MERHABA ARKADAŞLAR CUMA GÜNÜ MEDİA MART A GEZMEYE GİTMİŞTİM TV BÖLÜMÜNDEN D6500 İLGİMİ CEKTI AKLIMDA PEK TV ALMA FİKRİ YOKTU BİRAZDAHA DOLAŞTIM AMA D6500 HOSUMA GİTMİŞTİ GÖRÜNTÜ OLaraK PEK TV BİLGİMDE YOKTU SADECE 3BOYUTLU 200HZ 400HZ VB... O TÜR ŞEYLERİ BİLİYODUM MOdeL BİLGİM FALAN YOKTU.AKLIMA YATTI YANINDA BLU RAY OYNATICISI VE 2 ADET GÖZLÜKLE BERABER 4800TL İDİ.ALDIM BENDE EVE GİDİNCE KUTUSUNA AÇMA SERVİSİ ARA DEDİLER.ONDAN SONRAKİ GÜN SERVİSİ ARAMADAN ÖNCE BİR ARAŞTIRMA YAPIYIM FORUMDA DEDİM.KEŞKE GİRMESEYDİM KAFAM COK KARISTI.D7000 AL DİYEN VAR D8000 DİYEN VAR KİMİSİ 6500 İLE COK FARKI VAR DİYOR KİMİSİ HİÇ BİR FARKI YOK DİYOR ARADA KALDIM BİR HAFTA İÇİNDE GERİ GÖTÜRÜP PARA İADE YAPABİLİRİM.AMA COK FARK YOK GERİ GÖTÜRMEYE GEREK YOK FAZLA ANLAMIYORUM O YÜZDEN DANIŞMA İSTEĞİ DUYDUM.
quote:
Orijinalden alıntı: _EUA_
Herkese merhabalar. Allah'ın selamı üzerlerinize olsun kardeşler.
Beni bilenler vardır, SamyGO.tv sitesinin kurucusu olan arkadaşım. Samsung TV ler ile de epey ilgili olduğumu söyleyebilirim...
Buraya da bulaşayım istedim, kötü haberi vereyim. Zira kötü haber tez yayılır demişler.
Hem D6 serisi olanların morallerini yerle bir edeyim istedim :)
Arkadaşlar bu samsung akıllanmıyor. Malesef tüm D6*00 serisinin TV lerinin 3D özelliği FULL HD değil, SD. Yani 1080p değil maksimum 540p!
Fakat yeni gelmiş D6000 TVmde denediğimde gördüm ki büyük bir sorun var. Ben TV ye para vermedim, beleşe geldi. Ama yinede Full HD 3D değilmiş diye üzülüyor insan... Tabi binlerce lira dökdükten sonra bu şekilde aldatılmış olsaydım insana pek koyardı bu durum. Uykularım kaçardı. Ama sizin kaçmasın. Burada Erdem kardeşiniz var. Ben çekerim samsung'un kulaklarından düzeltmezse...(ciddiyim)
inanmayıp kendi gözleri ile görmek isteyenler için şu iki dosyayı çekmelerini rica ediyorum. Bunlar aynı resmin 2D ve 3D versiyonlarıdır.
Resimleri USB flash'a atıp TV de izleyin ve kendi gözleriniz ile görün!
3D olan versiyonda sağ ve sol göz için aynı resim gösterildiğinden 2D moddan farklı bir görüntünün çıkmaması gerekir. Ama samsung D6x00 serisinin görüntüsünü hasarlı yaparak üst serilerini daha fazla satma hevesi ile büyük bir oyun oynadığını düşünüyorum...
İşte görüntü kalite farkı: Sağda 2D solda 3D
Bu olay D7000 serisinde olmuyor. D7000 lerde herhangi bir kalite düşüşü YOK!
Ayrıca görüntünün çözünürlük düşüşü sadece resimlerde ve videolarda değil, TV nin menülerinde bile çok rahat bir şekilde görülmekte. Menülerdeki yazıların kenarları bile piksel piksel olmakta. Ayrıca 3D HDMI girişinde de durum aynı! Yani görüntü HDMIdan da gelse, yine aynı sorun! Samsung'a başvurulduğunda sorunu görmezden geliyor ve "son çıkan yazılımı yükleyin" diyorlar. Samsung'un standart müşteri memnuniyeti yani...
Zamanında benle görüşmeye gelen Samsung proje müdürlerinin mail adreslerine sorun ile alakalı bir mail gönderdim bile... Bakalım ne cevap verecekler... Eğer düzeltmezler ise onların canını yakıcak pek çok şey var elimizde. Normalde onları kullanma taraftarı değilim. Ama Samsung tüketicilerini salak yerine koymaya kalkarsa tepem atar... Yayımlarım elimdeki bilgileri. Güney Kore sallanır!
