Şimdi Ara

ACİL YARDIM!!! ARACIM BAŞKA ŞAHIS ADINA GÖRÜNÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar bugün internetten mtv sorgulamadan ceza var mı diye bakıyım dedim ama kayıt bulunamadı yazdı vergi dairesini aradım araç bizim üstümüze kayıtlı değilmiş mart ayında satışı gerçekleştirilmiş biz bu arabayı 2007 nisanda almıştık.vergi dairesindeki memur şaşırdı birşeyler yaptı tamam dedi sizin üstünüze oldu dedi ama verginin 2.taksitini başka şahıs adına ödeyecekmişim kafam çok karıştı bunu yapan memurun ismini istedim vermedi bu nasıl bir iştir lütfen ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olun.ilk defa böyle bir durumla karşılaştım sabahtan beri işi gücü braktım bu işle uğraşıyorum

• Türkiye'ye hoşgeldiniz.
    Benim volvo aracımı volkswagen passat olarak kaydetmişlerdi(kesin vw fanatiğidir)mtv vergisini farklı olarak ödemiştim.Sonra fax,telefon uğraş uğraş!
    Ama sizin başınıza gelene de yok artık diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyRomeo156

Türkiye'ye hoşgeldiniz.
    Benim volvo aracımı volkswagen passat olarak kaydetmişlerdi(kesin vw fanatiğidir)mtv vergisini farklı olarak ödemiştim.Sonra fax,telefon uğraş uğraş!
    Ama sizin başınıza gelene de yok artık diyorum

bu ancak Türkiye de olur zaten kafam çok karıştı bu aracın satışının hangi noterden olduğunu falan öğrenebilir miyim?acaba ruhsat falanda çıkarmışlar mıdır?

• Bu işlem maliyenin boşboğazlığı nedeniyle oluyor, korkacak bir şey yok. Şöyle oluyor; araç alınıp tescili yapılırken sorun yok, sonra bu işlemler maliyeye gönderiliyor, maliyenin aklına gelip kaydı değiştirmesi bazen 2 yıl sürüyormuş. Ben 2008 Nisan da sıfır araç almıştım, ancak plaka sıfır değildi. Trafik yeni seri plaka vermiyor terkin olmuş eski plakaları veriyordu. Aradan 3 ay geçti yeni dönem vergi için maliyeye gittiğimde baktımki kayıt halan eski plaka sahibi adına. Daha sonra düzeltmek için trafik tescil ile maliye arasında 3 - 4 tur gidip gelmiştim. Allah'tan maliye trafik arsı 200 metreydi, yinede yarım günüm gitmişti.

Özetle; trafik tescil, noter aşamalarında pürüz yoksa çok sorun olmaz. Sahiplik sonuçta trafik tescilde tutulan kayıtlarda olmakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

Bu işlem maliyenin boşboğazlığı nedeniyle oluyor, korkacak bir şey yok. Şöyle oluyor; araç alınıp tescili yapılırken sorun yok, sonra bu işlemler maliyeye gönderiliyor, maliyenin aklına gelip kaydı değiştirmesi bazen 2 yıl sürüyormuş. Ben 2008 Nisan da sıfır araç almıştım, ancak plaka sıfır değildi. Trafik yeni seri plaka vermiyor terkin olmuş eski plakaları veriyordu. Aradan 3 ay geçti yeni dönem vergi için maliyeye gittiğimde baktımki kayıt halan eski plaka sahibi adına. Daha sonra düzeltmek için trafik tescil ile maliye arasında 3 - 4 tur gidip gelmiştim. Allah'tan maliye trafik arsı 200 metreydi, yinede yarım günüm gitmişti.

Özetle; trafik tescil, noter aşamalarında pürüz yoksa çok sorun olmaz. Sahiplik sonuçta trafik tescilde tutulan kayıtlarda olmakta.

benim durum biraz farklı aracı ilk sahibinden almıştık isminide biliyorum plakayı bende 2.el almıştım şehir dışından getirmiştim fakat şu anda ismine kayıtlı olan kişi farklı ve 30.03.2011 de toplam 3 kişiye bölünmüş görünüyor aracı alırken araç kredisi vb. çekmedim yani bir haciz yoktu.bu nasıl bir iştir anlamadım yarın sabahtan emniyete gidip araç kimin üstüne görünüyor öğreniyim telefondan bilgi vermiyorlar inşallah emniyette bir sıkıntı çıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanea_06 -- 30 Haziran 2011; 22:09:33 >

• bizim eski araçtada araç 1.6 idi mtv sini öderken maliyenin 1.3 olarak kayıt ettiğini gördük.
  • mtv sorgulama ekranı sadece vergi kaydının kimin adına olduğunu gösteren ekrandır. Trafiğin tescil ekranı ile ilgisi yoktur. e Türkiye den sorgulayınca aracın tescil tarihi sizin satın aldığınız tarihse sıkıntı yok. Maliyeden gerekli düzeltmeyi yaptırırsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eheheh evet burası Türkiye geçmiş olsun..Ne yapılacağını sadece yapanlar bilir tahminimce

Benim amca beyin araç vergisini yatırırkende vezneci gitmiş başka bir araca yatırmış bir harfi yalnış girip..Sonra bakmışlar makbuza plaka değişik..

