Şimdi Ara

ACİL : 6 m2 oda ısıtma problemi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben kıbrısta okumaya çalışan bir öğrenciyim. Öğrenci evinde kalıyorum malum öğrenci evlerinde genel bir ısınma problemi vardır ama bizimki aşırı diyebilirim. Ev güneydoğu dan birazdaha doğuya bakan bi cephede olmasına rağmen ev gece gündüz buz gibi. Geçen senelerde pek problem olmuyordu odadaki klima ile idare ediyordum çok soğuk olunca fakat bu sene aşırı bir soğuk var klima da çok eski bir model olduğu için ( bide 6 m2 odaya 12000 btu takmış adamlar o da nasıl bişeyse kendini zor ısıtıyor o kadar eski yani ) elektrik Türkiye'den daha pahalı olduğundan gelecek faturayı düşününce elim varmıyor kullanmaya . Evin içi resmen dışarıdan daha soğuk ağzımızdan buharlar çıkıyor yorganların altında kat kat giyinerek oturuyoruz buna rağmen yinede üşüyoruz yalıtım denen şey 0. Ev 2+1 en üst kat( çok büyük dezavantaj ) 2 arkadaş kalıyoruz odalar 6 m2 aşşağı yukarı salonu pek kullanmıyoruz o yüzden 6m2 bi odayı ısıtmak için tavsiyelerinizi bekliyorum. Konunun biraz aciliyeti vardır yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Edit : Son ölçümlere gere şuan odalar 12 derece :'(
    Edit 2 : Katalitik soba hakkında düşünceleriniz nedir ? kurtarırmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nelth. -- 13 Aralık 2013; 20:20:10 >

• Soba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi hocam pencerelerde ki açıklar varsa kapanma yerlerinde sünger falanla kapatıverin oraları. dış kapı aralarına da sünger çekebilirsiniz. en ucuz çözüm biraz da uğraş verecek ama ufak bi soba gidi duruyor.
  • termal içlik denen bi olay var 200 tl ile ısınma ihtiyacın ortadan kalkıyor istersen -10 derece olsun içerisi yine bir şey hissetmessin araştır derim. * kesinlikle bunu dikkate al!

ne kadar etkili olur bilmem amahttp://kacirmayiz.com/ bu sitede ki son fırsata bak ölç tart günlük nekadar elektrik harcıyor falan belki işini görür.

pencerelerin birleşim noktasındaki plastikleri ısı kaybıdır ona uygun çözüm bul. 10 tl lik yalıtım malzemesiyle pencere plastiklerini kaplayabilirsin

eğer zeminden ısı kaybediyorsanız yere yalıtım malzemesi döşeyin üstüne halı koyarak zarar görmesini engellersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nelth.

Merhaba arkadaşlar ben kıbrısta okumaya çalışan bir öğrenciyim. Öğrenci evinde kalıyorum malum öğrenci evlerinde genel bir ısınma problemi vardır ama bizimki aşırı diyebilirim. Ev güneydoğu dan birazdaha doğuya bakan bi cephede olmasına rağmen ev gece gündüz buz gibi. Geçen senelerde pek problem olmuyordu odadaki klima ile idare ediyordum çok soğuk olunca fakat bu sene aşırı bir soğuk var klima da çok eski bir model olduğu için ( bide 6 m2 odaya 12000 btu takmış adamlar o da nasıl bişeyse kendini zor ısıtıyor o kadar eski yani ) elektrik Türkiye'den daha pahalı olduğundan gelecek faturayı düşününce elim varmıyor kullanmaya . Evin içi resmen dışarıdan daha soğuk ağzımızdan buharlar çıkıyor yorganların altında kat kat giyinerek oturuyoruz buna rağmen yinede üşüyoruz yalıtım denen şey 0. Ev 2+1 en üst kat( çok büyük dezavantaj ) 2 arkadaş kalıyoruz odalar 6 m2 aşşağı yukarı salonu pek kullanmıyoruz o yüzden 6m2 bi odayı ısıtmak için tavsiyelerinizi bekliyorum. Konunun biraz aciliyeti vardır yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

ben lefkedeydim orası bide denizden eserdi vay be ne günlerdi yorgan altında alırdım çayı ulan hüzünlendim yine

• quote:

Orijinalden alıntı: Jaxn

şimdi hocam pencerelerde ki açıklar varsa kapanma yerlerinde sünger falanla kapatıverin oraları. dış kapı aralarına da sünger çekebilirsiniz. en ucuz çözüm biraz da uğraş verecek ama ufak bi soba gidi duruyor.

