Şimdi Ara

Acill Direksiyon dönmüyor lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
13.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım Renault Master 2010 model sıfır aldık 110 bin km'de şu anda.

Az önce yakıt almak için istasyona girdim direksiyon birden sertleşti öyle sertleşti ki çevirmek çok zorlaştı.

Sağa belirli bir yerden sonra rahatlıyor ama her türlü sola çevirmek için baya uğraştırıyor.

Ayrıca sola çevirirken sanki bir yere takılıyor.

Sola çevirmeye calışırken ses çıkarıyor bu ses direksiyonu en sona dayayınca çıkan ses.

Acaba sıkıntı sizce nedir? Ne kadar tutar? saat geç olduğu için herhangi bir yere göstermedim.

Karşı komşum galerici, Ya direksiyon kutusu yada direksiyon pompası arızalanmış diyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Direksiyonu Dönmüyor: Nedenleri ve Çözümleri

Giriş: Araç kullanırken direksiyon dönmediğinde, bu oldukça tehlikeli bir durum olabilir. Bu yaygın sorunun nedenlerini anlamak ve zamanında çözüm bulmak hayati önem taşır.

Direksiyon Dönmeme Nedenleri:

• Hidrolik Direksiyon Arızası: Hidrolik direksiyonlu araçlarda, direksiyonun dönmesini sağlayan sıvı kaçağı veya pompanın bozulması direksiyonun donmasına neden olabilir.
    • Elektrikli Direksiyon Arızası: Elektrikli direksiyonlu araçlarda, direksiyon motorundaki arızalar veya elektriksel sorunlar direksiyon dönmemesine yol açabilir.
    • Direksiyon Bağlantı Sorunu: Direksiyon simidi, direksiyon kutusu ve tekerlekler arasındaki bağlantılarda gevşeklik veya hasar, direksiyonun dönmemesine neden olabilir.
    • Tekerlek Kavrama Sorunu: Lastiklerin aşınması, düşük hava basıncı veya balans ayarının bozulması, direksiyonun dönmesini etkileyebilir ve tekerleklerin kaymasına neden olabilir.

Tekne Direksiyonu Dönmüyor: Teknelerde de direksiyon dönmeme sorunu yaşanabilir. Bunun nedenleri genellikle hidrolik veya elektrikli direksiyon sistemindeki arızalar, bağlantı sorunları veya pervane hasarıdır.

• Hidrolik Direksiyon Arızası: Hidrolik sıvısını kontrol edin ve eksikse doldurun. Pompayı ve hortumları hasar açısından inceleyin.
    • Elektrikli Direksiyon Arızası: Aküyü kontrol edin ve terminallerin sıkı olduğundan emin olun. Direksiyon motorunu ve elektrik bağlantılarını inceleyin.
    • Direksiyon Bağlantı Sorunu: Tüm bağlantıları gevşeklik veya hasar açısından kontrol edin. Gerekirse sıkın veya değiştirin.
    • Tekerlek Kavrama Sorunu: Lastikleri kontrol edin, hava basıncını ayarlayın ve balanslarını kontrol ettirin. Gerekirse lastikleri değiştirin.
    • Tekne Direksiyonu Arızası: Hidrolik veya elektrikli sistemi kontrol edin. Bağlantıları sıkın ve pervaneyi hasar açısından inceleyin.

Direksiyon dönmeme sorunu devam ediyorsa, güvenli bir şekilde kenara çekin ve profesyonel yardım alın. Aracınızın veya teknenizin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için yetkili bir tamirciye başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun hocam bende merak ettim bilen biri çıkar elbet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhan5656 kullanıcısına yanıt
    direksiyon kutusu değildir hocam direksiyon kutusu genel olarak birden bire sıkıntı yapmaz anlattıgınıza göre direksiyon hidroligi boşalmış muhtemelen pompadan sızmıştır pompanın değişmesi gerekir. ama direksiyon kutusu oldugunu sanmıyorum ama sorun kutudaysa maddi olarak biraz canınızı acıtır çok pahalı bir parçadır.
  • komşunun tahminleri mantıklı bence
  • Sigortasida atmış olabilir, direksiyon pompası ise 200-1500 civarı tutar (pompanin tamir edilme olasılığını da göze alarak fiyatı geniş tuttum) geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynoun

Sigortasida atmış olabilir, direksiyon pompası ise 200-1500 civarı tutar (pompanin tamir edilme olasılığını da göze alarak fiyatı geniş tuttum) geçmiş olsun.

Neyin sigortası atmış olabilir? İlginize Çok teşekkürler...
  • yağı azalmış olabilir yada pompa bozulmuştur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım edin lütfen
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alternatör kayışı atmıştır
  • saga normal donuyor sola sert donuyorsa direksiyon kutusunda problem vardir

• Aku ışığı yanik kaliyorsa v kayışı gitmiş. . Aynisi partnerde basima gelmisti..
    Hidrolik kabinda sivi var mi bakın; onda igne kadar delik olsa basinctan biter hemen yağ. .

• Arkadaşlar sorun direksiyon kutusunda çıktı. Değişti. İlginize Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.