Şimdi Ara

Acil Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,başlıktada belirtdiğim gibi normal taklırken bi sorun yok ama oyuna girdiğim zaman aniden notebook komple kapanıyor

İşlemci : i7 2670qm
    Ekran kartı : nvidia gt520mx

Sıcaklık değerleri : ekran kartı 80-85
    İşlemci 77-80

Şimdi sıcaklıktan kaynaklı diyeceksiniz ama asıl sıkıntı burda bazen aynı oyunu aynı ayarlarda 5-6 saat hiç bir sorun olmadan oynuyorum hemde ekran kartı 100 derecede iken.Oyunun ilk 10 dakikasında notebook kapanmadıysa sonraki dakikalar ve saatler ne kadar zorlarsam zorlayayım kapanmıyor.Fanını 2 hafta önce temizledim.(termal macuna gerek yok diye düşündüm).

Lütfen yardım edin 2-3 haftadır çözüm arıyorum ama bulamadım
    Ayrıca pc 5-6 yıllık ama bu sorun son 7-8 aydır devam ediyor

Pc modeli: samsung np300v5z-s01tr

• Anakartın güç beslemesi kısmında sıkıntı olabilir. Kapandıktan sonra şarj ucunun oralardan ince tiz bir ses geliyor mu?
    Benim exper netbookta da benzer problem vardı. Kapandıktan sonra da açılmıyordu, bataryayı çıkarıp takmam gerekiyordu. Servise verdim anakartını değiştirmişlerdi.
    Macun yenilememişsiniz ama yenileseniz iyi olur, iyi bir macunla sıcaklıklarda 10 derece farkettirebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Anakartın güç beslemesi kısmında sıkıntı olabilir. Kapandıktan sonra şarj ucunun oralardan ince tiz bir ses geliyor mu?
    Benim exper netbookta da benzer problem vardı. Kapandıktan sonra da açılmıyordu, bataryayı çıkarıp takmam gerekiyordu. Servise verdim anakartını değiştirmişlerdi.
    Macun yenilememişsiniz ama yenileseniz iyi olur, iyi bir macunla sıcaklıklarda 10 derece farkettirebilir.

Hocam garantisi bitti bilgisayarın.İnce tiz bi ses geliyor ama ankart beslemesinde sıkıntı olsaydı hiç oynayamazdım diye düşünüyorum
    Bu arada anakart değişim fiyatları hakkında bir bilginiz varmı?
  • Benimki garantiden değişmişti. Fiyatlar hakkında fikrim yok.
  • up yardım lütfen up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yıllardır sıcaklıklarının yüksek bir şekilde kullandığınız için anakarttaki çipler zarar görmüş servisime gelen bir cihazda da bu sorun vardı ram hdd işlemci herşeyi değiştirdim sorun anakarttaki bitiyor sürekli yüksek sıcaklığa maruz kaldığı için artık ömrünü doldurmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: fönix0526

Hocam yıllardır sıcaklıklarının yüksek bir şekilde kullandığınız için anakarttaki çipler zarar görmüş servisime gelen bir cihazda da bu sorun vardı ram hdd işlemci herşeyi değiştirdim sorun anakarttaki bitiyor sürekli yüksek sıcaklığa maruz kaldığı için artık ömrünü doldurmuş

Hocam anakartın değişim maliyetini biliyorsanız söylermisiniz?

• Hocam hiç yoksa 250-300 ü bulur e sokak arası bilgisayarcisi kendi kazığını da koyarsa orasinida siz düşünün internette siteler var tamir yapan onlara kargolayin sorunu belirtip yeni anakartin fiyatını da sorun eğer makul bir fiyatsa onu taksinlar aşırı fiyat verirler sen tamirini denesinler tamir olupta yıllar boyu gıkı çıkmayan cihazlar var canavar gibi çalışıyor ama tamir görüpte üç dört ayda pert olanda o yüzden yeni anakart bana göre daha iyi araştırın bulursunuz ancak bu işler için zaman lazım ve laptopu kargoları isterseniz aman düzgün paketleyin kargolar kırıyor başımıza çok geldi arkasında durmuyorlar sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: fönix0526

Hocam hiç yoksa 250-300 ü bulur e sokak arası bilgisayarcisi kendi kazığını da koyarsa orasinida siz düşünün internette siteler var tamir yapan onlara kargolayin sorunu belirtip yeni anakartin fiyatını da sorun eğer makul bir fiyatsa onu taksinlar aşırı fiyat verirler sen tamirini denesinler tamir olupta yıllar boyu gıkı çıkmayan cihazlar var canavar gibi çalışıyor ama tamir görüpte üç dört ayda pert olanda o yüzden yeni anakart bana göre daha iyi araştırın bulursunuz ancak bu işler için zaman lazım ve laptopu kargoları isterseniz aman düzgün paketleyin kargolar kırıyor başımıza çok geldi arkasında durmuyorlar sonra

Hocam sizde sanırım bu işlerle uğraşıyosunuz.Siz yaparsanız sizede gönderebilirim

Bu arada sadece termal macunu değismek sorunu giderebilirmi sizce? Yani bi arkadaşımda aynı sorunu termal macunla halletiğini söyledi

Bu arada ilginize çok teşekkür ederim

• Hocam Ankara'da bir teknik servis var ortak çalıştığımız bu tür ağır işleri bizdeki ısıl işlem cihazi tabiri caiz se ince işler için biraz dandik zamanla gelisicez tabiki ama ankaradaki serviş gelişmiş gayet bilgili çalışanları ile sorunu buluyor sizi arıyor fiyat veriyor kabul ederseniz yapıyorlar ha ilk önce tabikide test etmek lazım kargo ücreti size kalıyor çünkü şimdi gelelim birkaç yöntem veriyim kabasından girelim internetten laptop temizleme macun yenileme videolarını izle acele etmeden her tarafı kontrol ederek yavaş yavaş sök temizle yaparsınız merak etmeyin bir videoda takili kalmayın ama farklı farklı videolar izleyin zaten basit bir işlem sadece anakarttaki baskı kuvvet kurcalama yapmayın fanin ve bloğun vidaları olur onları sökunce zaten çıkar kendileri ha macun donmussa biraz çekin korkmayın bakır renginde demirler olur onları sökunce altında macun olduğunu görürsünüz ıslak mendil le bir güzel temizleyin sonra peçete ile kurutun herhangi bir sıvı kalmasın herhangi bir bilgisayarcidan beş tl ye birkaç sıkımlık macunlar var onlardan alırsınız halledersiniz endiselenmeyin BEN TESEKKUR EDERİM :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.