Şimdi Ara

Açılış Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar açılırken çıkan ilk siyah ekranda ''memory runs at flex memory mode'' yazısı cıkıyor.Ardından yaklaşık bir 30 sanıye sonra disk boot failure.insert system disc and press enter yazısı ile karşılaşıyorum.Ram'i söktüm çıkarttım ancak bir değişiklik olmadı.Hata hakkında fikri olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

• Hard diski söküp tak bi.
  • Sata kablolarınızı değiştirin sata kablosundan kaynaklanabilir ( diskiniz ide ise ide kablonuzu değiştirin)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytuncay

Sata kablolarınızı değiştirin sata kablosundan kaynaklanabilir ( diskiniz ide ise ide kablonuzu değiştirin)

Eğer sorun ondan kaynaklanıyor diye kesin bir bilginiz varsa en yakın zamanda sata kablosunu değiştirebilirim.Şimdilik sadece sata kablosunu çıkartıp taktım bir deniyim dedim herhangi bir değişiklik olmadı

quote:

Orijinalden alıntı: serdar080

Hard diski söküp tak bi.

malesef Hard diski sokup takacak kadar donanımsal bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ephialtes -- 17 Nisan 2011; 18:44:19 >
  • kesin demek gibi bir durum yok neticede makinayı görmüyoruz sadece sizin sorununuzdan bu kanıya vardım zaten çok maliyetli birşey değil bir sata kablosu 3-5 lira denemekte fayda var harddiskiniz bozuk değilse %90 kablodandır.
  • tamam arkadaşım,teşekkür ederim ilgin için deneyeceğim.

''Disk book failure,insert system disk and press enter'' bilgisayar son zamanlarda mala bağlamıştı.Virüs programımın süresi bitmişti,yeniden kurmadım yaklaşık 1 ay böyle devam ettim.SOn zamanlarda durduk yere kapanmalar,açılırken 3-4 kere kendı kendıne res atmalar meydana geliyordu.Burda sistemi baştan kurmamı söylüyor olma ihtimali nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ephialtes -- 17 Nisan 2011; 18:54:01 >
  • Disk Boot Failure hatasını genelde harrdiskin boot sektörü bozulmuşsa yada bilgisayarın harddiskini görmüyorsa alırsın ama bu durumda yapılması gereken ilk iş harddiski değiştirmek değil sata kablosunu değiştirmektir piyasada çok dandik sata kabloları var ve bu tür hatalar çok sıklıkla oluyor bunu fırsat bilen çoook bilgisayarcı sata kablosu değiştirip harddisk değiştirdim der ( ben yapmam tabiki :) ) o nedenle sende ilk iş sata kablonu değiştir sonra sonucu yazarsın duruma göre değerlendiririz

not: harddiskinde partitionlar uçmuşsa hiç bir şekilde boot yaksa da bu hatayı alabilirisin sen önce kablonu değiştir tabiki virüste neden olabilir. bilgisayar açılış ekranında harddiski görüyormu ona dikkat et. format sırasında harddiski görüyormu ona bak sonucu sölersen detaylı değerlendiririz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bytuncay -- 17 Nisan 2011; 19:06:46 >
  • O zaman ben yarın sata kablosunu alıp öyle deneyeyim birde.Ondan sonra gelişmeyi buraya yazarım.Teşekkür ederim
  • rica ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.