Şimdi Ara

ACER YENİ ÜRÜN - ACER 5920 (T9300) - 3 GB RAM - 8600 GT 512 MB (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
2
Favori
79.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: JaCkBuiLt

Yeni puanınız hayırlı olsun :)

sana teşekkür etmeyi unuttum.
    teşekkürler
  • Arkadaşlar,sadece internet bağlantısı dışında çok fazla bir bağlantımın olmayacağı laptop arıyorum,birkaç model ilgimi çekiyor ancak yine de yorumlarınızı bekliyorum,teşekkürler.
  • recovery bölümü gizli silinmez.. silinseydi geri dönemezdim..dvd çıkartmamıştım o yüzden fabrika ayarlarına dönene kadar akla karayı seçtim..en son forumda bi elemanın yöntemiyle gizli bölümden recovery dvd'leri oluşturup öyle kurtardım.. yoksa Alt+F10 olayı yalan yani..
    64bit yükledikten sonra empowering içinde eRecovery çıkmıyor o yüzden recovery oluşturamıyoruz.. o yüzden 2 tane dvd yi bence herkes hazırlayıp bi köşede saklamalı

quote:

Orjinalden alıntı: cehennemli

mendux bi soru, sen 64bit yükleyince, yani dvd den yükleyince recovery bölümü silindi değil mi?
    ikinci soru da şu, diyelim dvd den başka bi işletim sistemi kurduk, mesela 64bit vista ultimate.. onun için hdd de, recovery bölümü oluşturabiliyor muyuz? Alt+F10 la her zaman olayı bitirebilmek için?

• bu 3dmark06 yı nasıl ölçüyorsunuz
  • kardeş buyur sana hazırlink 3dmark06http://www.inndir.com/3DMark_06_Basic-2981p.html inmesi biraz uzun sürüyor ama deyer
  • DirectX 10 destekli ekran kartları için (yani bizimki) yeni 3DMark testinin çıkmasına 16 saat kalmış,
    ilgili link:
    http://www.futuremark.com/3dmarkvantage/
  • ya ben yeni bişi duydum, yazdım mı daha önce hatırlamıyorum ama yazayım,
    8600M GT GDDR2 ile 8600M GT GDDR3 arasında hiç bir fark yokmuş, tek fark, GDDR3 olan e.kartının kendinden overclock lu olmasıymış, yani, GDD2 karta GDDR3 işlemci ve ram frekansları ayarlanıp, voltajlarda GDDR3 deki gibi yapılırsa bisim e.kartımızla GDDR3 arasında hiçbir fark olmazmış...
    paylaşmak istedim, bilgileri olanlar bu mesajı cevaplarsa çok sevinirim.. teşekkürler...
    birde, bizim notebook.ların e.kartı değiştirilebiliyor ya, ileride Türkiye ye 8800M GT GDDR3 geldi diyelim , ben alsam taksam kullanabilir miyim acaba? yani bizim makinelere uyar mı?
  • daha önce bu konudan bahsetmiştim.. MXM teknolojili kartlarla değiştirebiliriz..
    GDDR3 meselesine gelince dediklerine katılamıyorum keşke öyle olsaydı, 256mb GDDR3 ekran kartı 512MB GDDR2 ekran kartından çok daha iyi..bu kesin yoksa arada fiyat farkı olmazdı..
    bizim ram çalışma frekansı 400mhz ..o/c ile en fazla 450 oluyor.. GDDR3 bi kere 700Mhz den başlıyor ve 900 veya daha fazla o/c olabiliyor..
    BU konu böyle ...yapacak bişey yok

quote:

Orjinalden alıntı: mendux

EVEEEEEET,
    Altta kaldım diye üzülme , üste çıktım diye sevinme..
    Araştırmalarım sonucu elimizdeki grafik kartlarını upgrade edebiliyoruz..yanlış duymadınız
    Aspire 5920g ve birçok laptop modelinde MXM Upgrade özelliği sayesinde beğenmedğiniz ya da yetersiz kalan ekran kartından kurtulmanın bir yolu varmış..8700m GT bir hayal değil artık
    ilgili araştırmalar notebookcheck.com da var ve özellikle şu tabloya ve linkteki siteye dikkat><!

http://www.mxm-upgrade.com/Table.html

şimdi hız zamanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendux -- 28 Nisan 2008; 9:18:54 >

• Arkadaşlar Acer 5572ZNWXMi laptopum var.
    Format atmak istiyorum. Daha önce hiç format atmadım.
    Bana laptopla birlikte 3 cd verdiler.
    -Windows vista OEM Önkurulum Seti (sadece önkurulumda kullanılır yazıyor üstünde)
    -Resource DVD
    -Windows vista starter .