Eee demişler ne yapcaz?

Valla demiş memur yapacak bişi yok ben bunu sistemden silemem bu kişinin araç vergisi yatmış oldu bu durumda yapacak tek bir şey var oda ben size bu kişinin adresini vereyim gidin alın paranızı...

Neyse koca birgün bu arabanın sahibini arıyorlar ama şanslılar çünkü diğer araç sahibide istanbulun aynı yakasında yakında..En sonunda buluyorlar adamı anlatıyorlar durum böyle böyle olur mu olmaz mı adama gösteriyorlar adamda kontrol ediyor ve yalnışlığı anlıyor hani param yok diyebilir banane diyip üstüne yatabilir allahtan dürüst biri çıkıyorda artık borç harç birinden para bulup veriyor bizimkilerin parasını da bizimkilerde gidip bir daha yatıyorlar vergiyi

Neyse mantığı çalıştırırsak vergi kaydının isim karışıklığının çok önemi yok..Sonuçta ruhsatta ne yazıyor o önemli birde aracın vergileri düzgün olarak yatırılmış gözüküyor mu? Eğer öyle bir sorun yoksa bir vergi dairesine gidilip vergi kayıtlarına bakılıp bu yalnışlık düzelttirilir başkada bişi olmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

mtv sorgulama ekranı sadece vergi kaydının kimin adına olduğunu gösteren ekrandır. Trafiğin tescil ekranı ile ilgisi yoktur. e Türkiye den sorgulayınca aracın tescil tarihi sizin satın aldığınız tarihse sıkıntı yok. Maliyeden gerekli düzeltmeyi yaptırırsınız.

içimi rahatlattınız ama yinede sabahtan emniyete gidip araç şu anda kimin adına görünüyor öğreneyim e devlette araç tescil tarihi benim aracı aldığım gün olarak görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanea_06 -- 1 Temmuz 2011; 10:00:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Eheheh evet burası Türkiye geçmiş olsun..Ne yapılacağını sadece yapanlar bilir tahminimce

Benim amca beyin araç vergisini yatırırkende vezneci gitmiş başka bir araca yatırmış bir harfi yalnış girip..Sonra bakmışlar makbuza plaka değişik..

Eee demişler ne yapcaz?

Valla demiş memur yapacak bişi yok ben bunu sistemden silemem bu kişinin araç vergisi yatmış oldu bu durumda yapacak tek bir şey var oda ben size bu kişinin adresini vereyim gidin alın paranızı...

Neyse koca birgün bu arabanın sahibini arıyorlar ama şanslılar çünkü diğer araç sahibide istanbulun aynı yakasında yakında..En sonunda buluyorlar adamı anlatıyorlar durum böyle böyle olur mu olmaz mı adama gösteriyorlar adamda kontrol ediyor ve yalnışlığı anlıyor hani param yok diyebilir banane diyip üstüne yatabilir allahtan dürüst biri çıkıyorda artık borç harç birinden para bulup veriyor bizimkilerin parasını da bizimkilerde gidip bir daha yatıyorlar vergiyi

Neyse mantığı çalıştırırsak vergi kaydının isim karışıklığının çok önemi yok..Sonuçta ruhsatta ne yazıyor o önemli birde aracın vergileri düzgün olarak yatırılmış gözüküyor mu? Eğer öyle bir sorun yoksa bir vergi dairesine gidilip vergi kayıtlarına bakılıp bu yalnışlık düzelttirilir başkada bişi olmaz...

hiçbir zaman vergileri 1 gün dahi geciktirmem hiç borcu yok ama 2.taksiti kendi adıma yatırmayacakmışım ben bunu kesinlikle kabul etmeyeceğim.işimi gücümü bırakıp bugün bu iş için uğraştım ve yarın yine uğraşacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanea_06 -- 1 Temmuz 2011; 9:59:47 >

• sorunu çözdüm arkadaşlar böyle hatalar olabiliyormuş yani normalmiş sabahtan emniyete gittim araç benim üzerime çıktı tescil belge fotokopisini aldım vergi dairesine gittim ordanda hallettiler plaka yanlış girilmiş olabilirmiş.korktuğum başıma gelmedi
  • Dayımın 1993 te satmış olduğu ve kamyonun en az 5 el değiştirdiği bilindiği ama buna rağmen 2011 de aracın yemiş olduğu bir cezanın ödemesi geldi , allahtan adam o dönemdeki noter satış evrağını bir yerlerde saklamış onun vergi dairesine fax ladıkta düzelttiler yoksa cezayı ödeyecektik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.