Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Orijinalden alıntı: nasrettin47

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Çiçikov

quote:

Arkadaşlar şaka mı bu? Kredi bile çıkmamış. Bu nedir ya. Bari kredi çıksaydı. Şu an tüm hayallerim, planlarım hepsi suya batmış oldu. Bu nasıl bir iştir ya. Hiçbir zaman kredi yatmayacak mı yani anlayamadım. Nedir bu?

Hazırlığı yarım dönemde bitirip okulu dondurmadan 1. sınıfa başladım, sene kaybı ne yahu?

ÖĞRENİM KREDİSİ VEYA BURS KAZANAMADINIZ!
    Başvuru İptal Nedeniniz : OKULA GİRİŞ YILINIZ VE BULUNDUĞUNUZ SINIF İTİBARİYLE YIL KAYBINIZ OLDUĞU TESPİT EDİLDİĞİNDEN BURS/KREDİ YÖNETMELİĞİ HÜKÜMLERİ GEREĞİNCE MÜRACAATINIZ İŞLEME ALINAMAMIŞTIR.

şanssızlık. makine...

Böyle bir saçmalık olamaz. Olay çözülene kadar her şeyi yaparım, artık parasında değilim işin, bu saçmalığa deli oluyorum. Mail atmamı istediler Twitter'dan ulaştığımda, attım, yarın da KYK'yı arayacağım.

İstanbul'da gidebileceğim bi yer var mı bunun için?

Sorununuz nedir?
    Twitter den kyk ya twit atarsaniz hemen ilgileniyorlar resmi tatil değilse.

Alıntıları göster butonuna tıkladınız mı hocam? İlk alıntıda yazıyor sorunum.

quote:

Arkadaşlar şaka mı bu? Kredi bile çıkmamış. Bu nedir ya. Bari kredi çıksaydı. Şu an tüm hayallerim, planlarım hepsi suya batmış oldu. Bu nasıl bir iştir ya. Hiçbir zaman kredi yatmayacak mı yani anlayamadım. Nedir bu?

Hazırlığı yarım dönemde bitirip okulu dondurmadan 1. sınıfa başladım, değil sene kaybı, yarım dönem öndeyim ne sene kaybı ne yahu?

ÖĞRENİM KREDİSİ VEYA BURS KAZANAMADINIZ!
    Başvuru İptal Nedeniniz : OKULA GİRİŞ YILINIZ VE BULUNDUĞUNUZ SINIF İTİBARİYLE YIL KAYBINIZ OLDUĞU TESPİT EDİLDİĞİNDEN BURS/KREDİ YÖNETMELİĞİ HÜKÜMLERİ GEREĞİNCE MÜRACAATINIZ İŞLEME ALINAMAMIŞTIR.

Tweet attım, geri dönüş olmadı ama benle aynı sorunu yaşayan birine mail atın şeklinde cevap vermişler. Mail attım, umarım tatil günü diye ilgilenmemezlik yapmazlar. İstanbul'da gidebileceğim bir yer var mı?

Geçen sene beni acil atarmisiniz demiştim Suat Kılıç in yardımcısı aramışti :d
    Bu arada kyk istanbul bölge Müdürlüğü var oraya gidebilirsiniz.

DENİZABDAL MAH.AHMET VEFİK PAŞA CD. NO:78 ÇAPA FATİH

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 200 230 civarı tahmin ediyorum

• quote:

Çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 1 Ocak 2015; 1:30:19 >
  • O zaman Kıbrıs'a dönmeden Cuma günü gidip notere bu işi halledip kargoyla göndereyim genel müdürlüğe kefaletnameyi. Bundan sonra başka bir işlemim kalmayacak herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Babası Kuyumcu arkadaşım burs alırken, bir dediği iki edilmezken, aldığı kıyafetler asgari ücretten fazlayken burs alıp, benim annem, babam 20 küsür yıllık öğretmen olduğu ve toplam gelirleri daha az olduğu halde devletin bana sen zenginsin deyip, ona yoksul demesi kabul edilemez. Tepki gösterenlerin bir kısmı benim durumumda olanlar. Ben burs istemiyorum, ihtiyacı olan arkadaşımın aldığı para artsın, haksız para alanların önü kesilsin diyorum ama nerde...