Nasıl atıcam bir bilgisi olan var mı?
    Ayrıca laptopta recovery olayı nedir?
  • quote:

mendux bi soru, sen 64bit yükleyince, yani dvd den yükleyince recovery bölümü silindi değil mi?
    ikinci soru da şu, diyelim dvd den başka bi işletim sistemi kurduk, mesela 64bit vista ultimate.. onun için hdd de, recovery bölümü oluşturabiliyor muyuz? Alt+F10 la her zaman olayı bitirebilmek için?

Ben xp yükledim recovery bölümü komple silindi. Acer'ın masa üstünde çark (dişli şeklinde simgesi var ) şeklinde simgesi mevcut ama mause'nin imleci ile yaklaştığında girilmez işareti çıkıyor. Servisi aradım artık alt F10 ile giremezsin dedi. Bilgisayarı bize getirmeniz lazım bizde imaj diski mevcut yeniden recovery bölünü oluştururuz dediler. Tabi duygusal bir bedel karşılığında.

• Marka CORSAIR
    Ürün Kodu VS2GSDS667D2
    Açıklama Kapasite 2 GB Memory Bus Speed 667 Mhz. (PC2-5300) Form Factor 200 PIN SODIMM Voltaj 1,8V Cas Latency 5 - 5 - 5 - 15
    Özellikler KULLANIM
    RAM Kapasitesi
    RAM Tipi
    RAM Bus Hızı

NoteBook
    2048MB
    DDR2
    667 Mhz

ARKADAŞLAR BU RAM I ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM...SİZCE NASIL???YA DA ÖNERBİLECEĞİNİZ BAŞKA MARKA VARSA YAZABİLİR SİNİZ?
  • soğutucu almayı düşünüyorum ama öneriniz varmı Zalman nc1000 vatanın internet stoğunda kalmamış
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=92239&productid=bs3153
    bu nasıl sizce biraz küçük gibi sanki :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: `Shadow

soğutucu almayı düşünüyorum ama öneriniz varmı Zalman nc1000 vatanın internet stoğunda kalmamış
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=92239&productid=bs3153
    bu nasıl sizce biraz küçük gibi sanki :D

KARDEŞ O SOĞUTUCU 12-15" İÇİN.BU NOTEBOOK A BENCE BİRAZ KÜÇÜK GELİR
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=92239&productid=bs4042#tablnk

ben bundan aldım bakalım gelince söylerim ne kadar başarılı ama nette metediyorlar...
  • arkadaşlar ben sürekli olarak aynen bi soruyu soruyorum ancak bir türlü cevaplayan çıkmadı. bilgisayarda yüksek çöznürlüklü resimler değilde daha düşük çözünürlüklü fotoğraf makinasından filan çektiğim (4.1mp) veya bilgisayarda kayıtlı olan resimler....

bunlar normal crt monitördekiler göre gözle görülür derecede daha bozuk çıkıyor özelliklede resmi büyütürken bu fark dahada açık bir biçimde ortaya çıkıyor. Ekran kartı driver güncellemeside yaptım bu sorun için bi değişiklik olmadı.

forumdaki bazı kullanıcılarda da bu sorunun olduğunu biliyorum acaba herkeste bu sorun varmı

varsa eğer bu sorunu giderebilen bi arkadaş varmı....

yardımcı olursanız valla çok makbule geçer...

• resimlerde ben de öyle bi problem yok kardeş
  • hemen yok demeyin var kardeş de bitürlü bir ayar yapamadım lütfen cözüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: KOMANDOXXX

hemen yok demeyin var kardeş de bitürlü bir ayar yapamadım lütfen cözüm

+1
  • mendux kardeşim nihayet bir intel turbo memory aldım.. şimdi rica etsem bana yardımcı olabilir misin???

