Şimdi Ara

acil yardıma ihtiyacım var arkadaslar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim sorunum biraz farklı sanırım yada ben ilk defa karsılasıyorum.

ilk sorun dogan yerden baslarsak bilgisayarda tdu oynarken(aslında oyunu acarken) pc takıldı ve bende kapatıp bastan actım sonrasında "ntldr eksik" hatası verdi.bu sorunu cozmek icin dosyayı kopyalamam gerektigini gene forumlardan okudum hdd mi arkadasın pc ye takıp dosyayı kopyaladım sorun gecti derken baska biseyle karsılastım bilgisaayr devamlı kendine res atıyo!hdd kilerdende vazgecip format attım win98 yukler sonra yukseltirim dedim ondada yuklemeye baslarken "kurulum hazırlanıyor" ksımında takılı kalıyor sorun cd dendir dedim win98 klasorunu gene arkadasın bilgisayardan hdd ye attım gene aynı takılıp kalıyo.belki gene benim hdd de sorun vardır deyip arkadasımınkini taktım ondada işletim seceneklerinden hehangi bir sistemi secince gene aynı sekilde sistem devamlı kendini kapatıyor.sistem hatasında yeniden baslatmayı devre disi birak deyip mavi ekranı goreyim dedim.
    gozuken teknik detay:
    STOP: 0x0000007B (0xF79F528,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)

sistemdekiler:
    asus m2n anakart
    samsung 200gb hdd
    amd athlon 3000 cpu

sorunun çozumunu bilen varsa yardımcı olursa sevinirim 2 gundur pc aynı durumda acil yardım arkadaslar

• ramlerin bir tanesini çıkartarak dene tek ise başka ram ile dene sorun büyük olasılıkla ramda
  • deniyecem hemen pc nin bozuldugu gunun aksamı yeni bi ram almıstım.takmadanda aynı problem oluyodu taktım gene aynı.
    ramler
    kingston 512mb 533mhz ddr2 eski rami sokup deniyorum simdi
  • tum slotlarda 2 ram ide takarak denedim gene aynı degisen bisey yok.taktıgımdada bios tan ramleri goruyomu die baktım her seferinde goruyo

bu sefer hata kodu olarak

STOP: 0x0000007B (0xF79F528,0xC00000034,0x00000000,0x00000000)
    verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esef -- 18 Mayıs 2007; 1:58:00 >
  • c: ye normal (hızlı biçimlendirme değil)bir format çekip win xp yi tekrar kurmayı dene arkadaşım.sorun gececektir büyük ihtimalle.
  • win98 cd sini taktıgımda yaptım onu 50 dakikadan fazla surdu sanırım.
    ama sadece benim hdd yi deil arkadasınkini taktıgımdada acmıyo biraz once denerken gene hdd leri deistirdim.
  • Bu makaleyi inceleyiniz !

http://support.microsoft.com/kb/324103/tr

Ekleme : Burayı da incele TIKLA !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 18 Mayıs 2007; 2:06:48 >

• makaleyi okudum yarısınıda tam anlamadım simdi benim hdd de sorun var arkadasınkini takıyorum ondada aynı seyi yapıyo makalede yedekleme bilgisayarından tasıdııgınızdan sorun dogabilir diyo kendi makinamda win98 cd si ile formatladım yukelemeye baslayamadan kalıyo.
    dedigi giib onyukleme birimlerine virus sızmıssa bunlardan nasıl kurtulurum ve bu önyukleme birimleri hdd de olmuyo sanırım dimi?
  • Ön yükleme birimi cd de oluyor.. A slında verdiğim ikinci linkde yazılanları okursan daha iyi olur. Sorun aynı sorun. Çözümde orada ama hangisi ?
  • onuda okudumda eleman microsoft un sitede yazdıkları iş gormedi diyo.cozumu bulmus ama nasıl oldugunu yazmamıs.makaleleri iyice kurcalıyorum belki biseyi atlıyorum diye.
    on yukleme birimi cd'deyse orjinal win98 cdsindede vırus olmaz hehalde onu neden yukleyemiyo anlamıyorum formattan sonra "kur baslatılıyor" kısmında cakılı kalıyorum.
  • Seninki zor bir sorun gibi... Zannetmiyorum CD de virüs olsun, İstersen başka bir CD bulmaya çalış onla dene. Olmazsa yarın sakin kafayla halledersin. O zamana kadar da bir çok kişi yorum da bulunur
  • umarım dediğin gibi olur 2 gundur fazla sinirimi bozdu bu olay.arkadasın pc den xp kurup hdd yi kendi makinama takıyorum gene aynı sey.ama onun makinada calısıyo,anakartta bişeymi var die dusunuyorum bios ayarlarında degisiklik oldumu diye default'a getirdim gene fark yok aklıma en temiz yol 98 den yukseltmek geldi oda ise yaramadı:(
    ilgilenen arkadaslara tesekkur ederim.

bu sorunla karsılasan ve cozum bulan varsa her turlu fikre acıgım arkadaslar yorumları bekliyorum
  • sorunu cozdum arkadaslar.
    sorunum baska bir pc de kurulmus windows'u kendi pc mden tanıtmaya calısmamdan kaynaklanıyordu sanırım.bu yuzden yeni bir xp cd si edindim ve kendi bilgisayarımda hdd yi tekrar formatlayıp yeniden kurulum yaptım bu sefer ise yaradı.

fikir veren ve ilgilenen tum arkadaslara tesekkur ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.