Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kredi alanlar burs için başvurabiliyor mu?
  • ----

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogion -- 7 Eylül 2015; 10:42:33 >
  • Bu sene kyk burs ve öğrenim kredisi başvurusu ne zaman?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekimde

• Merhaba arkadaşlar bilgisi olan yardımcı olabilir mi ben önlisans okumuştum öğrenim kredisi almıştım şimdi ise lisans okuyorum öğrenim kredimi devam ettirebilir miyim

• Şöylede bir durum var Veteriner 3. sınıf öğrencisiyim ilk sene 300 2. sene 330 lira kredi alıyorum. Ocak ayında almaya başlayacak arkadaşlar konu başlığında da dendiği gibi 330 lira almayacaklar her sene belli bir miktar artış gösteriyor bu meblağ ocaktan sonra yani yeni alacaklar için büyük ihtimalle 350 lira olacak
  • arkadşlar 9aydır almış olduğum krediyi iptal ettirmek istiyorum. kyk ya 3hafta önce elektronik eposta yazdım dönüş yapmadılar. ekim ayı parasını yatırmadan iptal etmem lazım, bana bir fikitr verin
  • ulan64ude kullanıcısına yanıt
    Kyk nin sitesinde ornek dilekceler var.o islem icin ankaradaki merkeze dilekce gondermen lazim

• Arkadaşlar burs veren güncel kurum ve vakıflar listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Şu anda Vakıflar Genel Müdürlüğü burslarına başvurular başladı..
    http://www.edebiyatciyim.com/burs-basvurulari-ve-burslar-hakkinda-bilgi/
  • Ben üni 1.sınıfta kredi çıktı almadım ama 2.sınıfta almak istiyorum bana kredi verirler mi verirlerse ne kadar verirler.yanı 2.sınıfta alacağım için kredi miktarı düşer mi yanı nasıl olur sizce

• Burs Kredi başvuru ne zaman başlıyor tam bilen yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskici34

Burs Kredi başvuru ne zaman başlıyor tam bilen yok mu?

up takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naples

quote:

up takip

UP 2, yok mu bilen duyan?
  • yüksek lisans için kyk burs-kredi başvuruları ne zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glenn Rhee

Hazırlık sınıfı ögrencileri bu krediden yararlanabiliyor mu arkadaşlar ?

Öğrencisin sonuçta yararlanabilirsin diye biliyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Naples

quote:

up takip

UP 2, yok mu bilen duyan?

duyumlarda kabul
  • Okuldan başarı bursu alıyorum.Kyk ya başvurabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Galatasaray101o10

quote:

Orijinalden alıntı: ogkasa

quote:

Orijinalden alıntı: dasise

quote:

Orijinalden alıntı: uğurL

ya devlet size hiçbir emek harcamadan para veriyor ne bu şikayetler ? asgari ücretle köle gibi çalıştırılan insanlar var biraz anlayışlı olun şükredin bırakın şikayeti.

Şükürcü zihniyet de gelmiş.

1) Buradaki çoğu kişi kredi bekliyor. Krediyi mezun olduktan sonra faiziyle geri ödüyoruz. Aynı banka gibi işliyor. Haliyle insanlar parasının karşılığında adam gibi bir hizmet bekliyor.

2) Bu demek değil ki kredi dışındakiler şükürler olsun diyip şikayet etmesin. Kredi dışındaki bursları da zaten biz veriyoruz. Sanki devletin başındaki adamlar maaşlarından arttırıp bize para veriyorlar. Babam 30 yıldır çalışıyorsa 30 yıldır maaşından benim bugünlerim için para kesiliyor. Biz buna vergi diyoruz. Haliyle yıllardır ödediğimiz vergilerin karşılığı olarak adam gibi bir hizmet almak istememiz çok doğal.

Fakat senin gibi dar görüşlü ve şükürcü zihniyete sahip olanlar yüzünden hiçbir zaman kamu hizmetleri iyileşmiyor, iyileşmeyecek.

1) Kredi faizini bir araştır ilk önce ne kadar düşük olduğunu göreceksin. Sana destek veriliyor olmasa daha mı iyiydi hayır.

2) Benim babam da devlete vergi veriyor o zaman biz vergi vermeyelim çünkü bana burs çıkmadı. Devlet adamları cebinden versinler benim bursumu. Bu nasıl bir zihniyettir arkadaş. Ben devlete vergi veriyorum devlet beni özel arabayla kapımdan alıp okuluma götürsün. Akşamları gelsin yemeğimi yapsın. Ne de olsa ben vergi veriyorum. Yobazlık yapmayın mümkünse. Bu devlet sayesinde sağlıktan, eğitimden ücretsiz yararlanıyorsun. Ben burda siyaset yapmıyorum. Devlet denen yapı üzerinden konuşuyorum. Durumumuz belli. Herşey güllük gülistanlık değil. Bir şey isterken bunları göz önüne alın. Her zaman amerikayla değil birazda Afrikayla kıyaslayın ülkemizi. Bizde su gibi petrol akmıyor. Dünya'nın süper gücü değiliz. Birazcık da bunları düşünün.

sarayı yaptırırken amerikadaki saraylarla kıyaslıyoruz ya onlarda var bizde niye olmasın ki diyoruz ya. aç olduğumuzda mı afrika aklımıza gelsin ? saraya, suriyeliye bütçe var ama öğrencilere yok. suç devlette değil sizin gibi zihniyetlerde.

Bir senelik yorum olmasına rağmen + butonu kabul etse defalarca kez basardim. Ne zaman kötü bişey olur kendilerini daha kötüsü var diye avutmaya başlarlar. Yok arkadaşım yok! Eğer yaşıyorsan en iyisini istemek senin hakkın. Öyle her kötü bişey olduğunda daha kötüsü var diye kandırmayın kendinizi. En iyisini isteyin hep.
    Ayrıca vergi olayı hakkında konuşan arkadaşa karşı çıkanlara soruyorum. O sarayın parasıyla kaç çocuğa burs verilebilirdi ? Ya da peki ona tamam prestij için gerekli diyelim. Peki bizi savunan(!) milletvekillerinin maaşlarını makul seviyelere indirip ordan kalanlarla kaç çocuğa burs verilebilir ? Diyanet İşlerinin nereye gittiği belli olmayan bütçesinden biraz kisilip kaç öğrenci okutulabilir ? Bunlar hep fahiş rakamlar, ama bi öğrencinin hayatını değiştirebilecek potansiyelde şeyler.
    Ayda 15 bin lira alan bi Milletvekili kendisinin bir aylık maaşıyla bir öğrenciye 3,5 sene burs verebilir bunları hiç düşündünüz mü mesela?
    Hiç sanmıyorum..
    Neyse hadi o zaman bugünde açlıktan ağzımız kokmadigi için çok şükür diyelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar, yüksek lisans için kyk bursu alma olasılığım, lisansta bursa alma olasılığıma göre daha mı yüksektir? çoğu yüksek öğrencisine burs çıkıyor diye duymuştum. bir de, lisans öğrenimi boyunca kyk kredi veya burs almamış kişilerin, yüksekte bunları alma ihtimali de artıyor deniyor. nedir bunun aslı?
  • ne kadar faiz oluyor 4 sene sonunda?

• 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.