1- gördüğüm kadarıyla açacağım kapakta 7 görünen 2 de üzeri kamufle edilmiş olmak üzere 9 adet yıldız vida var.. sadece bunları sökmem yeterli mi yoksa sürpriz var mı ???

2- aleti tam olarak nereye takmam gerekiyor??

3- Driver olarak sadece acerın vistaSP1 rabson driverını kurmam yeterli mi??

4- Ayarları nasıl yapmalıyım??

Şimdiden teşekkürler
  • Hayırlı olsun, şimdiden
    1-doğru 2 tane gizli 7 tane açık vidaları çıkarıyon
    2- 2 miniPCIe slottan boş olanına takacan (birinde wireless kart takılı ,boş olan galiba subwoofer yanında) bulamazsan resmini göndereyim
    taktıktan sonra uygun vidan varsa vidalaman lazım , yoksa bi tanesini wireless kartından sök..
    3- benim aldığım karttan kurulum cdside çıkmıştı orjinal intel'in onunla kuruyorum sorun yaşamadım hiç.. internette de olabilir bilemiyorum
    4- Kurulum için yardımcı readme yi oku ya da ben ilgili bölümü copy paste yapım.. bi de readyboost u aç en son. 1 hafta içinde farkedersin rahatlığı

6. VERIFYING INSTALLATION OF THE SOFTWARE (KURULUM BİTTİKTEN SONRA KONTROL İÇİN YAP!)
    ****************************************************************************

1. Open Device Manager (Refer to Section 4 on how to open the
    Device Manager)

2. For Intel(R) Matrix Storage Manager Driver
    2a. Expand the 'IDE ATA/ATAPI Controllers' entry
    2b. Right-click on
    'Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller'
    2c. Select 'Properties'
    2d. Select the 'Driver' tab
    2e. Select the 'Driver Details' button
    2f. If the 'iaStor.sys' file is displayed, then driver
    installation was successful. Close Device Manager.

3. For Intel(R) Turbo Memory Driver
    3a. Expand the 'Storage Controllers' entry
    3b. Right-click on
    'Intel(R) Flash Cache Logic Chip'
    3c. Select 'Properties'
    3d. Select the 'Driver' tab
    3e. Select the 'Driver Details' button
    3f. If the 'iaNvStor.sys' file is displayed, then driver
    installation was successful. Close Device Manager.

* 7 VERIFYING WINDOWS READYBOOST AND WINDOWS READYDRIVE STATUS

1. Execute the Intel(R) Turbo Memory Graphical User Interface (GUI).
    To execute the GUI, click Start, select Intel(R) Turbo Memory and
    click on Intel(R) Turbo Memory Console.

2. The application displays the status for both Windows ReadyDrive and
    Windows ReadyBoost.

2a. Windows ReadyBoost can have a status of enabled or disabled.

2b. Windows ReadyDrive can have a status of enabled or disabled.

3. Refer to section 8 to manually enable or disable Windows ReadyBoost
    or Windows ReadyDrive.

* 8 MANUALLY ENABLING/DISABLING WINDOWS READYDRIVE AND WINDOWS READYBOOST

1. Execute the Intel(R) Turbo Memory GUI (Refer to Section 7 on how
    to execute the Intel(R) Turbo Memory GUI.

2. The application displays the status for both Windows ReadyDrive and
    Windows ReadyBoost with Intel(R) Turbo Memory Technology.

3. If Windows ReadyBoost or Windows ReadyDrive is disabled with Intel(R)
    Turbo Memory Technology, the user has options to force them to be
    enabled

3a. Click on the "Enable ReadyDrive" or "Enable ReadyBoost" check
    box.
    3b. Close the GUI.
    3c. Reboot the system.
    3d. The features checked in the Intel(R) Turbo Memory GUI will be
    enabled.

4. If Windows ReadyBoost or Windows ReadyDrive is enabled with Intel(R)
    Turbo Memory Technology, the user has options to force them to be
    disabled

4a. Click on the "Enable ReadyDrive" or "Enable ReadyBoost" check
    box.
    4b. Close the GUI.
    4c. Reboot the system.
    4d. The features un-checked in the Intel(R) Turbo Memory GUI will be
    disabled.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendux -- 29 Nisan 2008; 23:47:23 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.