Memur çocuklarına Burs şansı çok az. Eğer ki çocuğun babasının üzerine araba bir kaç tane ev ve arsa varsa cikmazdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

O zaman Kıbrıs'a dönmeden Cuma günü gidip notere bu işi halledip kargoyla göndereyim genel müdürlüğe kefaletnameyi. Bundan sonra başka bir işlemim kalmayacak herhalde?

Başka işlem kalmıyor

• quote:

quote:

Çok teşekkürler.

Rica ederim :)

• Şu evlenince silinen borç muhabbeti vardı.(Kredi) Bayağı bir patlamıştı hatta geçen yıl. Bayağı bir şeylere kalkışanlar oldu...

O konu hakkında son durumu bilenler var mı ? Hazır okul bitiyor, kısmette hazır
  • Hocam yıllık 6*330 alacaz 4 yıl aldığımızı varsayarsak 7920 TL yapıyor. Yıllık üfe ne kadar oluyor ve geri ödemede nasıl yaparak hesaplanıyor? Lütfen benim aldığım paranın ne kadar geri ödemesi olacağını yaklaşık olarak hesaplayabilir misiniz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wyn35Tra

quote:

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

quote:

Orijinalden alıntı: abzurtmen

2 senedir kredi aliyorum ozelden,bilgilendirebilirim her konuda. Iyi geceler.

hocam taahhütnameyi onayladım e devletten , şu an da ziraatbankasından sorgulattığımda tc y girince burs kredi sonuçlandırılmamıştır diyor , üni bölüm girince mimarona şubesidir diyor . Ve şu an hangi adımları izlemem lazım , tc min son 2 rakamı 52 krediyi ayın hangi gününde alacağım ?

+++ şuan sorunması gereken asıl soru bu ziraat bankası şubesini ögrenemedim

Ziraat Şubesi kafanıza çok takılmasın. Oturduğunuz yerde ki bir ziraat şubesine gidip gerekli işlemlerden sonra banka kartınızı alabilirsiniz

Hocam kykdan girince tc yazinca bisey cikmiyor uni bilgilerini girince sube cikiyor okulun civarindaki. Benim evimin tam karsisinda ziraat var. Ben simdi ziraata ugrayayim mi hallederler mi yoksa esek gibi okulun oraya mi gidicem. Bide yarin resmi tatil de cuma gunu acilir mi. Bu sogukta ebesinin seyine gitmek istemiyorum.

• Hocam 9. Madde kafamı karıştırdı biraz açar mısın, yaz aylarında (temmuz ağustos) okul tatilken krediyi yatırmıyorlar mı? Haziran ayında burs bitiyor mu, tekrar mı başvuru yapmamız gerekiyor her yıl? Yani mesela ben bursu kazandım şu An.

ben bir sonraki ocağa kadar, hatta üniversite hayatım boyunca bu kesilmeyecek diye düşündüm, tekrar tekrar başvuru mu yapıcaz

Bi de dediğim gibi bu krediyi sadece ocak-haziran arası veriyolarsa ne anladım ki ben bu işten? 1800 lira krediyi vereceklerine 36 ay vadeli 24 ay Taksitli 5000 lira ihtiyaç kredisi çekerdim ben. Kafam çok karıştı, aydınlatın beni bi

• Arkadaşlar şu sitede bu ayki kredim yatmış gözüküyor. Yani bu kredimin kesilmeyip devam ettiği anlamına mı geliyor sizce?Çünkü bir nedenden dolayı bu sene hiç okula gitmedim.https://www.kyk.gov.tr/web/Yurtkur/ogrenimOdemeParametreGiris.do
  • quote:

Orijinalden alıntı: calibrane

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam taahhütnameyi onayladım e devletten , şu an da ziraatbankasından sorgulattığımda tc y girince burs kredi sonuçlandırılmamıştır diyor , üni bölüm girince mimarona şubesidir diyor . Ve şu an hangi adımları izlemem lazım , tc min son 2 rakamı 52 krediyi ayın hangi gününde alacağım ?

Ziraat Şubesi kafanıza çok takılmasın. Oturduğunuz yerde ki bir ziraat şubesine gidip gerekli işlemlerden sonra banka kartınızı alabilirsiniz

Hocam kykdan girince tc yazinca bisey cikmiyor uni bilgilerini girince sube cikiyor okulun civarindaki. Benim evimin tam karsisinda ziraat var. Ben simdi ziraata ugrayayim mi hallederler mi yoksa esek gibi okulun oraya mi gidicem. Bide yarin resmi tatil de cuma gunu acilir mi. Bu sogukta ebesinin seyine gitmek istemiyorum.

