Şimdi Ara

Acilll 2.el araç devir, plaka değişim, lpg işletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar 2. el aldığım aracın kasko işlerinden ötürü devrini vekaleten yoluyla yapacağım ve son gün p.tesi o yüzden bu konuyu araştırmakla birlikte tam bir sonuca ulaşamadm.. Öncelikle aracın devrini p.tesi alacağım sanırım bunun için temiz kağıdına gerek yokmuş noterden her şey yapılabiliyor muş devri alırken de plaka değişimi olacağını belirterek ona yönelik devir alıyoruz..
    1) acaba bu devir işleminden sonra ne kadar süre içerisinde plaka değişimi için başvurmalıyız ben istanbulda ikamet ediyorm ancak ailem iskenderunda ve memleketin plakasını almayı düşünüyorum öncelikle ikametgahımın istanbulda olması sorun yaratır mı yaratmadığı takdirde istanbulda 34 plaka haricinde plakası olan araçlar trafikte çevirme vs. yönünden sorun yaratıyor mu?
    2) Araca lpg taktıracağım devri yaptırdıktan sonra plaka değişimi için trafiğe başvurulurken o süre içerisinde lpg'yi taktırıp tüm ruhsat işlemlerini halletmek sanırım sonradan ruhsata işletmeye oranla daha cüzi miktara geliyormuş yani 2 ayrı işlem yapmıyormuşuz buna tam bir açıklık getirebilecek olan var mı?
    Ne yapmalıyım ben yarın sabah lpg'yi taktırıp aracın devrini p.tesi almayı düşünüyordum acaba aracın devrini aldıktan sonra trafiğe başvurup o arada evrakların geleceği zaman zarfında mı lpg takılsa yoksa şimdi taktırıp devirden sonra plaka değişimine başvururken aynı zamanda lpg ruhsata işleme işlemlerini mi yapsam?

biraz karışık anlattım sanırım anlamadığınız noktalarda soru sorup bana kısa sürede yardımcı olabilirseniz çok sevinirim saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc_dyy -- 27 Haziran 2010; 23:43:32 >

• Arkadaşlar vekalet tarihi yarın son ve işleri uzatmayıp bir an evvel tamamlamak istiyorum..
  • plaka değişmeyecek işlemlerde max. 15 gün içinde başvurmanız gerekiyor yoksa adresinize geliyor

eğer arabayı iskenderundan alıyorsanız plaka değişmesin diyerek aynı plakayı kullanabilirsiniz fakat değişmesini talep ederseniz adres kayıt sisteminde adresiniz neresi görünüyor ise oranın plakasını alırsınız.

siz aracı üzeriniz almadan lpg yide taktırın gerekli işlemleri yapın muayne istasyonu falan filan ek-1 formunada bunları ekletin tek seferde işlemleri halledin
  • araç satışı yapılırken sorarlar plaka değişecekmi diye?
    eger değiştircekseniz tc numaranızı kayıt oldugu yerden alabilirsiniz.
    ikametgahınız iskenderuan alıp ordan o şekilde cıkarabilrsiniz. istanbudla oturup iskenderun plakası alamazsn.

araç satışını yaptıktan sonra lpg işletip. En son eminyete gidersen. arac muayane belgesi için fazladan 60tl ödememiş olursun.
    aracı al lpgni işlet en son eminyete git :)
  • Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler yalnız ben plakayı kesin değiştireceğim ve nüfus kayıt sisteminden baktım fakat kayıtlı adresi bir türlü bulamadım.. Devri plaka değiştirme şekliyle yapacağımdan acaba 15 günlük süre ne kadar uzuyor?
    Belirttiğim gibi yarın devri yapmak zorundaym devir işleminden sonra ilk iş lpg taktırmak olacak o işlemi de bitirdikten sonra plaka değişim ve lpg ruhsata işleme işlemlerini birarada yapmam uygun oluyor heralde? devri üzerime almadan kasıt noterden mi yoksa trafikten ruhsata işletme mi?
  • Arkadaşlar kusruma bakmayın yarın sabah erkenden işlemler için çıkacağım yoksa rahatsız etmezdim şu an en ufak bilgiye dahi ihtiyacım var saygılar..
  • Ben istanbul dısından bir arac alacagım. Istanbul nufusuna kayıtlıyım plakayı 34 yapmak ıstıyorum.. noterde ne yapmam gerekıyor.. plakanın kayıtlı oldugu ılde bır ıslem yapmam gerekıyor mu?

masrafı ne kadar oluyor ?

saygılarımla...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten plakayı ikametgaha göre veriyorlar

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihen -- 2 Temmuz 2010; 10:26:21 >
  • 2) Araca lpg taktıracağım devri yaptırdıktan sonra plaka değişimi için trafiğe başvurulurken o süre içerisinde lpg'yi taktırıp tüm ruhsat işlemlerini halletmek sanırım sonradan ruhsata işletmeye oranla daha cüzi miktara geliyormuş yani 2 ayrı işlem yapmıyormuşuz buna tam bir açıklık getirebilecek olan var mı?

Arkadaşın sorduğu soruyu bende sorayım :) Tescil işlemlerine başlamadan, LPG'yi taktırıp hepsini birarada çözmek en iyisi değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.