oyun grafikleri puanı 5.3 e çıktı
  • Yeni puanınız hayırlı olsun :)
  • 64Bit vista kurma deneyimlerimi paylaşmak istiyorum
    Öncelikle bir 64Bit Vista DVD'si edinirseniz (orjinal,kaçak fark etmez) kurulumda kendi orjinal windows anahtarınızı kullanabiliyorsunuz, tabi home premium 64bit oluyor, ultimate olmuyor..
    Kurulum tamamlandığında sürücüleri tek tek kendimiz yüklememiz de gerekiyor, acerin sitesinden 64bit vista uyumlu sürücüleri tek tek indirip kuruyoruz, olmayanları da recoveryden oluşturduğumuz yedek "sürücü" dvd sinden tamamlıyoruz ve bu kadar..
    Sonuç,
    1- Birtakım uyumluluk problemleri çıkabiliyor, daha erken gibi bu iş için,
    2- Açılış ,kapanış görünüm daha hızlı ,
    3- 5920 VGA -64 bit sürücüsü ve Nvidia temel sürücüsü bozuk..!!!( bu yüzden mavi ekranla karşılaştım ilk defa)
    4- 174.91 nforce yüklenince diğer sürücülere ihtiyaç duymuyor fakat stabilite sorunları olabilir.
    5- Sakın recovery dvd'leriniz (2dvd) yoksa bu işe kalkışmayın geri dönüşü zor
    6- 4GB RAM iniz tam anlamıyla görünüyor , 3DMark06 da örneğin..
    7- Sonuçta ben yeniden fabrika ayarlarına dönüş yaptım , malum stabilite

• Arkadaşlar,

Bir sorum olacak,ACER ASPİRE 5920g - 814G MN modelini kullananlar var mı,Bimeks'deki fırsat günleri kapsamnında bu notebook'un fiyatı düşmüş,teşekkürler.
  • mendux bi soru, sen 64bit yükleyince, yani dvd den yükleyince recovery bölümü silindi değil mi?
    ikinci soru da şu, diyelim dvd den başka bi işletim sistemi kurduk, mesela 64bit vista ultimate.. onun için hdd de, recovery bölümü oluşturabiliyor muyuz? Alt+F10 la her zaman olayı bitirebilmek için?

quote:

Orjinalden alıntı: mendux

64Bit vista kurma deneyimlerimi paylaşmak istiyorum
    Öncelikle bir 64Bit Vista DVD'si edinirseniz (orjinal,kaçak fark etmez) kurulumda kendi orjinal windows anahtarınızı kullanabiliyorsunuz, tabi home premium 64bit oluyor, ultimate olmuyor..
    Kurulum tamamlandığında sürücüleri tek tek kendimiz yüklememiz de gerekiyor, acerin sitesinden 64bit vista uyumlu sürücüleri tek tek indirip kuruyoruz, olmayanları da recoveryden oluşturduğumuz yedek "sürücü" dvd sinden tamamlıyoruz ve bu kadar..
    Sonuç,
    1- Birtakım uyumluluk problemleri çıkabiliyor, daha erken gibi bu iş için,
    2- Açılış ,kapanış görünüm daha hızlı ,
    3- 5920 VGA -64 bit sürücüsü ve Nvidia temel sürücüsü bozuk..!!!( bu yüzden mavi ekranla karşılaştım ilk defa)
    4- 174.91 nforce yüklenince diğer sürücülere ihtiyaç duymuyor fakat stabilite sorunları olabilir.
    5- Sakın recovery dvd'leriniz (2dvd) yoksa bu işe kalkışmayın geri dönüşü zor
    6- 4GB RAM iniz tam anlamıyla görünüyor , 3DMark06 da örneğin..
    7- Sonuçta ben yeniden fabrika ayarlarına dönüş yaptım , malum stabilite

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.