Şimdi Ara

ACİL!!! Bursa'da TÜVTURK standartında far ayarı yapan yer???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Otomobilim muayenede uzun far ayarında ağır kusurlu görüldü ve 1 aylık sürede yaptır gel dediler. Bazı yorumlarda normalde yapılan far ayarlarının bu standarta uymadığını söylüyorlar, bilgisayarla yapılan far ayarı gerekiyormuş. Bursa da TÜVTURK standartlarına uygun far ayarı yapan yer varmı bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empty1984 -- 12 Haziran 2009; 1:21:50 >

• Bende far ayarı yaptırdım ama bilgisayar ortamında yaptırmadım ve geçmişti.Siz gitmeden önce far ayarı yaptırdınız mı?
  • ya hakketen hayret edilecek bi durum. aynı ampulün kısası iyiyken uzunu nasıl kötü olur? o zaman ampulde bi anormallik var diyecem ama bu far ayarı yapan aletler standart değilmi arkadaş. orda farklı burda farklı çıkıyor

haftaya bende muayeneye gidecem bakalım bana nasıl bi fatura çıkaracaklar
  • Ben far ayarı yaptırmadım aracım 2004 model daha önce far konusunda bir problem yaşamadım. Klasik far ayarı olmuyormuş sanırım hani bir perde koyulur önüne ayarlanır ya o şekilde olmucakmış kendi kullandıkları bilgisayarlı aletten ayarlama yapılması gerekiyormuş sanırım. Oradaki görevli özellikle söyledi far ayarınızı İYİ bir yerde yaptırın diye...
    Ayrıca aracın frenlerini test ediyorlar aracı tekerlekli bir sistemin üzerine koyuyor ve tekerlekler dönmeye başlıyor görevlide aracın içinde tekerlekler durana kadar frene basıyor, ön sağ ve sol tekerlekte frenlemede sapma oluyormu diye, aynı şeyi arka tekerlekler için ve el freni için test ediyorlar bilgisayar bu sapmayı test ediyor ve nekadar sapma olduğunu hesaplıyor yani oradaki görevlilerin hiçbir etkisi olmuyor.
    Lastiklerin kanal derinliğide ölçülüyor...
    Silecekler, far, sinyal gibi şeyler kontrol ediliyor, aracın altını kaldırıyorlar ve orada da bir inceleme yapılıyor kısacası gerçekten sıkı bir denetim var güzel birşey ancak alışmak biraz zaman alabilir...

• ben yaptırırken önüne perde gibi bir şey le ayarlatmıştım.Sorunda çıkmadı.Bildiğim kadar ile muahane yerindede o şekilde yapıyorlar diye biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tebessum07

ben yaptırırken önüne perde gibi bir şey le ayarlatmıştım.Sorunda çıkmadı.Bildiğim kadar ile muahane yerindede o şekilde yapıyorlar diye biliyorum.

Bazı forumlarda perdeli sistemle ayarlatanlar geçememiş muayeneden. Muayenede elektronik bir alet kullanıyor.

ACİL!!! Bursa'da TÜVTURK standartında far ayarı yapan yer???
  • Gençosman itfaiyesinin altında Bosch Car servisi var Toprak Oto orada yapıyorlar diye biliyorum.
  • hadi ya çok iyi olur orda varsa işim orda zaten teşekkürler en kısa zamanda gidiyorum. detayları sizlerle paylaşırım...
  • Evet arkadaşlar bugün tanıdık bir oto tamircisine gittim ve şansıma orada bu far ayarlama alettinden varmış ve ayarlattırayım dedim.
    Adam aleti koydu yerine ve oradaki değerleri çıkardı ve normal düzeyde çıktı ama biraz yüksek dedi bende azalttırdım yüksekliğini adam para bile almadı, boş yere zaman kaybı, muayeneye gittim ve sorunsuz bir şekilde geçti çok şükür nasıl iştir anlamadım.
    Birkaç tanıdıkla karşılaştım orada ve muayeneye gelmişler muhabbet ettik. Arkadaşımda 92 model spring var ve araba dökülüyor dedim sen kesin geçemezsin adam 15 dk sonra geldi kağıdı gösterdi şaşırdım hepsinden geçmişti arabanın kaloriferi çalışmıyor, silecekler çalışmıyor, el freni tutmuyor, lastikler kaç seneliktir allah bilir F1 araçlarının lastiklerinde bile daha derin oluklar vardır Nasıl geçti bu muayeneden siz düşünün artık ben yorum yapmıyorum. Aletlermi bozuk çalışanlarmı bozuk bu nasıl standart yorumu sizlere bırakıyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: empty1986

Evet arkadaşlar bugün tanıdık bir oto tamircisine gittim ve şansıma orada bu far ayarlama alettinden varmış ve ayarlattırayım dedim.
    Adam aleti koydu yerine ve oradaki değerleri çıkardı ve normal düzeyde çıktı ama biraz yüksek dedi bende azalttırdım yüksekliğini adam para bile almadı, boş yere zaman kaybı, muayeneye gittim ve sorunsuz bir şekilde geçti çok şükür nasıl iştir anlamadım.
    Birkaç tanıdıkla karşılaştım orada ve muayeneye gelmişler muhabbet ettik. Arkadaşımda 92 model spring var ve araba dökülüyor dedim sen kesin geçemezsin adam 15 dk sonra geldi kağıdı gösterdi şaşırdım hepsinden geçmişti arabanın kaloriferi çalışmıyor, silecekler çalışmıyor, el freni tutmuyor, lastikler kaç seneliktir allah bilir F1 araçlarının lastiklerinde bile daha derin oluklar vardır Nasıl geçti bu muayeneden siz düşünün artık ben yorum yapmıyorum. Aletlermi bozuk çalışanlarmı bozuk bu nasıl standart yorumu sizlere bırakıyorum...

..Eşantiyondan verilen 70 TL sağolsun

• Burası türkiye herşey olur.Belkide arabanın ciğeri sağlamdır

quote:

Orjinalden alıntı: empty1986

Evet arkadaşlar bugün tanıdık bir oto tamircisine gittim ve şansıma orada bu far ayarlama alettinden varmış ve ayarlattırayım dedim.

• bosch car servislerde ayar cihazı bulunuyor bende orda yaptırdım.

kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.