Şimdi Ara

Acil ekran kartı tavsiyeleri alınır...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam!!!Ben bu ay içerisinde yeni ekran kartı almayı düşünüyorum fakat ekran kartı piyasasına da bir o kadar uzağım ki ne alabilirim bilmiyorum.Verebileceğim para limiti en fazla 300 ytl.Ana kartım Gigabyte 8I915P Duo Pro PCI-Express ve kasam da ASUS TA-250(350 watt).Benim şu anki ekran kartım Geforce 6600 GT TDH ve sağolsun beni 2,5 sene gayet iyi götürdü.Açıkçası onun ayarında bir ekran kartı istiyorum yani orta kalite ama iyi performans veren bir ekran kartı.Anakartımı ve kasamı da göz önüne alarak ekran kartı tavsiye ederseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.Saygılar...

• hd3850 de 2 sene kadar götürür seni ama arada crysis gibi oyunlar çıkarsa kaldırmayabilir bide senin ne tür oyun oynadığına bağlı mesela futbol oyunları bu ekran kartıyla 3-4 yıl strateji oyunları 5-10 yıl crysis gibi oyunlar 2 sene kadar götürür.
  • falla bütün oyun türlerini iyi bir performansta 2 sene götürsün bana yeter hd3850 yi birkaç arkadaş daha önerdi bana ama 450 watt güç kaynağı istiyor 350 yetmez filan dediler.Gerçekten 350 watt yetersiz midir bu ekran kartı için??
  • quote:

Orjinalden alıntı: idiopathic

falla bütün oyun türlerini iyi bir performansta 2 sene götürsün bana yeter hd3850 yi birkaç arkadaş daha önerdi bana ama 450 watt güç kaynağı istiyor 350 yetmez filan dediler.Gerçekten 350 watt yetersiz midir bu ekran kartı için??

ben 8800GT yi 350w da kullanıyorum 3850 nin 8800GT daha fazla güç ihtiyı olacağını sanmam
  • 350 w ıle kullanırsın ama sınırda olursun yanı rıske gırersın bence en az 450w lık bır pus ıyı olur tabı gercek ıslemcın ne bu arada ben sana 3850 onerırım ancak ıslemcının yapacagı darbogaz konusunda bırsey dıyebılmemız ıcın ıslemcını ogrenmemız gerekıyor daha saglıklı tavsıyede bulunuruz
  • bende de p4 3.06 ghz ht işlemci vardı ama 3850 almayı düşünüyordum darboğaz yapar diyorlar
  • arkadaşlar bende p4 3.0 lga 775 işlemci var.Psu almayı düşünmüyor değilim fakat hangi psu iyi hangi psu üzerinde yazan gerçek watt ı veriyor bilmiyorum ve en nihayetinde onun da fiyatının çok fazla olmaması gerekiyor benim için.Bir başka çekindiğim konu ise daha önce hiç güç kaynağı değiştirmemiş olmam
  • arkadaşlar büyük ihtimal hd3850 alacağım.Bu benim için büyük bir değişiklik olacak.Çünkü bugüne kadar hep nvidia kullanmıştım ilk ati ekran kartım olacak.Psu olarak ise asus a-45ga yı gözüme kestirdim sizce nasıl bir psu???
  • PSU sorarsan kendi kullandığım PSU'yu öneririm.GLACIAL POWER 550W.Çünkü fiyatı KDV dahil 85 lira.

Artılarına geçersek;
    -Ucuz,
    -Amper değerleri 3850,3870 ve 8800gt gibi kartlar için son derece yeterli,
    -Neredeyse %80 verimliliğe sahip(%79),
    -Pc kapandığında çalışmaya devam eden fan ile sistem bileşenlerinin ömrünü gerçekten uzatıyor,
    -Kaliteli bileşenlerden üretilmiş ve gerçekten epeyce ağır,
    -Çift +12V Rayı
    -vs vs
    Eksileri;
    -Bu harika özelliklere göre fazla ucuz
    -Kalitesiz dış kaplama,(PSU'yu görmediğinden görünümün pek önemi yok sanırsam)
    -8cm'lik fan ile zaman zaman ses sorunu,

Aşağıdaki linkte dahada detaylarına inebilirsin.

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=4122

1.5 aydır kullanıyorum,gözüme çarpan detaylar bunlar.Kesinlikle tavsiye ederim

• mkidd senin önerdiğin psu yu baya bi inceledim gayet güzel testlerden geçmiş iyi yorumlar almış fakat ben nedense tedirginim çünkü güç kaynağı konusunda açıkçası çok cahilim ve aklıma şu takılıyor.ASUS un 450 watt lık psu su GLACIAL POWER dan daha pahalı ki GLACIAL POWER 550 watt.Ayrıca araştırdığım kadarıyla GLACIAL POWER ın voltaj ayarı manuel yapılıyor ve aktif PFC özelliği yokmuş.Benim sorum şu olacak ki bu 2 özellik çok mu önemlidir ve 2 ürünün fiyatları açısından durum niye böyle??
  • quote:

mkidd senin önerdiğin psu yu baya bi inceledim gayet güzel testlerden geçmiş iyi yorumlar almış fakat ben nedense tedirginim çünkü güç kaynağı konusunda açıkçası çok cahilim ve aklıma şu takılıyor.ASUS un 450 watt lık psu su GLACIAL POWER dan daha pahalı ki GLACIAL POWER 550 watt.Ayrıca araştırdığım kadarıyla GLACIAL POWER ın voltaj ayarı manuel yapılıyor ve aktif PFC özelliği yokmuş.Benim sorum şu olacak ki bu 2 özellik çok mu önemlidir ve 2 ürünün fiyatları açısından durum niye böyle??

