Şimdi Ara

ACİL YARDIM... BİLGİSİ OLANLAR ES GEÇMESİN LÜTFEN..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selam... Arkadaşlar benim laptop Casper Nirvana... Özellikleri İntel Core i3-2730M 2.40 GHZ işlemcili, İntel HD Graphics 3000 ve Nvidia GeForce GT520M 1GB, 4 GB RAM ve 320 GB harddisk var... Ben sonradan 1 TB harddisk daha aldım ve USB ile bağlı şekilde kullanıyorum, oyunlar resimler hepsi orada, sadece bi kaç oyun D yerel diskte ve tüm programlar C'de yüklü...

Şimdi benim şikayetim şu... Bilgisayarımı kapattığım ve tekrar açtığım zaman combofix ile taratmadan bilgisayar kendini düzeltemiyor... Bilgisayarı yeniden açtığımda fareye 1-2 dk dokunmayınca ve hiç bir işlem yapmıyorken işlemci kendiliğinden coşuyor, fan çok sesli çalışıyor... Ardından fareyi milim hareket ettirince susuyor, yine 1-2 dk hiç bir şey yapmayayım fan tekrar coşuyor ve bu böyle gidiyor... Combofix'le taratınca bu sorun ortadan kalkıyor düzeliyor... Ama bilgisayarı bi kapatıp açsam yine combofixle taratmadan önceki haline dönüyor...

Bunun tek çözümü format mı ? Format olmadan başka çözüm yok mu ? Lütfen sadece bilenler bilgisi olanlar yorum yazsınlar... Bu arada bilgisayar yaklaşık 2-3 aydır bu şekilde...

• Gerçekten değişik bir sorunmuş, acaba yanlışlıkla bir BIOS ayarını değiştirmiş olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tablon

Gerçekten değişik bir sorunmuş, acaba yanlışlıkla bir BIOS ayarını değiştirmiş olabilir misiniz?

bilmiyorum biosla hiç işim olmadı bios'a hiç girmedim... bu bi çeşit virüs ama ne acaba... çünkü oyunlarda kasma yapıyor, combofix ile taratınca kasma falan kalmıyor...
  • Başlat>Çalıştır>msconfig> yazarak sistem yapılandırma programına girerek sistemi temiz başlatmayı deneyiniz birde belki sorunun neyden kaynaklandığını anlayabilmek için alan daraltmış oluruz...
  • gorev yoneticisinden en cok cpu kullanam programi kapt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

gorev yoneticisinden en cok cpu kullanam programi kapt

yaptım onu da dostum ama işe yaramadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tablon

Başlat>Çalıştır>msconfig> yazarak sistem yapılandırma programına girerek sistemi temiz başlatmayı deneyiniz birde belki sorunun neyden kaynaklandığını anlayabilmek için alan daraltmış oluruz...

"temiz" başlatmak derken ? nasıl yani ?
  • geçmiş olsun.

öncelikle eğer görev yönticisinde görüp kapatabiliyorsanız. işiniz kolay yapmanız gerekkenleri sıraysıyla anlatayım umarım işni görür.

1- görev yöneticisini aç kapattğın exe nin üstüne sağ tık yap dosya konumunu aç de tabi bu dosyanın sebep olduğuna eminsen ve bu dosyanın sistem dosyası olmadığına emin olmalısın. dosya konumu yabancı bir exe yada virüs ise sil.

diyelimki olmadı silemedin. unlockerle deneyebilirsin.

2- Process.Lasso.PRO.6 bu programı edin gelişmiş görev yöneticisi burada görünecek yabancı bir exe varmı bak yanlız silme işlemri yaparsan dikkat et sistem dosyasını silip sistemi çökertme.

3- ccleaner programını indir açılıştaki programları kapat. virüs programı,wriless ekran kartı gibileri hariç birde böyle dene. daha sonra advanced system care yi indir kur sistemi optimize et. kuaraken dikkat et eklentileri çoktur bu tür programların.

4- diyelimki dosyaını yeri belli buldun silemiyorsun sistem izin vermiyor. bir bootable cd si ile açıp exe aktif değilken silebilirsin.

birde bunun aması var eğer buna sebep olan virüs sistem dosyanın adını alıp sistem dosyası gibi çalışıyorsa pc bir daha açılmaya bilir. onun için yapman gereken silmeden önce flash a at o dosyayı sildiğin yeri unutma olurda pc açılmazsa geri yapıştırısın oraya.

5- son olarak kaspersky rescue disk i deneyebilirsin. boot olarak pc açıp bütün sürücüleri taratacaksın tabi programı update edip. iso kalıbını usb yada cd ye yazdırıp yacaksın.

6- ek olarak kullanması en tehlikeli olan hijaktihis nette araştır. yabancı gördüklerini sil

bunları dene bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KEREM04283 -- 19 Ocak 2014; 0:35:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

geçmiş olsun.

öncelikle eğer görev yönticisinde görüp kapatabiliyorsanız. işiniz kolay yapmanız gerekkenleri sıraysıyla anlatayım umarım işni görür.

