Şimdi Ara

Açıköğretim İLahiyat 2 yıllık önlisans okumak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamün aleyküm kardeşlerim..ben 2 yıllık önlisans ilahiyat yazmayı düşünüyorum inşaallah..4 yıllık olmadığı için 2 yıllık yazcam...sonra bitirince dikey geçişle 4 yıllık ilahiyata geçiliyormu?..ben biraz araştırdım geçiliyor yazıyor ama sizede soruyim dedim..dikey geçiş sınavını geçtik diyelim 3.sınıfı nasıl okuyoruz yine açıktanmı yoksa bi üniversiteyemi gidiyoruz..sorularıma cevap verirseniz sevinirim..şimdiden sağolun..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açıköğretim İlahiyat 2 Yıllık Ön Lisans Eğitimi

İlahiyat alanında ön lisans eğitimi almak isteyenler için Açıköğretim İlahiyat 2 yıllık programı uygun bir seçenektir. Bu program, ilahiyatın temel ilkelerini ve kavramlarını edinmenizi sağlar.

Programın Özellikleri:

• Uzaktan eğitim yöntemi: Program, uzaktan eğitim yöntemi ile yürütülür ve bu nedenle öğrencilere zaman ve mekan esnekliği sunar.
    • Esnek eğitim süresi: Programın tamamlanması için 2 yıl süre tanınır, ancak öğrenciler kendi hızlarına göre çalışabilirler.
    • Sağlam müfredat: Müfredat, ilahiyatın temel konularını kapsar, böylece öğrenciler alan hakkında sağlam bir temel edinirler.

Uygun Adaylar:

• İlahiyat alanına ilgi duyanlar
    • Alanında çalışmak isteyenler
    • Uzaktan eğitim formatına uygun olanlar

Kariyer Olanakları:

Açıköğretim İlahiyat 2 yıllık ön lisans programını tamamlayanlar, aşağıdaki alanlarda çalışma fırsatı bulabilirler:

• Cami görevlisi
    • İmam hatip
    • Müftü yardımcısı
    • Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni (ilkokul ve ortaokul için)

Başvuru Süreci:

Programa başvurular, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin resmi web sitesi üzerinden yapılır. Başvuru koşulları ve belgeleri hakkında detaylı bilgi yine aynı web sitesinde yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

• Açıköğretim
    • İlahiyat
    • Ön lisans
    • Uzaktan eğitim
    • Müfredat
    • Kariyer olanakları
    • Cami görevlisi
    • İmam hatip
    • Müftü yardımcısı
    • Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkan_tevetoglu

Selamün aleyküm kardeşlerim..ben 2 yıllık önlisans ilahiyat yazmayı düşünüyorum inşaallah..4 yıllık olmadığı için 2 yıllık yazcam...sonra bitirince dikey geçişle 4 yıllık ilahiyata geçiliyormu?..ben biraz araştırdım geçiliyor yazıyor ama sizede soruyim dedim..dikey geçiş sınavını geçtik diyelim 3.sınıfı nasıl okuyoruz yine açıktanmı yoksa bi üniversiteyemi gidiyoruz..sorularıma cevap verirseniz sevinirim..şimdiden sağolun..

2 yıl açıköğretim ilahiyat okuduktan +2 ilitam(yani uzaktan +2 yıl ilahiyat eğitimi) tamamlayarak ya da örgün +2 yıl olarak tamamlayabilirsiniz. örgün dgs puanları biraz daha yüksek diye biliyorum. her iki türlü de tamamlarsanız lisans mezunu sayılıyorsunuz normal 4 yıllık bi ilahiyat mezunundan farkınız kalmıyor. dgs'de sadece türkçe yaparak bile ilitam kazanabilirsiniz tabi üniversitedeki obp(başarı puanı) yani notlarınız yüksek tutmanızda iyi olur. rahatlıkla kazanabilirsiniz. ben de 4 yıllık bi ilahiyat istiyorum fen bilgisi öğretmenliğini bıraktım yani puanım kırılacak + meslek lisesi bilgisayar mezunuyum. kısmet inşallah istediğimiz yerleri kazanırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 22 Kasım 2012; 18:04:14 >

• çok sağol goloet kardeşim Allah yardımcımız olsun inşaallah
  • Şuanki şartlara göre okunabilir mi ya okuyan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle giderse 2 yıl içinde din kültürü öğtetmen atama sayısının mezun sayısına oranı düşeceğinden pek tavsiye etmiyorum.

• İmam olunsa iyidir :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.