4 kişilik bir ailem var.önceliğim geniş bir bagaj arka da oturanların sıkışmaması ve dizel donanımlı bir araç olması,ayrıca otomatik vites olması da tercih sebeplerim arasında ama olmazsa olmaz şartım değil mevcutta düz vites kullanan birisiyim. Yaptığım incelemeler sonuunda sat altea xl 1.6 tdi dsg ile yeni 5 kişilik cmax dizel titanyum donanım arasında karasızım.Cmax in otomatik vitesli olmayışı dezavantajı. Karar vermemde yardımcı olabilirmisiniz. not : her iki aracın fiyatı 51000 civarı.
hocam ben de birara mvp tarzı arac arıyordum.seceneklerim arasında C-max,seat altea,coralla verso, picasso ve son olarak v.w touran vardı.ben eleye eleye verso ile touran arasında kalmıstım.hatta tourana 55bin dediklerini hatırlıyorum Tiugen alırım biraz zorlayarak diye düşündüm.Sonra yeni 5008 cıkmıstı ona bakayım derken aklımı 3008 celdi.en sonunda ne aldıgımı hiçç sorma ben bu aracların nerdeyse hepsine bindim fiyat arastırması yaparken hepsinin kendilerine göre +ve-leri vardır.Satarken zorlanmayayım dersen Cmax derim.fiyat olarak pahalı ama 5008 de güzel Wv touranı da begenmiştim ama Doğuş otoya antipatim varburda saydıgım araclardaki tek sıkıntı sadece sıkısık trafikte park esnasında olur diye düşünğüyorum.İster seat ister toyota bu araclar sahiplerini kullanırken üzmez diye tahmin ediyorum. test edin içinizde soru işareti bırakmayanı alın derim.Saygılar..
Öncelikle ne aldığınızı ve memnun olup olmadığınızı merak etiğimi söylemeliyim. Yukarıda bahsettiğiniz araçlar arasında dizel ve otomatik seçeneği olup fiyatı bana yakın olanlar peugeot 3008,5008,picasso ve altea xl . Fransız araçlara karşı önyargım var sanki çabuk sorun yaratacaklarmış gibi geliyor.Bu durumda otomatik vites olursa altea ön planda. Fakat manuel ve dizel olursa cmax' e bakacağım.Aklımın bir köşesindede nissan quashai geçiyor gidip onada bakabilirim,dizel tekna modeli 57000 liste fiyatı sanırım pazarlıkla 55 civarına alınabilir.
valla ben çok eski bir SEAT severim 80lerin ikinci yarısında başlar SEAT sevgim. Sonra 90ların başında Uzanlara antipatimden dolayı sevmiş fakat almamışmdır. Katalonya oto yanılmıyorsam 97 sonunda veya 98 başında kuruldu ve ben anca 2000de bir SEAT toledo aldım.Fakat 2004te onu satıp cmax tdci aldım..İki markaya da yakınım yani.
- altea XL iyi bir aile otomobili. Fakat biraz eskidi artık eski golf bazlı. Segmentinin en iyi yol tutuşuna sahip olan modellerden biri idi. Fakat bazı defektleri var. İçi çok sade ve özensiz bu açıdan Cmax onu ezim ezim eziyor. İkincisi SEAT - forumdki arkadaşlar darılmasın ama- biraz apaçi arabası oldu leon ve ibizalar sebebi ile. FORD da şirket arabası ama cmax yine de daha aile arabsı. Cmax imajı altea xl dan yüksek benim gözümde. Üçüncüsü Cmax daha yeni teknoloji. çok daha fazla donanımı var bagajı daha geniş motoru daha güçlü daha ekonomik . Altea biraz geri kalır bu konularda...Ancak yeni bir cmax de henüz sorunu var mı yok mu belli olmayan bir araba. Alteanın en azından kronik bilinen bir sorunu yok..Dört: FORD cmaxin ikinci eli altea dan daha fazladır ve daha kısa sürede elden çıkar.
Bu sebeplerle bence cmax ancak alteada da DSG avantajı var. Ben sadece DSG yi çok istiyorsam alteayı aır onun dışında her şekilde cmax alırdım. Bir de VWnin SEATı satmak istediği vs konuşuluyr. Öyle bir şey olursa biter o marka..
Bende DSG olduğu için Altea yı ön planda tutuyorum,geçen hafta sonu gidip inceledim seat ata ankarada. Adamlar liste fiyatına satmaya çalışıyorlar, hiçbir olumlu ticari yaklaşımları yok beni soğuttular açıkcası.
Bende C-max derim.Araç yeni olduğundan kasa değişimi vb. durumu yok en azından.Alteanın içini pek beğenmiyorum. 2. elde de arkadaşların dediği gibi daha kolay elden çıkarılabilir bir araç..
c-max kesinlikle içi çok güzeldir dışıda epey fiyakalı
c-max kesinlikle içi çok güzeldir dışıda epey fiyakalı
nissan quashai dizel tekna paket ile yeni kasa dizel cmax arasında hangisi sizce.