Fakat Samsung kıllık yapıp "düzeltmiyorum, az para verenler dandik 3D izlesin" der ise o zaman siz ne yapacaksınız? Tamam ben samsunga haddini bildirdim ama sizin karınız ne olacak... T.C. Tüketiciyi Koruma Kanunu, 4077 nolu kanun kapsamında, TV ayıplı mal kapsamına gireceği ve 30 gün içerisinde tamir edilemeyeceği için (ki sorun TV yazılımında olduğundan buradaki teknik servisler hiç bir halt yiyemez Samsung Kore işi düzeltmediği sürece) ayrıca bu ayıbın satıcının ayıbı gizlediği gerekçesi ile ( Çünkü 3D modda 1920x1080 yazısı bulunmakta ve tüketiciyi kandırmakta) süre sınırı olmaksızın ( ama yinede 5 yıl maksimum süre olabilir...) garantisi de bitmiş olsa dahi İADE edip ödediğiniz parayı kuruş kuruş geri alabilme hakkınız var. Bunun içinde öyle bir masraf yapmanız da gerekmiyor. Sadece bir dilekçe verek, avukat dosya parası vs... gibi şeylere bulaşmadan paranızı hukuki olarak TV yi aldığınız şirketten geri alabiliyorsunuz. O yüzden içinizi ferah tutun...
Fakat yeni TV alacak olan arkadaşların, sırf bu problem yüzünden bile D6x00 serisinden TV almamalarını. Gidip adam gibi D5000 serisinden (2D) ucuza bir TV almaları öneririm. Zira 3D yayınlarda filmlerde çok az. Ayrıca 3D hala yeni ve gelişmekte olan bir teknoloji. Ama illede 3D isteniyor ise adam gibi Full HD 3D görüntü verebilen D7000 serisinden alın derim.. Tabi illede Samsung olsun diyorsanız. Zira Samsung malı sattıktan sonra sizi tanımaz, tüketicisine hiç değer vermez. Bunu bizzat Güney Kore Samsungdan gelen proje müdürleri itiraf etti karşımda, malesef.
Herkese hayırlı hafta sonları. D6x00 sahipleri, sıkmayın canınızı yahu! Döveriz biz onları
bende d6x00 serisi alcaktım bu mesajı okuduktan sonra vazgeçtim.. vakit kaybetmeden iade yap
hmm ama 6500 dede aynı şey geçerlimi çünkü 6000 le arasında cok büyük farklar var diye biliyorum
evet 6500 içinde aynı şeyleri söyleyebiliyormusunuz yönlendirmeniz alım yapmamız konusunda önemli
Arkadaşlar yukarda işin piri bir arkadaşımızdan alıntı yapılmış. Bende bu yazıyı okuyunca yerinde görmek istedim. Evet bir fark var ama açıkcası benim gözümü yormadı. benim gibi limitleri zorlayanlar için D6500 alınabilir derecede. Eğer imkanın varsa D7000 en uygunu.
Ama işin özü gidip görmekte yatıyor. Burda yazılanlara bakacak olsam LG alacaktım ama araştırınca LG nin burda yazılanlardaki gibi 3D si Samsunga fark atmıyor. aksine benim gözümde sınıftakalmış durumda. Çünkü biz TV yi her zaman direk karşıdan izlemeyiz. LG de biraz yandan bakınca 3D özelliği bozuluyor. Sadece karşıdan izlenilen bir tv full hd olmuş neme lazım. Bu nedenle kendiniz gideceksiniz gözlüğü takacaksınız izleyeceksiniz. O zaman kararı kendiniz vereceksiniz...
az önce 40d6000 model tvimi samsung servisine teslim ettim, sorun ''bulutlanmayla ilgilidi'', ''bide 3d modunda menü tuşuna basınca ekranda çıkan harfler,pixel pixel oluyordu,.... ölü pixel varmı diye kontrol etmedim ama...
gelen servis elemanları bilgili değildi, test etmek için hiçbirşey getirmemişlerdi,şaşırdım bu duruma aslında, panel değişimi olabilir belki dedi,test edeceklerini söylediler,
daha önce böyle bi sorun yaşandımı yada böyle sorun yaşanınca sonuç ne oldu diye sordum,böyle bişi denk gelmedi,olmadı dedi bana.. ölü pixelide not alallım dedim,adam dediki o plazmalarda oluyor bunda olmaz dedi???
aslında hiç istemedim vermeyi ama..........nebilim biraz hassasım ,,,,doğrumu yaptım acaba diye düşünmeden edemiyorumda??...sizce değişim olabilrimi,yeni bi modelle? yada aynı seri başka bi tv ile? sonuçta panel değişimi yaparlarsada tv açılmış olacak,(pire için yorgan yakmak gibi bi durumda oluşşun istemiyorum) galiba çok şey istiyorum:)))