1- görev yöneticisini aç kapattğın exe nin üstüne sağ tık yap dosya konumunu aç de tabi bu dosyanın sebep olduğuna eminsen ve bu dosyanın sistem dosyası olmadığına emin olmalısın. dosya konumu yabancı bir exe yada virüs ise sil.

diyelimki olmadı silemedin. unlockerle deneyebilirsin.

2- Process.Lasso.PRO.6 bu programı edin gelişmiş görev yöneticisi burada görünecek yabancı bir exe varmı bak yanlız silme işlemri yaparsan dikkat et sistem dosyasını silip sistemi çökertme.

3- ccleaner programını indir açılıştaki programları kapat. virüs programı,wriless ekran kartı gibileri hariç birde böyle dene. daha sonra advanced system care yi indir kur sistemi optimize et. kuaraken dikkat et eklentileri çoktur bu tür programların.

4- diyelimki dosyaını yeri belli buldun silemiyorsun sistem izin vermiyor. bir bootable cd si ile açıp exe aktif değilken silebilirsin.

birde bunun aması var eğer buna sebep olan virüs sistem dosyanın adını alıp sistem dosyası gibi çalışıyorsa pc bir daha açılmaya bilir. onun için yapman gereken silmeden önce flash a at o dosyayı sildiğin yeri unutma olurda pc açılmazsa geri yapıştırısın oraya.

5- son olarak kaspersky rescue disk i deneyebilirsin. boot olarak pc açıp bütün sürücüleri taratacaksın tabi programı update edip. iso kalıbını usb yada cd ye yazdırıp yacaksın.

6- ek olarak kullanması en tehlikeli olan hijaktihis nette araştır. yabancı gördüklerini sil

bunları dene bakalım.

ilk önce açıklamalar ve yardımın için teşekkür ederim size fakat virüsün (dosyanın) ne dosyası, hangi dosya, görev yöneticisinde hangi exe olduğu belli değil... comodo ile taratma yaptım o bi işe yaramadı, combofixle tarayınca düzeliyor ama bazı programlar açılmıyor combofixten sonra (İntel (R) Grafik ve Medya gibi mesela)...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Nightmare.35

Öncelikle herkese selam... Arkadaşlar benim laptop Casper Nirvana... Özellikleri İntel Core i3-2730M 2.40 GHZ işlemcili, İntel HD Graphics 3000 ve Nvidia GeForce GT520M 1GB, 4 GB RAM ve 320 GB harddisk var... Ben sonradan 1 TB harddisk daha aldım ve USB ile bağlı şekilde kullanıyorum, oyunlar resimler hepsi orada, sadece bi kaç oyun D yerel diskte ve tüm programlar C'de yüklü...

Şimdi benim şikayetim şu... Bilgisayarımı kapattığım ve tekrar açtığım zaman combofix ile taratmadan bilgisayar kendini düzeltemiyor... Bilgisayarı yeniden açtığımda fareye 1-2 dk dokunmayınca ve hiç bir işlem yapmıyorken işlemci kendiliğinden coşuyor, fan çok sesli çalışıyor... Ardından fareyi milim hareket ettirince susuyor, yine 1-2 dk hiç bir şey yapmayayım fan tekrar coşuyor ve bu böyle gidiyor... Combofix'le taratınca bu sorun ortadan kalkıyor düzeliyor... Ama bilgisayarı bi kapatıp açsam yine combofixle taratmadan önceki haline dönüyor...

Bunun tek çözümü format mı ? Format olmadan başka çözüm yok mu ? Lütfen sadece bilenler bilgisi olanlar yorum yazsınlar... Bu arada bilgisayar yaklaşık 2-3 aydır bu şekilde...

çok güzel bir virüs yemişsin direk format at usblerine felanda öyle onlarada bulaşmıştır büyük ihtimal.

• Formata gerek yok. "Eset online scanner" ile tarat bilgisayarını. "bitcoin miner" adında bir virüs bulaşmış. %99 çözecektir sorununu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak08

Formata gerek yok. "Eset online scanner" ile tarat bilgisayarını. "bitcoin miner" adında bir virüs bulaşmış. %99 çözecektir sorununu.

hemen deniyorum dostum... sonucu yazarım...
  • quote:

quote:

Formata gerek yok. "Eset online scanner" ile tarat bilgisayarını. "bitcoin miner" adında bir virüs bulaşmış. %99 çözecektir sorununu.

http://www.eset.com/tr/home/products/online-scanner/
  • Başlangıçtaki hizmetleride gözden geçirebilirsiniz... Eset işe yaramazsa Bitdefender deneyin derim...
  • quote:

quote:

quote:

http://www.eset.com/tr/home/products/online-scanner/

bi kaç başka işim çıktı dönüş yapamamıştım biraz geç oldu... dediğin eset'i denedim ve sonuç olumlu... bilgisayar kendine geldi :) çok teşekkür ederim

• Rica ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.