Fiyat farkının en önemli sebeplerini söyleyeyim,

-GlacialPower yeni bir marka,ASUS daha çok adını duyurmuş.Bu kesinlikle etki eder,
    -ASUS'un fan 12cm ve dış kaplaması daha kaliteli maddelerdem yapılmış.Buda kesinlikle fiyatı etkiler.Glacial ise maliyetleri aşağı çekmek için daha kalitesiz malzemeler kullanmış ama sadece dışı için.PSU'nun içindeki bileşenler ASUS kadar kaliteli.

Ayrıca voltajın elle ayarlandığı doğru ama kendi gelen voltaj ayarıyla kullanırsan hiç bir problem yaşamazsan.Arkada kırmızı bir tuş var onu kurcalama,voltaj işini karıştırma işte o zaman dezavantaj değil,nötr bir özellik oluyor.Aktif pfc değil demişsin; "evet", buda maliyeti düşürmek için yapılmış bir hamle.Aktif PFC olması önemlidir ama şu aşağıdaki linkten baya bi önce okumuştum fakat tam hatırlamıyorum.Sen bir oku,ama hatırladığım kadarıyla çok büyük bir önemi yok Aktif-Pasif PFC olmasının.Ben öyle hatırlıyorum yanlış olabilir.

http://www.pclabs.gen.tr/2005/06/14/pfc-nedir-ne-kadar-onemli/

Ayrıca kullananlar arkadaşlar varsa yazabilirler.Son derece iyi bir PSU olduğunu.Ses sorunu ise çok çok az.Senin ses anlayışına bağlı sadece ortam çok sessizken duyulacak bir sese sahip.Bunuda belirtmiş olayım.

Birde verdiğim linki okumakla uğraşmak istemiyorsan orda yazan son kısmı kopyalayayım dedim;

"* Aktif PFC, ikinci bir devredir. Bu devre, şebekeden resistif olarak güç alır (tıpklı bir lamba gibi) ve diğer devreye aktarır. Diğer devreyi, ana şebekeden tamamen izole eder. Dolayısıyla aktif PFC devresi bir miktar gücü ısıya dönüştürecektir ve bu da güç kaynağı verimliliğini biraz aşağı çeker. Yani: Bir güç kaynağına PFC devresi eklerseniz, onun verimliliğini yaklaşık %1-4 oranında aşağıya çekersiniz.

* PFC'li güç kaynakları, herhangi bir voltaj regülasyon özelliğine sahip değildir. Daha stabil anlamına gelmez.

* Güç faktörü ve güç faktörü düzeltimi, tamamen şebeke ile ilgilidir. Donanımınızın harcadığı gerçek güç miktarını değiştirmez."

PcLabs alıntı.Belirtelim demi

• falla mkidd ilgin için çok teşekkür ederim çok aydınlattın beni bu güç kaynağı konusunda %99.9 GlacialPower alıcam hd3850 ekran kartı alıcam da onu kaldırsın yeter benim için başka hiçbir şey istemiyorum.son olarak bir şey daha sorucam saçma gelebilir belki sana ama daha önce hiç yapmadığım için sorucam dediğim gibi cahilim bu konuda bu güç kaynağı montajı işi zor mu baya yoksa kullanma kılavuzu yoluyla becerebilir miyim???
  • quote:

falla mkidd ilgin için çok teşekkür ederim çok aydınlattın beni bu güç kaynağı konusunda %99.9 GlacialPower alıcam hd3850 ekran kartı alıcam da onu kaldırsın yeter benim için başka hiçbir şey istemiyorum.son olarak bir şey daha sorucam saçma gelebilir belki sana ama daha önce hiç yapmadığım için sorucam dediğim gibi cahilim bu konuda bu güç kaynağı montajı işi zor mu baya yoksa kullanma kılavuzu yoluyla becerebilir miyim???

PC işi genellikle tecrübe işidir diyeyim.Kullanma kılavuzu ile pc de toplarsın ama ne derece sağlıklı olur,ilk seferde çalıştırabilir misin, gibi sorular geliyor aklıma...

Benden tavsiye önceden denemediysen yapma...PSU'yu ve ekran kartını aldığın yerde taktır.Yok netten alacağım diyorsan bir teknik serviste hallet...Ama ona para vermem diyorsan üstündeki psu yu sökmeden önce ne nerede iyice bak...Göz aşinalığı olsun...Olmazsa not et....Ve ekran kartını taktıktan sonra 6pin ek güç girişini unutma...Elinde birikmiş olan ve bileşenleri(anakart vs) çıplak elle tuttuğunda arızalanmasına sebep olan statik elektriği asla unutma(Bilekliği ve eldiveni var)....Kısaca dikkatli ol...Zor değil..Ama dikkat istiyor,tecrübe istiyor....Kendine güveniyorsan yap ama benim tavsiyem yaptırt Yaparda patlarsan sorumlu ben değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkidd -- 28 Ocak 2008; 17:56:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.