Kapı pencere kenarları süngerle kapalı zaten ama duvarlar ve zemin buz gibi soba da 6 m2 lik oda için hem zahmetli hem ev sahibinin izin vereceğini sanmam hemde odaların konumu nedeniyle 2 odaya da soba kurmak mantıksız boruda çekilmez çünkü çok garip bi yapıda ev. Bütün ev için düşünmüyorum sadece 2 tane 6m2 lik oda ısınsın yeter.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jaxn

şimdi hocam pencerelerde ki açıklar varsa kapanma yerlerinde sünger falanla kapatıverin oraları. dış kapı aralarına da sünger çekebilirsiniz. en ucuz çözüm biraz da uğraş verecek ama ufak bi soba gidi duruyor.

Kapı pencere kenarları süngerle kapalı zaten ama duvarlar ve zemin buz gibi soba da 6 m2 lik oda için hem zahmetli hem ev sahibinin izin vereceğini sanmam hemde odaların konumu nedeniyle 2 odaya da soba kurmak mantıksız boruda çekilmez çünkü çok garip bi yapıda ev. Bütün ev için düşünmüyorum sadece 2 tane 6m2 lik oda ısınsın yeter.

hocam o zaman hasta olmaya değmez diyerek elektrikli sobalardan alıcaksınız 2 tane. odalara da tamamen zemini kaplayacak halıfleks falan çekin. yapıcak birşey yok..

• internette araştırırken böyle bir alet buldum piknik tüpüne takılıyormuş sizce işe yararmı ?

edit : evde sadece buzdolabı 2 tane laptop , tv ve odaların ampulleri çalışmasına rağmen 100 lira fatura geliyor ( 60 lira kullanım gerisi vergi )

o yüzden elektrikli ısıtıcı haricinde çözümler arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nelth. -- 13 Aralık 2013; 19:46:53 >
  • kardes soba olmaz elektrik ile olmaz diyorsunda baska isi verecek bir teknoloji suan yok o zaman mecbur yorgan battaniye altinda yasayacaksin

• quote:

internette araştırırken böyle bir alet buldum piknik tüpüne takılıyormuş sizce işe yararmı ?

edit : evde sadece buzdolabı 2 tane laptop , tv ve odaların ampulleri çalışmasına rağmen 100 lira fatura geliyor ( 60 lira kullanım gerisi vergi )

o yüzden elektrikli ısıtıcı haricinde çözümler arıyorum

bir 5 6 sene önce vardı bu aletten bizde. küçük tüpe takılıyordu. dükkan varken orayı ısıtıyorduk. orayı değilde kim varsa üzerine tutuyordu o şekil. sonra ufolar öçıkınca çöp oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

kardes soba olmaz elektrik ile olmaz diyorsunda baska isi verecek bir teknoloji suan yok o zaman mecbur yorgan battaniye altinda yasayacaksin

odalar karşılıklı arasında tuvalet var tuvaletemi kuracam sobayı ayrıca ev sahibi izin vermiyor yoksa soba bende isterim elektrikli aletlerin de ne kadar tükettiği belli hiçbirşey kullanmazken 100 lira fatura geliyor zaten para varda bizmi kullanmıyoruz imkanları söyledim madem uygun bi önerin yok yazma arkadaş mesaj kasmak için saçma saçma cevaplar atmayın. 2 tane 6 m2 oda var 12 derece odaların içi illa tişörtsüz gezicek kadar sıcak olması gerekmiyo 3 kat kazak üstüne mont ve 2 kat alt eşofman la oturacagima( ki hala titriyorum soğuktan ) 1 kazak ve 1 eşofman la oturabilecek sıcaklığa ulaşmaya çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nelth. -- 13 Aralık 2013; 20:15:41 >

• Fakirlik cimrilik olmuş peki öyle olsun ben cimriyim paraya kıyamıyorum paranın köpeği oldum o yüzden harcamıyorum.
  • Paran yoksa bizim gibi kalın giyinir oturursun.Parasız ısıtma falan olmaz.Galiba hayat şartlarıyla ilk kez tek başına uğraşıyorsun.Yere bir kilim koy sonra bildiğin gibi takıl.
  • 12.000 BTU'nın yetmesi gerek aslında
  • kardeş cep sobası diye bir şey var çok pahalı da değil istersen yorumlarına bakabilirsin işini görür inş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.