Şimdi Ara

açıköğretim akşam lisesi ve askerlik cevapların bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba . hiç vakit kaybetmeden konuya giriyorum.

ben şuan açıköğretim akşam lisesinde son sınıfta okuyorum. hem dışardan sınava giriyorum hemde yüz yüze eğitim görüyorum her gün okula gidiyorum akşamları.

benim yüz yüze eğitimim haziranda tamamlanıyo.akşam lisesi bitiyo. mayıs ayındada sınavlara girmiştim dışardan 3 tane zorunlu dersim vardı dil ve anlatım dersleri bunları veremezsem tekraardan temmuz ayında sınava girecem. ve ben 92 doğumluyum bizim askerlik tecili temmuzdaymış. sınavlarda aksine temmuzda. ve ben askerliğimi tecil yapabilirmiyim. askerlik şubesinden benle aynı durumda olan bi arkadaşa demişler. yüzyüze eğitim akşam lisesi bittiyse vede mayısta girdiğin sınavlardan geçemezsen askerliği tecil ettiremezsin. ben akşam lisesini bitirdim. ve dışardan sınavlarım var askerlik tecil olmuyomuş ya akşam lisesinde zayıf bırakıcakmışsın yada geçip askere . sizce doğrumu .

kısacası beni akşam lisesi yüz yüze eğitimim tamamlanıyo 6-7 gün sonra ve sadece dışarıdan 3 tane dersim kalıyo bu durumda askerliğimi tecil ettirebilirmiyim.

çünkü iki senelik direk geçiş hakkını kullanıcam vede tecil zamanı gelirse ve ben hala dışardan sınava giriyosam tecil olurmu

acillll cevaplarınızı bekliyorum saygılar teşekkürler.

• Muayene olur olmaz askere almazlar şubatta bile gitsen temmuzda sınava giricem diyorsun o zaman mezun olup tecil hakkını kullanan bilirsin
  • benim bildiğim muayene olursan askere gideceğin günü beklersin yani gidersin. demekki yanlış biliyomuşum.

şimdi tecil ettirebilirim yani muayeneye girmeden tecil olmazmı.
  • arkadaşlar şimdi benim akşam lisesi bitti ... adece dışardan girdiğim sınavlar kaldı 23 - 24 temmuzda girecem . ama 92 doğumluların yoklamaları muayeneleri 1 temmuzda başlıyomuş. ben şimdi dışardan sınava girerken tecil ettirebiliyomuyum çünkü temmuzdaki sınavlarım son. bidaha sınav yok . lise diplomamı alıp üniversiteye gidecem ...

cevapları bekliyorum saygılar.
  • Diğer açtığın konuda cevap yazdım .
  • Değerli Big G,

Açıköğretim Lisesi mezunu olmadan,yani şubene mezun olduğuna dair bir belge(çıkma belgesi,mezun yazısı,diploma) vermeden askerliği tecil ettiremezsin ne yazık ki. Ancak sınavlara asker de de girebilir ve mezun olabilirsin. Ya da bir süre askerlik şubesine uğramamak kaydı ile,mezun olup diploma ile askerlik şubesine gider ve tecil işlemini gerçekleştirebilirsin.
  • gerçekten birazda olsa rahatladım.. şimdi ben 10 haziranda açıklanıcak sınavlardan 3 desimi veremezsem en kötüsü temmuzdaki sınavlarda verir. diplomamı alırım veya çıkma belgemi diploma biraz geç geliyo. askerliği tecil ettirebilirim ozaman ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi arkadaşım okuduğuna dair belge ile ek c 2 formunu alıp kütüğünün bulunduğu yalova askerlik şubesine yolladı ve 5 gün sonra şubeyi arıycak kaç yıl tecil olduğunu öğrenicek..

sizce böyle yapmak mantıklımı.. çünkü burdaki şubelerde sorun çıkarıp sinir bozuyolar...

eğer sorun olmaz ise pazartesi bende samsun askerlik şubesine belgelerimi yollayıp tecilimi yapıcam allah kısmet ederse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.