Şimdi Ara

acil: Dogrunun orjine en yakın noktası nasıl bulunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
38.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar 2 boyutlu düzlemde orjine en yakın noktanın koordinatları nasıl bulunacak. y=2x +7 gibi denklem var mesela bu denklemde orjine en yakın noktanın koordinatları lazım bana.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir Doğrunun Orijine En Yakın Noktasını Bulma

Bir doğrunun orijine en yakın noktasını bulmak, iki ve üç boyutlu geometri gibi çeşitli alanlarda kullanılan önemli bir konudur. İşte doğrunun orijine en yakın noktasını bulmak için adım adım bir kılavuz:

1. Doğrunun Denklemini Belirle: Doğrunun denklemi genellikle y = mx + c veya Ax + By + C = 0 şeklinde verilir.

2. Doğrunun Orijinden Uzaklığını Hesapla: Bir nokta (x0, y0) ile orijin (0, 0) arasındaki uzaklık, şu formülle hesaplanabilir: Uzaklık = ?[(x0 - 0)² + (y0 - 0)²]

3. Doğrunun Orijinden Uzaklığı İçin Bir İfade Bul: Doğrunun denklemini, uzaklık formülüne x0 ve y0 yerine koyarak doğrunun orijinden uzaklığı için bir ifade elde et.

4. İfadeyi Orijinden En Küçük Uzaklık İçin Minimize Et: Elde edilen ifadeyi, orijinden en küçük uzaklığı bulmak için diferansiyel hesap veya doğrudan karşılaştırma yöntemiyle minimize et.

5. Orijine En Yakın Noktayı Bul: İfadeyi minimize ettiğinde, orijine en yakın noktanın koordinatlarını elde edersin.

Bu adımları izleyerek, bir doğrunun orijine en yakın noktasını etkili bir şekilde bulabilirsin. Bu bilgi, fizik, mühendislik ve diğer bilimsel alanlarda çeşitli uygulamalarda faydalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bunu dik kesen ve (0,0) noktasından geçen doğrunun denklemini yaz. Sonra ilk doğruyla kesiştir
  • en ykın nokta her zaman dikmidir?
    Birde eğim nasıl bulunuyordu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: compitir

en ykın nokta her zaman dikmidir?
    Birde eğim nasıl bulunuyordu?

Diktir.

y = mx+n biçimindeki bir doğru denkleminde x'in katsayısı eğimdir. ax+by+c=0 biçimindeki bir doğru denkleminde ise -a/b eğimi verir.
  • Peki anladım, cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Mantığı anladım ama kağıt üstünde yapamadım ?

y=2x -4 denklemi mesela bunun eğimi 2
    o zaman bunu dik kesen doğrunun eğimi -1/2 olur.
    Onun denklemide y= -1/2x dedim.

Çizdim birbirlerini kesmediler, nerde yanlış yaptım ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: compitir

Mantığı anladım ama kağıt üstünde yapamadım ?

y=2x -4 denklemi mesela bunun eğimi 2
    o zaman bunu dik kesen doğrunun eğimi -1/2 olur.
    Onun denklemide y= -1/2x dedim.

Çizdim birbirlerini kesmediler, nerde yanlış yaptım ki

hah şimdi de ortak çözüm yapalım

y= 2x-4 ve y= -1/2x => 2x-4 = -1/2x ... gerisi size kalmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacey -- 23 Ekim 2009; 19:14:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    son çıkış yolu nedir?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çizerken yanlış çzmişim ilk doğruyu tekrar çiiznce kesti, noktalarıda buldum tşkler
  • compitir kullanıcısına yanıt
    neyyyyyyyy
    y= 2x-4 denklemi için orjine en yakın uzaklık
    cevap 2x4/kök(4+16)= 8/2kök5= 4kök5/5 tir kaptan gerisini yalan xD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihabi82 -- 19 Temmuz 2013; 17:40:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.