Genelde bütün ziraat ler hesap işlemini yapıyor bana ağrı Şubesi çıkmıştı ben kırklareli de yaptım işlemleri

• quote:

Orijinalden alıntı: 18XET01

Hocam 9. Madde kafamı karıştırdı biraz açar mısın, yaz aylarında (temmuz ağustos) okul tatilken krediyi yatırmıyorlar mı? Haziran ayında burs bitiyor mu, tekrar mı başvuru yapmamız gerekiyor her yıl? Yani mesela ben bursu kazandım şu An.

ben bir sonraki ocağa kadar, hatta üniversite hayatım boyunca bu kesilmeyecek diye düşündüm, tekrar tekrar başvuru mu yapıcaz

Bi de dediğim gibi bu krediyi sadece ocak-haziran arası veriyolarsa ne anladım ki ben bu işten? 1800 lira krediyi vereceklerine 36 ay vadeli 24 ay Taksitli 5000 lira ihtiyaç kredisi çekerdim ben. Kafam çok karıştı, aydınlatın beni bi

Haziran temmuz agustos ayında bursun yatar. Sadece haziran sonunda okuduğun üniversite başarı durumunu kyk ya gonderir. Dönem uzatmis isen bursun kesilir. Sigortalı bir işe girsende sigorta nin asgari ücret in 3 te 2 sinden az maaş alıyorsun şeklinde yatirilmasi gerekli yoksa burs krediye döner

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Genelde bütün ziraat ler hesap işlemini yapıyor bana ağrı Şubesi çıkmıştı ben kırklareli de yaptım işlemleri

Tamam hocam gece gece icimi rahatlattin. Allah da sana rahatlik versin. Cok tesekkurler. Iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: CakeMonster

Arkadaşlar şu sitede bu ayki kredim yatmış gözüküyor. Yani bu kredimin kesilmeyip devam ettiği anlamına mı geliyor sizce?Çünkü bir nedenden dolayı bu sene hiç okula gitmedim.https://www.kyk.gov.tr/web/Yurtkur/ogrenimOdemeParametreGiris.do

Krediyi sen kesmedikce kesilmez

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam hocam gece gece icimi rahatlattin. Allah da sana rahatlik versin. Cok tesekkurler. Iyi geceler

Rica ederim iyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim iyi geceler :))

• quote:

Orijinalden alıntı: memet7991

quote:

dostum şimdi 17.100 tl diyor ya bu 3 sene sonra felan 19 bine fln çıkmaz deme yanı sabit bu parayı ödeyeceğim

tabikide bu para değişecektir hocam. Çünkü her sene zam yapılıyor onları ekleyecekler faiz eklenecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXe20

Hocam yıllık 6*330 alacaz 4 yıl aldığımızı varsayarsak 7920 TL yapıyor. Yıllık üfe ne kadar oluyor ve geri ödemede nasıl yaparak hesaplanıyor? Lütfen benim aldığım paranın ne kadar geri ödemesi olacağını yaklaşık olarak hesaplayabilir misiniz?

6 ile neden carptiniz ki 12 ay boyunca ödeme yapılıyor ve kredi-burs miktarı her sene artıyor ÜFE TÜFE değişiyor bunları şimdiden hesaplamak zor olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 18XET01

Hocam 9. Madde kafamı karıştırdı biraz açar mısın, yaz aylarında (temmuz ağustos) okul tatilken krediyi yatırmıyorlar mı? Haziran ayında burs bitiyor mu, tekrar mı başvuru yapmamız gerekiyor her yıl? Yani mesela ben bursu kazandım şu An.

Haziran temmuz agustos ayında bursun yatar. Sadece haziran sonunda okuduğun üniversite başarı durumunu kyk ya gonderir. Dönem uzatmis isen bursun kesilir. Sigortalı bir işe girsende sigorta nin asgari ücret in 3 te 2 sinden az maaş alıyorsun şeklinde yatirilmasi gerekli yoksa burs krediye döner

işe 3 aya kadar girebilirsin. 3 aydan fazla çalışırsan asgeri ücretle kesilir.

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.