anakartım Asus p5gpl-x, işlemcim intel pentium 4 prescott soc.775 3.0 ghz., ses kartını anakartla beraber gelen Soundmax ADI1986A audio driver ı kullanıyorum. Bilgisayar ilk geldiğinde sorun yok ses kartı gayetdüzgün çalışıyordu sonra yanlışla ses kartını sildim fakat winamp media player gibi programlarda ses çalışıyor ama windows uygulamalarında ve oyunlarda ses çalışmamaya başladı, bende windows u yeniden kurdum fakat ses bu sefer hiç çalışmamaya başladı driver ı da yükleyemiyorum. Driverı yüklemek istediğim zaman şöle bi uyarı mesajı veriyor "driver dosyası donanımınızı desteklemiyor" ki bana çok saçma geliyor.
windows service pack yüklü değil! Lütfen yardım edin saatlerce uğraştım bi çözüm bulamadım.
anakart cd sinden soundmaxı yeniden kurmayı dene.
denedim işte uyarı mesajı veriyor "driver dosyası donanımınızı desteklemiyor" diye
everest home adlı yazılımı bul ve pc ye kur, sonra bu program yardımı ile ses kartının tam sürümünü öğren, daha sonrawww.driverguide.com sitesinden driver indirip onunla kurmayı dene.
sistemde kurulu bi sürücü görünüyo mu? ayrıca anakartın sitesinden uygun sürücüleri ara ki sende sp2 yüklü değilmiş bunun da etkisi olabilir.
windows orjinal olmadığı için sp2 yi yükleyemiyorum onun nasıl halletcemi bu forumda bulabilirmiyim?
MALESEF BU FORUMDA O TÜR BİLGİLER VERMEK YASAK Kİ BEN 2 KERE CEZA ALDIM O YÜZDEN...
everest home adlı yazılımı bul ve pc ye kur, sonra bu program yardımı ile ses kartının tam sürümünü öğren, daha sonrawww.driverguide.com sitesinden driver indirip onunla kurmayı dene.
dostum everst ses kartımı görmüyor ayrıca ses kartım onboard olduğu için yerinden çıkmış olamaz herhalde.
bu arada biosu kurcaladıysan onboard ses kartının açık olup olmadığını kontrol et. kolay gelsin....
quote:
Orjinalden alıntı: scorpion_ysc
bu arada biosu kurcaladıysan onboard ses kartının açık olup olmadığını kontrol et. kolay gelsin....
açık dostum ya!.. deli olucam bi tek service pack yüklemedim o yüzden herhalde
PM attım kardes
arkadaşlar aynı sorun bendede oldu abimin pc sinde. maalesef service pack 2 yi kurmama rağmen düzelmedi..
yardımcı olabilecek varsa acil, çok sevnirim
Elinde ses kartına ait olduğuna inandığın driver varsa windows a zorla bunu kurmasını isteyebilirsin.
Driveri otomatik aramasın. Uygun driveri seçmesin. Yani görüdüğün herşeyde kendin yapacağını söyle windowsa. O zaman yükleyebilirsin. Bazen windows da yanılabilir :)
asus'un kendi sitesinden ana karta ait driver'ı indirip kurmayı dene. ana kart driver'ın içinde ses kartının da driver'ı vardır.
Biosa bi restart at aslında açık demişsin ama genede bi dene. Buarada aygıt yönetcisinde ünlem olarak çıkıoymu yoksa hiç görmüyomu ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme