Şimdi Ara

acill yardım arkadaşlar!! bilgisayar mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.! tercihleri yapmadan önce sizlere bi danışiim dedim. mf4 te sıralamam 1.800. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. merak ettğim sorular
    1. bu sene tıp mı daha çok rağbet görüyor yoksa mühendislikler mi yani sıralamalar geçen seneye göre çok fazla oynar mı??
    2. boğaziçi bilg. geçen sene 2.200 le almıs acaba buraya girebilir miyim(Allah bilir ama :d sizin fikirlerinizi almak istiyorum)
    3. Boğaziçi olmazsa 2. tercihe itü bilg. yazmayı düsünüyorum. sizce puanıma yazık olur m??
    4. son olarak da ing. bölüm okumanın özellikle bilg. mühendisi için ne gibi artıları eksileri var??

vakit ayırıp cevaplayanlara şimdidden çk tesekkr ediyorumm..

• 1) Son yıllarda tıp fakültelerine ilgi artışı mevcut. Bu moda bu yıl da kolay kolay değişmez. Bu nedenle tıp fakültelerinin taban başarı sıraları az oynarken, mühendislik bölümlerinin çoğunun taban başarı sıraları geriye kayıyor.

Tabii ki bu genel bir görüş ve tahmin. Yoksa tek tek nerelerin tercih edildiğini araştırmamız ve ortaya istatistiki veriler koymamız gerekir.

2) MF-4 başarı sıran, oranın geçen yılki taban başarı sırasının önünde. Kontenjanlar artıyor. Sağlık bölümlerine olan ilgi artışı da mevcut. Tercih edilme popülaritesinde bir patlama olacağını sanmıyorum, büyük ihtimalle BOÜN Bilgisayar Mühendisliği gelir.

3) Dediğim gibi, sana BOÜN Bilgisayar Mühendisliği büyük ihtimalle gelir. İkinci tercih olarak da, ben o başarı sırasında olsaydım, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinin Tam Burslu programını öncelikli olarak yazardım.

4) Mühendislikte yabancı dil çok önemli. İngilizce eğitim de elbet sana avantaj kazandıracaktır. BOÜN, yurt dışı bağlantıları çok iyi olan bir üniversite, yabancı dil eğitimi burada önem kazanıyor ki BOÜN'ün yabancı dil eğitimi de meşhur. Ayrıca yabancı kaynaklar ile çalışman daha rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 31 Temmuz 2011; 13:45:59 >

• Boun bilgisayar müh. çok çok büyük ihtimalle gelecektir.AlacaKaranlık ın dediği gibi ben de olsam bir alta bilkent yazardım. Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lunar caustic -- 31 Temmuz 2011; 13:45:20 >
  • benimde mf-4 2180

bence zaten boğaziçi bilgisayar olur ama biliyorsundur ki orada daha çok ekonomi ve yönetim bilimleri ağırlıklı eğitim veriliyor. Onun altına İTÜ Bilgisayar yazabilirsin. İTÜ'de hem bilgisayar fakültesinin açılması hem de Dijital Türkiye Üstünün İTÜ'ye kuruluyor olması çok iyi gelişmeler.

Software ODTÜ bilgisayar > Bilkent Bilgisayar > İTÜ Bilgisayar = Boğaziçi Bilgisayar
    Hardware İTÜ Bilgisayar > ODTÜ Bilgisayar =Bilkent Bilgisayar > Boğaziçi Bilgisayar

birde bunu değerlendirmeni öneririm.
  • Yazmadan önce Bilgisayar Müh. bölümü biraz araştırmanda fayda var.Soyut şeyler düşünmek,kocaman kodların arasından hata bulmak,saatlerce birtane ; yüzünden herşeyin berbat olmasına katlanmak sende varmı bak bakalım bi derim :)
  • @ alacakaranlık : düsüncelerin beni gerçekten aydınlattı tesekr ederm. 2. tercih konusu biraz sıkıntılı. bilkent üni. çok avantajlı ama önceliğim istanbulda okumak.S

@ vol~ : sylediklerinde haklısın zorlukları elbette ki var ama ne kadar zor olsa da işimi sevdikten sonra pişman olmycaımı düsünüyrum.

@ eray93teiz : sanırım aynı kaderi paylasıyoruzz. riduka45@htm ekleren uznca sohbet edebilirizz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desmonddd

@ alacakaranlık : düsüncelerin beni gerçekten aydınlattı tesekr ederm. 2. tercih konusu biraz sıkıntılı. bilkent üni. çok avantajlı ama önceliğim istanbulda okumak.S

İlla İstanbul önceliğini dikkate alırsak, İTÜ Bilgisayar Mühendisliği (%100 İngilizce) doğru bir tercih olabilir. Ama İstanbul önceliğini vurgulayarak bunu söylüyorum.

Ama il farkını dikkate almazsak, önceki iletimdeki yorumum tekrar geçerli.
  • sevgili yarbayım ekleyebilirseniz sizinle de özelden konusmak isterim:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.