Benzer özellikte bir aracı ben de aramaktayım. Üstelik 5 yıllık bir otomatik vites sürücüsüyüm ve bu satten sonra manuel kullanmak bana hiç mi hiç cazip gelmiyor. 50-55 bin saydığım bir otomobilin ( tek kavramalı )yarı-otomatik olmasına da gönlüm razı olmuyor, bu nedenle Peugeot serisini baştan eliyorum. Altea XL'yi hem showroomda hem de yakın zamanda fuarda inceleme fırsatım oldu. Dış dizayn olarak çekici gibi dursa da içi bana çok sıradan gelmişti. Daha önemlisi hem iç mekanı hem de bagajını yeterince ergonomik bulmadım. Ayrıca plastik kalitesi de rakiplerinin gerisinde. Ama sırf DSG nedeniyle bile düşünülebilir. Benim büyük bir merak ve heyecan ile beklediğim Yeni C Max malesef istediğim ya da arzu ettiğim gibi çıkmadı. Kalite ve dizayn olarak tamam, Ford sınıf atlamış neredeyse. Ama arka yaşam alanı çok yetersiz geldi. Daha da önemlisi sadece benzinli otomatik ( o da 1 yıl sonra ) gelecekmiş, dizel otm. ise 2.0 hacimli motorla sunulacakmış. Ecoboost ise sadece performans sunan bir makina olmuş, tüketim rakamları 1.6 atmosferik olandan farksız. 1.2 ecoboost şimdilik sadece hayallerde kaldı. Benim yegane önerim Renault Grand Scenic. Şu anda MPV sınıfında bunun kalitesinde-donanımında ve ergonomisinde başka bir araç yok. Arka mekan muazzam geniş, bagaj müthiş. 2011 başlarında da powershift otm. şanzıman ile gelecek.
bence renoda çift kavramalı şanzımanın gelmesi 2011 sonu olur
quote:
Orijinalden alıntı: oquzdag
bence renoda çift kavramalı şanzımanın gelmesi 2011 sonu olur
Renault Mais, Megane Powershift'lerin bu yıl sonunda, Scenic'lerin ise 2011 ilk çeyreğinde geleceğini söylüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: terapist70
Benim yegane önerim Renault Grand Scenic. Şu anda MPV sınıfında bunun kalitesinde-donanımında ve ergonomisinde başka bir araç yok. Arka mekan muazzam geniş, bagaj müthiş. 2011 başlarında da powershift otm. şanzıman ile gelecek.
Eğer arka mekan ve bagajın geniş olmasını istiyorsanız S-Max düşünün bence. Zira biraz genişlik için renault'u ford'a tercih etmeyin.
İki foto arasındaki kalite ve donanım farkını sizin yorumlarınıza bırakıyorum.
ben fuarda c-max uzun süre inceledim.Donanım olarak sınıfındaki araçların üstünde benim tercihim c maxten yana olurdu birde üzerine x paket alınırsa dahada güzel olacağı kanaatindeyim. İyi günler
quote:
Orijinalden alıntı: arsenik123
Eğer arka mekan ve bagajın geniş olmasını istiyorsanız S-Max düşünün bence. Zira biraz genişlik için renault'u ford'a tercih etmeyin.
İki foto arasındaki kalite ve donanım farkını sizin yorumlarınıza bırakıyorum.
1. S-Max'in 1.6 dizel otomatiği yok ( hoş C-Max'in de yok ya, bir umut belki gelir diye düşünmüştüm) 2. S-Max C-Max'ten yaklaşık 40 cm, Scenic'ten ise 20 cm daha uzun ( yani İstanbul trafiğinde gereksiz bir stres) 3. Fotolar sadece görüntü hakkında fikir veriyor. Hem C-Max'i hem de Scenic'i incelemiş biri olarak söylüyorum ki aralarında ciddi bir kalite farkından söz edilemez ( hatta C-Max'in sert plastiği daha fazla ) 4. Ford'un Renault'a benim gözümde sürüş dinamikleri dışında belirgin bir üstünlüğü yok. Kalite ve dayanıklılık derseniz abimin bir önceki aracı C-max dizeldi. 3 kez yolda bırakmışlığı dışında belirgin işçilik kusurları, kullandıkça artan tıkırtılar, çabuk eskiyen döşemeler ..vs ile hafızamızda iyi bir Ford imajı bırakmamıştı. Şimdi Yeni C-max ve Yeni Ford ile kaliteyi bir basamak çıkartma niyetinde oldukları belli. Ama bu iş ha deyince olmuyor. Bir çok şeyi aynı ekipman ve aynı bilgi birikimi ile yapıyorsunuz. Bu yüzden herkes Toyota olmak istiyor ama olamıyor..İsterseniz C-Max'in de kalitesini hemen değil kullandıktan bir kaç sene sonra test edelim. 5. 1.6 dizel otomatik getirtmemekle Türkiye pazarını ne kadar anladıklarını, sadece 1.6 ecoboost'u yenilik diye sunarak da emisyonu ne kadar taktıklarını göstermiş oldular..
Bence altea xl fiyat açısından emsallerine göre daha iyi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme